ohlssonsiamsterdam.blogg.se

Dagbok för våra år i Amsterdam & London.

Äventyret jubilerar

Publicerad 2018-03-21 18:15:00 i Allmänt

Veckan som nu kommer betyder att det är 5 år sedan vi lämnade Gladö och Sverige för Amsterdam och sedermera London. Äventyret började den 23 mars 2013 då vi åkte från Gladö. Det är alltså också fem år sedan det var en ordentlig vinter i Sverige. Vi hade rejält med snö när vi lämnade med bil. Innan det var det packning och förberedelser som var ganska bökiga eftersom det var vår första flytt utomlands.

 

Resan till Amsterdam började med att vi körde ner till Göteborg. Där tog vi färjan till Kiel och vidare dagen efter med bilen mot Holland. Efter en natt på hotell var det inflyttning på Westerdok i Amsterdam

 
 

Efter tre år och en flytt i Amsterdam var det så dags att vända åter mot Sverige och Gladö. Vi lämnade Oosterdok i Amsterdam den 31 mars 2016 och åkte mot Kiel igen, fast nu från andra hållet.

 
Efter båtresan från Kiel var vi åter i Sverige och Göteborg den 1 april 2016. Det var faktiskt en speciell känsla när båten ”seglade” in i Göteborg. När vi sedan kom till Gladö på eftermiddagen var det också en viss känsla. Troligen för att vi då trodde att vi var hemma ”för gott”.
 
 

Väl hemma kom flyttbilen efter några dagar och det var dags att packa upp allting. Vi hade ju med oss betydligt mer saker hem än vad vi tagit med när vi flyttade.

 
 

Väl hemma började vi anpassa oss. Det var en del att fixa i trädgården och på huset. Nu skulle även jag börja jobba och så flyttade nu Nisse ”hem” till oss igen.

 

Nu vet ju alla att det inte var ”för gott” utan att det bara tog några månader innan det var dags igen. Den här gången blev det snabba ryck och mycket att fixa på kort tid. Vad jag minns hade vi inte ens hunnit packa i ordning allting efter hemkomsten. Men nu var det alltså dags igen. Den här gången fick bilen stå kvar hemma och när vi åkte så blev det taxi med alla våra väskor. Flyttbilen kom några veckor senare eftersom vi inte visste var vi slutligen skulle bo. I växthuset låg mängder av tomater kvar, dessa tog dock Rolle hand om.

 

Den 31 augusti 2016 stod vi alltså med våra väskor vid uppfarten och väntade på taxin. Flyget gick till Heathrow och vidare till vår provisoriska boende på ett ”servicehotell” i Kensington. Inte världens roligaste ställe men det blev bara två veckor där.

 

Vi hittade ”vår” lägenhet ganska fort och kunde flytta in den 14 september. Även nu blev det taxi från Kensington till Chelsea där vi har vår lägenhet vid Themsen.

 

Den 27 september hämtade flyttbilen våra saker i Gladö och den 7 oktober kom den till Boxtree House i Imperial Wharf där vi nu bor.

 

Här har vi nu varit i över ett och ett halvt år och det är, som jag sa tidigare, fem år sedan vi flyttade till Amsterdam. Attans vad tiden går fort. Känns också som att hemflytten närmar sig med stormsteg även om detär fem månader kvar om allt går som det ska. 

Åter till nutiden här i London. 

Här försvann snön i måndags eftermiddag. Otroligt sen vinter för att vara här. Nu skiner solen och det börjar bli lite varmare men ändå långt ifrån hur det var förra året. Fiberduken är dock borta igen eftersom det nu, peppar peppar ta i trä, ska vara slut på minusgraderna. I morse var det dock frost på taken igen.

I går var jag på rangen och tränade, vi hade ställt in golfen eftersom banan varit snötäckt och frusen i flera dagar. Jag insåg då att jag måste byta grepp på en klubba vilket jag alltid gör själv. Känns lite kul att fixa sådant själv.

 

Utanför oss på avenyn är det ofta förekommande att unga människor kommer med ”proffsfotografer” för att ta bilder i den fina omgivningen. Häromdagen var det dags igen och då passade jag på att ta några bilder i min tur.

 

När jag i förmiddags klev in på gymet höll jag på att fastna i dörren. Har aldrig sett så mycket folk. Över tio st som tränade, två st PT, en liten hund och en barnvagn. Hunden blev i och för sig ”utslängd” efter en stund då ”chefen” från Estage Management kom in och sa ifrån. Jag hann i alla fall hälsa på hunden innan det, det var en liten vit sak. Jag undrar om det är så att folk nu börjat träna för ”Beach 2018”. Det brukar vara så men det brukar också gå över fort.

I morgon åker vi till Altea, som vanligt i påsktider. I år är påsken två veckor tidigare än förra året och vi åker dessutom en vecka före påsk så vi är där betydligt tidigare i år än förra året. Vädret har tydligen varit halvdant och prognoserna har inte sett bra ut. Men, tack och lov, så har det börjat rätta till sig och vi får nog tio bra dagar. Anne har ju nu också testat sin onda "shoulder" på rangen så det blir nog ett par golfrundor den här gången. 

Vi ska dessutom få leverans av en ny soffa nästa vecka så i dag har Anne varit ute och shoppat nya kuddöverdrag och lite annat som skall matcha soffan. Har inga bilder på dessa ännu men vi får väl ta det från Altea nästa vecka.

 

Kommentarer

Kommentera inlägget här
Publiceras ej

Om

Min profilbild

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela