ohlssonsiamsterdam.blogg.se

Dagbok för våra år i Amsterdam & London.

Lite av varje

Publicerad 2018-07-29 15:27:00 i Allmänt

Även här i London har det varit olidligt varmt senaste tiden. Det kulminerade i slutet av veckan då vi fick känna på hur det kan vara mitt i en storstad när det är 37 gr i skuggan. I torsdags hade Anne tid hos läkaren och jag tog tåget in till stan för att vara med och höra hur det var. Inte skönt mitt i London just då. Det var nästan svårt att andas i värmen. Luften stod helt stilla och smockfullt med folk, bussar och bilar.

Själva läkarbesöket blev nog vad jag förväntat mig. Läkaren konstaterade att axeln inte fått någon som helst ökad rörlighet på ett par månader (tre månader sedan det hände!) och att nervskadan är så liten att den inte ska påverka rörligheten. Det är alltså något annat som är fel. En magnetröntgen har visat att det finns en skada runt leden och in mot muskeln som förmodligen är orsaken. Från början hoppades han på att det skulle läka av sig självt.

Nu återstår bara att operera och rensa runt leden. Anne har en tid hos en kirurg om en dryg vecka för ett förberedande samtal. Vi hoppas sedan på en operation inom de närmaste två veckorna. Det måste ju göras innan vi flyttar hem. I dag (söndag) om fyra veckor är vi hemma i Gladö igen. Vi tror inte det är någon bra idé att börja om hela behandlingen hemma i Sverige, framförallt inte på Huddinge sjukhus som ju är orsaken till att det blivit så här. Vi håller nu tummarna för att ”titthålsoperationen” går bra och att det sedan kan börja gå i rätt riktning igen.

I fredags kom så urladdningen efter värmen. På sena eftermiddagen började det småregna och åska. Precis när Anne kom hem med båten så vräkte regnet ner och det åskade för fullt. Hon fick sitta kvar i kuren på piren en stund innan hon tog sig upp till infarten till garaget där jag stod och väntade med bilen. På så vis slapp hon gå de sista femhundra meterna till porten. Välbehövligt med regnet men i slutändan ändå alldeles för lite.

Jag vet att jag beskrev golfbanan i förra inlägget. Jag kan meddela att det inte blivit grönare sedan dess. Greenerna fortfarande extremt fina. Fairways är om möjligt ännu gulare/gråare. Men de är, i mitt tycke, helt ok att spela från. I fredags spelade jag dessutom riktigt bra ute på banan. Fast bollen ser ut att ligga på stenhårt underlag så finns det utrymme för klubban att gå ner i marken efter bollträffen.

 

Från läget som syns på bilden slog jag en härlig järnsjua upp på green, men som vanligt den dagen så treputtade jag. Slutade i alla fall med 33 poäng vilket är helt ok på hcp 10 med dåliga puttar.

Vid klubbhuset är det lugnt på morgnarna när vi går ut. Vi har blivit ännu lite tidigare och går ut vid 07.30 ca. Det har nog varit bästa tiden sista två månaderna pga värmen. Underbara morgnar i morgonsolen. För min egen del blir jag ju snart av med bilen och måste då åka tåg till klubben för de sista rundorna. Får se om det funkar så tidigt på morgonen. Jag vill ju ändå vara med så länge det går. Och eftersom stationen ligger femtio meter från klubbhuset så ska det ju kunna funka även om det är tidigt.

 

Som sagt så var torsdag och fredag kulmen på värmeböljan för den här gången, kommer tydligen tillbaka nästa vecka igen. I lördags var det fortfarande fint väder men det blåste halv storm. Det hade börjat redan under natten och på morgonen blåste lavendeln ner från sin plats, det har hänt en gång förr och precis som då höll krukan även denna gång. Lite självbeskärning av plantan men det skadar inte.

 

Jag passade också på att fixa lite ”deadheading” på pelargoner och fuchsior. Olivträdet som jag tidigare berättat om, har haft en tung tid i torkan. Nu klippte jag bort allt dött och kortade in vissa grenar inför hemflytten. Tror att alla våra växter kommer att må bra av att få lite jämnare klimat hemma och framförallt en jämn och bra vinterförvaring med 10/12 gr i vedboden.

 

Tyvärr inträffade en liten olycka under tiden jag jobbade på balkongen. Vi hade dörrarna öppna och det blåste friskt. Plötsligt hörde jag ett jättebrak inifrån. Det var vår fina åttabenade ljuslykta som träffats av den tunga gardinen som blåste in. När åttabeningen gick i golvet krossades alla åtta glaskopparna och det var krossat glas över halva vardagsrummet. Men dom går ju att ersätta så det var inte någon jätteskada skedd.

 

På förmiddagen hade vi varit ute en sväng. Anne hade lätt fysioterapi, mer som uppmjukning. Efter det åkte vill till vår favoritträdgårdshandel. Den här gången hittade vi en trädgårdssoffa i järn som kommer att passa bra i Gladö. Det var sista exemplaret så vi fick ett bra pris. Jag ska hämta den i morgon, måndag, eftersom den inte fick plats i bilen när vi var med båda två. Lite andra småsaker åkte också med, bla ett par växtstöd, en sekatör, ett par handskar och en fågelmatare. Det är bra med flyttbil 😊

 

Middagen blev en riktig favorit. Musslor. Den här gången lite "fusk" - vi köpte färdigkokta som sedan värmdes upp i grytan tillsammans med alla godsaker i Annes recept, fänkål, vitt vin, chili och grädde mm. Det var i stort sett ingen skillnad mot att göra musslorna ”från början”. Riktigt gott med andra ord. Till det ett riktigt gott rosévin.

 

Nu har vädret verkligen vänt från i fredags. I dag, söndag, har vi 20 gr och det har regnat hela förmiddagen. Det blåser dock fortfarande stormvindar så även om det inte regnar så mycket just nu så är det ingen ide att sitta ute på balkongen. Den här bilden tog Anne med sin Iphone och panoramafunktionen

 

Inomhus har vi bytt blommor igen, den här gången blev det solrosor som gör sig bra på köksön.

 

Till nästa vecka säger man att värmen kommer tillbaka på riktigt till onsdag/torsdag. Men det ska ”bara” bli 27 gr den här gången. Men som jag brukar säga ”man kan inte lita på dom”. Vi sitter nog där igen med 30 gr och stängda dörrar och AC på.

 

 

 

Kommentarer

Kommentera inlägget här
Publiceras ej

Om

Min profilbild

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela