ohlssonsiamsterdam.blogg.se

Dagbok för våra år i Amsterdam & London.

1 maj rapport

Publicerad 2018-05-01 19:47:00 i Allmänt

Dags för en liten mellanrapport. Ni i Sverige har ju haft sista april och första maj vilket inte är något speciellt i UK. Vanliga dagar här med andra ord. Vi ”firade” dock Valborg med sill från IKEA, potatis och en liten nubbe, också från IKEA, samtidigt som vi kollade Mästarnas mästare i efterhand. Kul att "bollaget" vann eftersom dom i första avsnittet verkade lite som att dom var på semester. 

 

Vi har också haft besök av vår kompis duvan. Han (hon ligger nog och ruvar i tujan utanför) är lite sur eftersom han inte får någon mat av oss längre. Straffet blev som bilden visar.

 

Anne åker naturligtvis fortfarande båt till och från jobbet. Häromveckan tog hon dom här fina bilderna på morgonturen in mot city.

 

Efter att bilderna togs har det varit ruskväder i stort sett hela tiden. Nu lovar man dock värme igen och i dag (tisdag) var det en strålande morgon även om tempen bara var på 5 gr. Så här fint var det på golfklubben när jag kom dit vid 07.30. Otroligt hur fort det går med grönskan i träden trots att det inte varit någon värme.

 

Rundan var helt ok och banan var i bra skick trots gårdagens myckna regnande. Jag började ganska bra och låg på handicap när jag kom till hål nr 6. Ett riktigt kort par fyra där jag kan nå greenen med en spoon när allt stämmer. Den här gången blev det inte riktigt så. Efter ett misslyckat utslag och en chip ut från en buske försökte jag slå ett högt kort slag in mot flaggan över de små ”vattenhålen” som var emellan. Gick naturligtvis inget bra, alla trodde bollen var i vattnet, men den låg precis på kanten så jag kunde inte slå den som vanligt. Jag fick för mig att jag var proffs och försökte slå från vänster med spetsen på klubban, enda sättet att nå flaggan. Klart jag missade första försöket och även om jag lyckades på andra försöket så var slagen slut. John hann i alla fall med att ta en bra bild på eländet. Ser riktigt proffsigt ut om man inte vet resultatet. Och! vilken fantastisk grönska.

 

Hela rundan spelades i full sol men med en lite kall vind. Trots allt kortärmat de sista sex hålen och till slut en helt ok score inom mitt handicap. Väl hemma började solen skymmas av lite mer moln och det blev svalare igen. I ”reservatet” har buskar och andra växter tagit sig fint och det blommar friskt. Man har också planterat ut hundratals pelargoner som ersättning för de primulor som suttit där under vintern.

 
 

Som sagt så är den riktiga värmen på gång igen. Som förra gången så är det så att vi då åker hem till Gladö, som Anne skrev i förra inlägget. Men vädret i Sverige ska ju också bli bra till helgen så det blir nog bra i slutändan och det ser ut som om värmen sedan ska stanna även här i London. Men i kväll är det fortfarande "omysigt" ute. Även om det är femton grader på balkongen så är det en kall vind från syd, hur nu det går till. Anne är på väg och båten gungade iväg strax efter 17.30 så hon är nog hemma strax efter 18.00.

 

 

 

 

Kommentarer

Kommentera inlägget här
Publiceras ej

Om

Min profilbild

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela