ohlssonsiamsterdam.blogg.se

Dagbok för våra år i Amsterdam & London.

Mecka för alla "Magnum-lovers"

Publicerad 2013-07-30 21:09:51 i Allmänt

Inte för att jag tror att det här är unikt för Holland men varken jag eller mina medarbetare hade någonsin hört talas om fenomenet "Design your own Magnum".
Nere i stora ankomst-/avgångshallen på Schiphol har alltså Ola (motsvarigheten till svenska GB) ställt upp en disk där man designar sin egen Magnum-favorit. Jag har ju haft lite problem med att införa "fika-raster" på jobbet men i fredags så var det ganska lätt. Jag berättade om den här disken som jag hade passerat på morgonen och sa att jag bjöd på glass till fikat. Och eftersom termometern var på väg över 25-graders-strecket så var det inte särskilt svårt att få med sig gänget ner på en glass-rast.
Det går till på det sättet att man först väljer vilket "strössel" man vill ha på glassen. Och då finns det säkert 25-30 olika sorter att välja mellan. Allt från alla typer av hackade mandlar, nötter, smartiesar, kokos, fudge, torkade bär mm ja tom torkade rosblad. Man väljer tre olika sorter och dessa "shakas" ihop i något som liknar en vanlig drink-shaker. Sen tar de fram en naturell Magnum, dvs en "vanilj-pinne". Så får man först välja vilken typ av chokladöverdrag man önskar - vit-, mjölk- eller mörk och vanlijpinnen doppas i detta. Därpå häller de på det ihopskakade "strösslet" för att sen "drizzla" över lite vackert chockladmönster (även där får man själv välja såklart) och slutligen sätter de på en "Magnum-stämpel" i form av en liten chocklad-plätt.
Och så serveras allt på en liten bricka - och naturligtvis uppmuntras man att fotografera sin skapelse.
Kan lova att det var ett uppskattat avbrott på fredag-eftermiddagen :- Så här såg min Magnum ut (pistage, kokos och fudge) :
 

Trevligt besök tog slut alltför fort

Publicerad 2013-07-29 22:00:53 i Allmänt

Den här helgen har vi haft trevligt besök av Tiina och Bernt. De kom i fredags kväll och vi mötte upp på Schiphol. Vår bil är förvisso inte gjord för baksätespassagerare - men finns det hjärterum..... Man kan alltid knöla in sig - det är betydligt värre att ta sig ut, men det gick det också.
Vi har åkt kanalbåt, varit på utflykt till Zandvoort och vandrat runt på stan. Och självklart varit ute och ätit gott på kvällarna. Vädret har varit med oss hela tiden förutom en timme under lördagen då det kom en skur, men det var när vi satt på båten så det störde inte. Frukosten intogs som synes på balkongen då vi också invigde våra gäster i vårt hemliga kodsystem för hur vi definierar grannarna i huset mitt emot; C2 betyder tex tredje raden, andra balkongen uppifrån. Och alltså betyder A1 första raden första balkongen uppifrån. 
Dagens vandring på stan omfattade även ett besök på "den flytande blommarknaden" på kanalen Singel där Tiina fäste stort intresse för Cannabisplantor och fröer. Men vi avrådde å det bestämdaste då vi vet att tullen har stor bevakning på ankommande flyg från Amsterdam :-)
Vi avslutade i stället eftermiddagen med lunch på filmmuseet Eye innan det blev besök i ostbutiken för att få med sig lite ätbara souvenirer. 
Det har varit så trevligt med gäster, det var första gången som vi fick besök (förutom när Anneli och Cilla från banken sov över en natt så klart) och dessutom hade jag inte sett min syster och svåger sen månadsskiftet nov/dec när jag såg dem i Altea.
Och nu sitter de på planet på väg tillbaka till Sverige - hoppas vi ses snart igen <3
 
 
 

Naturupplevelser på golfbanan

Publicerad 2013-07-24 22:07:04 i Allmänt

Idag har vi åter spelat en underbar kvällsrunda i strålande sol.Banan ligger vackert utlagd i lantlig natur och idag kunde man bland annat skåda ko med kalv, svanfamilj i vila samt en något udda fågel - en skrattmås :-)
Vid ett av hålen när vi står och väntar på att kunna slå ut slår mig en sån där tanke som dyker upp då och då - tänk att vi nu BOR i Holland och den här onsdagen hade kunnat varit en vanlig vardagsonsdag hemma i Sverige. Dvs efter en dag på jobbet kopplar man av med lite golf innan man åker hem och fixar nåt lätt att äta. Och precis som det skulle varit hemma ikväll så har Micke slagit på TV'n för att se hur det går för damerna i fotbolls-EM i semifinalen mot Tyskland. Och just nu ondgör han sig över att domaren dömt bort Sveriges mål pga off-side. Allt är precis som vanligt - bara att vi bor i Amsterdam. Tror det kallas acklimatisering :-)

Gissa vad du ser på bilden?

Publicerad 2013-07-22 22:26:49 i Allmänt

 
Nu vet vi verkligen vad värmebölja betyder. Över 30 grader i skuggan flera dagar i rad - det är faktiskt lite väl mycket. På jobbet har jag dock världens skönaste och svalaste air condition. Det är bara vägen till och från som är vidriga. Sommar och semestertid betyder också ovanligt många turister/resenärer på tågen som är knökfulla och varma. Men när man väl är på plats så är det så skönt och svalt.
Igår kväll drabbades hela vårt kvarter av ett långt strömavbrott. Vi satt och tittade på "Ernst" på TV4 Play när strömmen helt plötsligt försvann någon gång strax före halv elva. Ett antal huvuden stack ut (om de inte redan satt ute pga hettan) och alla såg ut som fågelholkar. Enligt våra grannar under oss hade det ALDRIG upplevt ett strömavbrott i Amsterdam. Grannen bredvid sa däremot att detta var andra gången sen 2008 som det här hände. Nåväl - vi satt väl uppe en dryg timme på balkongen med levande ljus för att se om vi fick nån el tillbaka - men till slut fick vi ge upp. Det var ju ändå en arbetsdag för mig att tänka på. Jag vet att jag vaknade kvart över två och då var vi fortfarande försatta i mörker och nästa gång jag vaknade till var klockan tre och då var ordningen återställd. Och precis som hemma så är inte det stora problemet att man inte har el - det värsta är att man inte har vatten.....
Nå kan ni gissa vad bilden ovan visar? De står uppställda utanför entrén på flygplatsen och ser ut som tvättautomater. Man behöver ha kort och kod för att få åtkomst och det finns bara fyra stycken. 
De är stora nog att krypa in i men har inga fönster så det kan inte vara sovhytter. 
Nåja - det kanske inte är så svårt att gissa i alla fall. Cykeln som står bredvid är en ledtråd. Det är alltså förvaringsboxar för cyklar. Normalt sett står ju cyklar uppställda i parti och minut och nästan på varandra - men har man alltså en mer värdefull variant så kan man hyra en privat cykelparkering, Fråga mig inte vad det kostar och om det används - dessa lyser alltid "ledigt" när jag går förbi - så nån större hit verkar det inte vara.
Det som syns till höger på bilden dvs under "taket" är en laddningsstation för de som har hjälpmotorer eller elskotrar. Men inte heller de verkar särkskilt välbesökta - i alla fall inte på Schiphol.
Nu är det bara att ladda för en ny het natt. Termometern i vardagsrummet visar på 27 grader. Härlig sovtemperatur eller hur !?! :-)

Söndagsutflykt

Publicerad 2013-07-21 17:32:00 i Allmänt

Idag var det för varm att göra annat än att sitta i bilen och cruisa runt med taket nerfällt. Det blev en runda på dryga 25 mil. Temperaturen var som mest uppe på 31 grader - puh!.
Vi började med att åka rakt norrut till en stad som heter Den Helder. Det är utgångspunkten ifall man vill ta sig vidare till det som holländarna kallar "Öarna". Öarna sträcker sig i en halvmånsformad båge utmed hela kusten från Den Helder och ända över gränsen mot Tyskland. Vissa av öarna är öppna för biltrafik - andra inte. Idag nöjde vi oss med att se var färjorna utgår ifrån och kolla lite tidtabeller och prislistor för nån gång ska vi nog ta oss ut på dem.
Vi valde i stället att forstätta österut och åkte över den största av de "dijk's" som byggts för att avskilja Holland från Nordsjön och risken för översvämningar. "Afsluitdijk" är 32 km lång och blev färdigbyggd 1933. Då hade man byggt den under 13 år!!!!. Jättehäftigt att åka på en vall som avskiljer "riktiga havet" från den "insjö" som alltså bildats innanför. Både när man kör på och av "dijk'et" så finns det stora slussar för att kunna reglera vattennivåerna.
Sedan fortsatte resan söderut tillbaka mot Amsterdam och då alltså på andra sidan "sjön".
Vi har sett jättemycket jorbrukslandskap för att inte tala om alla kanalerna. På väg upp mot Den Helder åkte vi en lång väg parallellt med "Noordhollandse kanal" där det en härlig dag som idag var fullt med båtar som i lugn takt tuffade fram. Kan tänkta mig att det kan se likadant ut på Göta Kanal :-) Alla vallar som avskiljer kanalerna från övriga land "bebos" av får. Vet inte hur många tusen får vi sett idag, men många är det :-)
Nu har vi precis kommit hem och tittar på den spännande upplösningen av British Open. Det är varmt som i en bakugn!!!!!
Färjeläget i Den Helder.
Närbild från samma färjeläge. Vi sitter kanske tjugo meter från havet och det blåser på ganska rejält. Men det vara bara skönt en dag som idag.
På "Afsluitdijk" finns en utsiktsplats där man kan se delar av den långa vallen. Nordjön på vänster sida och den "konstgjorda insjön" till höger.
 
 
 
 

Lika som bär - inte utseendemässigt kanske - men spelmässigt idag!

Publicerad 2013-07-20 19:15:51 i Allmänt

Idag har vi spelat golf på den "stora" banan på Mickes klubb. Vi har haft det vi golfare brukar kalla "bra golfväder" - dvs det började med mulet och drygt 20 grader. Efter halva rundan lättade molntäcket upp och då blev det lika kladdigt som det varit hela veckan.
Micke får "bjuda" på introduktionsrundor (totalt 10 st och max 6 st per person) till ett pris av 25 EUR. Det är ju ett kanonpris för en så fin bana. Svår är den också. Jag tror att vatten är i spel på i princip varje hål. Är det inte vatten man ska slå ÖVER så är det längsgående kanaler/diken överallt dvs sidovattenhinder. Men vi spelade en jättebra runda och jämn var den också. Efter 15:e hålet ledde Micke med två slag som jag knaprade tillbaka på hål 16 och 17. Så inför sista hålet var vi lika - och så slutade också fajten. 87 slag var gick vi runt på denna Par 73 bana. Nu tittar vi på TV på andra som golfar. Tror det heter "British Open" - de är också ganska duktiga :-)
Bilden ovan är tagen efter att vi spelat ett jättefint Par-3-hål med en Ö-green. För mig måste man flyga bollen ca 120 meter över vatten (lite längre för Micke) och vi ser så belåtna ut för vi gjorde par bägge två.....
Nu har jag fått i uppdrag att titta på ett trevligt utflyktsmål inför morgondagen. Vi får väl se vart den resan går.....
 
 

Vinterstövlar i 27 graders värme - bildbevis

Publicerad 2013-07-19 21:20:07 i Allmänt

 
OBS - smygfotograferat!  I morse gick jag bakom en tjej som jag helt enkelt var tvungen att fotografera. Bara för att bevisa att jag inte hittar på när jag skriver att vissa inte fattat det där med sommar. Vi har haft högtryck under ett par veckor nu vilket gjort att temperaturen legat någånstans mellan 25 och 30 grader på dagarna. Och idag gick jag som sagt bakom en tjej som fortfarande tror det är höst/vinter/tidig vår. Svarta byxor nedstoppade i höga svarta läderstövlar och till det en matchande svart kavaj. Själv gick jag några steg bakom i vita trekvartsbyxor och kortärmad blus - och jag var fuktvarm i hårfästet efter att ha suttit på ett bakugnshett tåg. (Hon var med på samma tåg....)
 

Hängslen och livrem - bildligt talat alltså

Publicerad 2013-07-18 21:27:08 i Allmänt

Normalt sett brukar man ta med sig bilnyckeln och låsa bilen när man väl parkerat den - men i det här fallet har man uppenbarligen tyckt att man vill "säkra upp sig" lite extra. Alltså använder man ett vajerlås modell längre och så parkerar man bilen bland "övriga" cyklar på kajen och låser fast den med en vajer kring en lyktstolpe. OK - det är en liten sk "mopedbil" men i alla fall...... Vet inte om man tycker att den är så liten och lätt att man är orolig att nån ska slänga ner den i kanalen :-) Den här står alltså parkerad på trottoaren/kajen framför vårt hus och vi har många gånger skrattat åt tilltaget.
Annars är den här typen av "bilar" ganska vanliga här i Amsterdam. Vi trodde först att det var förbehållet personer med rörelsehinder men det verkar faktiskt inte så (jag har kollat runt lite på jobbet). Det konstiga är att de verkar vara tillåtna att köra med även på cykelbanorna. Jag har ju tidigare ondgjort mig över att scotrar, mopeder och små motorcyklar ses på cykelbanorna, men även dessa verkar vara "godkända". Och då kan det bli ganska trångt om man som gående skulle behöva kliva ut i cykelfältet nån gång vid tex möte på gångbanan. Och extra löjligt ser det ut när en sån här "bil" trängs med cyklarna på de små förjorna som trafikerar mellan centralen och den norra sidan av IJ-river (=Nordsjökanalen).

Inte bara vin och öl!!!!

Publicerad 2013-07-17 22:42:19 i Allmänt

Vi har fått lite "klagomål" om att det ser ut som om vi bara festar med vin, öl och restaurangbesök hela tiden :-) Nu är det ju inte alls på det viset. Men vem vill se bilder från när jag sitter och pluggar holländska eller vi sitter och "sunkar" i soffan med varsitt korsord, går på promenad eller Micke ligger på golvet och gör sina ryggövningar. Så det är klart att bilderna blir från när vi är på våra utflykter.
Men vi gör faktiskt LITE annat också. Idag tex (precis som förra onsdagen) hämtade Micke mig på jobbet vid halv sex och så åkte vi ut till golfbanan. Först lite träning på rangen och övningsgreenen och sen spelade vi nio hål i den vackra och varma kvällen. När vi åkte hem stod termometern fortfarande på 23 grader. Man kan nästan tro att vi är i Spanien:-)
Hur golfen gick? Bra för Micke men tyvärr ett antal misstag för många för mig. Men inga bollar bortslagna i vattenhindrena och en helt underbar "kvällspromenad", Här har jag slagit en underbar drive på andra hålet - men vem har planterat stora träd precis i min bollbana. Den skulle ju blivit "skitlång" om den inte hade touchat lövverket. Nu blev den OK ändå och jag hade typ en järnåtta kvar in bara.
 

53 är det en ålder eller bara en siffra????

Publicerad 2013-07-15 23:19:10 i Allmänt

Idag har vi firat min födelsedag på restaurangen på filmmuseet Eye där Micke hade bokat bord. Det är en modern byggnad på norra sidan av IJ-river eller Nordsjökanalens inlopp till Amsterdam dit man åker med en av alla de gratisfärjor som trafikerar överfarten ideligen.
Vädret är helt underbart och har så varit hela dagen så han hade inte kunnat välja ett bättre ställe. De har en jättestor terrass som ligger och badar i kvällssolen och det hela blev ju inte sämre av att maten var fantastiskt god. 
Nu har vi varit hemma en stund och tagit en liten födelsedgsnattfösare på balkongen - det känns mer som fredagkväll än måndag :-) Och Micke kan under en kort tid glädjas över att vi nu är jämngamla.
 

Bloemendaal Aan Zee

Publicerad 2013-07-14 22:15:19 i Allmänt

Idag har vi varit på utflykt till Nordsjökusten igen. Dagen började förvisso med ett ganska tjockt dis men prognosen lovade uppsprucken himmel fram på dagen - och så blev det också. Tidigare när vi varit till kusten har vi åkt till Zandvoort vilket faktiskt ligger "vägg-i-vägg" med Bloemendaal men vi tänkte att vi skulle prova nåt nytt. Och nu har vi provat - och vi kan bara säga att vi gillar Zandvoort bättre. Bloemendaal verkade vara mer ett ungdomsställe - vi såg varken särskilt många barnfamiljer eller par i vår ålder så vi drog upp medelåldern rejält :-). Sen var vi inte särkskilt nöjda med lunchen vi intog på en av strandserveringarna - så nästa gång vi vill andas havsluft vet vi vart vi åker.....
Under ett par kvällstimmar satt vi och njöt solen i vardagsrumsöppningen samtidigt som jag gjort veckans läxa. Det är alltså holländskan som kräver ett antal timmar i veckan. Lucas - min lärare - tycker att jag avancerar bra så han lägger på massor av uppgifter. Den här veckan har uppgifterna bla varit att utifrån en bild hitta på en berättelse på minst 50 ord om de personer som syns på bilden. En annan uppgift var att skriva 10 meningar med 2 verb i varje mening!!! Sen fick jag även i uppgift att fortsätta med räkneorden. Här säger man tex inte "tretusenåttahundrafemtionio" (3859) utan  typ "trettioåttahundrafemtionio" samt att man som i tyskan säger räknetalen "baklänges" - "negenenvijftig" ("nioochfemtio" - ja ni fattar säkert). Och en sak är väl att sakta tänka igenom och sen skriva eller säga - men att uppfatta en räkneord som någon säger är minst sagt knepigt.
Medan jag skriver dessa rader rullar "Victoriadagen" på i SVT Play i bakgrunden. Så bra att Mark Levengood är tillbaka som programledare. Han både törs och kan säga saker som bara skulle bli plumpa om någon annan sa dem. Och i morgon är det en annan prinsessa som fyller år............. (hi, hi) :-)

Utflykt till Zaandam

Publicerad 2013-07-13 22:01:26 i Allmänt

Idag har vi varit på båtutflykt till staden Zaandam som ligger utmed Nordsjö-kanalen som alltså leder från Amsterdam ut till Nordsjön. Båtturen tog en timme och vi åkte förbi delar av Amsterdams "riktiga" hamn - dvs där de stora lastfartygen lossar och lastar. Själva Zaandam var en jättetrevlig (liten) stad (ca 72.000 invånare - dvs mindre än Huddinge) med en lättöverskådlig "citykärna" med massor av trevliga butiker samt ett större "torg" där serveringar/restauranger låg sida vid sida.
Normalt sett går det inte båt dit utan man får åka tåg, men några eldsjälar håller igång en äldre båt som under några sommarveckor trafikerar rutten till Amsterdam under lördagar och söndagar. Vi fick tipset av ett par som liksom vi tog ett glas vin på Nevy förra söndagen. Det är jättelätt att börja prata med holländarna. De hör att vi är utlänningar och blir nyfikna och så är isen bruten. Och de hade alltså  tagit den här turen förra helgen och gav oss en broschyr och på den vägen var det. Att vädret var varmt och skönt gjorde ju inte resan sämre precis :-) Dessutom fick vi upp ögonen för att det här är ett trevligt ställe när man vill åka och shoppa........
I morgon hade vi gärna spelat golf men det är KM på klubben den här helgen så den första lediga speltiden skulle varit 18:20. Liiiite sent kanske...... Så i morgon får vi hitta på nåt annat. Om vädret är fortsatt fint så har vi siktet inställt på en stad ännu längre ut i flodmynningen, dvs vid Nordsjökusten. Vi får väl se - det är ganska skönt att inte ha allt detaljplanerat :-)
Så här såg den gamla båten ut som tog oss på dagens tur i alla fall.
 
 

Lite Sverige-feeling

Publicerad 2013-07-11 06:46:15 i Allmänt

Den här veckan har lunkat på utan några speciella händelser - varken på jobbet eller här hemma hos Micke. Vi har ju också haft ett högtryck som först igår övergick till ett lite svalare väder. Men det var jätteskönt och så var det lite lättare att sova i natt.
Men i måndags var det fortfarande värmebölja och vi bestämde oss för att ta en promenad till Westerpark - en grön "lunga" i denna annars ganska kompakta storstad. Man kan ju lugnt påstå att vi inte var ensamma om att tänka samma sak. Hela parken låg i ett tjockt dis av alla grillar (och kanske annan typ av rök också????) då det var fullkomligt knökfullt på alla gräsmattor och slänten ner mot kanalen. Och då kan jag faktiskt erkänna att jag längtade lite, lite hem till att kunna tända grillen på altanen och lägga på ett par härliga biffar. Så nu vet ni vad vi kommer att göra/äta när vi kommer hem på semester om tre veckor. Det blir helt enkelt grillat hela veckan :-)
Själva tog vi oss vidare genom parken för att försöka kombinera nytta med nöje (promenad med en matbit) - men det fanns inte en sittplats att uppbringa på de serveringar som ligger i parken. Så det var helt enkelt bara att promenera hem igen och sen kunde vi sitta ute på vår balkong och äta den pizza vi i stället köpte med oss hem :-)
Lyssnar just nu på Radio Stockholm - nåt jag brukar göra varje morgon (har ledsnat på att titta på Nyhetsmorgon på TV-play) - så jag har koll på att det visst varit ett stort elavbrott i natt och så vet jag precis var och vilka ev trafikproblem som föreligger. Skönt med teknik så man kan hålla sig uppdaterad. Ikväll ska vi nog titta på veckans avsnitt av Allsången - den och Ernst och Trädgårdsonsdag brukar vi försöka följa.
Tots straks!  (betyder ungefär "Ses snart!")
 

Jobb för mig och golf för Micke

Publicerad 2013-07-07 20:36:00 i Allmänt

Som så ofta i bokslutstider så blir det ju några timmar helgjobb - så även i Amsterdam. Micke passade på att spela golf och fick sällskap av ett trevligt medlemspar som gärna ville spela med oss bägge i framtiden. Vi har än så länge bara sprungit på trevliga och sociala holländare - alla verkar uppriktigt intresserade av oss "nordbor" som nu valt Amsterdam till sin hemort för några år. Vi har verkligen bara positiva erfarenheter so far av våra nya landsmän.
På eftermiddagen tog vi en kort promenad till restaurang Nevy (knappt 200 meter härifrån - så den promenaden var INTE lång.....) som möblerat upp en riktigt trevlig uteplats med loungemöbler precis utmed IJ-floden. Solen flödade och det var riktigt skönt att sitta under ett parasoll och se båtarna fara förbi.
 
Den vita lite "underliga" byggnaden i bakgrunden heter Eye och är ett film-museum som just nu har en Felliniutställning. Vi har inte varit där ännu - men det ska nog blir vad det lider.
Vi satt som sagt och njöt av ett glas vin (riktigt högtryck just nu!!!) och när det var dags för det andra glaset - ja se då hade vyn ändrats radikalt:

 
 
 
 

Lördag, marknad,pioner och golf:-)

Publicerad 2013-07-06 21:11:51 i Allmänt

 
Efter en tuff (nåja - allt är relativt) arbetsvecka blev det äntligen lördag. Då går vi på marknaden på Lindengracht (ca 400 meter från där vi bor) för att fixa lite inköp till helgen. Idag blev det en plastmatta att lägga innanför balkongdörren. Färskpotatis, dill och jordgubbar från grönsakshandlaren. Rökt böckling från fiskhandlaren och lite stark fetaoströra och oliver från "turken". Och - inte minst - ett knippe (25 st) pioner från blomsterhandlaren. Nån mer än jag som älskar pioner men tycker att de är dyra? Här köpte vi alltså 25 st för 5 EUR. Det är INTE dyrt.
Sen åkte vi till golfklubben och åt en jättegod "Thai-beef-salad" till lunch innan vi gick ut och spelade 9 hål. Vädret var kanon - nästan som i Altea med en temperatur på över 25 grader Vilken fantastisk dag!!!
Och på väg till golfbanan stannade vi även till vid UPC - vår leverantör för internet och TV - för att teckna ett "sport-tillägg" - allt för att kunna följa nästa veckas tävlingar i British Open :-)
Imorgon blir det förmiddagsjobb för mig (halvårsbokslut) och golf för Micke - sen får vi se vad vi hittar på till eftermiddagen.
 

Holländskt golfmedlemskap

Publicerad 2013-07-05 21:18:50 i Allmänt

Äntligen har Mickes rygg blivit så bra (efter ett antal behandlingar hos en fysioterapist samt dagliga övningar på hemmaplan) att han kände att det var läge att börja spela golf igen. Han fick ju "klartecken" när vi var i Altea där det fungerade så bra att spela. Så nu har han blivit årsmedlem i Haarlemmermeersche Golfclub. Det betyder att han nu får spela obegränsat (!!!!) med golf. Så länge det inte inkräktar på hans dagliga arbetsuppgifter såklart :-)
Att bli medlem var en procedur i sig - han var först tvungen att fylla i en ansökan och sedan delta i ett möte med den ansvariga kommittén som godkänner nya medlemmar. Men han lyckaders ta sig igenom nålsögat:-)
Klubben verkar väldigt aktiv och har tävlingar flera gånger i veckan. Även restaurangen "ingår" i medlemsskapet genom att en del av årsavgiften är en summa som kan nyttjas i restaurangen. Och det är inte nån liten "kiosk" vi pratar om utan en restaurang som är öppen året om och på sommarperioden till minst kl 22 på kvällarna. Så nu får Micke också bygga upp ett eget socialt nätverk och behöver inte bara prata med blommorna på dagtid:-)
I morgon blir det premiärspel som medlem för Micke - själv får jag betala greenfee. Men vi har köpt ett klippkort på en av slingorna så det är till ett förmånlig pris.
 

När man får oväntat besök

Publicerad 2013-07-01 19:15:27 i Allmänt

 
Då är vi tillbaka i Amsterdam igen efter en underbar semester i Altea. (Amsterdam, Altea, ... kan det bli Acapulco nästa stad??? :-)  )
I morse trodde jag nästan att jag skulle behöva sätta på stora kaffekannan för det här kryssningsfartyget såg verkligen ut som om det var på väg in på gården. Och då tillhör det ändå inte de riktigt stora bjässarna som ibland seglar in.
Vardagen är tillbaka och det betyder dessutom att ett halvårsbokslut ska skakas fram. Det var riktigt kul att vara tillbaka på jobbet igen och det är ju bara fem veckor - sen blir det åter ett par veckors semester.
Balkongen hade klarat sig jättebra när vi var borta - inget hade torkat och det tyder på att det ändå varit lite regn till och från senaste veckan. Så nu kan vi njuta fina kvällar i grönskan.
 
 
 

Om

Min profilbild

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela