ohlssonsiamsterdam.blogg.se

Dagbok för våra år i Amsterdam & London.

Ett år i reservatet!

Publicerad 2017-09-14 20:32:00 i Allmänt

Tänk vad tiden går, nu har det gått ett år och två veckor sedan vi kom hit till London. Jag kollade just igenom våra inlägg från den tiden och insåg genast hur fort det gick från att allt blev klart till dess att vi var här. En hel del jobb i Gladö innan det var klart att åka. Packning och fixande av växter som vi skrivit om.

 
 

Ankomsten till London var också helt annorlunda än när vi kom till Amsterdam, den är gången med flyg och fyra resväskor till ett ”lägenhetshotell” i Kensington. 

 
 

Sedan letandet efter lägenhet, tänk att man under i stort sett en vecka kan uppleva så mycket upp och ner vad gäller förhoppningar och resultat. Flera lägenheter som vi kollade som såg bra ut på nätet som vi i stort sett bara lämnade när vi kom in på visning. Till slut hamnade vi, tack och lov, där vi är nu, det vi kallar för reservatet i positiv mening. Vi är jätteglada över att vi lyckades förlänga kontraktet ett år till.

 

 
 

I övrigt har ni läst om hur vi har det och säkert förstått att vi har det bra. Vi har berättat för alla som frågat om hur det är jämfört med Amsterdam och vi har sagt att det inte går att jämföra. Amsterdam är en liten mysig huvudstad där vi kunde gå upp till city på tio till femton minuter. London är en stor smutsig stad med massor av folk och trafik där man inte är i innercity om man inte behöver. Anne är ju i och för sig där varje dag eftersom hon jobbar där.

 En del blir då förvånade och undrar om vi inte trivs. Självklart stortrivs vi. Här i London lever man ett annat ”vardagsliv” än vi gjorde i Amsterdam och det är väl lite idén med att flytta till en helt annan typ av stad. Både staden, Annes jobb, min golf, närområdet och allt annat är helt annorlunda. Det tog dock inte lång tid att acklimatisera sig till detta eftersom det blev som ett nytt äventyr. Sedan är det nog så att vi hade stor nytta av att ha varit iväg en gång tidigare, alltså åren i Amsterdam.

Nåväl, jag ska inte bli nostalgisk eller långrandig. Nu håller hösten på att komma här i London. Fortfarande varmt och skönt i solen men också ruskigt när det stormar och regnar. Allt går så fort också, en av gubbarna i concierget sa något roligt häromdagen när jag påpekade att vädret ändrat sig. Han sa att, England är det enda landet där man kan ha fyra årstider på en dag. Lite så är det faktiskt. Här är tre bilder som är tagna när jag var på väg till närbutiken. Det är under en tiominutersperiod. Den första mörka bilden är från vår aveny, den andra är utanför affären och den tredje med blå himmel utanför avenyn igen.

 

Natten efter detta, tisdag till onsdag, stormade det enormt. Värsta stormen hittills under vår tid. Jag var uppe tre gånger under natten och stängde fönster och kollade balkongen. Det fortsatte rejält under onsdagen så jag var glad att jag spelat golf på tisdagen och inte var med mina kompisar som spelade på ett annat ställe i blåsten på onsdagen.

Nu har det tack och lov stabiliserat sig lite och i går, onsdag, kunde vi sitta ute i strålande sol en stund vid sjutiden. Just nu, torsdag, lyser solen med full kraft igen efter en växlande dag. Tempen är dock inte på mer än 19 gr på balkongen. Dock helt ok. Anne är på väg hem med båten och ”landar strax före 18.00.

Häromkvällen tog vi en tur till Sainsbury för att kompletteringshandla lite. Inget speciellt att skriva om men, jag hittade den absolut bästa platsen för vår bil, ”kundvagnen”.

 
Det är inte så tokigt som det ser ut. De riktiga kundvagnarna har sin plats på andra sidan skylten. Men det såg ganska roligt ut, tyckte vi.

Nu går vi mot en helg igen och ännu en vecka har flugit iväg. Vi får väl se vad som händer i helgen. Vi har inget speciellt inplanerat men det är första helgen på fyra veckor som vi är ”hemma” efter två trevliga helger med gäster och en helg i Gladö. Nu är kl 19.00 och solen är på väg ner varför vi gick in från balkongen och jag kan slutföra blogginlägget. 

Kommentarer

Kommentera inlägget här
Publiceras ej

Om

Min profilbild

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela