ohlssonsiamsterdam.blogg.se

Dagbok för våra år i Amsterdam & London.

Milstolpar!

Publicerad 2014-02-27 20:56:16 i Allmänt

Idag är det på datumet ett år sen vi var här och skrev på vårt hyreskontrakt, och i morgon är det ett år sen Micke jobbade sista dagen, och så är det idag precis en vecka sen Micke opererades.
Och allt har (peppar, peppar - ta i trä) gått bra.
Mickes "lediga månad" hemma var ju med facit i hand väldigt välbehövlig. Fiskarna skulle skänkas bort, det skulle packas och sägas upp en massa avtal och prenumerationer, växter skulle delas ut till de som var intresserade och larmet på huset skulle uppgraderas. Allt som man kan tänka sig när man ska "emigrera" var ju tvunget att fixas. Och minst lika mycket att fixa när vi väl kom hit. Och nu har det alltså snart gått ett år sen vi i vår då svenskregistrerade bil körde över gränsen till vårt nya hemland.
Och nu har vi alltså såväl skaffat alla nödvändiga abonnemang som el, gas, TV, internet, telefon mm, mm. Vi har registrerat in vår bil och vi har holländska "personnummer". Vi har testat den holländska sjukvården (mer än vi någonsing hade trott), skaffat bankkonton, sjukförsäkringar och golfmedlemskap. Jag tror inte vi i vår vildaste fantasi förstod riktigt vad det innebär att börja ett nytt liv i ett nytt land. Men (ursäkta uttrycket) FAN vad det har gått bra "so far"........ Men så var vi också väldigt bestämda på att gå "all in" när vi väl hade bestämt oss. Och det är nog en förutsättning för att det ska lyckas så bra som det gjort för oss.
Vi har också varit borta från våra jobb ett år. För mig blev det ju lite mer som att byta jobb - medan Micke ju faktiskt lämnade sitt  (även om han kommer att komma tillbaka så småningom). Han har hittills inte saknat jobbet, däremot tänker han ibland på sina gamla arbetskamrater som sliter på i gruvan.
I samband med TV-inspelningen när han besökte "fäderneslandet" passade han på att hälsa på sina kollegor på Södertörnspolisen. Allt för att inte bli bortglömd :-)
Nu kan man ju inte säga att Micke är "arbetslös". Jag ser till att hålla honom sysselsatt med "hemarbete". Så bra och skönt har det varit att jag nu när han är tillfällig konvalecent verkligen tacksamt förstår hur mycket han faktiskt gör här hemma. 
Vad gäller konvalecenten så har det blivit MYCKET bättre de senaste dagarna. Efter det att vi hade varit tillbaka på sjukhuset i tisdags har det verkligen gått framåt. Och i morgon kommer sjukgymnasten igen - och den här gången är han redo för nya övningar. 
 
 

Tiilbaka till sjukhuset!!!!!

Publicerad 2014-02-25 17:42:00 i Allmänt

Det är dock inte lika dramatiskt som rubriken låter påskina, men "bandaget" (som är som en jättelång tejp med nåt extremt absorberande) hade expanderat/svällt rejält och var fyllt med blod på en sträcka av ca 20 cm. Vid utskrivningen i går hade den manlige sköterskan (en två meter lång "Boris Becker-kopia") instruerat mig med bilder på hur det var "OK" att det såg ut - och när det var läge för att kontakta sjukhuset. I dag var jag nog ganska övertygad själv om att det var "too much blood" och sjukgymnasten som var här i morse tyckte likadant. Så det var bara att ringa sjukhuset och se till att få komma in för kontroll. 
 
När vi kom in fick vi träffa den sköterska som Micke träffade vid första informationen om operationen. Hon var inte fullt lika "chockad" över hur det såg ut som jag var. Såret var friskt och blodet var sådant som ändå skulle ut.  Det visar sig att de jättestora blåmärken som uppstått på skinkan och låret i samband med operationen söker den enklaste vägen ut med blödningen - och det är genom såret.
 
Hur som helst blev det en dag som inte riktigt blev som planerat. Tanken var att jag efter sjukgymnastens besök och ytterligare en promenad till apoteket skulle åkt och jobbat. Men nu blev det alltså taxi till och från sjukhuset i stället.
Micke som har en extremt precis "mat-och-sovklocka" blev dock lite medtagen av ståhejet så vi fick ta en liten lunchmacka i en sjukhusets caféer. Och då såg han faktist så här pigg och glad ut igen - sittandes i en "IKEA-blå" rullstol innan det var dags att åka hem igen.
 
Nu sitter han uppbaxad i soffan, enligt sjukgymnastens intruktioner, och tittar på TV och surfar. Ser faktiskt ut att må bättre än tidigare under den här perioden. Vi ser "ljuset i tunneln" som Holmer sa under Palmeutredningen. Snart kan rehaben börja på allvar men hjälp av en sjukgymnast från huset intill och snart är han i gång igen. 
 
 

Återkomsten

Publicerad 2014-02-24 20:27:20 i Allmänt

Idag fick Micke enligt plan komma hem. Jag hade åkt till jobbet extra tidigt (och vilken fantastiskt vacker morgon!!!) för att åtminstone hinna jobba några timmar innan det var dags att "hämta hem honom": Vi tyckte nog bägge två att det var bäst att jag åkte till sjukhuset för att därifrån gemensamt ta en taxi hem. Då kunde jag köra honom i lånerullstol genom de evighetslånga sjukhuskorridorerna ner till utgången och taxin. 
Det gick bra för honom att tråckla sig in i bilen och väl hemma fick han slå sig ner och vila i sitt nyinredda rehabiliteringsrum.
Recept på allehanda mediciner (smärtstillande mest) skulle ringas in till vårt närmsta apotek som ligger i samma lokaler som vår husläkare och jag gick dit på eftermiddagen för att hämta ut dem. En sort saknades dock så jag får gå tillbaka igen i morgon bitti och hämta den. Och i morgon kommer också en sjukgymnast för att ge ytterligare instruktioner inför rehabiliteringen.
Idag var "värsta" vårdagen. Solen strålade och jag har läst på nätet att den här vintern har varit den näst mildaste sen de började mäta. Och här slutar den "meterologiska vintern" den 28 februari så nu går vi definitivt in i vårmånaden.
Precis som hemma i Sverige är det skollov så här års. Just denna vecka är det skolorna i och omkring Amsterdam som har lov, men när det heter Sportlov hemma så kallas det "Krokus vacantie" här. Och Krokus är detsamma som Krokus hemma och lovet kallas så för att dessa bruka blomma så här års. Och jag kan bekräfta att de blommar! Vi passerade en park i taxin på väg hem och det kryllade av blommande krokusar i gräsmattan,
 
 
 

Sjukan - komedi från 90-talet

Publicerad 2014-02-23 21:56:56 i Allmänt

Kommer ni ihåg komedin Sjukan från 90-talet? Den där med tre patienter (svårt hypokondriska) spelade av bla Ulf Brunnberg och Björn Gustafson. Anita Wall var läkaren och så hade de "syster Nader" också.
Ungefär så känns det att komma in på salen där Micke ligger - och de verkar alla fyra ganska överens om att det till och från liknar en sjukhuskomedi.
Ena damen ska ha bäckenet ungefär en gång i timmen (hon behöver göra "nr 2", men det verkar inte komma nåt...). Den andra damen är en ensamstående pensionär som tar ALLA tillfällen i akt att få prata med nån. Och den tredje är en man som verkar ha haft hela tjocka släkten på besök de här dagarna.  Och så Micke så klart :-)
Damerna på rummet är dessutom helt galna i "deras syster Nader" som är en mörkhyad man (Jonny) från Curacau. Herregud så de beter sig när han kommer in på rummet. Det hittar på vad som helst för att få hans uppmärksamhet - och finns inga andra skäl så bjuder de honom på godis :-). Och han är verkligen jättetrevlig !
Tror nog att Micke tycker det ska bli ganska skönt att komma hem i morgon.
Idag har jag ägnat förmiddagen åt ytterligare bortglömt hemarbete. Bytt sängkläder och skurat toaletten och så har jag förberett Mickes hemkomst genom att göra om gästrummet till "sjukrum". Eftersom gästsängen är högre än vår säng så är det nog bättre för Micke att få ligga där inne de första nätterna. Så jag har bullat upp med extra bäddmadrass och massor med kuddar att luta sig mot, ett temporärt sängbord och en läslampa. Det ska bli så skönt att få hem honom igen.
Idag har vädret varit så som prognosen utlovade. Ca 12 plusgrader och lite varierad molnighet, Det gjorde att jag idag valde att ta en rejäl promenad till sjukhuset, En timme och en kvart i rask (= "fru-Ohlsson-rask") promenadtakt tog det att ta sig dit. Stan kryllade av turister och överallt satt folk ute vid husväggarna med kaffe och andra drycker, Skönt att se att våren är på ingång.
Välkommen hem Micke - här får du bo de närmaste dagarna:
 
 
 

Kollaps - men idag återhämning

Publicerad 2014-02-22 19:51:33 i Allmänt

Ja har man aldrig gjort en höfltedsoperation så kan man ju inte veta hur det känns, men jag tror nog att Micke hade en jobbig dag igår med ganska mycket värk.
Precis som läkarna tidigare sagt skulle ju Micke upp och testa benet redan dagen efter operationen. Och det gick nog ganska bra - ända tills det svartnade för ögonen och han svimmade!!!! Nu hade han sån tur att han stod i närheten av en stol och hade sinnesnärvaro nog att slänga sig ner där i stället för att ramla ihop på golvet. Men gissa om han var chockad när han vaknade upp med ett helt hav av vårdpersonal omkring sig :-)
Nej nu var jag elak med ett smiley - det kunde ju slutat riktigt illa....
Idag gick det dock mycket bättre. Sjukgymnasten visade hur kryckorna ska användas (han SKA gå och stödja på det nyopererade benet) och ingen svimning idag. Men jobbigt förstår jag. Han skulle följa mig till hissen när jag gick från sjukhuset, men han orkade bara drygt halva vägen fram.
Men allt går åt rätt håll, han har tom fått duscha på egen hand idag - så det råder nog ingen tvekan om att han får komma hem på måndag som planerat,
 
Och vad har då jag gjort en lördag ensam?  Ja jag var ju TVUNGEN att göra sånt som jag inte behövt göra på snart ett år...... Bädda sängen, tvätta en maskin tvätt, plocka ur diskmaskinen och dammsuga. Jag kanske var lite dum som inte valde att ta in en vikarie nu när "hemarbetare Ohlsson" är sjukskriven :-)
 
Marknadsbesök också såklart. Köpte selleri mm så jag kunde göra min favoritsallad nu när Micke ändå inte är hemma, ( Jo han äter också sellerisallad - men är inte lika tokig i det som jag.) Och så veckans blommor i vanlig ordning.
Nu är jag nyligen hemkommen från sjukhusbesöket och nästa punkt idag blir att se på "Mello" och äta lite middag, I morgon eftermiddag besök hos Micke igen - såklart.
 

Äntligen dagen D för Micke!

Publicerad 2014-02-20 20:56:45 i Allmänt

Även om man måste säga att väntetiden varit ganska kort från det att Micke i november fick diagnosen artros i höfterna - så har ju väntan till dagen för operation känts lång.
Men idag var det då äntligen dags.
Förberedelserna började dock redan igår med decinficering av hela kroppen. Det var specialtvål för bål och hår, det var superstark munskölj - och så var det en gel för näsan! Och just denna gel råkade nog Micke överdosera lite, med den påföljden att han fick såväl nästäppa som rinnsnuva på en gång. Han visste ju inte att det berodde på gelen utan trodde att han drabbats av värsta förkylningen så där lagom dagen före operation - men som tur var gick det över under natten.
Klockan nio i morse skulle han infinna sig för inskrivning på avdelningen - och dessförinnan ha lämnat färska blodprover.
Så det blev en tidig morgon (utan frukost såklart) innan Micke tog Metron till "OLVG" som sjukhuset heter.
 
Själv åkte jag till jobbet som vanligt och jag tror banne mig jag var mer nervös än Micke. Jag fick värsta huvudvärken och den släppte inte förrän de ringde från sjukhuset vid tre-tiden och sa att allt gått bra och att jag kunde få prata med min man <3 <3 <3
 
Självklart åkte jag och besökte honom medförandes diverse favoritgodisar (som han av förklarliga skäl inte var särskilt sugen på idag) och en efterlängtad kall Pepsi Max.
Han såg ut och var såklart jättetrött, men hade inte särskilt ont - och skulle värken bli värre så hade han fått en sk "morfinpump" som han själv kan dosera efter behov.
Mat fick han också - fläskfilé med ris och gröna bönor och svampsås. Och till dessert en "sylt- och- youghurt". Ingen restaurangmat och jag har redan lagt ner lite kryddor i väskan som jag tar med i morgon :-)
 
Han ligger i ett rum för fyra, och medan jag var kvar var det två äldre kvinnor förutom Micke som låg där. Han lär säkert charma dem i morgon när han är lite piggare :-)
Ovanför varje säng finns en skärm och ett tangentbord. Det är en kombinerad TV och dator och där finns bredband också. Så i morgon hoppas Micke hitta nån kanal som kanske visar Tre Kronors final!
 
Hoppas nu han sover gott i natt så ses vi igen i morgon kväll. Puss, puss!!!!
 

Puh - den här gången också.......

Publicerad 2014-02-17 21:06:23 i Allmänt

 
För nån dryg månad sen kom det ett brev från "Bevolkningsonderzoek" ställt i mitt namn. Vi var på vippen att slänga det oöppnat för vi hade fått nåt liknande i somras. Då handelade det om en "typ Sifo-undersökning" som ville veta vad vi ansåg om säkerheten på Amsterdams gator.
Vi var ganska säkra på att det var nåt liknande den här gången - men som tur var så var det något som fick oss att öppna brevet i alla fall. Och det visade sig att det var en rutinkallelse till mammografi. Det är precis som i Sverige att är man över 50 år så kallas man vartannat år till en bröströntgen. Det lustiga var att jag tidigare i höstas hade funderat på om jag inte skulle kontakta min husläkare för att höra hur man skulle gå tillväga för att få en sån undersökning. Men - vi är "i rullorna" även i Holland så denna kom alltså med automatik.
Undersökningen går till precis som hemma (fast det var gratis här) och man får vänta upp till två veckor på att få det skriftliga utfallet på hur "det ser ut". Två låååånga veckor. Men när vi kom hem från Altea natten till idag så låg beskedet i postfacket. Och det var tack och lov utan anmärkning. Tacksamhet råder - fan vad mycket tankar det far omkring i huvudet under dessa veckor.
Förra veckan hade vi en fotograf på besök på banken för att ta fotografier på oss alla till vår interna telefonkatalog. Jag fick idag två bilder att välja på - och jag valde den här, Det andra fotot var också bra - men jag såg lite mer allvarlig ut dår. Det här är mer "jag".
 
 
 

Dos bogavantes 9 EUR (Två humrar 9 EUR)

Publicerad 2014-02-15 21:46:15 i Allmänt

Så har vi då haft ytterligare en otroligt vacker dag med varmt och soligt väder. Idag blev det golf igen och vi njöt varenda minut och slag på banan.
Extra mycket njöt jag då jag lyckade få till hela sju par och två birdies!!!!! Tyvärr några trippelbogies också så det blev "bara" 34 poäng - och alltså ingen sänkning av handicapet. Men jag är jätteöjd och fick revanch på Micke som ju vann i förrgår.
 
Igår när vi var på Carrefour och handlade musslorna till middagen med Tiina och Bernt såg vi att de i sin fantastiska fiskdisk även sålde kokta humrar för det minst sagt låga priset av 9 EUR för två stycken. Och då pratar vi stora skaldjur!!!!!
Så vi bestämde oss nästan där och då att vi nog skulle skippa restaurangmaten ikväll och i stället satsa på lite delikatesser hemma. Sagt och gjort - på väg hem från golfbanan inköptes dessa "rackare" som nu har avnjutits med Cava - även det för ett riktigt "reapris" - bara 4,60 EUR för ett torrt gott mousserande vin.
Vi har sagt det förr - "det är så här man ska ha det när det är som jävligast"  :-)
Nu återstår bara den "obligatoriska nattfösaren" på terrassen. Jag har precis varit ute och slängt soporna (man vill inte gärna ha hummerskal liggandes i soppåsen över natten) och Micke har diskat undan i köket.
Snart "sov-tajm" alltså - men först måste vi återigen njuta av fullmånen och den vackra stjärnhimlen. Morgondagen lovar också soligt, vackert väder - dock lite svalare. "Bara" 16-17 grader.....
 
 
 

Fullmåne och Orions bälte.

Publicerad 2014-02-14 23:56:03 i Allmänt

Så sitter vi här, på terassen, igen strax före midnatt med en liten nattfösare. Efter en underbar sommardag med lunch i solen på strandpromenaden blev det "musselmiddag" med Tina och Bernt hemma hos oss. Nu laddar vi för en morgondag på golfbanan med förhoppningsvis lika bra väder som  i dag och i går. 
 

Klockan är 22:30 och det är 17 grader på terrassen! JA - det är sant!!!!

Publicerad 2014-02-13 22:38:52 i Allmänt

En härlig dag håller på att gå mot sitt slut. Det har varit (och är) högsommarvärme idag. Den varmaste dagen hittills i år enligt syrran. Det betyder att vi spelat golf i solen och fått lite (rosa) färg på armar och ansikte. Så efterlängtat!!!!
Vii är precis hemkomna efter en middag på El Paso där vi ätit jättegod Solomillo (oxfilé). Och nu är det som sagt en liten stänkare på terrassen i stearinljusens sken som gäller. Kolla litet på nätet vad som hänt under dagens OS-tävlingar och uppdatera bloggen såklart.
Micke njuter av en Whisky och själv smuttar jag på en god GT. Det är så här det ska va´när det är som jävligast :-)
 

Solchock!

Publicerad 2014-02-12 20:55:12 i Allmänt

Efter en tidig uppgång (klockan ringde redan halv fyra) så landade vi i Alicante redan tjugo minuter över nio. Och även om det var tungt att gå upp så tidigt så är det ju lätt bortglömt när man har nästan hela dagen ograverad när man väl kommer hit.
Vädret visade sig från sin allra bästa sida. Inte ett moln på himlen och när vi några timmar senare satt på terrassen och åt en lätt lunch stod termometern (förvisso i solen) på ca 30 grader. Vi höll på att smälta bort i värmen!
Vi lämnde en blommande balkong i Amsterdam och kom till en terrass i Altea som har mått bra under vintern. Grönt, frodigt och en blommande Aloe.
I övrigt så är det blomningstid för mandelträden, och även vissa mimosor har redan börjat visa färg.
Efter avslutad lunch tog vi oss ner till strandpromenaden. Vi tänkte slå oss ner i solen och njuta av ett glas kallt vitt vin och en öl -och gissa vilka vi hittade där nere?  Jo Tiina och Bernt såklart! Så det blev några trevliga timmar tillsammans med dem innan vandringen uppför började.
Nu har vi precis åtit middag. Efter den tidiga morgonen var det läge för en middag hemma, och det blev en hemlagad pizza med sallad. Resterna tar vi med till oss alla fyra som matsäck till golfbanan i morgon.
 
 

Altea - here we come !

Publicerad 2014-02-11 19:50:37 i Allmänt

Äntligen!!!! Nej så kan man ju inte skriva - det var ju faktiskt inte så länge sen vi var iväg till Altea Men "so what" - nu sticker vi iväg i morgon bitti. Planet går redan före kl sju så det blir en tidig uppgång.
"Arbetsveckan" blev inte så lång, Två intensiva dagar. Januaribokslut för mig och idag PLUS-samtal med chefen (PLanerings och Utvecklings Samtal) och Micke har varit på sitt sista läkarbesök inför nästa veckas operation. PLUS-samtalet gick bra - chefen säger att jag får stanna så länge jag vill :-) Och Mickes förberedelse gick också bra - han har nu en stor tjock svart pil målad på vänster ben så de vet var de ska skära :-)
Nu ser vi fram emot några sköna dagar i Altea - vädret ser ut att bli bra - runt 18 grader.
Vi lämnar en fin balkong - men hoppas finna en minst lika fin terass i Spanien.
 

Hundtricket - fungerar lika bra med tvillingar

Publicerad 2014-02-09 15:17:26 i Allmänt

Oj så fort den här helgen gick. Vi har haft så trevligt besök av "twinsen" och Niclas och Jocke. Och med facit i hand tur med vädret.
Turen började redan i fredags kväll. Det regnade rejält hela dagen - men vid femtiden upphörde regnet och vi kunde torrskodda möta våra gäster vid centralen för vidare promenad till hotellet och sen till oss.
Efter fredagkvällen (som ju redan är avrapporterad)  hade vi bestämt att träffas lördag förmiddag för att gå ut och visa stan. Men vi vaknade till värsta regnvädret även på lördag morgon. Det var verkligen inte promenadväder och speciellt inte för ett par 6-månaders småttingar. Men - som ett "under" slutade det regna efter halv elva och vi kunde helt torrskodda göra oss en hel dag vandrandes på Amsterdams gator och utmed kanalerna.
Självklart med vissa "vätskekontroller" och då för att fylla på i första hand magarna på Scott och Elliott. Och det är här det där med "hundtricket" blir extra synbart.
Visst - bara att gå på stan med en tvillingvagn väcker faktiskt lite uppmärksamhet - men det är inget mot det mottagande man får när man kommer in på en restaurang/café. Alla ler så gulligt och hjälper till att hitta en bra plats där den "stora" vagnen kan få plats. Och när barnen väl plockas upp och visar upp sina charmiga leenden ja då smälter alla. Så det har mixats välling sittandes på barstolar vid Damtorget, det har sovits i värsta oväsendet på en sportbar vid Leidseplein (holländare som åkte skridskor i OS) och det har matats och bytts blöjor (många blöjor....) på restaurang Nevy på kvällen.
Vi hade nog aldrig i vår vildaste fantasi trott att det skulle vara så "enkelt" att ha med sig så små barn överallt.
På middagens restaruang fick vi ett jättebra bord med gott om plats att ställa in vagnen i lite skymundan men ändå i direkt anslutning till vårt bord. Och eftersom vi satt lite som på ett podium (ett trappsteg upp) så kunde ju övriga gäster följa hela vår middag också. Och då menar jag inte de vuxnas middag utan när termosar och nappflaskor åkte upp på bordet och det shakades välling för fulla muggar. Och avslutades med allmänt gullande och sen lite "efterrätt" i form av fruktpuréer.
Människor passerade oss ständigt antingen på väg till toaletter eller för att gå ut och röka och alla var ju tvungna att stanna till och säga några gulliga ord vid vårt bord.
Jag undrade flera gånger under dagen och kvällen vad man egentligen satt och pratade om när man såg vårt lite udda sällskap. Det går ju inte att blunda för att vi ändå inte såg ut som någon "norm-familj" - och när vi lämnade restaurangen på kvällen fick jag bekräftelse på att så var fallet.
Ett sällskap på fyra personer i övre medelåldern lämnade stället ungefär samtidigt som vi och den ena mannen i sällskapet kom fram till mig och frågade om barnen var tvillingar. Och när jag kunde bekräfta det så kunde han inte låta bli att ställa den ledande frågan "Och du är mamma till barnen?" :-)
Jag skrattade gott och sa att jag var gammal nog att vara mormor till dem men att jag var deras gammelmoster. Ha, ha - där fick han nåt att grubbla över.
Kvällen (natten...) avslutades med lite eftersläckning hos oss där vi kunde titta på Meldofestivalen i eftersändning via  SVT Play. Ingen av oss hade tagit reda på vem som vann utan vi låtsades som om det var direktsändning och kunde alla glädjas åt att Sanna Nielsen så solklart stod som vinnare.
Nu är Micke och jag lite småsega efter två sena kvällar - herregud vi är ju "gamla" och vana vid att gå och lägga oss tidigt :-)
Och - jag har gullat så mycket med tvillingarna att jag fått träningsvärk i överarmarna. Är inte van att hålla i småttingar........
Och när nu dessa småttingar åkt tillbaka hem till Stockholm har vi istället glatt oss åt andra besökare. Såväl duvan som koltrasten var här samtidigt för en stund sen. Och självklart är de är för att de vet att det finns mat. I Bambun hänger ett kokosnötsskal fyllt med gosaker och i blomlådan finns ostkanter att tugga på.
 

Scott & Elliot på besök

Publicerad 2014-02-08 01:02:50 i Allmänt

Ikväll (fredag kväll) har vi haft Sverigebesök. Det är Niclas och Jocke som är här tillsammans med tvillingarna Scott och Elliott.
De landade vid halv-sju-tiden och bor på hotellet precis bakom vår hus.När de hade checkat in kom de över på lite "borrels". Det har hänt jättemycket sen vi sist såg småttingarna (två månader sen på dopet). Nu har de passerat från baby-stadiet till barn-stadiet och är "med" på ett helt annat sätt. Jättegulliga!
Däremot hade de lite svårt att somna här. Vi hade gjort vår bästa och blåst upp madrassen/extrasängen, men det var antagligen för mycket runtomkring för att kunna koppla av tillräckligt. Vi hoppas hela familjen får en lugn natt på hotellet :-)
I morgon får vi se vad vi hittar på. Vädret lovar lite blandad kompott, men lär bli bättre ju längre dagen lider. Lite marknad och allmän "stadsvandring" hoppas vi på i alla fall.
Jag vet att Scott ser helt förskräckt ut på bilden - men den ljuger! Han var jättenöjd med att bli gullad av gammelmoster :-)

Bilservice och smygöppning av bar

Publicerad 2014-02-04 21:39:54 i Allmänt

Idag har bilen varit på verkstad. Servicelampan började lysa för några veckor sen så det var bara att beställa tid. Precis som hemma så känns det som om de försöker pracka på en mer service än man behöver genom att påpeka att än det ena och än det andra behöver åtgärdas. Men vi stod på oss och tog bara "minimi-varianten". Det får duga nog med det.
Det har åter varit en vacker vårdag och ikväll tog vi en promenad alltmedan fåglarna kvittrade och termometern stod på nio plusgrader. Svårt att tro att det ska kunna bli nån vinter att tala om i år - men det är för tidigt att ropa hej än - det förstår vi. Men man kan ju alltid hoppas ;.)
När vi återvände till hemmakvarteret såg vi att det nybyggda hotellet som ligger bara ca 100 meter från vår port just ikväll hade öppnat upp sin bar (och restaurang) och då kunde vi inte låta bli att slinka in och ta ett glas vin. Det är förvisso bara tisdag, men vi såg det som ett "studiebesök". Till helgen kommer nämligen Niclas, Jocke och tvillingarna på besök och de ska bo på just det hotellet. Så vi ville bara kolla att "det verkade OK"........ Idag var det "smygöppning" vilket märktes på den ovana personalen. På lördag är det "Grand Opening" och då vill de nog gärna haft några dagar på sig att försöka hitta rutiner och förstå kassaapparater mm.
Hotellet ligger mitt i vattnet ca femtio meter från kajen. - byggt på en konstgjord "ö" kan man säga. Och i anslutning till hotellet - precis utanför bar och restaurang har det anlagts en gästhamn. Just nu inga båtar som ligger där men jag kan tänka mig att det blir hur häftigt som helst till sommaren. Självklart finns det en utgång från baren ut till bryggorna och det skulle förvåna mig mycket om det inte till sommaren kommer att ställas ut lite små bord och stolar även där för barens gäster.
 
 
 
 
 
 
 

Grisslakt, "mello" och golf - vilken helg!

Publicerad 2014-02-02 17:25:32 i Allmänt

Igår slaktade vi grisen. Ni som följer blogger känner igen den lilla rosa rackaren sen tidigare. Vi köpte honom när de började sälja godiset inför Sinter Klas - och nu har han stått i vår kylskåp i över två månader. Det var alltså hög tid att "slakta" honom. Och - han var supergod! Mjuk i konsistensen och en härlig marsipansmak.
Han passade dessutom bra tillsammans med det mousserande vinet som jag drack när jag tittade på Melodifestivalen. Den direktsändes på SVT Play så jag kunde följa (den usla) startlistan från Amsterdam. Micke valde att titta på golf - annars hade jag kopplat upp datorn mot TV-skärmen, men nu fick jag följa tävlingen via PC och hörlurar i stället.
Idag hade vi en kanondag på golfbanan. Solen strålade från en klarblå himmel och det var nästan ca 10 plusgrader. Eftersom vi kom ut i god tid hade vi hela banan för oss själva. Och när vi hade spelat klart och tog en liten "borrel" på restaurangen var det fortfarande fullt med folk som gick ut. Högtrafik med andra ord.
På vägen hem "tvingade" jag Micke att stanna till vid en av planteringarna utmed vägen för att fotografera påskliljorna som redan blommar sen nån vecka tillbaka.
Vi saknar INTE snön och kylan!!!!!
 
 

Nystylad och nyekiperad

Publicerad 2014-02-01 18:33:49 i Allmänt

 
I torsdags var jag och klippte och slingade håret. Frissan sa att jag såg minst 10 år yngre ut efteråt!  Nåja - det är i alla fall kortare och ljusare, och jag är nöjd. Det är inte så lätt att hitta en frisör som "gör som man vill", men nu har jag hittat en tjej - Mariska - och dessutom ligger frisörsalongen på Schiphol Plaza och har generösa öppettider, så det är faktiskt kanon.
Dessutom är jag på bilden nyekiperad med en ny vårkappa. Vi var i Zaandam idag på liten shoppingrunda. Det vi åkte för att köpa var en ny handbagageväska. Transavia har nämligen ännu hårdare krav på handbagage än vad Ryan Air har. Det blev vi varse när vi sist åkte till Alicante. Helt plötsligt (!?) så var inte våra "standardväskor" längre godkända. Vi tvingades lämna in dem för transport i bagageutrymmet - men vi slapp betala den här gången. Och när vi kollade deras regler så visar det sig att de faktiskt har helt andra "tillåtna mått" än övriga flygbolag. Vi hade hittills alltså bara haft tur att de inte hade kontrollerat storleken.
Så för att slippa samma problem i fortsättningen så bestämde vi oss för att köpa en ny väska till mig (Micke kan använda sin lilla ryggsäck.). Men vi hittade ingen som vi gillade - så det uppdraget kvarstår.
I stället blev det som sagt en ny vårkappa till mig, några nya frottéhanddukar till badrummet i Altea (så de matchar den gråskala som nu råder) samt lite annat smått och gott. Självklart även ett besök på deras lördagsmarknad för att köpa lite färska blommor. Den här veckan blev det tulpaner.
Just nu sprider sig en "doft av kål" i lägenheten. Jag har förberett morgondagens mat som ska bli kålpiroger. Vi hoppas kunna spela golf i morgon - och då blir det gott med lite varm buljong och piroger när man kommer hem.
Vädret har varit kanon idag, bortsett från några timmar i morse. Vi vaknade till regn men sen upphörde det under förmiddagen och vädret blev bara bättre och bättre. I eftermiddags nästan 9 grader på balkongen och en alldeles underbar solnedgång. Klockan var sex när det blev mörkt. Vårfeeling igen trots att det var minusgrader i torsdags,

Om

Min profilbild

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela