ohlssonsiamsterdam.blogg.se

Dagbok för våra år i Amsterdam & London.

Ett hån för blomsterodlingen!!!

Publicerad 2014-06-01 21:19:00 i Allmänt

 
Igår var vi på den tidigare nämnda utflykten till Utrecht. En lagom lång tågresa till en jättefin stad med en gammal kärna och självklart också kanaler.
Vi promenerade runt och tittade bland annat på det fina klocktornet vid domkyrkan som spelade långa klockspel vid hela timmar. Tex kunde vi höra Beatel's Yesterday spelas när vi satt och åt lunch.
Eftersom det var lördag pågick också marknad i stan, och på "blomstermarknaden" såldes allehanda billiga blommor. Vi kunde självklart inte låta bli att köpa 60 st rosor (60 cm höga) för endas 5 EUR. Hur är det möjligt att sälja rosor så billigt?????? Det ska ju täcka kostnader för såväl odling, plockning, packning, transport och försäljning. Förstår helt enkelt inte att det inte kostar mer! Och fin kvalitet såg det ut att vara också. Fräscha blad och inte en slokande blomma. Jag har sagt det förr och det kan upprepas - snittblommor till en billig penning kommer vi definitivt att sakna den dagen vi flyttar hem igen!
Vi har ingen vas som sväljer 60 rosor, så det blev till att dela upp dem i två olika vaser.
 
Idag har det varit underbart väder (igen, precis som igår) och vi hade en golftid bokad. Den här gången fick vi spela med två herrar som vi spelat med en gång tidigare. Jättetrevliga även om den äldre av dem är ganska dålig på engelska (något som ju är ganska ovanligt).
Micke och jag tävlar som vanligt med brutto-score. Det funkar ju jättebra eftersom vi har så lika handicap. Dagens match var jättespännande. Ställningen böljade fram och tillbaka under hela rundan, och när vi slog ut på 18:e hålet ledde jag med 1 slag. Men vad hjälpte väl det när jag skyfflade ner tredje slaget i ett vattenhinder!!!!! Så det slutade med 2 slag färre för Micke på sista hålet som därmed vann dagens runda med ett slag.
Spelet fungerade annars väldigt bra för mig. Speciellt mina drivar (utslag) var helt underbara. Det var till och med så att våra medspelare kallade mig för "Mrs Stenson".  Men som vi brukar säga - "En fluga gör ingen sommar" -  och likadant är det med golfen. En drive gör ingen score!!!! Det gäller att hålla ihop spelet ALLA slag........
 
På fredag ska vi spela tävling. Det är Svenska Handelskammaren som har sin årliga tävling. Handelsbanken deltar med två lag och egentligen skulle jag spelat med en kollega på vårt kontor i Eindhoven. Men det visade sig att de har ett "kund-event" på fredag så han var tvungen att hoppa av tävlingen. 
Istället erbjöds Micke att ställa upp så han och jag bildar nu ett "bäst-boll-lag". Och ska vi över huvudtaget ha nån chans att placera oss hyfsat bra gäller (förutom att vi bägge spelar på topp) att vi ser till att komplettera varandra. Om en spelar dåligt på ett hål så gäller det för den andra att spela bra :-)
 
På vägen hem från dagens golfrunda njöt vi fortsättningsvis av det vackra vädret genom att köra hem ner-cabbat. Och apropå "selfisar" som är så populära - så här kan man också ta en "selfie" med ett plan som precis lyfter bakom huvudet :-)
 

Kommentarer

Kommentera inlägget här
Publiceras ej

Om

Min profilbild

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela