ohlssonsiamsterdam.blogg.se

Dagbok för våra år i Amsterdam & London.

Vinter eller vår eller både och?

Publicerad 2018-02-12 17:26:00 i Allmänt

Förra vintern tyckte vi var fantastisk här i London, en del frost och kyla men absolut inte så mycket regn som vi väntat oss. I år är det tvärtom, mycket mer regn men också vissa dagar med frostiga morgnar. Man får heller inte glömma blåsten, som när den kommer från norr är riktigt kall. Det kanske är det här som är den engelska vintern. Men trots det så är våren på gång, det märker man på att växterna ute trotsar det fuktiga och kalla vädret. Påskliljorna i parken växer så det knakar och blommar nog snart. När jag var ute i veckan på såg jag en växt som påminde om bambu och som blommade med fina gula blommor.

 

I onsdags var det så soligt att jag, Micke, satt ute och fikade på balkongen på eftermiddagen, i en och en halv timme. Riktigt skönt till dess att solen började dala från sin högsta punkt, då blev det kallt på en gång. Jag har satt ut lite godis till småfåglarna på balkongen och det har uppskattats. Förutom duvorna så har vi nu regelbundna besök av rödhake och talgoxe. Om ni undrar så är det jag som har kaffekoppen och rödhaken som är i blomlådan 😊

 

I fredags blev det ingen golf, vi var ute på klubben alla fyra men nattens regn gjorde att man stängde banan trots att det slutat regna vid 07.30. Helt ok för min del, inte kul att spela på en bana som är vattensjuk. Som tur är så tar banan emot vattnet bra och vid 10 tiden öppnade man igen. Vi väntade dock inte utan tog en fika och åkte hem igen. Själv tog jag en liten sightseeingtur från golfklubben och vidare mot den drivingrange där vi brukar träna. Alltid kul att åka genom områden man inte varit i förr. Som jag brukar säga så binder man ihop olika områden med varandra på det sättet och "staden" krymper. Vilket i och för sig passade bättre i Amsterdam. London krymper definitivt inte, den blir bara större och större ju mer man upptäcker. Jag passade i alla fall på att ta en bild på rangen från ”andra sidan”.

 

Anne åker fortfarande båt till och från jobbet och fortsätter att ta bra bilder på sina resor. Den här är tagen norrut med ”The Shard” i bakgrunden till höger med sin lysande topp.

 

När det blev helg hade vi inte planerat något speciellt den här gången. I lördags var vi och handlade på förmiddagen. På eftermiddagen stannade vi kvar inne, inte något roligt väder, regn och blåst hela dagen som gjorde att man inte ville gå ut. När vi handlar åker vi från garage till garage så det är ingen fara. Golf och fotboll på TV för mig och för Anne blev det lite köksjobb. Först en morotskaka a la LCHF (kolhydratfri). Jag kan säga att den är lika god som den ser ut. Middagen blev torsk i ugn med bacon, lök, grädde och rivost. Till det, potatis, haricouverts och sockerbönor. Mums!

 

I går, söndag, var det bättre väder igen. En hel del sol men kalla vindar. Vi tog bussen till stadsdelen Hammersmith för lite shopping och en publunch/middag. Vi har varit där tidigare och hittat en bra pub. Alltid god och rejäl mat på pubarna och sedan roligt att se vilket folkliv det är. I går var det dessutom rugby på TV, ”six nations” en årligen återkommande rugbyturnering med England, Wales, Skottland, Irland, Frankrike och Italien. Rugby är verkligen stort i det här landet och ”alla” pubar visar detta under den månad då det pågår. Englad mötte Wales i lördags på Twickenham Stadium, 82 000 åskådare.

För att återkomma till maten så åt vi något som är riktigt god pubmat, "english sausage with mashed potatoes and gravy”. Översatt till svenska blir det i stort korv med mos och sky med lök. Naturligtvis måste man ha den härliga starka engelska senapen till. Låter enkelt men går inte att jämföra med vår egen korv med mos.

 

I morse var det kallt igen, minusgrad och is på dammen i parken. Nollgradigt vid frukost och frost på taken. Fram till kl 13 var det dock helt klart och soligt varför isen och frosten försvann ganska snabbt. Termometern visade till och med på över 20 gr i solen en stund. Nu har dock molnen kommit tillbaka och det blir de 7/8 gr som det ska vara. I helgen fick växterna lufta sig lite från fiberduken. Jag tog av den i lördags och fick då spruta mot löss som verkade trivas under fiberduken. Nu är lössen borta och duken är på igen sedan i går eftermiddag.

 

I dag var det dags för mig att gå till gymet igen efter en veckas uppehåll. Det har varit stängt för målning mm. Såg väldigt fräscht ut i förmiddags när jag var där. Nymålat, det till och med luktade färg, och nya lampor. Tyvärr samma maskiner som förr men dom räcker väl till för mina pass. Insåg under mitt pass att det är bra med återhämtning ibland. Kändes riktigt bra trots att jag inte varit där på lite över en vecka.

På tal om återhämtning så ser det ut som det blir så med golfen också. Inget spel i fredags och en väderprognos för i morgon som lovar regn från 9 och framåt. Känns som att det därför blir uppehåll i golfen fram tills nästa tisdag. Då kommer väl min kompis ”robins” att sakna mig. Han brukar alltid komma och hälsa på när vi är där.

 

Som vi sagt tidigare handlar vi även här, som vi gjorde i Amsterdam, en hel del saker på nätet. I dag var det dags att hämta en leverans igen i concierget. Den här gången hade det blivit lite fel. Vi fick besked för nästan två veckor sedan att paketet var på gång men inget hände. I dag kollade Anne med leverantören och dom hade levererat till concierget den 30 jan. När jag klev in så var ”chefen” där och jag såg på honom att han förstod vad jag var ute efter. Han bad om ursäkt och sa att paketet levererats till fel hus men att han fått syn på det häromdagen så nu har vi vår marmelad hemma. Det mesta ska nog hem till Gladö men man vet aldrig, kanske vi måste smaka lite här också, det är ju över ett halvår kvar till hemflytten vad vi vet.

 

Nästa blogg kommer förmodligen från Altea. Vi åker på torsdag kväll och stannar till måndag eftermiddag. Härligt att komma iväg igen. Det har varit lite halvdant väder där har vi sett på prognoserna men just nu ser det ut att bli ok de dagarna vi är där.

 

Ha det bra i vintern så hörs vi från Espana nästa gång.

Kommentarer

Kommentera inlägget här
Publiceras ej

Om

Min profilbild

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela