ohlssonsiamsterdam.blogg.se

Dagbok för våra år i Amsterdam & London.

Fyyy vilket väder!

Publicerad 2018-01-21 16:54:00 i Allmänt

Den här helgen tror jag hellre vi hade varit i snöiga Stockholm. Här har vi nu haft två dagar med oavbrutet regn och idag dessutom med inslag av snö.
Alltså ganska kallt regn - det har varit mellan 2 och 5 grader - men känns som mycket kallare. Tack ock lov ska det bli bättre och redan i natt ska temperaturen gå upp mot nästan 10.
 
Det tråkiga med sånt här väder är att man ju inte har lust att göra nåt direkt. Att gå ut och promenera känns allt annat än lockande och vi hade inga behov av shopping heller så det blev en TV-helg med mycket Vinterstudion och golf. Dvs inga nya steg att samla på sig på min "Fitbit"-klocka. Varför jag kom att tänka på den är för att jag idag fick  "2017 årsstatistik" från dem. Sen jag köpte klockan strax före midsommar förra året och fram till årsskiftet har jag enligt dem gått motsvarande 23 maratonlopp!!!! Visst låter det mycket - och då har jag ändå ett ganska lågt mål på 8000 steg per dag, 
Nu borde jag alltså satsa på över 50 "lopp" 2018 men dessvärre har klockarmbandet gått sönder så jag får inga nya steg noterade innan jag åtgärdat det. Bäst att skynda på med armbandsbyte alltså.
 
En tur gjorde vi i alla fall ut igår i samband med att vi skulle åka och handla och det var att vi var och tittade på en ny soffa till Altea.
Den nuvarande soffan har aldrig varit ett förstahandsval utan mer ett akut behov som behövde lösas när vi köpte lägenheten. Soffan som gubbarna lämnade efter sig visade sig ju vara sönder i såväl botten som helt utsliten och sönderblekt i tyget. Så då köpte vi en liten svart soffa i fuskskinn. Den hade tack vare att den var ett utställningsex dessutom redan vid köpet några små skador på sig. Och den har dessutom aldrig varit skön att sitta i.
Men den var billig och därför känns det inte svårt att nu ersätta den med nåt vi verkligen vill ha.
 
Jag hade vid googlande hittat en stor engelsk soffbutik som även har butik i Murcia-trakten. Så för att inte behöva offra semestertid med att åka dit när vi är i Altea åkte vi till en av deras butiker här i London. Och så hoppas vi att om vi hittar "rätt" soffa så kanske man kan beställa den över nätet eller telefon.
 
Vi måste ju tänka på att inte köpa en för stor och klumpig soffa utan en som matchar Och vi tror att vi kan ha hittat den ......
 
 
Vi får väl tänka på saken och mäta ordentligt när vi kommer ner till Altea nästa gång innan vi bestämmer oss.
 
Vädret i Stockholm - ja vi fick faktiskt nyss en bild från vår granne Rolle. Han hade passat på att ta en vinterbild på vårt hus. Taget från allmänningen när han var ute och gick med Cindy.
Nog ser det litet mysigt ut ändå måste jag medge. Jämfört med hur det såg ut i julas när allt var grått och trist.
 
 
Men det ser också kallt ut. Men det är det ju här också - fast en mer fuktig/råkall kyla. Tur man kan värma sig med en kopp kaffe - nu med ett gott mjölkskum från mjölkskummaren från Nespresso som vi köpte förra helgen.
Och som lite "extra bonus" lite chokladpulver på toppen. 
 
 
 Apropå Altea - visst går tiden fort. Snart (???) är januari slut och vi kan se fram emot en långhelg i Altea igen i mitten av februari, Just så här års är längtan dit extra stor. Och längtan efter våren såklart. Jag längtar så efter att inte behöva gå både till och från båten i mörker. Men det blir ju faktiskt märkbart ljusare vecka för vecka. Det som hindrat ljuset sista tiden är vädret. Är det regn och moln så är det självklart mörkare ute.
 
Men tills det blir dags för lite ledigt får vi roa oss med annat och det ska vi göra bland annat nästa helg. Då ska vi på en konsert igen. Den här gången en "Eagles-konsert"! Ja inte de äkta Eagles såklart utan en grupp som spelar covers på deras låtar. Ser fram emot Hotel California och andra sköna 70- och 80-talslåtar.
 
Konsert leder mig in på teatrar och i fredags när jag gick från jobbet då var det rena kaoset i teaterkvarteren i West End där jag jobbar.
Det var "Black Cab" (dvs de classiska engelska taxibilarna) som gått samman och genomförde veckans femte protestaktion mot Uber genom att blockera kvarteren med stillastående taxibilar.  Protesterna har utförts på olika ställen under veckan och i fredags var det alltså i mina jobbkvarter, Tur man inte skulle ha tag i en taxi den kvällen.....
 
Nu ska jag faktisk lägga en timme på jobb. Jag som annars tycker jag har ett ganska behagligt  jobbtempo här har haft en ganska körig vecka och jag har lovat ha en sak klar till ett möte måndag morgon. Så bara att ta tag i det alltså. Och veckan därpå kommer externrevisorerna in. De kommer att sitta hos oss ca två veckor och gå igenom "all" vår redovisning. Puh! Men det är bara att bita ihop och svara på alla frågor och serva med allt de vill se. Men det ska nog gå bra - jag är inte orolig.
 
Ikväll blir det fisksoppa - perfekt middagsmat i det här urriga vädret!
 
 
 

Kommentarer

Kommentera inlägget här
Publiceras ej

Om

Min profilbild

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela