ohlssonsiamsterdam.blogg.se

Dagbok för våra år i Amsterdam & London.

Väntan på våren

Publicerad 2018-03-14 17:58:00 i Allmänt

Här i London väntar vi på våren och den är tydligen betydligt närmare än hemma i Sverige. Den visar sig lite mellan varven men nu till helgen som kommer ska vi ner mot nollan igen på nätterna. Verkar vara något som gäller hela Europa. Vi håller tummarna för nästa vecka och om det inte blir så är det säkert riktig vår när vi kommer tillbaka från Altea efter påsk.

Senaste helgen hände inget speciellt. Våra förkylningar var lite bättre men inte helt ok. Vi var till rangen för att Anne skulle få testa sin ”frozen sholder” och tro det eller ej men efter några slag i början som gjorde rejält ont så fungerade det riktigt bra.

Vi gjorde också vår sedvanliga lördagshandling på Sainsbury. I samband med det åkte vi till BQ som är lite som Bauhaus. Vi köpte en Kungsängslilja och några gröna växter att fylla ut med i olivkrukan och murgrönelådan.

 

Flyg och helikoptertrafiken är igång för fullt. Nu har vi dock haft lite mindre flyg en längre tid, som jag skrivit om tidigare. Helikoptrarna däremot påverkas inte på samma sätt. I helgen såg vi, återigen, den största helikopter vi sett. Den rymmer uppemot 30 personer och är som ett mindre flygplan. Ser lite sjukt ut när den lyfter.

 

På balkongen här i London var våra växter betydligt mer drabbade av kylan än vad jag trodde. Fuchsian var svårt frusen i alla toppar och i de stora bladen. Nu är den nerklippt som jag brukade göra på vårarna hemma.

 

Pelargonerna hade också tagit mer stryk än vad jag sett tidigare, nu är de rensade och ser ut att klara sig.

 

 

Vår murgröna, från Amsterdam, har varit dålig en tid och i helgen köpte vi, som sagt, lite grönt att plantera in istället för de döda delar jag tagit bort. När jag planerade det nya upptäckte jag mängder av små vita larver i jorden. De har ätit upp rötterna på murgrönan. Nu får det vara som det är ett tag tills ”sommarblommorna” kommer ut i butikerna. Då byter jag jord och planterar något annat i stället för murgrönan.

 

I övrigt ser det bra ut. Jasminen verkar ha klarat sig bäst, hortensian är på gång, afrikanska liljorna fick lite ny jord och verkar komma fint, oliven verkar klara alla vädertyper. Den har för övrigt varit med sedan början av vår ”resa”. Från första året i Amsterdam via Gladö och nu här i London.

 

Förutom det så ser det bra ut med våra småkrukor med tulpaner, påskliljor, julros och en rensad cyklamen. Tulpanerna är snart utblommade så där måste det ner något annat som kan komplettera pärlhyacinterna som är på gång.

 

Det känns fortfarande fantastiskt att ljuset kommer så fort. I går morse var jag till golfklubben i vanlig tid. Jag lämnade garaget 06.50 och då var det helt ljust ute. Man kan höra koltrastarna sjunga redan vid 04.00 tiden. Kvällarna blir också ljusare och ljusare med en hastighet som man inte är riktigt van vid. Den här bilden är tagen i går, tisdag, kl 17.30.

 

Den här bilden visar hur fint kvällssolen speglar sig i ett av husen på andra sidan floden.

 

För att återgå till golfklubben så är det, som sagt, helt ljust när man kommer dit vid 07,20 tiden. Fåglarna kvittrar och det är fler spelare ute tidigare. Sista gångerna har inte parakiterna flugit i flockar över första hålen som de gjort hela vintern. Förmodligen har de hittat sina partners och börjat fixa sina bon så att det kan bli ännu fler parakiter. I helgen flög dessutom tre parakiter utanför vårt fönster mot parken. De stannade inte eftersom vi inte har några stora träd i parken.

På banan är det upp och ner. Greenerna har nu klippts sedan någon månad och är riktigt fina. I går, tisdag, var banan blöt efter måndagens regn, men den var helt ok. Tänk om vi hade det här klimatet i Sverige. Vilka golfbanor vi skulle ha! Mitt spel har fortsatt varit bra ända fram till i går. Då kändes det i kroppen att vi varit på rangen och att förkylningen inte lämnat. Trots det så kämpade jag till mig 35 poäng, men som jag sa till min spelpartner Bob, det var 75 % tur att scoren blev så bra. Matchen mot Bob förlorade jag dock på hål 18. Jag ledde med ett efter 16 och han kvitterade på 17 och som vanligt förlorade jag på hål 18.

Idag, onsdag, var Anne till läkaren med sin "frozen shloulder". Hon fick en remiss till ortopeden och fick veta att det förmodligen blir röntgen och spruta. Det är dock ingen fara att spela golf så nu hoppas vi på lite spel i Altea i påsk. Vi har börjat kolla väderprognoserna för Altea veckan före påsk och fram över påsk och det har inte sett ok ut. Men det är långt kvar och det hinner säkert ändra sig så vi får sedvanligt bra väder den tiden.

Nu ska det bli regn här i London i morgon förmiddag men sedan uppehåll så det blir förhoppningsvis en bra golfrunda för mig på fredag morgon. Temperaturen är så pass hög att man nu kan börja ta av sig den tjockaste tröjan.

Helgen blir dock, som sagt, kall och fiberduken åker fram igen till växterna. Vi planerar att gå till gatumarknaden vid Fulham Broadway på North End Road, man stänger av trafiken två gånger om året och på lördag är en av de dagarna då marknaderna får hela utrymmet. Det blir nog lite fräscha grönsaker och kanske tonfisk från en av fiskaffärerna. Vi får väl se.

I dag har vi förresten bokat en sommarhelg i Skottland. Det blir Inverness i norra Skottland. Ska bli kul att åka runt lite i den delen av Skottland. Fantastisk natur med det karga landskapet. Vi ska naturligtvis också kolla in ”Nessie”, alltså sjöodjuret i Loch Ness. Bildbevis på odjuret kommer i sommar.

 
Nu fortsätter vardagen i väntan på våren, värmen och solen.

 

 

Kommentarer

Kommentera inlägget här
Publiceras ej

Om

Min profilbild

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela