ohlssonsiamsterdam.blogg.se

Dagbok för våra år i Amsterdam & London.

"Vardagshelg" i Amsterdam

Publicerad 2014-06-15 20:12:31 i Allmänt

Helgen börjar gå mot sitt slut och den har varit lugn och skön. Speciellt jämfört med förra helgen då vi "gjorde London".
I fredags kväll hämtade Micke mig på jobbet och vi åkte till golfbanan och spelade 9 hål i ett helt underbart sommarväder. Vi hade på grund av juniortävling inte fått tid förrän halv sju - men vad gör väl det när kvällarna är långa och varma.
Igår lördag vaknade vi till ännu en varm - men den här gången mulen - morgon. Vi gjorde vårt sedvanliga marknadsbesök för att köpa färskpotatis och blommor. Potatisen skulle bli till lördagkvällens middag som var sill och burkskinka. Och det var lättare sagt än gjort att köpa potatis. Vi visste sen tidigare att det finns en speciell potatishandlare på marknaden varje lördag och det var honom vi uppsökte. Men han hade inte mindre än 6-7 olika sorters inhemsk färskpotatis till försäljning. Hur välja??????
Jo vi lät handlaren råda oss. Och han rekommenderade (självklart) den dyraste. En fast, gul sort som odlas bara i en liten del av NordHolland. Men den var jättegod - så det gjorde inget att påsen blev några kronor dyrare.
Efter ett IKEA-besök (bland annat lite nya servetter och "svensk mat") blev det "gluggsittning" (solen hade kommit fram igen) och en jättegod sillmiddag med en liten nubbe.
 
Söndag morgon åter en varm dag. Vi åt frukost på balkongen och sen var det åter dags för en golfrunda. Den här gången 18 hål som vi spelade på 3 timmar och 45 minuter. Det är snabbt spelat - men det var lugnt på banan och vi spelade ensamma (två-boll) så det flöt på riktigt bra.
Vi spelade som så ofta ganska jämnt - men det här gången tvingades jag dessvärre se mig slagen av Micke med 6 slag. När tre hål återstod ledde Micke med 3 slag, men åter igen spelade det 18;e hålet mig ett spratt (=katastrof) och Micke kunde alltså vinna stort. Men det var helt OK - i fredags kväll var det jag som gick segrande ur matchen.
 
Bilden nedan visar hur det ser ut utanför var och vartannat hus så här i VM-tider. Det hänger vimplar och banderoller överallt. Men titta noga på "flaggstången" (den som sitter på väggen). Där hänger en ryggsäck - och det är beviset på att en familjemedlem just tagit studenten.
 
 
Och veckans blommor; Jungfrun i det gröna och Pioner
 
 
 
 
 
 

Kommentarer

Kommentera inlägget här
Publiceras ej

Om

Min profilbild

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela