ohlssonsiamsterdam.blogg.se

Dagbok för våra år i Amsterdam & London.

Våren som backade – till VINTER!!!!

Publicerad 2018-03-18 16:36:00 i Allmänt

Aldrig hade vi väl kunnat tro att våren skulle backa tillbaka till värsta vintern hittills. Så här kallt har vi inte haft än.

Även om tempen ligger på noll så är vindarna så kraftiga och kalla att ”real feel temperaturern” ligger på ca 7 minusgrader. Inte undra på att snön som fallit lagt sig som ett täcke över hel parken och de stackars påskliljorna som tidigare i veckan hade slagit ut i full blom nu duckar förskräckt av snö och kyla.

 

Och snabbt gick det – i fredags kväll när jag kom hem från jobbet (Anne skriver idag alltså) så var det ca 12-13 PLUSgrader och vi tog en liten whisky på balkongen innan mörkret helt hunnit lägga sig och det var dags för matlagning.

 

Och så vaknade vi alltså till detta elände på lördag morgon!!!!!

 

Nåja – vädrets makter råder ingen på och i brittiska medier kallas den här köldknäppen ”beast from the east 2.0” – den första var ju för ett par veckor sen med snö i våra trakter, men en temperatur som inte kändes lika kall som nu eftersom vindarna inte var lika kalla som nu. Nu är det tack och lov på plus ännu men känns som minus 6 i vinden. Micke har åter täckt över växterna på balkongen med fiberduk men den lilla känsliga Kungsängsliljan fick flytta in.

 

 

Vi hade i alla fall laddat för en marknadsdag igår. North End Road Market har marknad varje lördag med frukt och grönt och fiskaffärerna och slaktaren dit vi går då och då. Och ett par gånger om året (som igår) är det extra stor marknad och man stänger av hela vägen från biltrafik. Men vilken flopp igår när det var så himla kallt. Tomt på folk och många, många av de förberedda stånden stod tomma.

Vi gjorde en snabb tur och köpte kött hos slaktaren (underbart god entrecote), grönsaker och ett gott ”levain-bröd” och sen skyndade vi tillbaka hem igen.

Men det var några till som trotsade vädret bla. dessa utklädda damer. Det var St Patrick’s Day igår dvs Irlands nationaldag. Så några ”galningar” passade på att klä ut sig och fira sin dag.

 

Faktisk så blev det nog en extra trevlig dag med anledning att fira för irländarna då de dagen till ära vann hela rugbyturneringen ”Six Nations”. Rugby är stort i det här landet och det här är en årligt återkommande tävling mellan England, Scotland, Wales, Irland, Italien och Frankrike. En turnering som man med fördel träffas på pubarna för att titta på och igår gick som sagt finalen där Irland slog England och därmed också vann hela tävlingen. Grattis Irland!

Vi ägnade eftermiddagen åt TV, veckotidningar och korsord och gjorde allt för att värma upp våra stelfrusna kroppar innan middagen som alltså var entrecote med sparris och sötpotatis.

Till idag var det inga förhoppningar om bättringar i vädret tvärtom ännu kallare och jag läste att man under gårdagen ställt in mer än 100 flighter till och från Heathrow. Detta pga att men har så dåligt med avisningsbilar så man hinner helt enkelt inte med att avisa mer än ett visst antal plan och resten får som sagt ställas in.

I morse förberedde jag för kvällens middag – en riktigt höjdare med tanke på vädret – Borsjtj. Det kommer smaka riktigt bra ikväll med rykande het soppa.

Men innan dess kände vi att vi åtminstone ville få en liten nypa luft så en kort tur ut som avslutades på kvarterspuben med lite grillad camenbert med karamelliserad lök samt lite makrill-paté som lunch. Och självklart inte att förglömma lite vitaminer också……

 
 

Nu är vi hemma i värmen igen och snart blir det dags att slå på TV’n och se om Henrik Stenson klarar av att hålla sin ledning på sista dagens runda i Florida.

På torsdag kväll åker vi till Altea och 10 dagars semester! Såååå skönt det ska bli.

Kommentarer

Kommentera inlägget här
Publiceras ej

Om

Min profilbild

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela