ohlssonsiamsterdam.blogg.se

Dagbok för våra år i Amsterdam & London.

Snart i Gladö igen!!!!

Publicerad 2018-04-29 15:40:00 i Allmänt

Lika bra att börja med att förklara rubriken direkt. I fredags hörde Micke av sig till mig och berättade att vi fått ett "viktigt brev" från Sverige som skulle behöva vår närvaro.
Det är en besiktning av fastigheten inför kommande byggstart av vägar och avlopp på vår gata.
Inför sprängningar som kommer att ske i vår närhet måste en besiktning av rökkanaler och brunnar ske samt att vibrationsmätare kommer att sättas upp.
Och om man inte kunde närvara så sker bara utvändig besiktning och det låter ju inget vidare.
Om nåt händer vill man ju att det ska vara dokumenterat så det inte blir nåt tjafs senare om ersättning. Tänker på sprickbildning i badrum bland annat.
 
Nåväl - tiden var satt till måndag 7 maj och på sätt och vis var det ett bra datum eftersom det är Bank Holiday här den dagen. Så vill vi åka och närvara behöver jag i alla fall inte offra någon semesterdag.
Så det blev till att hastigt boka en resa över nästa helg. Och för att hålla ner priset så mycket som möjligt (jättedyrt att boka med så kort varsel....) så blir det fakirplanet kl 07:00 på lördag morgon och tillbaka måndag kväll 21:20.
 
Så alltså blir det ytterligare ett Sverigebesök för mig innan hemflytten vilket jag ju inte trodde efter förra helgens Gladö-besök.
 
Högsommarvärmen från förra helgen (det var visst runt 28 grader här) försvann så fort veckan började och det har varit ett riktigt ruggväder med regnskurar varje dag.
Men det har blivit sommar i naturen!  Allt är jättegrönt och när vi idag åkte till rangen för lite golfträning såg vi massor av blommande syrener och vackra blåregn. Och i parken utanför oss har alla träden fått blad. Verkligen vackert just nu!
 
I fredags fick vi besök från Sverige. Anneli - en kollega från Sverige är i London på en minisemester över helgen. Hon bor på hotell men vi bestämde att träffas och käka tillsammans på fredagkvällen.
På hennes "önskelista" (hon är mycket trogen läsare av bloggen) var att "åka min båt", "gå på vår kvarterspub" och käka på "Prins Harry's gastropub".  Så så fick det bli.
 
Det regnade till och från hela fredagen men just när vi gick till båten så var det tack och lov uppehåll. Så Anneli fick uppleva lyxen av att sakta gunga hemåt över Themsen.
Och när det är fredag så lyxar jag till med ett glas vin ibland - och självklart gjorde vi det i fredags.
 
Sen slog vi oss ner under infravärmaren på uteserveringen på Waterside. Inte för att det var utesittarväder utan för att det var fullt inne. Men vi fick skynda med att dricka våra cider (och Micke öl) för snart regnade det igen och trots stora parasoll blåste det in små regndroppar.
 
Alltså blev det raska steg hem för en snabb visning av hur vi bor och sen vidare till Sands End och middagen.
 
Annelie är ju fårbonde utanför Gnesta på fritiden (tack för den rökta lammfilén och lammhjärtat som du hade med!!!) så det passade ju jättebra att vårt vin som vi beställde in hade "får-koppling" :-)
 
 
Resten av helgen har hon turistat runt och även träffat en annan Handelsbankskollega. Kommer man till London finns det alltid nån man känner. I alla fall om man jobbar på banken :-)
 
Så var det då rangeträning idag. En gråkall dag (bara 9 grader) och lite "drizzle" i luften hela tiden.  Dvs duggren. Imorgon ska det vara heldagsregn och ännu kallare men sen ska det vända. Precis som hemma i Sverige har vi sett vilket gör att vi hoppas på en fin helg om en vecka.
 
Väl tillbaka från rangen (som var en urusel träning för mig - men jag kunde i alla fall slå utan att få ont, min "frozen shoulder" börjar så sakta läka efter kortisonsprutan) var vi lite sugna på nåt så det var jättegott med en "lyxlunch" bestående av Västerbottenostchips med löjrom! Och till det ett glas god kall rosé. Verkligen lyx!
 
 
Nu ser vi fram emot nästa helg och ännu ett besök på Gladö. Kanske törs man hoppas på utedusch igen?

Kommentarer

Kommentera inlägget här
Publiceras ej

Om

Min profilbild

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela