ohlssonsiamsterdam.blogg.se

Dagbok för våra år i Amsterdam & London.

Nu närmar det sig - för semestern alltså :-)

Publicerad 2014-07-31 21:31:02 i Allmänt

Näst sista arbetsdagen för mig och veckans sista golfdag för Micke. Han spelade i morse med ett annat gäng "gamlingar" - Jos med flera. Vädret var bästa tänkbara, sol och vind. Spelet gick visst inte lika bra. Men det kanske vår pro Rosie fixar till på söndag när vi spelar med henne på Haningestrand :-)
 
Ikväll har jag packat det jag ska ha med mig. Först till Sverige och sen vidare till Altea. Och imorgon kväll är det alltså  bara för mig att "go to gate" efter arbetsdagens slut. Känns jätteskönt!
 
Sista kvällen före semestern firade vi med att äta god Sushi som Micke var och hämtade på den lilla Sushirestaurangen på Haarlemmerdijk. Där han också passade på att gå in på ostbutiken och köpa med sig ett par goda holländska ostar till tisdagens kräftor.
Tisdag är alltså bokad för golf tillsammans med Tiina och Ippa och självklart också Bernt och Christer. Och efter det ska vi smaska i oss svenska kräftor. Oj så gott det låter - det ser vi verkligen fram emot!
 
 

Igår regn - MYCKET regn....

Publicerad 2014-07-29 21:11:56 i Allmänt

Igår måndag vaknade jag till en riktigt regnig morgon. Micke frågade (snäll som alltid) om jag ville ha skjuts till jobbet, men det tyckte jag kändes onödigt. Dvs jag tyckte så ända tills jag halvvägs till tåget var alldeles dyngsur. Paraply eller inte gjorde nästan ingen skillnad. Men - man torkar ju upp så småningom och lite vatten har väl ingen dött av.
Regnet fortsatte att fullkomligt vräka ner hela dagen. Nästan som det hade gjort i Stockholm i söndags efter vad vi kunnat se på nyheter och tidningsuppdateringar.
Flygen blev rejält försenade, tåg som ställdes in och till och med i vårt garage behövdes nästan stövlar för att ta sig fram.
 
Men till kvällen när det var dags att åka hem hade regnet upphört och den kvava värmen var tillbaka. Man hade ju hoppats att dagens regn- och åskskurar skulle ha rensat upp luften.
 
Tisdag morgon var faktiskt också lite mulen och det kom åter några skurar. Dock i en helt annan omfattning än gårdagens, och fram till eftermiddagen sken solen igen.
Micke hämtade mig på jobbet och vi åkte till golfklubben för lite träning. Det blev range först och sen chipövningar. Så som oftast brukar vi köra med tre bollar var och så turas vi om att bestämma mot vilken flagga bollarna ska slås och så "tävlar" vi om vem som lägger flest bollar närmast. Det är ett bra sätt att skärpa koncentrationen. Det lustiga är att trots att jag (ganska ofta i alla fall) vinner över Micke när vi spelar golf på riktigt - så är han oslagbar på chippar. Med värsta precision lägger han boll efter boll jättenära flaggan.
När vi kände oss färdigtränade (vi ska ju spela på Haningestrand nästa vecka - så det är klart att vi måste träna.....) slog vi oss ner på den soliga och som alltid välbesökta terrassen för en god middag.
Och nu är vi hemma igen - mätta och belåtna. Nu bara tre arbetsdagar kvar innan flyget går hem till Sverige.
 
 

Snart är helgen slut - och då bara en vecka kvar innan semester :-)

Publicerad 2014-07-27 19:25:00 i Allmänt

Tiden går fort när man har kul sägs det ju - så det måste betyda att vi har jättekul. För här springer veckorna iväg, för att inte tala om helgerna.
Eftersom vi var på golfträning i torsdags kväll så blev det helghandling i fredags i stället. Middagen hade vi tänkt äta på balkongen (som de flesta kvällar sista tiden) men se det gick inte för det kom en rejäl regnskur och blötte ner allting. Så det blev den goda IKEA-sillen och potatis inne i stället. Och som underhållning tittade vi på TV4's Grillmästarna. Allt för att bygga upp lite förväntningar till veckan i Gladökvarn där grillen lär gå varm!  (ha, ha - vilken knorr den meningen fick)
 
Lördag morgon vad gör man då? Jo marknaden såklart. Inte VARJE lördag men oftast. Den här gången ville vi se om fiskhandlaren hade fina musslor - och det hade han. Alltså blev det ett paket såna och lite fänkål, lök, vitlök och chili som fick komma med hem. Och ett stort knippe Dahlior (20 st) för 3 EUR. Ja det är Dahlia-säsong nu. De finns i alla olika färger och sorter och är busbilliga.
 
När musslorna lagts i kylen och blommorna satts i vatten stack vi iväg på helgens utflyktsmål - Naader. Det är också en liten stad inte alls långt från Amsterdam som är jättefin. Det är omringad av vallgravar så det bildas som en ringmur omkring den. Gatorna inne i stan är vackert stenbelagda och med fina hus och stora blomprydnader (sk "hanging baskets") i lyktstolparna. Vi tittade runt och tog sen en lätt lunch innan vi åkte hem igen.
 
Till kvällen blev det tillagning av musslorna och en härlig middag på balkongen.
Som ni ser är hemarbetare Ohlsson inte ens ledig på lördagar. Hans uppgift i middagen är att tvätta/skrapa mussloran vilket den här dagen var ett lätt arbete. Musselsäsongen har precis haft premiär så musslorna är sådär lagom små och rena och fina. Inte så där som de kan vara på sensäsongen när havstulpaner och annat skräp satt sig som berg på skalen.
 
Söndag förmiddag hade vi bokat golftid. Vädret började disigt men varmt och fuktigt, men så fort vår speltid närmade sig skingrade sig de sista dismolnen och solen gassade på. Våra varma kroppar som blev ännu varmare av den höga luftfuktigheten drog dock till sig en massa bromsar. Så nu sitter vi och kliar oss än här än där och förvånas över hur bitska de var. Jag har bland annat bett mitt på huvudet och på ena örsnibben. Vidriga djur!
Vi avslutade med att äta på klubben vilket innebar att vi fortfarande är mätta, så idag blir det bara några ostkex till middag.
Vem som vann idag???? Fru Ohlsson :-)
Och så är det som sagt var bara fem arbetsdagar kvar tills vi har SEMESTER!!!!!!!
 

Sommarvardagar i Adam

Publicerad 2014-07-24 22:50:51 i Allmänt

I går var det återigen varmt här i Amsterdam. Inte lika varmt som i Stockholm, men nästan. En rejäl vind från nordost håller ner temperaturen på 26-28 grader. I dag likadant, ganska skönt faktiskt.

Gårdagen var som sagt en fin dag. Jag mötte upp Anne vid centralen efter jobbet vi tog färjan till Eye där vi åt en lätt middag som vi gjort några gånger under de snart 16 månader vi varit här.

I dag var det som sagt ännu en fin dag. Efter att jag "jobbat" hårt. Dvs tränat hemma, tömt soporna, fixat våran och grannens balkong. Slutligen lite städning innan det var dags att ta sig till golfklubben.

Först tränade jag själv en stund innan jag åkte och hämtade Anne på Schiphol. Tillbaka till golfklubben för vidare träning. När vi var nöjda och Anne konstaterat att hon var på gång igen sin magsjukevecka, gick vi till restaurangen och åt en god middag. Dom har riktigt bra mat som dessutom inte är speciellt dyr. Kvällen avslutades sedan som sig bör på balkongen.Muiden - en liten "dorp" (=by) vid IJmeer

Publicerad 2014-07-20 20:18:06 i Allmänt

Dagens utflykt gick till en ny "stad" - nej den är nog för liten för att få kallas stad. Bara drygt 6000 invånarer så det är nog mer av en by (som alltså heter "dorp" på holländska).
Lite av Morden i Midsomer möter Visby faktiskt. Små lummiga gator och gränder. Pricis vid södra ändan av IJmeer - som tidigare var en del av Nordsjön men som sen många år är avskiljt och numer är en "sjö". Precis vid mynningen (det går naturligtvis en kanal in i landet) ligger dessutom ett gammalt 1300-tals slott/borg med vallgravar runtom.
Och precis mitt i stan en sluss där en aldrig sinande ström av fritidsbåtar i olika storlekar slussade in och ut.
 
Vi parkerade bilen såsom skyltarna påvisade - nämligen med ena hjulparet på trottoaren. Det var nog första gången vi sett en sån P-skylt :-). Sen promenerade vi runt lite och tittade in mot slottet och på den övriga idyllen innan vi slog oss ned på en servering vid "skilsmässodiket" (slussen alltså) för lite vätskepåfyllning. Det var en snäll sluss - så vi såg inte en enda båt som hade problem.
 
Vädret idag var lite svalare enligt temometern, 26 grader men med en rejäl luftfuktighet. Det är till och med så illa att tvätten knappt vill torka. Till i morgon är det regn utlovat, men sen är vi tillbaka på 27-28 grader och full sol resten av veckan igen.
Nu ska vi sätta oss på balkongen och äta lite middag. Idag lyxar vi till på svensk löjrom :-)
 
 
 

Värmerekord?

Publicerad 2014-07-19 23:05:58 i Allmänt

34,5 grader i skuggan i eftermiddags. Måste höra till toppnoteringarna. Även om förra sommaren också var ovanligt varm så undrar jag om det var såååå varmt?
Vi åkte iväg till stranden i Zandvoort i morse. Ganska tidigt faktiskt för vi parkerade redan strax efter klockan tio. Och det var tur - hade vi kommit en timme senare hade det varit stört omöjligt att få en parkeringsplats.
Stranden liknade mest en fullsatt sandstrand i Spanien - typ Benidorm. Folk överallt! Alla solstolar gick åt som "smör i solsken" (ha, ha) .
Vi stod ut till halv tre (inklusive ett lunch-brake i skuggan). Sen gav vi upp och åkte hem. Hemma blev det att titta på dagens sista hål från British Open i Liverpool och lite vätskeersättning från apoteket. Lite "uppvärmning" inför den riktiga "energibomben" - en Bloody Mary. DET kan man säga gav en riktig "kick"...... Tomatjuice, kryddor och så en "gnutta vodka".
Efter att ha softat några timmar var det dags att klä om för kvällens middag. Det var den försenade födelsedagsmiddagen från i tisdags. Vi gick på Nevy och åt fantastiska musslor!
 
 

Fredag kväll

Publicerad 2014-07-18 22:53:00 i Allmänt

Nu är den tropiska värmen än mer tropisk. 27,5 grader och klockan är snart elva.
Av golfen som var inplanerad till kvällen blev det en flopp. Termometern stod på 34 när vi gick ut och efter sex hål var jag helt slut. Inga krafter kvar efter magsjukan och i kombination med värmen blev det för mycket.
Så vi åkte hem till lite melon och skinka på balkongen. Och nu har mörkret lagt sig och det är en skön kvällsbris här på nionde våningen.
Utanför räcket har en av mina "favoriter" slagit sig till ro. Hoppas han stannar där:-(

Underbar kväll!

Publicerad 2014-07-17 22:08:46 i Allmänt

Nu är den tropiska värmen här. Vi sitter kvar på balkongen och njuter av en lätt kvällsbris.
Imorgon ska det bli över 30 grader och vi har en golf runda inplanerad till kvällen.
Ska bli spännande att se Mickes spel. Han som tidigare i veckan var "kung av rangen" har visst tappat allt igen. Gårdagens runda med "gubsen" var ingen hit.... Jag lär väl vinna igen :-)


Livet återvänder :-)

Publicerad 2014-07-16 21:29:45 i Allmänt

Idag har jag mått mycket bättre. Vätskeersättningen som jag fick hos läkaren gjorde susen och nu kan jag behålla dryck och (det mesta) av maten. Jag har alltså varit på jobbet idag och det kändes bra förutom att jag är helt "mör i kroppen" och lite darrig i benen.
 
Micke kom och mötte vid tåget och på väg hem stannade vi till vid bryggan på hotellet bakom kvarteret och tog ett glas rosé för att åtminstone lite hjälpa upp det torftiga födelsedagsfirandet igår.
Men som ni kan se var proportionerna vatten/vin rejält tilltagna.......
 
Vädret har varit och är strålande idag och just nu klev vi in från balkongen. 23 grader säger termometern halv tio på kvällen. Helt underbart! Önskar nästan att det inte ska bli varmare men från och med fredag ska vi upp över 30-strecket säger prognosen. Puh.....
 
Vårt olivträd som vi visat bild på tidigare under blomningen har nu satt frukter och har vi tur kan vi nog se fram emot en liten skörd senare i höst:-)
 
 
                         
 

Idag läkarbesök

Publicerad 2014-07-14 12:24:08 i Allmänt

Har nu varit magsjuk sen i onsdags kväll - och menar jag verkligen magsjuk. ALLT går rakt igenom kroppen. Inget illamående men varken vatten eller avslagen coca cola har funkat. Det betyder ju att man torkar ut ganska snabbt så i morse bokade jag en läkartid.
Det resulterade inte i så mycket mer än att temp och blodtryck  kollades upp och jag skickades hem igen med lite vätskeersättning. Uppmanades att dricka mycket - och inte ta Imodium eller liknande ("skiten" måste ut....).
Har det inte blivit bättre i slutet av veckan gör de lite lab-prover - men tills dess är det bara att stå ut. Håller mig hemma några dagar alltså.
 
Idag har Micke testat sin nya "leksak" en Kärcher fönstertvätt. Och han är jättenöjd! Kul för annars kan man ju ibland känna att man bara blir lurad av reklamen på alla dessa "mirakelmaskiner" - men den här funkar verkligen jättebra. Kan alltså rekommenderas.
 
Den suger alltså in smutsvattnet samtidigt som man drar den som en vanlig fönsterskrapa. Inte en massa rinnilar och ränder.
 
På blomfronten har gladiolusarna redan kommit hit. Vi har sett dem i flera veckor men det har känts så "höstigt". Jag brukade ju köpa dessa på Norrmalmstorgs blomsterstånd förut - och nog var det EFTER sommaren???? Nåja - kostar 10 st bara EUR 2:50 så kan man väl leva med att deras säsong börjar tidigare i Holland :-)
 
 
 
 

Jalla, jalla ett par dagar!

Publicerad 2014-07-11 21:33:00 i Allmänt

 Ja man kan uppenbarligen bli magsjuk även i Holland. Sen i onsdags kväll har jag haft en taskig magbacill som hållit mig hemma från jobbet. Nu fredag kväll känns det som om det håller på att vända och livet kommer åter tillbaka - hoppas jag i alla fall. Och Micke verkar ha klarat sig så det är tydligen inte nåt smittsamt. Lite "sommarsjuka" alltså.
 
Och att vara hemma en vardag innebär ju att jag ser en massa saker som jag aldrig ser annars. Idag till exempel så flyttade vår granne på sjunde våningen ut från sin lägenhet. Och den flytten gjordes inte genom hissen utan man hade en typ av sky-lift som man alltså skickar sju våningar upp. Och på den packas allt från kartonger till möbler och allehanda plock. Och så kör man "plattan" upp och ner med flyttprylarna på. Dennis (som vår numera föredetta granne heter) har en jättestor altan så det underlättade kanske beslutet att inte använda hissen. Då blev det mindre bärande genom dörrar och vinklar.
 
Efter några dagars regnväder i början på veckan har det åter varit värmebölja igår och idag. Men i natt vaknade vi vid halv tre av blixtar och dunder och ett himla regnoväder. Det stormade och regnet vräkte ner modell "mega" under en timme. Och i morse var det åter lika vackert igen. 
Men faktiskt - nu vid halvtiotiden hör vi åter åskan mullra i fjärran. Och det vore ganska skönt med en urladdning - 30 grader och hög luftfuktighet är ganska tryckande.
 
Hemarbetare Ohlsson har ju också fått jobba dubbelt de här dagarna. Inte bara den vanliga skötsel av lägenhet och balkong utan nu har han även fått sköta om mig. Och så fick han även åka och handla själv. Men idag på eftermiddagen så blev det lite avkoppling. Jag vilade hemma och han kunde åka till golfbanan och träna ett par timmar. Han säger att han kommit på "det" nu..... :-) Veterantouren nästa alltså!
 

VM Semifinal i Adam

Publicerad 2014-07-09 23:04:07 i Allmänt

Utanför fönstret är det bara ruskväder. Sedan två dagar har det regnat och blåst och varit 16 gr. I morgon ska dock sommaren komma igen. Känns lite rättvist eftersom ni i Sverige haft så fint väder ett tag.

Inte så många trodde på Holland i VM. Men nu är vi i semifinal mot Argentina. 0 - 0 efter 45 min. Alltså ganska tyst på stan ännu. Vi får väl se hur det blir om Holland gör mål.
Jag har tippat 2 - 1 till Holland.I morgon gäller det igen för Oranje!

Publicerad 2014-07-08 18:29:28 i Allmänt

 
Ytterligare en produkt som hejar fram Holland i VM. Upptäckte i eftermiddags att den Cola Light burk jag hämtade från kylen på jobbet (ja visst är det lyxigt med att ha gratis läsk - inte bara kaffe) ockå hade Hup Holland Hup! skrivet på sig.
Och i morgon är det som sagt dags igen, men redan idag går spekulationerna heta om hur det kommer att bli i en eventuell final mot Tyskland.
Det var senast 1974, alltså precis 40 år sen sist, som dessa båda länder möttes i en VM-final. Och Tyskland vann..................
 
Vädret har idag varit riktigt pissigt. Regnet började redan vid halv sex i morse och så har det fortsatt i samma stil hela dagen. Och temperaturen har också sjunkit i samband med regnet och nu när jag kom hem var det inte mer än ca 14 grader ute. Morgondagen ska enligt prognosen bli lika trist men sen vänder det.
Måste ju även visa upp lördagens blomsterinköp. Denna gången 20 liljor för bara 10 EUR. Återigen blev buketten för stor för en vas så det finns en vas på matbordet också.
 
 

Hup Holland Hup!

Publicerad 2014-07-06 20:32:16 i Allmänt

 
Det betyder ungefär "Go Holland Go! och finns att läsa på allehanda banderoller och flaggor. Gårdagens match blev en ganska tråkig och seg historia - men till slut gick i alla fall Oranje vidare till semifinal.
Gissa om det var liv på stan. Tjoanden, tutor, visslor, biltutor och fyrverkerier. Törs inte ens tänka på hur det kommer att bli vid nästa match. För att inte tala om en eventuell final.....
Annars har helgen varit ömsom jobb ömsom fritid (för mig alltså). Det är bokslutstider och vi har det här kvartalet tajtaste schemat någonsin. Det innebar bland annat att jag kvart över tolv i natt fick ett samtal som gjorde att jag fick öppna datorn och återskicka några filer som hade gått fel.
Och i morse åkte jag in till jobbet redan före halv nio för några timmars jobb.
 
Vädermässigt har det också varit ömsom regn ömsom varmt och till och med soligt till och från. Undrar om inte värsta regnet var i går förmiddag när vi var till marknaden. Men det var varmt och skönt och ett paraply skyddade ganska bra.
Vi gjorde som så ofta vår helgkomplettering av grönsaker och blommor. Och den här gången också en underbar torskrygg som till kvällen åts lättrimmad och "kokt" med färskpotatis och en pepparrotssås med lite sting. Bland det godaste jag nånsin tillagat tror jag. Till och med Mannerström skulle varit lyrisk över den alldeles lagom kokta torsken. Lätt glansig och föll i "skivor" när man petade på den.
 
Sen blev det som sagt var fotbollsvaka - och den matchen drog ju ut på tiden. Men man kan ju inte komma till jobbet på måndag och säga att man inte såg matchen......
 
Efter timmarna på kontoret i förmiddags var jag hemma igen vid lunchtid och eftersom det utlovade regnet inte hade visat sig än tog vi en promendad ner på stan. Vi hamnade på Dam torget där vi satt på "första parkett" och tittade på folklivet och slottet medan vi åt små "Asiatiche Bittergarnityr". Det är olika typer av munsbitar (kan vara dumplingliknande knyten, friterade scampi, små köttspett mm) med några olika goda och olika starka såser. Mumsigt värre!
Och vi klarade oss hela vägen hem också i en riktigt klibbig värme innan himlen helt plötsligt bytte färg och ett kraftigt regn började falla.
Sen har det regnat till och från hela eftermiddagen och kvällen även om det just nu ser ut att ha regnat klart för idag faktiskt. I morgon ska det åter bli vackert väder.
 
 

Värmebölja i Amsterdam

Publicerad 2014-07-04 21:40:00 i Allmänt

Idag har termometern legat runt 30 grader på dan. Solen sken och det framgick redan på väg till stationen i morse att det skulle bli en kanonhet dag.
Promenaden TILL stationen visade sig också bli en promenad tillbaka FRÅN stationen för alla tåg mellan Amsterdam Central och Schiphol var inställda. En lastbil!!!! hade hamnat på spåret nån kilometer innan man åker ner i den så kallade Schiphol-tunneln. Hur hade det gått till? Jo tydligen var det för att undvika kollision med en annan lastbil som chauffören hade väjt och på nåt underligt sätt lyckats ta sig genom alla skydd och hamna mitt på spåret!
Tur nog kom det inget tåg - och tur nog verkade alla ha klarat sig med livet i behåll. Men tågtrafiken har i princip stått still hela dagen. 
Så jag fick be herr Ohlsson att vakna ur sin Törnrosasömn och skjutsa mig till jobbet. Och det gjorde han ju så gärna (????). Och - han kom också och hämtade mig för det gick i bästa fall ett tåg i timmen och det var definitivt inget att lita på.
Alla mina medarbetare hade också mer eller mindre problem att ta sig till jobbet och de släntrade in pö om på - någon upp till ett par timmar försenad.
 
Sommarens hittills varmaste kväll inledde vi med ett besök i "ute-loungen" på restaurang Nevy bara några hundra meter härifrån. Vi satt precis vid vattnet och njöt av kallt vitt vin och några "bittergarnityr" (de typiska holländska snacksen som idag bestod av ett par kroketter och några inbakade oliver).
Sen gick vi hem och lagade en kycklingsallad som vi åt ute på balkongen. Klockan nio var vi dock tvungna att gå in för några få men tunga regndroppar föll från himlen under några minuter, Termometern står dock fortfarande på 26 grader och regnet blev som sagt var inte mer än några få droppar.
 
Kvartals- och halvårsskifte innebär för mig lite jobb i helgen. Kanske - om tekniken är med mig - kan jag klara av det hemifrån - annars får jag åka in några timmar på söndag förmiddag. Men det gör inte så mycket - väderprognosen visar på en lite ostadig helg.
 
 
 
 
 

Nästan Altea - värme

Publicerad 2014-07-03 21:12:12 i Allmänt

Klockan har passerat nio och vi sitter kvar på balkongen efter middagen och njuter av den varma kvällen.
Det är 24 grader ute och då pratar vi inte ens om kvällssol .....
Skönt. Lite "lill-fredag" för i helgen måste jag jobba.


Djungelbalkong och cykelutflykt.

Publicerad 2014-07-01 22:09:00 i Allmänt

Då har det gått så lång tid att vi kan börja jämföra med hur saker och ting var förra året. Främst balkongen som var fin redan då men som i år överträffar det. Oliv, bambu, gräs och murgröna har stått ute under "vintern" och bara mått bra av det. Fuchsian, hortensian och klematisen tillbringade en och en halv månad i garaget. Övriga saker är nyinköpta.  Det märks tydligt att det är ett annat klimat här än hemma i Sverige. Fuchsian blommar som ingen annan fuchsia gjort hemma, klematisen sitter i en liten kruka ihop med en hortensia och är jättefin. Oliven har vi visat förut hur den blommat och nu sätter frukt. Sommarblommorna som pelargoner och surfinia växer så det knakar. 
 
 
 
 
 
 
I dag var det dessutom dags för den "årliga" cykelturen till Schiphols bortersta start och landningsbana "Polderbaan". Polder betyder att det är ett område som torrlagts för att kunna användas för lämpligt ändamål, t ex betesmark eller i detta fall flygplats. 
 
Förra årets cykeltur höll på att sluta i totalhaveri i och med att jag tog helt slut på väg hem pga dålig kondition och motvind. Ett år senare hade förutsättningarna förändrats helt. Jag valde en fin dag med växlande molninghet och runt 20 gr. Konditionen är mycket bra och vinden var bättre än förra året. Inte fullt mot på väg ut  men nästan helt med på väg hem. 
 
Färden ut till banan tog ca 1 timme och 10 minuter. Väl ute hittade jag en bra plats i solen. Matsäcken var packad med mackor, läsk och vatten. Under två och en halv timme i solen med bar överkropp togs en del foton och matsäcken åts upp. Sedan en nätt cykeltur tillbaka på ungefär samma tid trots en liten omväg på slutet för att slippa för många korsningar och trafikljus. 
 
 
 
 
 

Om

Min profilbild

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela