ohlssonsiamsterdam.blogg.se

Dagbok för våra år i Amsterdam & London.

Salta bad och sista kvällen

Publicerad 2014-04-26 21:46:07 i Allmänt

Jaha - då håller det roliga på att ta slut. Våra 12 dagar i Alteas sol och värme är på upphällningen och sent i morgon kväll åker vi hem.
Så här nästan sista dagen så åkte vi till Calpe för en dag på playan. De har fin sandstrand och jag hade verkligen längtat efter att få doppa mig i Medelhavet. Micke har hela tiden sagt att det är alldeles för kallt för att bada, men det örat ville jag inte lyssna på. För mig är det badtemperatur så fort det är 18 grader. 20 helst, men 18 funkar också.
Stranden låg nästan tom när vi kom fram vid halv-elva-tiden. Några parasoll hade man inte börjat hyra ut än, men vi kunde i alla fall ta ett par solstolar som vi drog nästan ända ner till vattenbrynet.
Det var jätteskönt! Vi låg och läste, lyssnade på ljudbok och löste korsord om vartannat och så avbröt vi för en kortare lunch. Och...... jag badade! Två gånger till och med och även om jag var den enda vuxna människan på stranden som doppade sig måste jag säga att alla andra var badkrukor. Det var INTE kallt. OK - det var inte så där (nästan äckligt) sommarvarmt i havet men jag ljuger inte om jag säger att det var över 20 grader. Och jag tycker det är bra mycket skönare att ta ett kortare dopp och komma upp avsvalkad än att ligga och guppa runt i 28 grader och inte bli ett dugg svalare. Men badkrukan Herr Ohlsson - han höll sig på torra land. Det ska till att vara rejält mycket varmare innan han doppar sig :-)
Nu har vi precis avslutat middagen som idag bestod av grillning på terrassen. Vi hade köpt världens finaste kalv-entrecote hos slaktaren som avnjöts med en grönsallad och lite kryddsmör. Till det en mjuk Crianza. Kan det bli bättre???????
I morgon blir det städning. Man vill ju att det ska vara rent och fräscht när man kommer tillbaka - vilket förhoppningsvis kan bli ganska snart :-)
Det är definitivt inte kallt ute, men har man legat en dag på stranden så är det lite solfrossa som gäller. Därav de långärmade tröjorna.
Sangrian som syns på bilden är från igår. Då satt vi en stund på strandpromenaden och njöt av åter en vacker dag innan vi likt sega åsnor tog oss upp för de 284 trappstegen för att komma närmaste vägen hem.
 

Sol, blixt och dunder

Publicerad 2014-04-24 23:53:47 i Allmänt

Idag har vi blandat lite nytta med nöje. Förmiddagen innehöll gardintvätt (de hade suttit uppe i fem år nu så det var dags....), strykning, lite bättringsmålning samt byte av driver-grepp.
Sen hann vi sitta en timme och "pressa" lite sol på terrassen innan vi påbörjade promenaden till Albir och en sen lunch med Tiina och Bernt.
Vädret var åter så där äckligt härligt. Dvs solen strålade från en klarblå himmel och temperaturen stod på 26 grader. Lite lagom vind från havet gjorde att promenaden kändes behaglig trots den stora gula lampan som spred sitt sken över oss.
Vi tackade Tracy för den här gången efter att åter ha ätit en god lunch på Bistro Amics och lovade komma tillbaka nästa gång vi är i Altea.
Hennes restaurang ligger en bit upp från stranden sett i Albir vilket gör att det tar 55 minuter att ta sig dit. Det vill säga - man hinner bygga upp lite sug innan det är dags för mat. Micke åt gambas i en vin- och gräddsås och jag åt kyckling  i salladsblad ("wraps") medan Tiina och Bernt njöt av varsin Toast Christian (gratinerade "gambas-toast").
 
Nu har Micke och jag precis kommit tillbaka efter att blivit bjudna på en drink (varför skriver jag så - vem f-n bjuder på bara EN drink - inte de i alla fall.....) och snacks hos Ingrid och Björn. Det blev tyvärr ingen mer golfrunda med dem eftersom det inte gick att få en vettig speltid (vem vill spela 7;45 när man har semester.....). Men det var minst lika trevligt att träffas på det här viset. Vi får satsa på golf i höst när vi ses nästa gång.
Medan vi satt på deras terrass kom en ytte-pytte-liten regnskur och vi trodde det var klart efter det. Men bara fem minuter efter att vi kommit hem lystes hela (nåja - det vi kan se i alla fall) Medelhavet upp av häftiga blixtar med efterföljande åska.
Åter kom det en liten regnskur - men den varade max fem minuter. Dvs nu är det åter torrt - men - vilket skådespel att se dessa blixtar över den sammetssvarta himlen. De är nu så långt borta så vi inte längre hör åskan - men i den mörka natthimlen syns blixtarna långt - och de är så läckra att se.
I morgon väntas åter vackert väder så det här var bara ett mycket kort mellanspel tror vi.
 
 Strykning är väl inte det roligaste man kan ägna sig åt - men med den här utsikten känns det i alla fall lite lättare.
 
 
Ett glatt lunchgäng njuter av vädret och det vita vinet.

Grillning på terrassen

Publicerad 2014-04-22 22:50:49 i Allmänt

Så har vi förverkligat ännu en av våra idëer i Altea - en liten gasolgrill till terrassen.
Vi tycker ju att det är så mysigt att kunna njuta av de ljumma kvällarna och den fina utsikten  - och vad passar då bättre än att avnjuta middagen (gärna grillat) hemma på terrassen.
Sagt och gjort - redan när vi kom i onsdags gav vi oss iväg på "jakt" efter vår grill - och vi fann den på en järnhandel i Albir. Det är en äkta Weber (något vi är vana vid och nöjda med hemifrån) i "mini-format" och med gasoltuber i storlek som en större konservburk. Passar utmärkt på vår förhållandevis ändå lilla terrass.
Vi invigde den redan i torsdags med att grilla scampi till en fräsch sallad och idag blev det grillspett med tillhörande grönsaker.
Vädret är fortfarande strålande, dvs solen skiner och det är riktigt varmt och skönt. I morgon ska vi försöka klara av årets deklaration vilket i praktiken innebär att vi besöker vårt servicekontor och betalar in fastighetsskatten.
Jag hoppas fortfarande att få doppa mig i havet någon dag - men Tiina påstår att det INTE är över 20 grader, så vi får väl se. Micke är ju en riktig badkruka - så honom lär jag ju inte få ner bland vågorna...... Men - vi HAR sett folk som har badat - så det kanske kan bli ett dopp i alla fall.
 

Lite påskmat blev det i alla fall

Publicerad 2014-04-21 21:57:26 i Allmänt

Annandag påsk - och då kom det (äntligen) fram lite traditionell påskmat på middagsbordet. Det blev några ägghalvor med skagenröra, sill och potatis och så en Jannsons Frestelse. Och till det sista slatten av nubben som har hängt med i fem år nu.
Just det - det har faktiskt gått dryga fem år sen vi fick nycklarna till lägenheten och vi har sen dess firat ett antal påskar och midsomrar här så anledningar till att ta sig en "lilling" har funnits.
Dagen har varit lika skön som tidigare dagar, bara ytterligare något varmare. Klockan är nästan tio och vi sitter med en kaffe ute på terrassen och temperaturen är fortfarande 20 grader. Det känns som om vi varit här ett "bra tag" - och då är det ändå nästan en hel vecka kvar. Sköööönt!
Lite nytta har vi också hunnit göra. Den röda Sahara-sanden som drog fram för några veckor sen var mer än väl synlig hos oss. Terrassen var det första som måste åtgärdas (=sopas och skrubbas + alla växter spolas av) och det fick ju göras direkt dag ett. Men sen hade vi ett än värre jobb kvar - och det var att putsa fönsterväggen i vardagsrummet. Den var så smutsig att man knappt såg ut. Det är ett himla tungt jobb. Alla fyra fönsterpariter måste plockas ut ett och ett i rätt ordning eftersom det inte går att komma åt dem utifrån. Och de är tunga och varje gång har vi hunnit glömma i vilken ordning allt ska göras. Men det går bättre och bättre och nu kan vi till och med klara av jobbet utan att bli osams :-)
I morgon ser vi fram emot ytterligare en runda golf. Det är den tredje och sista inplanerade rundan, men vi hoppas kunna få ytterligare en speltid. Det är högsäsong och fullbokat på banan - vi får hoppas att Miriam hittar en lucka att peta in oss i.
Vad gäller blomsäsong så är det lite "mitt-i-mellan" just nu. Mandelblommorna var i månadsskiftet jan-feb och mimosan har just blommat klart. Neriumet har bara knoppar än och kommer att blomma lite senare, men - Bougonvillean  - den blommar för fullt! På ett ställe på infarten till stan finns en hel murvägg som är helt täckt. Men den här som vi gick förbi på väg ner mot strandpromenaden idag går inte av för hackor den heller.
Jag vet - det blev en alldeldes för stor Jansson - den kommer att räcka i flera dagar. Men den blev så god så det gör inget :-)
 

Familjeträff i Altea

Publicerad 2014-04-20 20:29:00 i Allmänt

Nu här vi varit här några dagar i alldeles underbart varmt och soligt väder. Förutom att ha träffat Tiina och Bernt så har också Niclas, Jocke, Scott och Elliott varit här. Vi har träffats dels en eftermiddag (bilderna nedan) och så var vi på en trevlig middag igår kväll.
Tvillingarna har växt på sig rejält sen vi såg dem i Amsterdam i början av februari, och nu väntar vi bara på att de ska börja gå också. Då lär det bli jobbigt för papporna..... :-)
Idag är det Påskdagen och vi hade planerat att äta lite påskmat i form av sill och en jansson, men så blev det i stället en lång promenad till grannbyn där vi åt en sen lunch hos Tracy. Hon drev tidigare en  (lunch-) restaurang på strandpromenaden i Altea men har nu öppnat eget i Albir i stället. Det var öppning/premiär för hennes nya ställe för en månad sen, men idag var var det första gången vi var där. Vi lyckönskade med en liten Dalahäst så hon inte glömmer sina svenska gäster.
Nu är vi fortfarande mätta efter den goda lunchen så vi sparar påskmaten till i morgon i stället.
 

Skärtorsdag i Altea

Publicerad 2014-04-18 01:01:34 i Allmänt

Så sitter vi åter här på terrassen med en liten nattfösare efter en härligt solig dag i Altea. Idag har vi spelat golf med Ingrid och Björn. Det blev en spännande kamp mellan könen där (självklart) jag och Ingrid gick segrande ur matchen. 
 
På ett av hålen hittade vi den här lilla krabaten som hade förvirrat sig upp från vattnet. Vi försökte mata med gröna blad och banan - men han vägrade posera och höll sig i sitt skal.
Och för att fortsätta på temat djur så trodde vi ett tag att vi hade fått en trutfamilj på taket. Micke hörde ljud i natt och var säker på att de hade byggt bo, men i morse förstod vi att det nog bara var en tillfällig utsiktsplats de hade hittat.
 

Euromast i Rotterdam

Publicerad 2014-04-16 06:29:34 i Allmänt

Igår var jag i Rotterdam. Vi hade ledningskonferens i Hollands högsta byggnad (tror jag) Euromast. Typ vårt Kaknästornet.
På 100 meters höjd drog vi upp lite strategier för framtiden och under lunchen kunde man njuta av utsikten.
Nu sitter vi och väntar på att boarda mot Alicante. Dvs semester !!!!!
Fint besök från Vätö !

Publicerad 2014-04-14 22:27:40 i Allmänt

Just när detta skrivs sitter förmodligen Ippa och Christer på planet på Schiphol och väntar på att snart få lyfta mot Arlanda och vidare färd mot Vätö utanför Norrtälje. Dom kom i fredags kväll och efter en fullspäckad helg var det dags för dem att åka hem igen.
 
I fredags kväll mötte vi dem på Schiphol och åkte därifrån hem till de väntande krabbklorna, som Christer aldrig kommer att glömma !!!! (inga fler kommentarer) Lördagen var vikt åt promenad på stan, och som vi gick ! Vi började med "vår egen" marknad på Lindengracht, vidare mot ett "vattenhål" på det lilla torget Spui. Därifrån fortsatte vi till en lunch på Leidseplein. En plats med många barer och restauranger och där det vanligtvis uppförs gatuuppträdanden från dans och musikgrupper. Det ligger ganska nära museieområdet med bland annat Riksmuseét och van Gogh museét. 
 
Efter lunchen i det fortsatt hyfsat fina vädret promenerade vi tillbaka mot blomstermarknaden på kanalen Singel, där vi såg det digra utbudet av blommor, lökar och souvernirer. Sedan tog vi oss ut på affärsgatan Kalverstraat och vidare ner till Damtorget, det stora torget mitt i stan med kungliga slottet, Madame Tussoud och det "fina varuhuset" Bijenkorf. Där stannade vi för ett sista vattenhål innan vi fortsatte hemåt via vår egen charmiga affärsgata Haarlemmerstraat. Under dagen fick också Christer återse sina "matautomater" som han pratat om sedan han upptäckte dem vid ett besök här på 60 talet. 
 
 
 
 
 
 
Efter middag, golf på TV och en god natts sömn var det dags för söndagen. Då kom den obligatoriska turen på kanalerna med en av "paddorna". Vi bordade båten vid centralstationen i fint väder. Vi hade hittat en tur som tog oss ut på de kanaler som är de "viktigaste". Dessutom en sväng ut på den enda naturliga kanalen / floden Amstel och en tur på den stora sjöfartsleden in till Amsterdam, IJ / Nordsjökanalen, som går förbi centralstationen och vidare in i landet och upp mot floden Rhen i Tyskland. När kanalturen var över blev det promenad igen. Den här gången in i det närliggande "Red light district" med de omstridda damerna i sina "skyltfönster".
 
Detta gjorde stort intryck på våra gäster och vi fick lov att stanna till på Damtorget för att äta lunch för att de skulle återhämta sig. Även nu var det hyfsat fint väder och när det blev lite molningt så fällde man ut markiser med infravärme. Det var ändå 12 - 14 gr men infravärmen värmde gott. Därifrån gick vi vidare till Rembrandtplein och fotografering vid konstverket som är en variant av Rembtandts berömda målning "nattvakten". Slutligen en promenad hemåt igen och så var den dagen över. 
 
 
 
 
Efter ännu en middag och en behövlig natts sömn efter all frisk luft och alla promenadtimmar så blev det till slut måndag. Anne gick till jobbet och jag körde våra gäster till den berömda blomsterparken Keukenhof. Tveksamt väder, halv storm och strax över tio grader men våra gäster klarade sig undan regn, vilket inte jag själv gjorde som var och tränade på golfklubben under deras besök bland blommorna. Dom behövde klara sig själva lite grand efter att ha tagits om hand av oss i två dagar. Blomningen i parken var enligt Ippa och Christer i full prakt.
 
Jag kunde också se att fälten runt om anläggningen blommade betydligt mer än förra helgen då vi passerade förbi med bilen. Som sig bör stannade vi vid den "lökmarknad" som finns utmed stora vägen intill Keukenhof. Det skall bli spännande att se hur den afrikanska liljan (rotklump) som Ippa köpte kommer att utvecklas på Väto. Troligen blir den väldigt fin eftersom allt annat som Ippa tagit hand om blivit bra. Christer hade en plan att köpa tulpaner i Djurgårdens färger, det blev dock inget av det eftersom det, enligt försäljaren, inte går att få fram blåa tulpaner. 
 
 
Nu laddar vi själva för vår Altea resa i övermorgon. Vi kommer tillbaka natten till den 28 april. Det ser ut som om det kommer att bli fint väder i Altea över påsken. Vi ser fram emot att återigen få träffa "Levin twins" och alla andra Levinare som är där. Dessutom lär det bli lite golf och en del stärkande promenader i det fina vädret. 

Bra start på helgen

Publicerad 2014-04-11 07:56:05 i Allmänt

En vecka till att lägga bakom sig. Snart i alla fall. Men först en arbetsdag till att klara av.
Ikväll kommer Ippa & Christer på besök över helgen och vi har beställt "storstadsväder" , dvs regnfritt och växlande molnighet. Morgonen börjar så här vackert.


Mer miljövänligt kan det knappast bli :-)

Publicerad 2014-04-09 21:49:00 i Allmänt

 
Att många cyklar här i Holland kan ju knappast undgå någon som satt sin fot här. Och visst är det ett såväl nyttigt som miljövänligt sätt att förflytta sig. Att cyklister dessutom har företräde och rätten på sin sida i alla väder gör det hela ju ännu bättre. Samt att det sannolikt bidrar till varför holländarna är så smidiga och slanka :-)
Och om man dessutom väljer att cykla på en cykel tillverkad i trä - ja då kan man ju verkligen säga att de ägnar sig åt "hållbarhet" också (som ju blivit ett extremt populärt ord även om de flesta använder det engelska "sustainable" )
Till och med däcken ser "nyttiga" ut - kan nästan tro de är tillverkade av gamla gummiband.....

Efter sol kommer regn...... (fast man brukar nog säga tvärtom)..

Publicerad 2014-04-08 20:56:13 i Allmänt

 
Efter ett par veckor med härligt (sommar-) väder som innebar 21,5 grader igår kväll vid 18-tiden när Micke hämtade mig på Schiphol så har då det "sanna" holländska vädret återvänt. Dvs det ska gärna komma en regnskur även om helheten av dagen uppskattats som vacker.
Vi hade knappt hunnit komma hem (och det var ju tur att vi hann för vi åkte med taket nere) förrän regnskuren med stort R kom över oss. Våra nytvättade fönster (sen förra veckan) blev åter utsatta för vädrets nycker. Ja herregud så det regnade!!!!! Och blåste!!!! Så mycket kan jag säga att det var ett regn där man under inga omständigheter skulle stuckit ut sin näsa.
Som tur var så var det kortare skurar som kom och gick under kvällen och i morse kunde jag åter gå torrskodd till tåget.
Nu har vi kollat väderprognosen för resten av veckan och helgen och det ser ut att bli bättre och bättre. Inte så varmt som vi haft den senaste veckan men runt 15 i alla fall. Och några som kommer att glädjas av att läsa detta är "lillasyster" Merike och hennes Christer som kommer hit till helgen.
Då ska vi titta på stan och på måndagen ska de besöka tulpanerna i Keukenhof. Och då vill man inte ha regn :-)
 
 
 

"Tulpanspotting" (dvs, leta efter blommande fält)

Publicerad 2014-04-06 21:33:03 i Allmänt

Vi har sagt det förut och säger det igen. Så har ännu en helg passerat. Inte fullt så varmt som tidigare i veckan men fortfarande helt ok temperaturer för årstiden i det här landet. I lördags, mest soligt med 15-17 gr och i dag, söndag, mulet med samma temperatur. Den här helgen blev det ingen golfträning, Anne tyckte hon var tillräckligt bra sedan tidigare och jag själv har, från min fysioterapeut, fått svingövningar att göra hemma, vilket räcker till för närvarande.På lördagen hade vi bestämt att åka på utflykt. På söndagen blev det ett besök på IKEA och sedan lite hemmafix. 
 
På lördagen hade vi alltså bestämt oss för att åka på en utflykt som blev mycket längre än vi tänkt oss. Målet var att besöka det stora området i sydväst runt staden Naaldwijk, som är den holländska växtindustrins Mecka. På väg dit stannade vi till i den gamla universitetsstaden Leiden som påminner en del om Oxford. Leiden är dessutom Rembrandts hemstad. Som om inte det räckte så är det i Leiden som IKEAS huvudkontor ligger. Enligt Wikipedia så ägs IKEA av en holländsk stiftelse och har sitt huvudkontor i Leiden. IKEA kontrolleras dock naturligtvis av familjen Kamprad. 
 
Väl i Leiden såg vi att det var full kommers, på håll såg vi en marknad som Anne naturligtvis vill besöka, vi kunde också se från bilen att det fanns en välbefolkad affärsgata en bit ifrån marknaden. Att hitta en parkering var naturligtvis inte lätt. Anne körde bilen in på de smalaste gator vi någonsin åkt på, ibland undrade vi om det verkligen var bilväg, men det var det. Till slut hittade vi en parkering där vi ställde bilen och betalade. Som tur var hittade inte p-vakterna dit eftersom vi trots vi betalat, parkerat fel. På en boendeparkering !!!
 
Vi tog oss sedan till affärsgatan som var som de är mest i Holland, lite gammaldags charmigt med små butiker och mycket folk ute. Butikerna är små men alla märken finns representerade, Här kan man hitta H/M granne med kötthandlaren. Efter att ha besökt några butiker valde vi att försöka hitta marknaden. Då visade sig Leiden från sin finaste sida. En kort promenad genom ett område med mycket gamla hus och (troligen) domkyrkan. Det var inte långt till marknaden. Det var en riktigt fin marknad på två sidor om en fin kanal. Vi åt lunch på en servering på en av broarna över kanalen där vi satt och åt gott och tittade på båtarna som passerade under. Precis som i Amsterdam så puttrade folket fram i sina "badkar" där man dukat upp mat och dryck. 
 
 
Det var när vi kom tillbaka till bilen som vi förstod att vi parkerat i fel zon och att vår tid gått ut, men vi hade fortfarande turen på vår sida, inga p-vakter, och kunde rulla vidare utan bekymmer, än så länge !! Nu skulle vi åka mot sydväst och den lilla staden Naaldwijk som är centrum för den holländska växtindustrin som är en av de största i världen. Härifrån skickas blomsterlök, växter och grönsaker över hela världen. Efter en tids färd såg vi att vi inte hade någon mötande trafik på motorvägen, vi konstaterade bara att det löser sig väl när vi ska tillbaka igen. Oj så fel vi hade !
 
Runt Naaldwijk var det säkert flera kvadratmil med bara växthus och stora kontorshus för alla företag som odlar och säljer växter. Vi kunde inte i vår vildaste fantasi ha föreställt oss hur stort detta var. Det går inte att jämföra med något annat vi sett. Vad vi dock inte såg här var några öppna fält med odlingar. Det var ju ändå målet med dagens utflykt. Vi bestämde oss därför för att åka upp mot området söder om det berömda Keukenhof. (se blogginlägg från förra året i maj) Där vet vi att det finns mängder av fält där man odlar, i nämnd tidsordning, krokusar, påsklijor, hyacinter, tulpaner, pioner och senare även kallor mm. 
 
Det var inga problem att komma iväg mot motorvägen och vi trodde heller inte det skulle bli något problem med avstängningen eftersom det alltid är skyltat med "omleiding" som visar vart man ska. Vi kom till stoppet på motorvägen och körde vidare enligt skyltningen. Jättekul blev det när vi insåg att skyltningen ledde tillbaka till där vi nyss kom ifrån. När detta hände för tredje gången var det inte lika roligt längre. Vi hoppas att det var dålig skyltning och att det inte var vi som var korkade. Till slut körde vi bort från motorvägen in i ett samhälle. Vi ställde in GPS én på att undvika motorvägar och ställde in den mot ett samhälle som enligt vår karta låg på väg mot Keukenhof. 
 
Efter att ha irrat i säkert en och en halv timme förstod vi nu ändå att vi var på rätt väg. Men, som Tony Irwing skulle ha sagt, nu åkte vi inte närmaste vägen längre. Vi hamnade mitt i Hollands huvud/recidensstad Den Haag. Oj vilken stad, tyckte jag som satt bredvid. Jag tror inte Anne tyckte likadant när hon körde. Samtidigt hade vi nu suttit i bilen ett antal timmar vilket inte min nya höft och resten av benet uppskattade. Hur som helst kom vi på rätt väg, även om det tog tid, och vi kom in i området med blomsterfälten från ett annat håll än vi gjort tidigare.
 
Det är mest hyacinter som blommar nu, vilken doft vi kände när vi åkte med caben nere. Tack vare vinden var doften behaglig. Förutom hyacinterna var det fortfarande mängder av påsklijor som blommade. Tulpanerna var uppenbarligen inte riktigt igång ännu trots den fina våren. Några låga sorter blommade redan. När vi passerade Keukenhof kunde vi se att det blommade för fullt i parken och att det var långa köer med bilar till och från. Vi stannade på en vägficka strax utanför där man har blomstermarknad. Vi köpte lite tulpaner att ha inne och konstaterade att det är riktigt billigt att handla här. En jättestor afrikansk lilja i rotklump kostar 5 euro. Vi har en själva sedan förra året och jag misstänker att den på sommaren i Sverige skulle kosta runt 500:- att köpa i kruka. 
 
När vi slutligen åkte hem tog vi vägen över Schiphol och som vanligt startade flygplanen rakt över bilen, jag passade på att ta några häftiga bilder eftersom vi hade taket nere. Väl hemma var det skönt att få sträcka på benen efter ett antal för många timmar i bilen. 
 
 
Innan solen gått ner som ni ser på bilden ovan så hade Anne fått i ordning tulpanerna vi köpte utanför Keukenhof. En av buketterna var blandade färger och jag kunde inte låta bli att ta några närbilder på dem. 
 
Ja det  blev ett långt blogginlägg men så var det också en händelserik lördag. Vi behövde nog därför en lugnare söndag.  Nu ser det ut att bli lite sämre väder i veckan, men inget ont som inte har något gott med sig. Våren stannar upp och blomningen kommer att hålla igång. 
 
 

Äntligen fredag!

Publicerad 2014-04-04 20:05:59 i Allmänt

Ja då är den här arbetsveckan över och jag behöver trots bokslut inte jobba i helgen. ( Nåja-kanske filar på lite kommentarer. ......)
Micke mötte mig på min väg hem från centralen och så gick vi på "kvarters-hotellet" och firade helgens ankomst med en drink och några "Bitterballen".
Nu sushi- middag hemma.


Varm eftermiddag och kväll !

Publicerad 2014-04-03 22:42:42 i Allmänt

I dag har varit den kanske varmaste dagen hittills i år. Växterna växer på balkongen och vi satt ute en stund innan middagen.

När klockan var runt 19.30 var det fortfarande nästan 20 gr. Då hade vi varit och handlat efter att jag mött Anne på väg hem från jobbet och vi för första gången på länge gjort en torsdagshandling inför helgen.

När vi sedan kom hem var det alltså så varmt och fint att vi satt ute en stund innan middagen.Vardagar på Westerdok.

Publicerad 2014-04-02 21:57:59 i Allmänt

Så har det varit några vardagar sedan vi syntes senast. Även då händer en del saker, här som på andra ställen. I förra inlägget skrev vi att vi sett årets första blomsterlöksfält i blom, i närheten av golfklubben. När jag i dag åkte ut till golfklubben för att träna passade jag på att ta den lilla omvägen för att ta några bilder. Tyvärr är inte färgen den bästa eftersom jag fick lov att använda teleobjektivet. Men det är häftigt ändå att se. Förra året var det inte i närheten av att blomma någonstans så här års. 
 
 
 
Häromdagen dök det upp byggnadsställningar utanför fönstren i vardagsrummet, man börjar undra vad som är på gång. Samma dag kom en lapp i brevlådan om att man ska måla fönstren på utsidan. För vår del betydde det att man byggde ställning från terassen på plan 7 och upp till plan 10. I går tisdag målades det utifrån ställningarna samt inifrån lägenheten vad gällde de fönster som gick att öppna samt balkongdörrar och fönster. I dag passade man dessutom på att, utifrån gatan, flytta in i en lägenhet på våning 6. Detta gjordes på klassiskt holländskt vis, dvs med en typ av skylift upp till fönstret och in i lägenheten. Detta trots att det finns en stor hiss i huset. 
 
 
 
 
Annars händer det småsaker hela tiden. Träden i stan grönskar "sjukt" mycket från dag till dag. Inte normalt för årstiden. På kanalerna ökar båttrafiken varje dag, i dag såg jag till och med ett begravningsfölje per båt på kanalen utanför fönstret. Först en båt med kistan på akterdäck och en bit bakom en båt med de sörjande. Jag har inga foton av det eftersom jag avstod från att fotografera av respekt för situationen. Enligt vad Anne hört på jobbet är detta inte vanligt men förekommer. Det kanske inte är så konstigt egentligen om man levt ett helt liv på kanalerna. Som en kontrast till detta såg jag i förrgår, 31 mars, de första barnen som badade i kanalen. Det såg kallt ut men dom kastade sig ändå i från bryggan flera gånger. 
 
Rehabiliteringen fortgår för "halvinvaliden", som jag kallas numera, eftersom allt går så bra. I dag var det träning på golfklubben igen, förutom de två rehabpassen per dag hemma. Mycket folk ute och banan verkar vara i fullgott skick i försommarvärmen. Tyvärr märkte jag att det är ganska långt kvar till spel fortfarande. Jag puttar, chippar och slår några halvslag med wedgar på rangen. Ibland undrar jag om jag glömt hur man gör, om jag inte vågar eller om det helt enkelt är som alla säger, nämligen att jag inte är redo ännu. 
 
Att vi alltid har fräscha blommor inne har vi skrivit om ända sedan vi kom hit för över ett år sedan. Just nu har vi höga men hängande franska tulpaner och en bukett fransiga lila tulpaner. 
 
 
 
Nu hoppas vi att försommarvärmen fortsätter här hos oss och att ni även hemma får fortsatt sol och fint vårväder och att ni slipper de kalla nätterna. 

Om

Min profilbild

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela