ohlssonsiamsterdam.blogg.se

Dagbok för våra år i Amsterdam & London.

Lördag till söndag till vardag.

Publicerad 2017-10-31 17:39:00 i Allmänt

Sist vi skrev höll Anne på att förbereda tonfisktartaren i lördags eftermiddag. Blev den god?  Självklart blev den jättegod. Absolut inte sista gången den gjordes. Kanske inte ser så rolig ut på den bleka bilden, men tillsammans med mangosalsan och den smakrika sojasåsen var det fantastiskt gott. Lika gott som på Sabor i Altea!

 
Söndagen var tom i kalendern och vad gör man då? Jo självklart åker man till IKEA. Det var inte mycket trafik på väg dit men i Mitcham, där min golfklubb ligger, blev det plötsligt stopp i en rondell. När vi närmade oss såg vi varför. Vid rondellen ligger en ganska stor damm och nu hade Kanadagässen bestämt sig för att gå ”gåsmarsch” från den intilliggande parken tillbaka till dammen över gatan. Då var det bara för bilarna att vänta tills alla kommit över. Jag överdriver inte om jag säger att det var trettio till fyrtio gäss som skulle passera. Nåväl, vi skulle inte ut åt det hållet så vi kom igenom ganska bra.

Vi var ute i god tid, hade ju sparat en timme med sommartiden, så det var ganska lugnt när vi kom dit. Som vanligt skulle vi köpa ljus och servetter men, också som vanligt, kommer man hem med en supertung välfylld kasse med allt möjligt. Nu var det inget onödigt den här gången utan bara sådant som vi behöver. Vad man behöver är väl ett tänjbart begrepp. Det blev i alla fall, förutom servetter och ljus, en flaska glögg och en burk pepparkakor. Stiltonosten hade vi redan hemma i kylen.

När vi åkte därifrån så var det säkert femhundra meter kö för att komma IN på IKEA parkeringen. Det kändes som att det var tur att vi varit där i god tid.  Hemresan tog självklart längre tid eftersom ”alla” vaknat och var ute på gatorna. På väg hem åkte vi in på ”vårt” Gardencenter på andra sidan Themsen sett från oss. Vi behövde ersätta en suckulent i olivkrukan.

Väl hemma igen var det så fint väder att det blev en stund på balkongen, efter att jag planterat suckulenten. Det blev tjuvstart med glögg och pepparkakor med stiltonost. Riktigt mumsigt i den fortfarande mycket varma solen på balkongen. I olivträdet hade vi då fått välbekant fågelbesök av en rödhake och en blåmes.

 

Nej det är inga riktiga fåglar utan några som vi köpte bland julsakerna på Gardencentret. Passar jättebra i trädet. När vi njutit färdigt av glöggen, pepparkakorna och solen så gick vi in och satte oss framför TV´n. Golf från Kina med Stenson och Justin Rose. Även om jag hört resultatet på nyhetsmorgon så var det kul att se, och framförallt inspirerande inför tisdagens golf.

När vi handlade i lördags ändrade vi våra middagsplaner för söndagen. Vi köpte tonfisken till tartaren i fiskdisken och där låg det också jättefina musslor. Klart vi köpte ett kilo till söndagskvällen. ”Hemarbetaren” behövde nästan inte ens tvätta dem utan kunde bara koncentrera sig på att ta bort ”skägget”. Anne gjorde den klassiska kokningen med fänkål, grädde, vin, chili mm mm. Vilken härlig söndagsmiddag 😉 efter en fin dag.

 

Allt har sin tid som jag brukar säga, helgen tar slut och det blir måndag. Grejen är väl att det går fortare och fortare hela tiden. I måndags var första vardagen med vintertid. Nu var det ljust när Anne gick till båten på morgonen. Hon tog en bild på Big Ben där man kan se att byggnadsställningarna nu nått över själva urtavlan men fortfarande inte täckts in. När hon åker hem är det kolmörkt vilket gör att det blir en del tjusiga bilder.

 

Själv var jag lite krasslig sedan söndagseftermiddag, förkylning, och det blev därför inget gym för mig på måndagen. Det fanns lite att fixa hemma så det gick ingen nöd på hemarbetaren. Jag ville ju inte missa golfen på tisdagsmorgonen så jag ”jobbade hemma”. Jag hade ju dessutom känt i fredags att det fanns något i mitt golfspel som var på gång igen.

Tidig morgon i dag, tisdag, alltså för ”hemarbetaren”, vilket betyder normal uppgång för Anne. Jag förstår om hon tycker att det är orättvist ibland. Jag åkte iväg hemifrån 06.50. Lite tidigt, men jag skulle lämna in nycklarna till consierget så att en hantverkare skulle kunna komma in och justera ett fönster som inte gått att låsa fast i stängt läge. Jag var framme på golfklubben i god tid trots att det var mer trafik nu när skolorna börjat igen efter ett mitt terminslov.

Det var bara jag och Ray som spelade i dag och vi gick ut ca 07.40. Lugnt så dags, och banan var förresten torr redan då. Mulen men kall natt. Vi spelade bra båda två, jag 35 poäng och Ray 34. Han vann dock matchen på artonde hålet efter att jag som vanligt spelat dåligt de två sista hålen. Rundan tog 2 tim 50 minuter. Banan är fortfarande i riktigt gott skick, grön och fin, fairway har mjuknat lite och greenerna är fantastiska. Jag lyckades hålla min ”krasslighet” i schack men känner nu att jag kanske får ”betala” för det senare. Hur som helst var det en kul runda och jag laddar redan för fredagsmorgonen då vi är alla fyra igen.

I dag är det dessutom Halloween även här. Många har ”smyckat” sina hus med allt möjligt. Konstgjorda spindelnät i buskagen, avspärrningsband med beteckningen ”crime sceen”, dödskallar och naturligtvis pumpor. Vi har tyvärr inga bilder på detta eftersom vi sett allt från bilen. Jag tog dock ett par bilder på ingångarna till två hus mitt emot oss, på andra sidan parken. Ganska snällt i förhållande till det vi sett från bilen i andra områden men ganska roligt.

 
 

Själva har vi inget speciellt till halloween i år. Vi har inte gjort någon pumpagubbe eftersom vi inte har någon bra plats för den på vår balkong. Där den skulle kunna ha stått står en cyklamen och blommar för fullt, den vill vi inte flytta på. Vi får väl nöja oss med att lägga ut den fantastiska Zombiebilden som Ella (Johan och Annas dotter) visade oss hur man skulle göra för ett par år sedan. Visst är vi bildsköna 😊

 

För övrigt är allting bra, växterna mår jättebra, jag fick en liten varning av Ray idag. Hos honom i, lite söder om oss, hade det varit frost i måndags morse. Känns skönt att bo i ”stan”. Här dröjer det nog ett tag innan frosten kommer.

 

 

Kommentarer

Kommentera inlägget här
Publiceras ej

Om

Min profilbild

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela