ohlssonsiamsterdam.blogg.se

Dagbok för våra år i Amsterdam & London.

Rehabhelg

Publicerad 2018-05-13 19:37:10 i Allmänt

Så är det söndag igen och när detta skrivs är det nästan på minuten en vecka sedan vi ramlade in på akuten på Huddinge sjukhus. I dag mår Anne inte fullt så dåligt eftersom axeln är på plats igen och värktabletterna tar udden av de värsta smärtorna. Armen är dock fortfarande obrukbar, förutom en del små rörelser som hon kan göra med handen. Det värsta nu är nätterna då hon inte sover mer än 10 till 20 minuter åt gången.

De blödningar som började synas på överarmen efter ett par dagar och ökade har nu kommit ända ner till armbågen men de kanske har blivit lite svagare. Men läkaren visade på ultraljudet att det var en massiv blödning inne i axeln. Vilken skillnad dock med tanke på att det de första dagarna inte var någon synlig blödning. Det som sedan syntes efter två dagar blev sedan så mycket värre fram till nu.

 

Nu väntar vi på torsdagens återbesök och ”domen” vad gäller skador på muskler, ligament och andra mjukdelar. Då ska vi tillbaka till kliniken för resultatet av magnetröntgen. Kliniken ligger i centrala London, inte långt från T-banestationen Bank som i sin tur ligger vid Bank of England som är Englands riksbank. Lite långt att åka från oss men det har det varit värt med tanke på hur dom behandlat Anne. Det är en modern klinik med en skön inredning i väntrummet. Luftigt, högt i tak och med kaffe, te och bubbelvatten att ta till när man väntar.

 
I går, lördag, var det betydligt lugnare än vanligt på grund av Annes skada, och så kommer det nog att bli en tid. Hon kunde dock följa med och handla på Sainsbury och se till att det blev dubbelt så dyrt som det blivit om jag hade handlat själv enligt listan 😊 Men en orsak var också att det var 25% rabatt på vin om man köpte 6 flaskor eller mer. 25% är ganska rejäl rabatt så det var ett bra läge att köpa några flaskor till ett lite dyrare pris än vi vanligen gör.

Ute var det lite ruggigt. Mulet, blåsigt, kallt och regnigt från fyratiden. Eftermiddagen blev därför inomhus. Anne rehabade i soffan framför TV´n och jag, som inte kan vara stilla, gjorde lite småjobb. Materialvård av golfklubborna, tvätt av flera par skor och ordna nytt BankID. Middagen blev en ”delivery” pizza. Anne vågar inte riktigt låta mig laga mat 😊 vilket jag helt och hållet förstår.

Anne bokade också om min hemresa från Altea nästa gång. Jag måste ju nu stanna kvar även när hennes bankkompisar kommer eftersom hon inte kommer att kunna köra bil, och definitivt inte spela golf. Jag måste ju hjälpa till med att serva gästerna, köra till golfbanan, bära saker mm mm. Jag blir alltså hemarbetare i kubik. Jag tänker dock försöka hålla mig undan damerna så mycket som möjligt så dom får ”kackla” i fred.

Så blev det söndag igen och i dag blev det lite bättre väder, inte full sol men varmare och ingen vind. Dessutom tittade solen fram ibland på eftermiddagen och då var det riktigt skönt på balkongen.

 

Efter en lugn förmiddag tog vi bussen till Fulham Broadway. Vi hade tänkt oss en lättlunch på en av våra favoritpubar ”Cock Tavern” där vi var en av de första gången vi åt en pubeftermiddagsmiddag. Det var skönt väder, kanske 18 gr och solen tittade fram när vi satt i deras ”Beer garden”. Dock inte den sommarvärme ni har i Sverige men riktigt mysigt faktiskt.

 

Även om Anne har lite tics för sig på bilderna så var det en härlig lunch i skönt väder och med god mat. Det blev ingen lättlunch utan vi körde en tidig middag i stället. Anne åt en ”Sunday Roast” och hon valde en fläskstek med yourkshirepudding, grönsaker och gravy (en sky) Jag åt en god hamburgare med tunna pommes till. Och ja, det är en Bloody Mary på bilderna. Eller som vi kallar den för, en grönsaksdrink, eftersom det är mer tomatjuice och andra grönisar än alkohol 😊

Jag brukar, med jämna mellanrum, ta lite bilder på växterna på balkongen för att vi om några år ska kunna se hur det var. Nu har vi den senaste månaden haft två ”sommarhelger” här i London med 25-28 gr (då vi varit i Sverige) och däremellan svalt och regnigt. Växterna har alltså mått jättebra.

 

 

 

Pelargonerna har vuxit sig kraftiga igen och har knoppar, stora fuchsian är tät och frisk och har även den knoppar, jasminen blommar och doftar så att man tror att man är i Altea och kallan tar sig fint. Dessutom så mår balkonglådan, lavendeln och murgrönan bra. De afrikanska liljorna kommer fint, båda två, och vi hoppas på många härligt blå blommor. Sist, men absolut inte minst, olivträdet. Jag har aldrig sett så mycket blomknoppar i det någon gång. Det tappar lite blad men det är pga den enorma blomningen. Nu blir det till att ha koll på när de små blommorna slår ut så man kan skaka lite i grenarna för att hjälpa till att pollinera och få fram oliver till hösten.

 

I dag var det också dags för lite omplanteringsjobb. Den lilla fuchsian, som jag klippt en gång och som bara fortsatt att växa, skulle få en större kruka. Hortensian har varit dålig ett halvår nu, efter frysperioden i vintras. Jag funderade på att kasta den men jag ändrade mig. Lilla fuchsian fick hortensians större kruka och jag rensade hortensian och gjorde en rotbeskärning och satte den i en mindre kruka. Den får en chans till innan den går i soporna. Dessutom fick den lilla pelargonen en ny kruka så även den kan fortsätta växa. Planteringen får jag göra i köket som jag skrivit om tidigare. Längtar efter att få göra det jobbet utanför vedboden i Gladö där man inte behöver bry sig om att det blir smutsigt.

 

Höll på att glömma att vi fortfarande också har blommor inne, fint när vädret inte är så att man är ute på balkongen hela tiden.

 

Nu hoppas vi på en bra rehabvecka för Anne. Själv ska jag gå på gymet i morgon efter en veckas uppehåll. På tisdag blir det golf eftersom Anne klarar det viktigaste själv de timmarna. Däremot har jag ställt in torsdagens societytävling eftersom jag behöver följa med Anne till läkaren igen vilket hon inte fixar på egen hand. Vi återkommer efter torsdagen med hur den närmaste framtiden då blir.

 

 

Kommentarer

Postat av: Inger

Publicerad 2018-05-14 11:26:04

Men vilken galen "resa" Ammi. Hoppas det läker ihop sig snabbt och bra!! /Kram Inger

Kommentera inlägget här
Publiceras ej

Om

Min profilbild

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela