ohlssonsiamsterdam.blogg.se

Dagbok för våra år i Amsterdam & London.

De tog med sig sommaren när de åkte!!!!

Publicerad 2017-09-03 18:06:00 i Allmänt

Söndag eftermiddag och vi slappar framför golf på TV´n medan vädret utanför bjuder på blåst och grå himmel blandat med lite regnstänk då och då. Så helt annorlunda mot senaste veckornas väder. Senast igår hade vi sol och sommarvarmt.
 
Tråkigt att se hösten närma sig men desto mer tur för Niclas, Jocke, Scott och Elliott som fick njuta av den vackra gårdagen innan de idag åkte hem.
 
Senast Niclas och Jocke var här var det februari och isande kallt. Faktiskt den enda dagen hittills som jag sett snö i det här landet. Men nu var de tillbaka och med småttingarna den här gången. Småttingarna förresten - de växer så det knakar och eftersom det inte är så ofta vi träffas hinner det ju hända massor i deras utveckling.
Nu inte bara pratar de som man förstår - de är helt "med" och snappar upp saker som vi vuxna säger och sätter in det i sammanhang och kommenterar. Man får vakta tungan nu så man inte säger nåt dumt.....
 
De kom i alla fall i fredags kväll och vi hade bokat bord på The Rose en kort promenad härifrån. Så vi hann med ett glas vin hemma hos oss innan vi gick iväg. Ungarna var ju nyfikna på att se hur vi bodde.
 
 
Jag trodde barnen skulle vara jättetrötta men icke då. De åt sin mat och roade sig sen med att titta på film på sina medhavda Ipads och med hörlurar.
 
 
Lördag var det utflyktsdags. Först skulle vi naturligtvis åka dubbeldäckare och så blev det. Lördagstrafiken i stan gjorde att det tog ett bra tag att ta sig in till Parliament Square där vi klev av för att gå över floden via Westminster Bridge. Ja, det är den bron där den första tråkiga attacken på oskyldiga människor ägde rum för ett antal månader sen. Nu hade man satt upp rejält med tunga otympliga hinder på bron så att vi fotgängare skulle kunna gå säkert.
 
Massor med folk och det var inte bara vi som ville ta en bild med Big Ben i bakgrunden. Nu tyvärr halvvägs täckt med byggnadsställningar eftersom man ska putsa och feja under fyra år till en enorm kostnad som vållat mycket kritik bland vissa politiker. 
 
På andra sidan floden ligger London Sealife, dit vi alltså var på väg. Ett stort akvarium med diverse olika små och stora fiskar och andra vattendjur från världens alla hörn. Massor med folk och väldigt mycket barnvagnar, det var tidvis bara att sälla sig till den långsamt ringlande kön mellan de olika rummen och fiskarna.
Jag tror pojkarna från början var lite rädda att gå för nära glasväggarna, men den rädslan släppte snabbt och de som alla andra barn försökte "klappa" fiskarna genom glaset.
 
Ute på gatan igen var det skönt att få frisk luft. Det var riktigt varmt att gå runt i gångarna på akvariet. 
Vi satte oss med lite öl/cider/läsk och vatten innan vi gick tillbaka över floden. Den här gången på Jubilee Bridge som är en bro för bara gående och tåg. Den  går mellan Southbank (som alltså är den södra sidan där bla det stora "pariserhjulet" London Eye ligger) och Charing Cross som är tågstationen på andra sidan.
 
Vidare därifrån gick vi upp mot Covent Garden för att än en gång äta god mat på Balthazar. Lika fullt av folk som vanligt och lika god mat som alltid även om vi fick hålla igen lite med tanke på att en middag på en italienare stod på schemat ett antal timmar senare......
 
Hem åkte vi taxi - även det en upplevelse för twinsen som då också fick åka förbi drottningens hem Buckingham Palace. Och hemma (hos oss) blev det lite kaffe innan vi skildes åt för att göra oss färdiga för kvällens middag. För er som undrar över bilden med pingvinen, som verkar ha ett skotthål i bröstkorgen, så är det en helt levande pingvin som håller på att byta från sommar till vinterpäls och den har uppenbarligen inte vuxit ihop riktigt ännu. 
 
 
Sedan var det dags för middag på en för oss ny restaurang. Vicino en härlig italienare mellan Fulham Broadway och Putney Bridge. Där åt vi supergod mat och jag tror vi alla valde olika rätter. Lite showande bjöds av mig och Elliott när Micke ville ta en bild. Och även den här kvällen roade sig grabbarna med lite film när de tröttnade att lyssna på oss.
 
En härlig dag som avslutades med ett glas vin på hotellet där familjen bodde innan Micke och jag (åter i en ljummen kväll) gick hem till oss och en skön natts sömn.
 
 
Och nu är som sagt den ljumma sommarkvällen ett minne blott. Det finns inte på kartan att vi skulle sitta ute på balkongen idag. Men förhoppningsvis stämmer prognosen som lovar bättre väder i veckan. Å andra sidan spelar det inte oss nån roll eftersom vi åker till Stockholm på tisdag kväll. Jag ska på konferens onsdag/torsdag och så kommer jag jobba från huvudkontoret på fredag (ont om semesterdagar) medan Micke behöver jobba i trädgården.
 
Idag har vi fått ett avtal från kommunen att skriva på rörande inverkan på vår tomt när de (så småningom) ska börja med vägarbetena. De behöver lösa in knappt 30 kvm av tomten och dessutom ta ytterligare lite plats i anspråk för arbetsområde.
 
För själva tomtmarken betalar de bara 195kr/kvm men sen får vi även lite ersättning för en björk, en lönn och en syrenhäck, så vi får ytterligare 16.000 kr för det. Inga stora pengar men det räcker till lite nya (snabbväxande) växter att ersätta det som försvinner. Ja och så får vi såklart ett nytt staket också eftersom den delen som är mot vägen ryker. På tal om växterna så är det lite roligt, i avtalet har man skrivit syrenerna som en ligusterhäck ! Man har också kommenterat att vi har ett äppelträd som är på gränsen till att klara sig, det är faktiskt ett plommonträd. Ja ja man kan inte kräva att alla vet vad som finns i en trädgård. 
 
Nu ska jag snart förbereda middagen - en värmande fisksoppa passar på en ruggig dag som denna. Nu piper tvättmaskinen igen så det är nog dags att publicera detta och börja hänga tvätt i stället. 

Kommentarer

Kommentera inlägget här
Publiceras ej

Om

Min profilbild

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela