ohlssonsiamsterdam.blogg.se

Dagbok för våra år i Amsterdam & London.

Fotbollslördag mm

Publicerad 2018-04-16 18:46:00 i Allmänt

Som vanligt så var planen att blogga i går, söndag, men också som vanligt så fanns inte tiden när vi väl kom hem. En annan orsak är att när jag, Micke, skriver mina inlägg så tar det några timmar inklusive bildhanteringen. Även om det slinker igenom ett och annat fel så är jag lite nördig när det gäller stavning och meningsbyggnad. Å andra sidan är det också ett sätt att ”träna” lite inför att komma tillbaka till jobbet i höst. Där får det ju absolut inte bli fel när man skriver sina protokoll.

Som ni förstår så har vi nu lite mer på allvar börjat nedräkningen. Det är lite drygt fyra månader kvar tills flyttlasset går mot Gladö igen. Attans vad fort tiden går. Med nedräkningen så börjar också en period när vi tänker på vad det är för saker vi vill ha med oss hem härifrån. Då menar jag inte de saker vi hade med oss hit utan vad vi ska passa på att köpa med oss härifrån. Lite minnen men också saker, som precis som i Holland, är betydligt mer prisvärda här än hemma i Sverige. Jag återkommer till det.

Återigen har vi haft en vecka med klassiskt ”Londonväder”. Regnigt, disigt och gråkallt även om tempen inte går ner under tio gr på nätterna. Jag tror jag skrivit det tidigare men det är så att vi första året hade fantastiskt bra väder med Londonmått mätt. Jättevarm höst, fin vinter och fantastisk vår och sommar. Nu har vi haft grått, fuktigt, blåsigt i stort sett hela vintern förutom när det snöat och varit kallt. Men det har ju varit lite så i stora delar av Europa den här vintern.

Just nu, måndag kl 15.45, så skiner dock solen med lite sval vind, men det ser ändå hyfsat ut. Man kan tydligt se SAS planet som är på väg in mot Heathrow på låg höjd över vårt kvarter. Tempen är 16 gr, säkert lite uppgraderad pga att solen ligger på mot balkongen. Nåväl, nu ska det ju bli bättre, framförallt här men även i Sverige. Här säger man att det blir upp mot 24 gr i slutet av veckan och då ska vi hem till Gladö för helgen. Men det lovas ju fint väder där också. Hoppas inte det blir eldningsförbud eftersom jag har en ganska stor hög att elda.

I lördags hade vi dock en dag med riktigt kanonväder, lite försmak av vad som komma skall. Passade oss perfekt. Efter en kort kompletteringshandling på Sainsbury så fick vi en timme på balkongen i solen innan det var dags för lördagens happening. Man kan inte bo i London i två år utan att gå på fotboll. Så i torsdags tog jag bussen till Craven Cottage (Londons äldsta elitfotbollsarena) och köpte biljetter till hemmalaget, Fulhams, match mot lokalkonkurrenten Brentford. De spelar i andraligan och Fulham är på god väg att klara ett avancemang till Premier Leauge till nästa år. Dessutom var det näst sista hemmamatchen.

 

Vi tog bussen hemifrån och innan matchen åt vi en härlig publunch på en närbelägen ”finpub”, The Crabtree. Vi har varit där tidigare och vet att den är bra. Jag åt en japaninspirerad fisk i buljong med grönsaker och Anne åt en typisk engelsk paj, lamm, med mos och gravy. Mycket gott båda två. Det var massor av folk i det fina vädret. Vi fick inte plats utomhus vilket hade varit mysigt eftersom det var över tjugo grader. Efter god mat tog vi med oss en cider och en öl i plastmugg och gick utmed floden mot Craven Cottage. Träden börjar grönska rejält nu vilket inte gjorde upplevelsen sämre.

 

När vi kom fram insåg jag att det nog var tjugo år sedan jag var på fotboll. Fullt ös med hög musik och massor av folk. Dessutom på en arena som på insidan påminde lite om hur Söderstadion såg ut på sjuttiotalet. Inga tjusiga restauranger eller sådant utan öppna hörn på läktaren och små kiosker på utsidan nedanför läktarna. Fasaden på arenan är en riktig gammaldags klassiker. Den ligger för övrigt i ett engelskt "radhusområde" med de typiska engelska låga husen. 

 

Lite ”tipsextrastämning” med andra ord. Jag misstänker att detta var en större upplevelse för oss båda än att gå på någon av de stora arenorna som Stamford Bridge eller så. Craven Cottage ligger också så pass nära där vi bor att vi, från vårt vardagsrum och balkong, ser strålkastarna på arenan.

 

Hög stämning hela tiden och en liten ”bortaklack” som höll igång hela matchen och matchade hemmasupportrarna väl så gott. Tyvärr gjorde inte Fulham sin bästa match för säsongen men arenan fullkomligt exploderade när man gjorde första målet i andra halvlek. Tyvärr så sabbade dom för sig själva på slutet. De började ”maska” och trots att domaren hela tiden pekade på klockan och menade att han la till mer och mer tid så fortsatt man att maska. Det slutade tyvärr med att Brentford kvitterade långt in på övertiden. Trist men det påverkade inte upplevelsen. Som ni ser på bilderna ovan så lyckades jag också hitta en kompis, har vi inte nästan lika hårfärg 😊

Väl hemkomna var vi lite småfrusna, solen lyckades gömma sig bakom ett moln under hela matchen men det var aldrig någon fara. Vi var hemma vid 19.30 tiden så det fick bli en liten kort sittning på balkongen innan vi satte oss framför TV´n.

I går söndag var det andra saker på agendan. Som jag skrev i början av inlägget så har vi börjat fundera på vad vi ska ha med för saker hem härifrån. På ”vår” plantskola har vi sett fina utekrukor till bra pris. Nu var det dags att skrida till verket och handla lite. Vi var där strax efter öppning 10.30 och det var fullt med folk. Det märks att våren är på gång och att alla ska göra i ordning i trädgårdar och på balkonger. För övrigt så var lördagens fina väder som bortblåst. Nu var det grått och fuktigt igen. Det gjorde dock inget och det blev ett antal krukor som packades in i ”kundvagnen” och som nu står i vardagsrummet. Kommer att bli jättefint på altanen i Gladö.

 

Efter det diskuterade vi om vi skulle åka till Sloane Square, Oxford Street eller det stora köpcentret Westfield. Vi behövde köpa mer Nespressokaffe men var också intresserade av att kolla Skechers skoaffär som finns på Oxford street men även på Westfield. Det slutade med att det blev bussen till Westfield där allt är samlat på ett ställe. Vi började med en liten lättlunch som inkluderade en Bloody Mary. Sedan blev det inköp av kaffe, skor och en del annat. Anne lyckades också fylla en påse med grejer från Zara, till mig 😊

När vi kom hem var det definitivt inget utesittarväder så det blev golf på TV en kort stund innan det var dags att laga middag. En härlig pytt i panna på en del av julskinkan från Sverige.

När vi kom tillbaka från Altea förra gången upptäckte vi, på Clapham Junction, att den holländska butikskedjan HEMA öppnat butik där. En affär som kan liknas vid vårt gamla Tempo eller så. Jag köpte alltid skokräm där. I affären berättade dom att det fanns en nätbutik också och att dom skeppade varor från Holland. Sagt och gjort, i förra veckan kom paketet som vi beställt. Nu är det bara att börja putsa skor på riktigt igen. Dessutom blev det såklart lite andra grejer också.

 

Som jag skrev förra gången så har jag min första ”golftävlingen” den här veckan. Det är societyn ”Clapham Common” och vi har vår första sammankomst för året. Vi ska till en klubb som heter Reigate Heath. En niohålsbana som spelas två varv med helt olika teeplaceringar. Mina två senaste rundor på hemmabanan har gett 35 och 34 poäng, men som alla golfare vet så har man inte spelet i sig för evigt vilket säkerligen betyder att mitt ras kommer på onsdag. Jag har fått förtroendet att gå ut i första bollen ihop med ”the captain” of Clapham Common. Han är för övrigt golfande kyrkoherde. Man får väl vakta tungan så man inte gör bort sig. Å andra sidan kanske vi får något slags gudomlig känsla i bollen 😊 Jag kan skriva på det sättet eftersom han tycker att det är helt ok att skoja lite om att han är kyrkoherde.

Åter till väderprognosen. Onsdagen här verkar bli bästa dagen sedan i somras, upp mot 24 gr. Kortärmat med andra ord. Eftersom vi sedan ska hem till Gladö på torsdag är det skönt att det blir över 20 gr även där. Det kan till och med bli så att Altea kommer att ha lägre temp än både London och Gladö. Vad är det som händer??? Här i London ska det fortsätta vara varmt hela helgen så nu har jag börjat ”dränka” växterna på balkongen inför vår weekend i Gladö. Växterna utvecklas jättefint fortfarande så det vore synd om de torkade i det fina vädret. De här bilderna är tagna alldeles nyss, 16.45.

 

Jag misstänker att vi inte får till något blogginlägg från Gladö eftersom vi inte har någon dator med oss. Lite jobbigt att blogga från telefonen, men man vet aldrig. Om inte så kommer det ett inlägg i början av nästa vecka. Det kommer säkerligen att innehålla bilder från ”våreldningen”.

Avslutningsvis så skiner faktiskt solen igen efter en blandad dag. Nu är kl 17.10 och det känns ganska skönt ute. Och som jag skrev inledningsvis så tar det lite tid när jag bloggar. Nu två timmar sedan starten och Anne är på väg hem med båten i solen. 

 

 

 

 

 

 

 

Seg vår

Publicerad 2018-04-10 20:20:00 i Allmänt

Ännu en vecka har gått och våren lyser fortfarande med sin frånvaro. Trots detta så blommar träd och buskar som vi skrev om i förra inlägget. I dag, tisdag, så såg jag de första björkarna som börjat grönska. Det är nog ändå magnoliorna som fortfarande är finast även om regnet gör sitt bästa för att förstöra blomningen. De flesta av kameliablommorna har regnat ner och tyvärr så börjar även en del magnolior att släppa sina blommor. Men den här bilden tog jag på väg hem från golfklubben i fredags.

 

Som ni förstår så är våren sen även här. Jag tittade i min ”nördbok” i går och kunde konstatera att förra året, samma dag, hade vi 22 gr här i London och i går hade vi lite över 10 gr. Man får lov att ha lite tålamod och det går ju inte att göra så mycket åt det.

Helgen var alltså som gjord för TV soffan. Golftävlingen Masters på Augusta är en av årets höjdpunkter och här visas allting från morgon till kväll, frukoststudio, på rangen, återblickar och ”featured groups” innan själva huvudsändningen börjar. I onsdags kväll visade man den klassiska par 3 tävlingen som genomförs i familjär anda och mer handlar om show än om riktigt tävling. Här får caddies och familjemedlemmar vara med och slå en del slag på skoj. Som vanligt spelade tre legendarer tillsammans. Jack Nicklaus, Gary Player och Tom Watson (som ersatt den bortgångne Arnold Palmer). Jättekul att se och det blev inte sämre av att Nicklaus caddie, tillika barnbarn, fick slå ut på sista hålet och gjorde hole in one till allas jubel.

 

I fredags kväll kändes vädret helt ok och vi bestämde oss för årets första ”after work” på kvarterspuben Waterside nere vid floden. Jag mötte Anne vid båten och vi satte oss ute. Vi fick bästa platsen i lä men det var tyvärr inte så skönt som det ser ut på bilderna utan det var ganska kallt. Vi ser fram emot när man kan gå till en pub och sitta ute och mysa i solen och äta och dricka något gott. Som jag skrev tidigare, det är bara att ha tålamod och vänta.

 

I lördags var vi till vår handelsträdgård för att köpa några vår och sommarväxter till balkongen. Det lilla bagageutrymmet i kundvagnen fylldes snabbt. 

 

Murgrönan, från Amsterdam, i balkonglådan hade gjort sitt. Fullt med larver i jorden. Dom har förmodligen ätit  upp rötterna. Nu blev det lobelia och nepetia istället. De nya kommer säkert att växa ut och hänga ner över kanten. Lite jobbigt att plantera om på en balkong och dessutom när man måste använda köksbänken. Ganska stor skillnad mot att stå utanför vedboden och slabba som man vill med jord och vatten.

 

Vi köpte också lite annat för att fylla upp på balkongen. Jag räknade i dag till 16 krukor med växter i. Jag kunde dessutom inte låta bli att köpa en fuchsia till, som förhoppningsvis ska växa till sig och flytta med hem i höst. Den gamla fuchsian, från Amsterdam 2013, tog mycket stryk i minusgraderna i vintras, trots dubbla fiberdukar, men har nu börjat komma tillbaka. Den ser ut som om den varit i vedboden i Gladö en vinter och blivit nerklippt till våren. Detsamma gäller de två stora pelargonerna som var så fina förra sommaren och fram till ”kallvintern”. Hoppas att de också växer till sig så de kan följa med hem i höst.

 

Det som ser bäst ut är olivträdet, från Amsterdam, och jasminen, från London. Båda två är översållade med blomknoppar och nya skott. Jasminens små blommor har till och med börjat dofta då det, alltför sällan, är lite varmt ute. Jasminen kommer säkert att trivas jättebra i växthuset i höst. Jag tror ju för övrigt att allt som vi tar med hem kommer att anpassa till livet i Gladö med en vinter i vedboden och sommar ute.

 

I söndags var vädret om möjligt ännu sämre, heldagsregn. Alltså en perfekt dag för ett besök på IKEA i Croydon. ”Kundvagnen” tog oss dit och tro det eller ej, det var inte speciellt mycket folk där. Vi köpte servetter och lite annat smått och gott. Efter lite sill och annat på livsmedelsavdelningen åt vi de obligatoriska köttbullarna till lunch innan vi åkte tillbaka hem igen till ännu en eftermiddag framför TV med fotboll och golf.

I går måndag var jag på gymet igen efter över två veckors frånvaro, dels beroende på Alteabesöket men framförallt en envis förkylning eller om det är något virus som inte velat släppa. Ett light pass som gick bra så nu är man på G igen. Även måndagen blev en dag med regn till och från hela dagen.

Regnet fortsatte under natten till i dag, tisdag, så det var inte helt självklart att det skulle bli golf i morse. Prognosen visade till slut att det skulle sluta regna tidigt på morgonen så vi bestämde att åka till banan. Väl där så gick det en banarbetare med en stor skrapa och skrapade bort vatten från greenerna. Banan var, hur som helst, öppen och vi spelade utan regn. Som sagt så var det väldigt blött och med hålpipade greener var det inte helt lätt att spela. Men återigen så fick jag ihop mina 35 poäng. Känns bra eftersom vi nästa vecka har säsongens första ”society”, dvs tävling med efterföljande middag. Den här gången på en annan klubb. För att ”fira” mitt hyfsade spel kände jag att belöningen måste bli en pikétröja med Mitcham GC emblemet.

 
Nu kommer Anne snart med båten, i dag blir det inget möte eftersom jag varit fullt upptagen med diverse hemarbete och sedan författandet av detta inlägg. Men jag kommer att ta emot henne med muntra tillrop från balkongen när hon kommer genom parken.
 
 

Åter från Altea

Publicerad 2018-04-04 22:03:00 i Allmänt

Vi hade en idé om att vi skulle blogga från Altea, som vanligt blev det inte så. Vi kör det nu istället. Som ni kommer att märka är det jag, Micke, som skriver igen. Nu har vi varit hemma i London ett par dagar och det känns som evigheter sedan vi åkte till Altea den 22 mars. Nåväl, vi börjar väl den dagen.

När vi åkte hem från Stockholm förra gången så krånglade ju allting, flyget, bagaget och tågen. Vi hoppades därför på en smidigare resa denna gång. Oj så fel vi fick. Fullsatt i loungen, vilket löste sig efter en halvtimme när jag påpekade att trettio personer gått ut utan att någon fått gå in. Väl inne där fick Anne ett meddelande från Easy Jet om att vi skulle förbereda oss på förseningar eftersom det var flygledarstrejk i Frankrike.

Efter en stund kom det nya besked, i stället för att landa strax efter 21 skulle vi nu landa mellan 23 och 00. Men fortfarande samma avgångstid. Boardingen var i tid och piloten meddelade att det fanns en lucka bland slot tiderna om en stund och att vi kanske inte skulle bli så sena. Fem minuter senare kom nya besked igen. Vi blev sittande i planet på banan i två timmar innan vi lyfte. Kort flygtid gjorde att vi ändå inte blev jättesena. Det blev en 2+2+2. Två timmar på flygplatsen, två timmar i planet på banan och två timmar i luften. Sedan betydligt mindre än två timmar innan vi var ”hemma” i Altea. Vi var hemma i lägenheten strax efter 23.30 vilket ändå är helt ok.

Väl i Altea var vi förberedda på att det inte skulle bli så varmt och soligt som vi hoppats. Det verkar vara samma sak över hela Europa den här våren. De första dagarna var som vanligt. Fixa terrassen, åka och handla och ordna med en del andra praktiska saker. Vädret var ok med en hel del sol men inte någon direkt värme. När vi kom första kvällen var det 6 gr på terrassen. Det var dock det lägsta och vi åt frukost ute merparten av morgnarna.

 
Efter helgen blev det lite varmare, framförallt i solen. Då passade Anne på att göra lite strykjobb på terrassen. Det blev dock också lite blåsigare med en vind som var lite kall oavsett vilket väderstreck den kom ifrån. Själv tog min förkylning fart igen efter någon dag och den fick jag leva med hela tiden. Även om man inte får vika ner sig så är det tufft att inte ha krafter att göra vad man vill. Det påverkade naturligtvis vårt planerade promenerande. Vi får spara det till nästa gång, då blir det besök på fyren i Albir, strandpromenaden i Altea norrut och även promenad till Albir.

Självklart träffade vi lite nära och kära. Vi träffade Tiina o Bernt på Placitan redan första dagarna. Efter en golfrunda på tisdagen med Björn o Ingrid träffades vi återigen på Placitan även då med Tiina o Bernt. Golfrundan var en skön tillställning om man tänker vädermässigt, dock lite blåsigt de sista hålen. Jag fick betala för det eftersom min förkylning var mycket värre dagen efter. Dessutom efter att Anne och Ingrid utklassade Björn och mig på golfen. Dock för första gången på länge!!!!

 

På onsdagen skulle vi få soffleverans. Vi hade beställt en soffa från UK. Vi hade kollat in den på en butik här i London och beställt den till deras butik utanför Murcia. Den skulle anlända till Spanien från UK på tisdagen och den enda dagen för leverans till oss var onsdagen. Efter det var det helg tills vi skulle åka hem igen. Jag var skeptisk, två dagar och allt skulle fungera. Men det gjorde det och nu är soffan på plats.

 

Som vanligt besökte vi också vår kompis Tracy på ”hennes” restaurang i Albir, den här gången hade vi med oss Tiina o Bernt. Dom hade inte träffat Tracy på över ett år. Vår kontakt med Tracy började ju en gång för över tio år sedan när Tiina o Bernt tog oss med till hennes ställe på strandpromenaden i Altea. Vi hade en jättetrevlig eftermiddag i kanonväder med god mat o dryck.

Efter att det varit lite regnigt en dag så var terrassen inte i bästa skick. Mycket sand hade kommit ner från taket och blivit kvar på golvet, framförallt i fogarna. När jag spolade rent så hörde jag plötsligt ett välbekant men mycket obehagligt ljud inifrån. Mycket riktigt så hade slangen sprungit läck igen. Det duschade rejält i sovrummet och hallen men den här gången fick jag stopp på det i hyfsad tid så det blev inte så blött. Däremot lyckades jag halka på det hala stengolvet när jag skulle in och stänga av vattnet så nu har jag fortfarande, efter en vecka, en svullen vänsterfot. Tur där också att det inte blev värre. Slangen är nu ersatt med en ny.

Vi hoppades hela tiden på att vädret skulle bli bättre än prognoserna och att vi skulle kunna pricka in en grillning på terrassen och dessutom kunna sitta ute och äta. Den finaste dagen blev onsdagen och då köpte vi våra stora favoriträkor på Carrefour. Förra året frågade dom om vi inte skulle ha lite sardiner och grilla också men då fegade vi ur. Sedan dess har vi ätit stora grillade sardiner ute några gånger så nu var det dags. Anne hade hittat på nätet om hur man rensar dem och det blev naturligtvis mitt jobb. Inte alls så svårt eller slabbigt som man kan tro. Det blev jättegott när det var klart och det var definitivt inte sista gången vi grillade sardiner. 

 

På tal om sardiner så finns det ju även små sådana. När vi en dag, på en mycket lokal bar, tog in en öl och ett glas vin fick vi en liten tallrik med grillade småsardiner på köpet. Dom äter man utan att ta bort några ben, bara tugga i sig som snacks. Nu blir det nog några sådana på grillen någon gång också.

Sedan hann vi också med att träffa några ”grannar” som vi känner till sedan tidigare men inte träffat på riktigt. Det är Ingrids son Fredrik och hans fru Jeanette och deras barn. Det är kul att inte bara prata om varandra utan att även få träffas. Ingrid o Björn ordnade så vi träffades på Placitan på långfredagen (tror jag att det var). Dom har köpt ett ställe i linje med oss kanske hundra meter västerut. Alltså ganska nära. Alltid bra att vi i vår lilla ”svenskkoloni” känner till varandra. Man vet aldrig när man behöver hjälpas åt med något.

Fredrik är för övrigt känd sedan länge av oss, långt innan vi träffade Björn o Ingrid. Han heter Eliasson i efternamn och jobbar på Radio Stockholm, just nu med ”musikplatsen” på fredagarna. Han har dessutom gjort flera uppskattade musikdokumentärer, bla en uppmärksammad serie med vår världsberömda svenska musikmakare Max Martin. Hur som helst var det ett trevligt möte även om vädret gjorde sitt bästa för att kyla ner oss, regnigt, blåsigt och kallt. Även om vädret var dåligt just då så är det ändå den här vyn vi har mestadels.

 

Så är det dags för våra fyrbenta vänner också. Den lilla, Bobin, har blivit helt galen sedan vi såg honom senast. Nu är det klorna ut hela tiden. Blodvite uppstod flera gånger och han har bara bus i huvudet. Finns inte en chans att han vill ”gosa”. Biloute däremot är som vanligt. Han möter upp oss från buskarna i trädgården så fort vi kommer till porten och kan inte komma in fort nog i lägenheten för att få sin skinka. Han ligger också gärna och sover i våra fåtöljer fortfarande. Vi märkte också några gånger att han faktiskt uppskattar buset med sin ”lillebror”. Ibland tog han till och med initiativ till lite brottning när dom var inne hos oss båda två.

 

Bobin är för övrigt inte ett dugg sugen på skinka eller liknande. Enligt hans matte så gillar han mer grönsaker och blommor. Han har verkligen hittat en favorit på vår terrass. Det är de höga taggiga kaktusarna. Han äter ”blommorna” som sticker ut. De som ibland kan se ut som ögon och näsor. Han var helt galen i dem. Vissa tuggade han i sig och vissa fick han loss och tog hem som trofeér. Jag tog en filmsnutt som är fantastisk men som tyvärr inte går att få in i blogginlägget.

 

Eftersom det var påskvecka så var det fullsmockat med folk uppe i gamla stan för palmsöndagen och hela veckan fram över påsk. Vi åt ”påskmiddag” på ”Artisterna” uppe vid kyrkan på påskafton med Tiina o Bernt och Johan o Anna. Självklart var även Ella o Vera med och förgyllde tillvaron. De har alltid en massa saker att lära Anne vad gäller telefonanvändning

 

Tidigare på påskafton hade vi spelat golf på Villaitana. Den här gången blåste det riktigt ordentligt, nästan på gränsen till ospelbart faktiskt. Några gånger hade bollen svårt att ligga still på de snabba greenerna. Tillsammans med min förkylning var det ingen bra kombination för mig. Anne har, tack och lov, kunnat spela trots sina problem med en ”frozen shoulder”. Rundan var ingen höjdare rent spelmässigt för någon av oss. Anne började med fyra par på de fem första hålen, vilket aldrig brukar hålla. Hur som helst så hade vi till slut slagit väldigt många slag men jag ledde med ett inför sista hålet. Och vem vann? Jo självklart gick Anne förbi och vann med ett slag, brutto.

Hemresan på annandagen gick väldigt bra. Lite försenade, som man alltid är, men en flygtid på 1.55 tim gör att men inte är försenad när man landar. Inget bagage och tågen i tid gjorde att vi var hemma i lägenheten i London vid 19.30 tiden.

Väl hemma hade vi hoppats på vår, men icke sa Nicke. Även om temperaturen stigit upp till tvåsiffrigt så är det blåsigt och småregnigt hela tiden. Jag spelade golf i går, tisdag, och fick lite regn i början men inte så mycket mer. Det var ändå kallt och blåsigt hela tiden även om termon stod på 12 gr. Banan är jätteblöt på sina håll så jag var nöjd med mina 33 poäng med ett antal halvmissade hål, framförallt i början.

Trots den sena våren är buskar och träd i gång för fullt. Förut har vi visat bilder på lökväxter men nu kommer den härliga blomningen i körsbärsträd och magnolior. Kameliorna har redan blommat ut och blommorna ramlar av.

 
 
Nu MÅSTE våren komma på riktigt snart, både här och hemma i Sverige. Vi kommer hem om några veckor för att fixa i trädgården inför sommaren och då vill vi definitivt inte ha någon snö kvar.
 
 

Vi får väl se om helgen kommer att innebära något som är värt att skriva om, om inte så hör vi av oss så fort det händer något. 

 

 

 

Om

Min profilbild

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela