ohlssonsiamsterdam.blogg.se

Dagbok för våra år i Amsterdam & London.

Sopstrejk och kontorsbesök

Publicerad 2014-06-18 18:29:42 i Allmänt

Nu står Holland still..... Alla sitter antingen hemma eller på nån pub och tittar på fotbollsmatchen mot Australien. Till och med tågvärdarna hade hängt på sig orange girlanger för att stötta sitt fotbollslag. Jag gissar att det blir som i söndags om Holland gör mål - nämligen att det tutas och tjoas genom öppna fönster i kvarteret.
 
Idag har jag varit på kontorsbesök. Den här gången var det kontoret som ligger närmast där vi bor nämligen på Herengracht. Det är den "tjusigaste" kanalen som en gång byggdes för rikemansfolk. Idag bor det inte många där utan husen är mest för kommersiella ändamål.
Det var en jättetjusig "våning" två trappor upp i huset och med utsikt mot en vacker trädgård på baksidan. Våra bankkontor här i Holland är ju långt ifrån de "centrumkontor" som vi är vana vid i Sverige. Men vi varken vill eller behöver få in strökunder då vi ju inte heller kan hjälpa till med kontanter. Våra kunder är bokade besök och då passar en adress som den här alldeles utmärkt.
 
På väg till och från bankkontoret blev jag vittne till den förödelse som råder på stadens gator. Det är nämligen sopstrejk sen i måndags så ni kan ju gissa hur det ser ut. Skräp överallt! Och sophämtningen är i de äldre delarna av stan redan innan väldigt primitiv vilket betyder att man ställer ut sopsäckar på därför avsedda platser. Och dessa platser var också överfulla. Nu ska strejken visst upphöra i morgon - och för att visa ett exempel så såg det ut såhär utanför vårt hus igår.
 
 
Micke spelade golf i förmiddags och sen har han skött det dagliga "fixet" vilket idag innefattade inköp av Sushi till middagen.
På väg till restaurangen såg (och fotograferade) han det här lilla ulliga gänget.
 
Och för att ännu mer verifiera hans godhet inför dessa små hjälplösa krabater så berättade han att han på väg hem från golfbanan stannade mitt på en motorvägspåfart, satte på varningsblinkers och lät en hel andfamilj passera över vägen :-)
 
 
 

Kommentarer

Kommentera inlägget här
Publiceras ej

Om

Min profilbild

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela