ohlssonsiamsterdam.blogg.se

Dagbok för våra år i Amsterdam & London.

Seg vår

Publicerad 2018-04-10 20:20:00 i Allmänt

Ännu en vecka har gått och våren lyser fortfarande med sin frånvaro. Trots detta så blommar träd och buskar som vi skrev om i förra inlägget. I dag, tisdag, så såg jag de första björkarna som börjat grönska. Det är nog ändå magnoliorna som fortfarande är finast även om regnet gör sitt bästa för att förstöra blomningen. De flesta av kameliablommorna har regnat ner och tyvärr så börjar även en del magnolior att släppa sina blommor. Men den här bilden tog jag på väg hem från golfklubben i fredags.

 

Som ni förstår så är våren sen även här. Jag tittade i min ”nördbok” i går och kunde konstatera att förra året, samma dag, hade vi 22 gr här i London och i går hade vi lite över 10 gr. Man får lov att ha lite tålamod och det går ju inte att göra så mycket åt det.

Helgen var alltså som gjord för TV soffan. Golftävlingen Masters på Augusta är en av årets höjdpunkter och här visas allting från morgon till kväll, frukoststudio, på rangen, återblickar och ”featured groups” innan själva huvudsändningen börjar. I onsdags kväll visade man den klassiska par 3 tävlingen som genomförs i familjär anda och mer handlar om show än om riktigt tävling. Här får caddies och familjemedlemmar vara med och slå en del slag på skoj. Som vanligt spelade tre legendarer tillsammans. Jack Nicklaus, Gary Player och Tom Watson (som ersatt den bortgångne Arnold Palmer). Jättekul att se och det blev inte sämre av att Nicklaus caddie, tillika barnbarn, fick slå ut på sista hålet och gjorde hole in one till allas jubel.

 

I fredags kväll kändes vädret helt ok och vi bestämde oss för årets första ”after work” på kvarterspuben Waterside nere vid floden. Jag mötte Anne vid båten och vi satte oss ute. Vi fick bästa platsen i lä men det var tyvärr inte så skönt som det ser ut på bilderna utan det var ganska kallt. Vi ser fram emot när man kan gå till en pub och sitta ute och mysa i solen och äta och dricka något gott. Som jag skrev tidigare, det är bara att ha tålamod och vänta.

 

I lördags var vi till vår handelsträdgård för att köpa några vår och sommarväxter till balkongen. Det lilla bagageutrymmet i kundvagnen fylldes snabbt. 

 

Murgrönan, från Amsterdam, i balkonglådan hade gjort sitt. Fullt med larver i jorden. Dom har förmodligen ätit  upp rötterna. Nu blev det lobelia och nepetia istället. De nya kommer säkert att växa ut och hänga ner över kanten. Lite jobbigt att plantera om på en balkong och dessutom när man måste använda köksbänken. Ganska stor skillnad mot att stå utanför vedboden och slabba som man vill med jord och vatten.

 

Vi köpte också lite annat för att fylla upp på balkongen. Jag räknade i dag till 16 krukor med växter i. Jag kunde dessutom inte låta bli att köpa en fuchsia till, som förhoppningsvis ska växa till sig och flytta med hem i höst. Den gamla fuchsian, från Amsterdam 2013, tog mycket stryk i minusgraderna i vintras, trots dubbla fiberdukar, men har nu börjat komma tillbaka. Den ser ut som om den varit i vedboden i Gladö en vinter och blivit nerklippt till våren. Detsamma gäller de två stora pelargonerna som var så fina förra sommaren och fram till ”kallvintern”. Hoppas att de också växer till sig så de kan följa med hem i höst.

 

Det som ser bäst ut är olivträdet, från Amsterdam, och jasminen, från London. Båda två är översållade med blomknoppar och nya skott. Jasminens små blommor har till och med börjat dofta då det, alltför sällan, är lite varmt ute. Jasminen kommer säkert att trivas jättebra i växthuset i höst. Jag tror ju för övrigt att allt som vi tar med hem kommer att anpassa till livet i Gladö med en vinter i vedboden och sommar ute.

 

I söndags var vädret om möjligt ännu sämre, heldagsregn. Alltså en perfekt dag för ett besök på IKEA i Croydon. ”Kundvagnen” tog oss dit och tro det eller ej, det var inte speciellt mycket folk där. Vi köpte servetter och lite annat smått och gott. Efter lite sill och annat på livsmedelsavdelningen åt vi de obligatoriska köttbullarna till lunch innan vi åkte tillbaka hem igen till ännu en eftermiddag framför TV med fotboll och golf.

I går måndag var jag på gymet igen efter över två veckors frånvaro, dels beroende på Alteabesöket men framförallt en envis förkylning eller om det är något virus som inte velat släppa. Ett light pass som gick bra så nu är man på G igen. Även måndagen blev en dag med regn till och från hela dagen.

Regnet fortsatte under natten till i dag, tisdag, så det var inte helt självklart att det skulle bli golf i morse. Prognosen visade till slut att det skulle sluta regna tidigt på morgonen så vi bestämde att åka till banan. Väl där så gick det en banarbetare med en stor skrapa och skrapade bort vatten från greenerna. Banan var, hur som helst, öppen och vi spelade utan regn. Som sagt så var det väldigt blött och med hålpipade greener var det inte helt lätt att spela. Men återigen så fick jag ihop mina 35 poäng. Känns bra eftersom vi nästa vecka har säsongens första ”society”, dvs tävling med efterföljande middag. Den här gången på en annan klubb. För att ”fira” mitt hyfsade spel kände jag att belöningen måste bli en pikétröja med Mitcham GC emblemet.

 
Nu kommer Anne snart med båten, i dag blir det inget möte eftersom jag varit fullt upptagen med diverse hemarbete och sedan författandet av detta inlägg. Men jag kommer att ta emot henne med muntra tillrop från balkongen när hon kommer genom parken.
 
 

Kommentarer

Kommentera inlägget här
Publiceras ej

Om

Min profilbild

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela