ohlssonsiamsterdam.blogg.se

Dagbok för våra år i Amsterdam & London.

Veckorna rullar på

Publicerad 2017-09-21 20:36:11 i Allmänt

Sist vi skrev nåt i vår ”dagbok” var de lördag och vi hade varit och golftränat på dagen. Söndagen blev en riktigt skön dag som började med ett gymbesök (för oss bägge alltså). Micke går ju regelbundet men jag har haft ett längre uppehåll under sommaren.
Men jag kämpade på med Crosstrainern och lite ”benmaskin” och var nöjd efter att ha fullföljt mitt pass. Vi får väl hoppas på att de håller i sig så det inte var den första och sista helgen för hösten….

Fortsättningen på söndagen var också skön. Lite fix hemma efter den lite senare frukosten (bland annat förberedde jag Borstj-soppan till kvällen) och sen blev det en promenad i området.

 

Måste också berätta att sopptillverkningen var extra tung den här gången. Vi hade bara tillgång till ett litet rivjärn (brukar ju ha min gamla ”månlandare” att veva runt med hemma) vilket gjorde att jag till slut tvingades ta Micke till hjälp för jag fick kramp i armen. Det resulterade i att jag bestämt mig för att köpa en liten matberedare. En sån med mixerkniv och olika rivjärn. Vi har haft en sån tidigare men den gick sönder för många år sen och har inte blivit ersatt sen dess. Ganska praktisk maskin om man vill göra en pajdeg eller hacka nötter eller som sagt var riva större mängder grönsaker. Så det blir ingen mer Borstj innan vi har en sån på plats.
Annars är ju Borstj en jättebra soppa att göra – den har (trots att det var en liten portion vi gjorde pga. bara det lilla rivjärnet) förutom att vara jättegod räckt till tre middagar.

Det var i söndags också matchdag igen för vårt ”hemmalag” Chelsea och inte vilket motstånd som helst utan ett London-derby mot Arsenal.

Vi hade medvetet valt att gå hemifrån efter det att matchen börjat då vi vet hur mycket folk som är i rörelse på matchdagarna.
På vägen mot The Rose där vi tänkte oss lite enkla ”snacks” till lunch träffade vi ett helt gäng polishästar som nu hade gjort sitt första pass och skulle få vila i sina trailers tills det vara dags för nästa jobb-pass när matchen var slut.

Det är stora djur många av dem – man förstår att det är effektivt att mota folksamlingar med hästar. Ingen vill frivilligt riskera att bli trampad eller sparkad av såna.  Vi kunde också konstatera att många av dem hade väldigt små ryttare. Eller så såg de bara små ut för att hästarna var desto större…..

 

På The Rose hade vi ett par sköna timmar i solen i deras ”rose garden” som de kallar trädgården. Inte för att det finns så mycket rosor utan för att puben heter ”The Rose” såklart.
Vi delade på ett ”Scottish egg” och en ”sausage roll” för vi ville ju inte vara mätta till kvällens sopp-middag. Och så blev det helgens Bloody Mary för mig och en läskande pint för Micke medan vi ”plane-spottade” och försökte fånga så många fina bilder som möjligt av de stora planen som hade valt inflygningsrutt just över våra huvuden.

 
 

Jag ska väl också tillägga att lugnet på The Rose tog slut när matchen på Stamford Bridge var över. Då fullkomligt VÄLLDE det in folk på puben som helt plötsligt tvingades har vakt i dörren för att se till att man inte överskred antalet människor som fick vistas i lokalerna samtidigt.

Nu var i och för sig vi klara med vår lunch och kunde så småningom betala och åtminstone ge plats till två nya som annars inte hade fått tillträde pga. att det var fullt. Måste också säga att fast det snabbt blev överfullt så var det god stämning och inget bråk – trots att matchen inte hade slutat så som Chelsea-fansen hade hoppats på. Chelsea spelade oavgjort mot Arsenal……. Men ljudnivån – herregud den höjdes många decibel i ett nafs.

I tisdags hade Micke golfdag som vanligt och när han kom hem därifrån (efter ytterligare en vacker dag där han kunde spela i kortärmat) så fick han ”jobba lite” hemma och förbereda för en övernattningsgäst. Jag hade med mig Katarina hem efter jobbet. Hon skulle sova över hos oss igen inför onsdagens dagkonferens på huvudkontoret. Det var samling av alla ekonomicheferna i UK med en hel dags information. Den här gången dock med det undantaget att även jag fick ge en presentation av Heartwood inför övriga gänget. Nyttigt att behöva skärpa till sig ibland med att behöva presentera på engelska. (Vilket i ärlighetens namn inte känns särskilt jobbigt längre – jag har ju tränat under några år nu så den stora osäkerheten jag kände i början när vi flyttade till Holland har försvunnit.)

Vi fick en vacker båtresa till banken på morgonen med en påföljande nästan 30 minuters promenad då båten lägger till på ”fel sida” om floden så man får gå över den vackra Tower Bridge.

 

Men innan det blev onsdag var vi ute och åt tillsammans alla tre och det var på ”Sands End” igen. Vår fina gastro-pub som ligger mitt bland klassiska engelska radhus och som alltid levererat vad gäller god mat.

Den här gången var inget undantag. Katarina åt en Burrata till förrätt och Micke och jag åt den mest underbara tonfisk tartar man kan tänka sig.
Till varmrätt valde Katarina och Micke fasan (det som jag hade ätit förra gången vi var där) och jag valde en lax som visade sig vara den mest perfekt tillagade laxbit jag smakat.  Behöver väl inte skriva att vi var helnöjda när vi gick hem för en sen kvällskaffe hemma.

 

Idag är det golf för Micke igen. Den här gången en tävling på hans hemmaklubb. Och det är med efterföljande middag med ”dress-code”. Det betyder att skjorta och SLIPS är anbefallet. Så Micke som inte använt slips på många år fick ta med sig en hemifrån sist vi var i Gladö.

Jag hoppas det gått bra för honom och att maten var god. Det har ju inte alltid varit de mest kulinariska rätter som bjudits på liknande event, men klassisk engelsk mat. ”Steak and gravy” dvs kött och skysås.

Imorgon fredag har jag tagit en ledig dag. Vi sticker iväg tidigt på morgonen med destination Portsmouth där vi ska ta färjan över till Isle of Wight. Det är ju Mickes födelsedag på lördag så det passar ju bra att hitta på nåt kul.
Vi har bokat två nätter på ett B&B i en kuststad som heter Shanklin och hoppas se så mycket som möjligt av ön innan vi åker hem igen på söndag eftermiddag.

Väderprognosen ser lovande ut så vi ser fram emot att kunna se en vacker ö med både stränder och vildare kustremsor och förhoppningsvis kunna fånga en del av det på bild.
För mig blir resan en ”repris” från när jag som tonåring var där på språkresa tillsammans med Malin. Undrar om jag kommer att känna igen mig????

 

Kommentarer

Kommentera inlägget här
Publiceras ej

Om

Min profilbild

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela