ohlssonsiamsterdam.blogg.se

Dagbok för våra år i Amsterdam & London.

Vintertid i London

Publicerad 2018-02-27 18:18:00 i Allmänt

I förra inlägget hade vi precis kommit tillbaka från Altea, vilken skillnad det är. Som jag, Micke, skrev hade vi tur som inte blev mer försenade då. Nu snackar vi i stället om att vi ska ha tur om vi kommer iväg till Sverige på torsdag i tid. Vintervädret här går naturligtvis inte att jämföra med det vi/ni har i Sverige men det räcker till. Just nu, tisdag kl 14,40 lokal tid, har det blivit vitt på marken på 10 minuter. Nu ser det bra ut på torsdag när vi ska åka till Sverige men man vet aldrig. UK är en ö och har ett väder som kan förändras på en halvtimme. Saltbilen åkte precis förbi eftersom det är minusgrader i stort sett hela tiden.

 

Som bilderna visar är det is på dammen utanför, snö på fiberduken och i stort sett ingen sikt alls, det var för fem minuter sedan, just nu vill solen titta fram igen mellan det gråa. Men det är kallt ☹ och fiberduken har legat på i ett par veckor nu och kommer att få vara på så länge det behövs.

Nu går vi tillbaka lite i tiden. Vi kom tillbaka från, en härlig tid i, Altea i måndags kväll. Tisdagen har jag redan skrivit om och onsdagen blev en ”vanlig” onsdag. Lite allmänt fix hemma samtidigt som TV´n stod på med OS. BBC har visat jättemycket från OS med bra kommentatorer. Nu känns det nästan lite tyst när OS är över. I torsdags blev det gymet och sedan lite hemmafix.

I fredags var det golf som vanligt. Den här gången lite för kallt för mig, banan frusen men man behövde inte ”pegborr” i alla fall. Trots dålig feeling så fick jag ihop 31 poäng efter att ha spelat ganska bra på en del hål. På fredag eftermiddag var det dags att förbereda för Anne Forsselius som skulle komma på lördag. Inte så mycket fix men ändå se till att gästrummet var ok.

På lördagen var hon försenad en timme, men det var inte det stora problemet. Hennes bagage kom inte med. Det blev en följetong fram till måndag em, då bagaget levererades till vår lägenhet. Från början var problemet att personalen som tog emot hennes anmälan hade skrivit fel flight nummer. Kunde blivit hur fel som helst om hon inte ringt och rättat till det. Bilden nedan visar en "välkomst Pimms".

 

Oj!!!! Nu kl 14.55, tisdag, skiner solen från en klarblå himmel men det är fortfarande kallt och snön ligger kvar.

 

För att återgå till lördagen, när Anne F kommit tog vi en promenad till en pub på Lots Road som ligger tio minuter från här, lite snacks och dryck behövdes framförallt för Anne F som rest och blivit försenad.

 
Middagen var sedan hemma, vi åt tapas som Anne fixat till, bland annat hemgjord Allioli, mums.

I söndags var Anne F tvungen att inhandla kläder eftersom hon inte fått besked om bagaget ännu. Vi satte henne på bussen till köpcentret Westfield samtidigt som vi själva åkte till ”soffbutiken” i New Malden för en sista koll på den soffa vi vill ha i Altea. Eftersom vi återigen tyckte den var bra så beställde Anne den i går och vi får den, förhoppningsvis, levererad i början av påskveckan när vi är där. Söndagen var kall men det var ingen frost på morgonen.

På kvällen blev det middag och Quiz på puben, The Rose, där vi varit flera gånger tidigare. Självklart hade vi ingen chans utan kom sist. Svårt att förstå alla frågor, framförallt de som handlar om engelska serier, skådisar och andra engelska fackuttryck. Tråkigt dock att vi inte kunde para ihop tre Abba låtar med tre bilder på Abba. Bildfrågorna var svåra överhuvudtaget. De som vann hade mer än dubbelt så många rätt som vi och vann dessutom en ”jackpot” på 195 pund när allt var över.

Vi åt god mat. Anne och Anne F åt Sunday roast i olika tappningar medan jag inte kunde låta bli att ta min favorit, fish and chips.

 
Nu var det också så lyckat att våra bordsgrannar hade en hund med sig. En riktig favorit som gillade allt och alla men framförallt Anne. Hon for också runt i puben så fort hon fick tillfälle. Var uppenbarligen lite hungrig på allt som fanns. Hon fick till och med gå runt med ”quizmannen” en stund medan han ställde sina frågor. Som ni förstår är det hunden jag menar och inte Anne.
 
 
När måndagen så kom var vi tillbaka i vardagen. Ute var det kallt och snöbyar när Anne o Anne F gick till båten. Jag var på gymet och hade ett hyfsat bra pass. På balkongen är det ”fågeltätt”. Duvor, rödhakar och talgoxar turas om att äta ur talgkokosnötterna som vi lagt ut. Jag lägger också ut lite torrt bröd ibland som också uppskattas.
 
 

När det blev eftermiddag/kväll tog jag tunnelbanan in till ”city” och den teater som vi bokat biljetter till. Jag klev av på Piccadilly Circus, oj vad staden krymper ju längre man bor här. Det var kallt och jag var ute i god tid så jag värmde mig ett glas vin på en pub i närheten.

Därifrån var det inte mer än ett par hundra meter till teatern. Innan vi såg föreställnigen tog vi en hamburgare på Byron som ligger precis intill teatern. Som jag skriver nedan så är det en av de klassiska teatersalongerna i London, mitt emot låg dessutom ”Majestys Theatre” som visar Phantom of the opera”

 

Vi såg en seriös engelsk pjäs på en riktigt klassisk teater. Theatre Royal Haymarket. En av de äldre salongerna i London. En liten mysig gammal teater. Bilderna är lite mörka men jag tror att men ändå kan få lite feeling för hur det var. Pjäsen hette ”Frozen” och beskrivs som en psykologisk thriller. Den handlade om en seriemördare som förgrep sig och mördade barn. Det var bara tre skådespelare som hade talroller, seriemördaren, en mamma till ett av offren och en psykolog som träffade de båda.

 

Pjäsen var väldigt välspelad. Man kunde, i stort sett hela tiden, höra en knappnål falla i salongen. Känslosamt, spännande och som sagt, välspelat. Kul att kunna se en sådan föreställning och förstå så pass mycket att man kunde hänga med i handlingen.

Eftersom det är ”vinter” även i London ställde jag in tisdagsgolfen redan i går. Jag meddelade ”gubbarna” att golf är en sommarsport. Nu snöade det inte på förmiddagen men det är ändå inte kul att spela golf i tre minusgrader med stark vind och på frusen bana.

I stället åkte jag och handlade för de dagarna som är kvar innan vi åker till Sverige på torsdag. När jag kom ut från Sainsburys så haglade det med inslag av snö. Och som jag visade från början så är det nu vitt på marken. Så verkar det också bli resten av veckan enligt BBC. Svårt att tro att jag förra året, den här dagen, spelade golf i kortärmat större delen av den runda vi hade då.

Måste också nämna, återigen, att man mentalt börjar förbereda sig på att flytta ”hem” och börja jobba igen, även om det är ganska lång tid dit. Jag fick en ”flashback” i dag på Sainsburys när jag handlade. Jag har en ”hangup” på när jag ser värdetransportörer fylla på bankomater. I dag var dom inne och gjorde det på Sainsburys och när jag ser sådant kommer jag alltid att tänka på när man sprängde värdetransporten i Hallunda 2005, vilket jag utredde under flera år till och från. Måste se konstigt ut när jag börjar se mig omkring när väktarna fyller på. Yrkesskada kallas det visst och det får jag nog leva med.

I kväll, tisdag, lär jag väl gå och möta Anne vid båten i snöfallet som just börjat igen, men igen, fem minuter senare skiner solen. Datorn ska hem så vi får se våra favoriter Mandelmanns. Ska bli kul att se valparna som ”Saffran” fått. En gång djurvän alltid djurvän.

Måste också få visa att det varit ganska mycket sol ibland och att våra ”vårlökar/växter” på balkongen satt igång fint. Så här såg det ut i förra veckan.

 

Vintern i UK är en stor sak på TV. Jag har Sky Sports sportsändning på nu. Man visade just ett svep med bilder på olika fotboll och rygbyanläggningar och hur det ser ut där just nu. Såg också bilder från Italien/Rom där det också är snötäckt och kallt 

 

 

Fick just några bilder som Anne tagit från båten på väg hem. The Tower och The Shard inbäddade i snö. 

 
Nu håller vi tummarna för att det blir ok när vi åker till Gladö på torsdag. Det verkar som att vi för första gången på ett par år ska kunna åka ”gamla” stora nylagda vägen uppför backen in i området igen. Men man vet aldrig. För övrigt också första gången på fem år som vi kommer hem till en riktig vinter. Känns inte helt ok faktiskt. 

 

 

 

 

Kommentarer

Kommentera inlägget här
Publiceras ej

Om

Min profilbild

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela