ohlssonsiamsterdam.blogg.se

Dagbok för våra år i Amsterdam & London.

Brightons två sidor.

Publicerad 2018-06-03 20:06:00 i Allmänt

Jag, Micke, återkommer till rubriken i slutet av inlägget. I fredags hade Anne sin första fysiotherapi. Det var hos en äldre dam som hade sin ”praktik” hemma i det stora huset. Anne var nöjd med vad hon ”utsattes” för. Framförallt fick hon en mängd goda råd och övningar som hon ska göra, delvis med hjälp av mig. Nästa fredag är det ny behandling. Efter att hon läst alla handlingar och fått hela bilden så kom det negativa, det kommer att ta låååång tid att få ordning på det. Hon sa också att risken stor att det kan bli en sk ”frozen shoulder” som slutresultat. Det vet ju Anne att det i sin tur kan ta väldigt lång tid att bli av med.

Under tiden som Anne ”behandlades” placerades jag i husets conservatory, ett jättestort gammaldags uterum, med utgång till en trädgård som man aldrig kunde ana från gatan. Jag var naturligtvis tvungen att inspektera och fann en fantastiskt fin och välskött trädgård. Jag tog lite bilder.

 

Vad gäller Annes felbehandling så har hon nu anmält den till LÖF som är en patientförsäkring dit alla landsting i Sverige är anslutna. Dom har fått alla handlingar och en fullmakt att hämta in det som behövs och att företräda Anne. Vi väntade ju med att göra en anmälan till vi visste lite hur "illa" det var. Vi vet ju fortfarande inte slutresultatet men nu har vi ändå "skadebilden" klar. LÖF har därmed också fått veta att läkaren här i London skickat en kopia av sin ”journal” till läkaren på Huddinge sjukhus som misslyckades när vi var där.

Jag har funderat en del på om det därmed inte är så att läkaren på HS, när hon får reda på hur fel det blev, är skyldig att göra en ”lex Maria” anmälan. Det är ju något som privatpersoner inte kan göra, utan en skyldighet för sjukvårdspersonal, som jag fattat det.

Hur som helst så går vi nu framåt igen och hoppas att det ska bli så bra som möjligt så fort som möjligt. Att hoppas på att en anmälan det ska innebära någon bättring för personalen på HS är nog att hoppas för mycket. Men det kan ju också vara så att läkaren i fråga gjort samma eller andra misstag tidigare under stress och då måste det uppmärksammas.

Efter två helger i Altea blev det en lugn lördag i London. Vi åkte till Sainsbury och handlade på förmiddagen. Efter det tog vi bussen upp till Kings Road. Jag behövde besöka Zara för att hitta ett par ljusa ”vardagsgolfbyxor”: De gamla hade tagit slut efter ca tio års användande. Fransarna längst ner på byxbenen gick inte att klippa bort längre utan att byxorna skulle ha svajat på halv stång 😊

På väg till butiken passerade vi genom den matmarknad som är varje lördag vid ”Duke of York Square” vid Sloane Square. Vi köpte en liten box med olika sorters fudge som verkade goda. Man blir så sugen på all god mat som finns i de olika stånden men vi skulle äta ordentlig middag så vi avstod. I ena ändan av marknaden kördes det ett spinningpass i solen med säkert 40 personer som kämpade för fullt. Det blev många applåder och uppmuntrande kommentarer från förbipasserande

 
 
När jag hittat mina byxor stannade vi till vid ett smultronställe vi hittat. Det är Chelsea Farmers Market på en sidogata till Kings Road, eller ”kingan” som kallar den. En gammal marknadsplats där bönderna förr i tiden sålde sina grödor till stadsfolket. I dag är det restauranger, trädgårdshandel, konsthantverk, äkta smycken och husdjursartiklar mm mm. Vi har en favoritrestaurang där vi tog några tacos och lite bröd med hummus, för att överleva till middagen. Detta i full sol.
 

När vi var nöjda gick vi till bussen igen för att ta oss hem. I väntan på bussen hamnade vi utanför den här roliga puben/restaurangen. Dom har alltid enorma blomsterarrangemang på fasaden, dock är blommorna av plast 😊

 

I dag, söndag, tog vi tåget till Brighton för att få njuta av lite havsbris vid stranden. Oj så fel vi hade. När vi kom ner till stranden var det kav lugnt och full sol. Packat med folk och en inte alltför trevlig doft, tång blandat med stekos och fisk. Vi var ju där i maj förra året, en härlig dag med friska vindar och sol. Då hittade vi en plats i lä där vi åt och hade mysigt ute på piren. Den här gången var det nästan bara jobbigt till slut. Så varmt och mycket folk och maten smakade inte. Jag ska inte gnälla för mycket men vi fick förmodligen lite solsting i värmen. Kul ändå att ha promenerat längs den långa klassiska strandpromenaden vilket vi inte gjorde förra gången.

 

Vi tog tåget hem igen, kanske lite tidigare än tänkt och var hemma redan kl 17.00. Nu sitter vi på balkongen och ser ut över livet i parken. Bollspelande barn, familjer på picnic och hundar som jagar bollar. Helikoptrarna har tystnat för kvällen och flygtrafiken är borta eftersom vinden har vänt lite och man nu landar på Heathrow västerifrån. Känns nästan lite väl tyst 😊

 

Kommentarer

Kommentera inlägget här
Publiceras ej

Om

Min profilbild

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela