ohlssonsiamsterdam.blogg.se

Dagbok för våra år i Amsterdam & London.

Een mooie weekend!

Publicerad 2014-11-30 21:16:00 i Allmänt

Söndag kväll och helgen börjar gå mot sitt slut. En jättehärlig och aktiv helg.
Lördag morgon vaknade vi till en vacker och solig - men kylig - dag. Vi tog tåget till Haarlem för lite shopping och lunch och det blev en mycket trevlig utflyk. Inte så jättemycket shoppat men lite blev det i alla fall. Lite långa stearinljus från HEMA, blommor från marknaden och så ett par gulliga "juldjur". Eftersom  vi ska fira julen här i år så kände vi att liiiite mer julpynt än bara adventsstjärnorna ville vi ha.
 


Lunchen blev en positiv överraskning. Eftersom vi visste att vi skulle ut på middag med Pia (en svensk kollega på banken) på kvällen så ville vi bara ha nåt lätt. Så vi beställde varsin provencalsk fisksoppa och blev mäkta överraskade när det kom in en härlig och mustig fisksoppa med musslor inte bara i soppan utan även vid sidan om. Och till det en kryddig rouille. Mums!
 


Sen hem igen med tåget och vi hann inte vara hemma mer än en dryg timme innan det var dags att ge sig av till centralen igen, den här gången för att ta spårvagnen ner mot Vondelpark där Pia, en svensk kollega som började i augusti, bor. Vi skulle ta ett glas vin där innan vi gick vidare för att äta middag.
Vi hamnade på ett trevligt ställe som ligger i sjäva parken där vi åt en jättegod middag och hade en trevlig kväll.
På vägen hem (vi skulle ta en spårvagn från Museieplein) blev Micke så himla kissnödig så vi blev helt enkelt tvungna att gå in på en "vätskepaus" så att han kunde låna toaletten. Nu blir han säkert jättesur för att jag skriver det här - men det går nog över :-)
Och så blev det söndag morgon och den här gången var det en riktigt disig dag som visade sig. Och kall. Bara 2,5 grader när vi steg upp. Men skam den som ger sig  - vi hade speltid klockan elva så vi åkte till golfklubben och fann till vår förvåning att det inte alls kändes så kallt som termometern visade. Helt vindstilla var det - och vi var definitivt inte de enda som hade planerat in en golfrunda. Parkeringen var nästan full!!!! 
Vi spelade som så ofta ganska lika, och på sista hålet avgjordes matchen till min fördel tack vare (???) en missad putt från Micke. Så jag vann med ynka ett slag.
Frusna som vi ändå blev åkte vi hem och drack lite adventsglögg med pepparkakor och roquefortost. Och sen blev det dusch och att klä sig för eftermiddagens "happening". Det var hotellet i kvarteret  bakom oss som hade bjudit in sina "grannar" till en drink och lite tilltugg. Vi fick anmäla oss med namn och mail-adress och så fick vi en nyckelring med deras namn som kommer att berättiga oss till lite rabatter och erbjudanden i framtiden. Det var jättetrevligt och vi träffade massor av grannar från kvarteret som också var där. Och  - återigen - vad världen är liten ibland. I huset mitt emot oss flyttade två kvinnor ut från sin lägenhet under sensommaren. Eftersom vi bott ett antal våningar ovanför dem så har man liksom inte kunnat undgå att se dem. Dels när de nyttjat balkongen för sina rökpauser, dels när det suttit och ätit i köket. Och i ärlighetens namn har vi många gånger tvekat till om det varit två kvinnor eller om det varit en man och en kvinna. Nu vet vi - de ÄR kvinnor bägge två. OCH - en av dem är norska!!!!! Så helt plötsligt vet vi inte bara att hon inte är en man :-) utan vi står och pratar svenska med henne. Är inte världen liten så säg! De flyttade som sagt var ut från sin lägenhet i augusti - men har köpt en lägenhet bara lite längre bort på gatan varför de också var inbjudna till "borrel en hapjes"'.
 
En händelserik helg med andra ord och nu återstår bara lite soffmys framför TV¨n innan det är dags att laddar för ännu en intensiv arbetsvecka.

Adventsförberedelser

Publicerad 2014-11-28 21:04:00 i Allmänt

Fredag igen - skönt. Den här veckan har det verkligen varit fullt upp på jobbet. Måndagen började med kontorsbesök och sen har det snurrat på med lönesamtal, testförberedelser för en ny produkt, verksamhetsplanering med avdelningen och förberedelser inför nästa VD-besök som är nån vecka in i januari. Och veckan avslutades med två timmars holländska-lektion med Lucas min toppenbra lärare.
Det var en månad sen sist (två veckors semester och annat har gjort att tiden inte funnits) och jag trodde att jag "glömt allt" - men konstigt nog så flöt det bättre än vanligt. Hjärnan kanske behövde vila sig lite:-)

Förutom de vanliga läxförhören så har vi idag pratat om svordomar och idiom. Det förstnämnda är lite annorlunda mot svenskan. Vi "tillber" ofta satan med uttryck som "fan" och "helvete" mm. Här "tillber" man olika sjuktomar som tex "mijjn kanker boss" dvs "min cancer chef". Tyfus, pest mm är andra ord man använder sig av.Konstigt!
Och när man inte prata om sjukdomar så är det könsdelar man nämner. Jag behöver väl inte ge exempel......
 
Och så det här med idiom, dvs typ "huvudet på skaft", spiken i kistan", droppen som fick bägaren att rinna över" mm. Vi tänker nog inte ens på att det är idiom eftersom vi är så vana vid det men när man lär sig ett nytt språk så tillkommer ett antal vanliga talesätt som vi kanske inte har i svenskan. Många är dock lika som tex de jag nyss nämnde men så finns det självklart såna som vi inte har i svenskan.
Och apråpå svenskans idiom så fick Lucas lära sig ett av mig idag som de definitivt inte har i holländskan - "skita i det blå skåpet". Det tyckte han var jättekul och jag fick till och med skriva upp det åt honom så han kan använda det när han pratar med en av sina svenska vänner :-)
 
I övrigt är det pysslat och förberett för advent. Såväl på jobbet där vår sekreterare hade ställt upp några stjärnor i fönstren som här hemma där Micke hängt upp adventsstjärnan i vardagsrummet och gästrummet. Och så den nyinköpta slingan som nu hänger i köket. Välkommen första advent med andra ord.
 
Helgen ser vädermässigt ut att bli vacker men kylig. I morgon hoppas vi komma iväg till Haarlem på dan och sen ska vi träffa en svensk kollega på kvällen. Och på söndag hoppas vi åter på (kyligt) golfspel.
 
 
 

Fullt schema

Publicerad 2014-11-24 21:07:50 i Allmänt

Helgen är slut och snart även måndagen.

Lördagkvällen började som planerat med ett glas vin hemma hos oss med trevligt sällskap. Det var Lasse och Ninni, Micke och Birgitta samt Janne och Marianne som hade valt att "göra Amsterdam" den här helgen. Det är ett gäng riktiga "globetrotters" som tillsammans reser någonstans varje höst. De kom förbi hos oss innan vi alla gick vidare til De Belhamel där vi åt en god middag.
En jättetrevlig kväll där  vi överraskades med ett "Sverige-paket" och vackra rosor.

Som vanligt måste vi föreviga våra besökare framför de på kvällen så vackert upplysta brovalven vid kanalen (som tyvärr inte syns just här såg jag nu....). Lite mörkt för ett bra foto men alla är med i alla fall.  Och tittar man riktigt noga så är även jag med på fotot - fast det är jag som är fotografen. Det är nämligen Micke som fick den lilla "klippdockan Ammi" medskickad från Anne. Den som Anne och Chrisse hade så roligt med när de var här. :-)
På hemvägen kunde jag inte låta bli att ta ett kort på de vackra orientaliska lamporna som säljs i en affär på Haarlemmerstraat. Skulle gärna köpa en men vi har ingenstans att ha den när vi väl flyttar hem.
 
Söndag morgon vaknade vi till ännu en vacker morgon. Väderprognosen under veckan hade utlovat regn så vi hade legat lite lågt med att bestämma vad vi skulle göra. Men nu blev det snabbt  beslut på en golfrunda som vi avnjöt i mestadels sol och ca 12 grader.
Djur och natur i en vacker kombination - ja det är golfbanan där Micke är medlem.
När vi kom hem blev det ännu mer golf - den här gången från ett mysigt soffläge.
 
Och så var helgen slut och i morse satte jag mig på tåget på väg till Barendrecht och ett kontorsbesök. Barendrecht ligger lite sydost om Rotterdam och med ett tågbyte var det ganska precis en timmes tågresa dit. Jag blev upphämtad på stationen och skjutsad till kontoret som ligger dryga tre kilometer från stationen och med ganska glesa kommunikationer. Inte direkt gångavstånd alltså.
På kontoret  - som är ett av våra nyare och startades för precis ett år sen - informerade jag om vår unika Handelsbanksmodell (dvs hur vi lyckas styra till lönsamhet utan budget) samt de ibland ganska svårförståeliga kapitalkraven som drabbar kontoren i form av kapitaltäckningskostnad, Jag tycker det är jättekul att stolt få berätta om "min bank" och hur vi jobbar i Handelsbanken. Alla våra anställda kommer ju från andra holländska banker och är vana med centralicerade organisationer. Det är en ganska stor omställning att komma till oss.
 
Nu har vi precis titta på lördagens avsnitt av Så Mycket Bättre och det var verkligen ett toppenavsnitt! 
 
Så här vacker var solen i morse taget från ett smutsigt tågfönster.
 

Snipp, snapp, snut - så var veckan slut

Publicerad 2014-11-22 17:17:39 i Allmänt

Visst är det konstigt att veckorna i princip består av måndagar och fredagar. Vart tar dagarna därmemellan vägen egentligen???? Det bara springer iväg.
 
Vädermässigt har det varit en hyfsat bra vecka (tack och lov efter förra helgens idogna regnande) vilket gjort att Micke kunna vara på golfklubben ett antal gånger. Inte spelat - han lider verkligen av sin icke opererade höft - men tränat. Speciellt igår var det en jättevacker och solig dag. Och idag har det också varit jätteskönt väder. Ca 12 grader och sol nästan hela dan. Underbart!
 
Vi hade lite att fixa hemma på förmiddagen (stryka, fixa lite bankgrejor mm) och tog oss inte ut förrän efter klockan 12. Vi gick via centralen för jag trodde att jag kunde förköpa en tågbiljett till måndagens kontorsbesök i  Barendrecht (strax utanför Rotterdam), men se det gick inte. De säljer inte biljetter framåt i tiden. Så den omvägen tog vi i onödan. Eller inte såklart - det var ju så fint väder och skönt att komma ut.

Vidare ner till vår marknad där det blev lite inköp av grönsaker, bröd och ost. Och självklart de obligatoriska blommorna. Idag var vi som sagt lite senare än vanligt - och vi hade även ett litet lunchuppehåll mitt i marknadsbestyren. Det resulterade i att vi hamnade i "utförsäljningen " av blommor. Kolla knippet som Micke håller i nedan; 30 långa rosor och två höstbuketter med chrysantemum och höstlöv. Priset? 5 (FEM) EUR. 
Jag vet att jag ofta skriver om våra blom-fynd - men eftersom vi båda älskar blommor och även i Sverige alltid hade färska blommor inne så är det en sån otrolig lyx att kunna "fläska på" med dubbla (ibland tredubbla) vaser med snittblommor. Och nu börjar amaryllisarna på snitt komma, och då dröjer det snart inte länge förrän tulpanerna också börjar komma. Mmmmmmmmm
 
Och på tal om "mmmmm" så var jag på läkarmottagningen igår och fick mina provsvar. Och allt var "mmmmm". Till och med så bra kolestorolvärden att sköterskan frågade om jag verkligen inte åt medicin mot det. Så nu har den lilla oron som man ändå alltid känner innan man faktiskt fått svaren också släppt.
 
Om ett par timmar får vi besök här på Westerdok. Det är Mickes kollega Lasse med fru Ninni samt två andra par. Och ibland är världen liten - ett av paren jobbar i Handelsbanken och jag känner alltså dem. Och det tredje parets son var elektrikern som installerade vårt värmegolv i Gladökvarn. Dessutom är elektikerns mamma dotter till Ippa och Christers fd grannar när de bodde på Skogsvägen. Världen är alltså inte större än så.
De kommer förbi på ett glas vin och sen ska vi alla gå och äta på restaurang De Belhamel som ligger vackert i kanalkvarteren ca 15 minuters promenad från oss. Mer om det en annan dag.
 

Också en typ av middag

Publicerad 2014-11-18 22:43:00 i

Har checkat in på hotell Adlon på Vasagatan som ligger bra till inför morgondagens möte som börjar redan kl nio.
Borde nog ha ätit innan jag åkte eller på planet men nu blev det inte så.
Gick därför in på 7/11 och köpte ett litet "middags-kit".  Det smakade riktigt bra medan jag zappar runt bland ett antal svenska TV kanaler.

Hemma i A-dam har Micke ätit IKEA-räkor och tittat på fotbollen.

Det blev ingen Sinterklaas i helgen!

Publicerad 2014-11-17 19:24:00 i Allmänt

Den här helgen har det banne mig regnat oavbrutet i två dygn. Igår söndag skulle vi ju som första alternativ åkt till Haarlem för att möta Sinterklaas när han anlände med sin ångbåt tillsammans med sina medhjälpare Zwarte Piet. Alternativ två var att titta på "desamma" när de kom till Amsterdam. Men det regnade så kraftigt hela söndagen så vi ville helt enkelt inte gå utanför dörren på hela dan.

Istället blev det till att "titta ikapp" på lite svensk TV, läsa och mysa i soffan med lite glögg och pepparkakor (ja jag vet att vi är lite väl tidigt ute.....) och sen en tidig kväll på det. Men ibland är det ganska mysigt med såna dagar också. Det "ligger inte på" kan man säga när vädret surar.
Men som sagt - alla roliga bilder vi hade tänkt ta uteblev också - vi får väl hoppas på bättre lycka nästa år.
 
I morse hade jag ett besök inplanerat på husläkarmottagningen. Eller "veterinärkliniken" som jag elakt nog brukar kalla den. Och varför den fått det smeknamnet beror på att det ser så spartanskt och ruffigt ut. Inte bara utifrån (man går in en en jättesmal skum gränd) utan även den källarliknande inredningen.
Dagens besök var bara att lämna lite blodprov. Eftersom jag äter blodtrycksmedicin så vill de precis som i Sverige kolla värdena en gång om året.
Och idag kunde jag inte låta bli att smygta denna bild från min plats i väntrummet.
Den ljusbruna "playwoodväggen" leder in till provtagningsrummet som har precis samma gråvita väggar och "fabrikslampor" i taket som man ser här i väntrummet.
Men huvudsalken är ju att de vet vad de gör.......
 

Första helgen i Adam på mer än en månad.

Publicerad 2014-11-15 20:52:10 i Allmänt

Så var det helg igen, attans vad fort veckorna går. Den som nyss passerat var första hela veckan på länge i Adam, efter att vi var i Gladö och fixat trädgården en helg  för att sedan åka till Altea i lite över två veckor. Det går dock fort att komma tillbaka till vardagen här. En del fix i lägenheten efter några veckors bortovaro, lite golf som inte gick bra, fix med bilen och sedan är det plötsligt fredag igen. 
 
I dag, lördag, har det varit dåligt väder. Regn, disigt och mörkt hela dagen. Inget marknadsbesök med andra ord. I stället blev det en bilutflykt. Först hämtade vi Annes glasögon som reparerats på Specsavers. Därefter vidare till vår favorit "Tuin" som vi skrivit om tidigare i bloggen. Där hade man, naturligtvis, sett till att det var jul till 100 %. Detta innebär att man, som förra året byggt upp ett alpandskap.Vi pratar inte om en liten bordsgrej utan ett stort landskap där barnen till och med kan åka linbana över allting.
 
Vad som fortfarande förvånar oss är att man sedan en tid säljer penseér för andra gången den här säsongen. Man planterar alltså "vinterpenseéer" i sina trädgårdar och balkonger. Själva köpte vi en "glasburk" med en amaryllis, ljusslinga och lite annat i att ställa på soffbordet. Det blev lite andra inköp också, bland annat lökar att plantera på balkongen när det känns att det är läge för det. 
 
En av bilderna visar hur fantasifulla kreationer man kan göra för att ge fåglarna mat under vintern. Här är fågelmaten ihopsatt i figurer av ankor och andra djur. Kanske mer snyggt än praktiskt. Om vi satte ut en sådan på vår balkong skulle duvorna inta densamma och det skulle bli städning i flera dagar efter att de ätit färdigt och gjort det som kommer sedan. 
 
 
 
Från tuinen åkte vi vidare till IKEA, där det blev en väldigt lätt lunch bestående i "gehaktballetjes", dvs köttbullar med rostad lök, gurka och dressing. Allting krönt med en svensk flagga på en tandpetare. Detta finns på alla IKEA varuhus över hela världen. Enkelt och gott. Väl på IKEA blev det lite inköp av det vanliga slaget, servetter, värmeljus, blockljus och batterier. Självklart åkte en del andra saker ner i påsen också. IKEA är alltid IKEA, saker ramlar ner i påsen av sig själv.
 
Bland mycket annat finns nu en julskinka i frysen, glögg i skåpet och en ljusslinga på den döende palmen i köket. Det blir ju en jul i Amsterdam i år så vi förbereder för lite julstämning. När man tittar ut på balkongen är julen långt borta. Vi har väl adrig haft en marguerit som blommat så fint så här länge. Dessutom blommar pelargonen fortfarande, Fuchsian är fin men blommar inte längre. Väl hemma hade vi en fixareftermiddag bestående i diverse arbeten i lådor och skåp. Bra att rensa ur lite inför den kommande flytten som vi ännu inte vet när den blir eller vart den går.
 
 
Nu har vi ätit en god middag och sitter i soffan och tittar på lite golf samtidigt som det är fyrverkerier utanför fönstren, fina grejer men vi vet inte vad man firar. I morgon hade vi tänkt at ta tåget till Haarlem för att beskåda när Sinterklaas kommer dit med båt. Vi låter vädret avgöra om vi åker eller inte. I bästa fall åker vi till Haarlem, alternativen är att gå ner på stan och se honom på Damtorget eller om det är för dåligt väder, bara hålla sig inomhus och ta det lugnt. 
 

Lite av varje !

Publicerad 2014-11-13 20:57:00 i Allmänt

Även på vardagarna händer det saker här i Adam. Nu har det gått några dagar sedan vi kom tillbaka efter att ha varit mer än två veckor i Altea och innan dess en helg i Gladö. Under vår bortovaro har en hel del förändrats. Vi trodde vi skulle komma tillbaka till flyttbestyr vilket det inte blev, som vi skrivit om tidigare. Nu har vi ändå visat lägenheten för en tänkt köpare vilket gör att det är intressant att se vad nästa steg blir för vår hyresvärd. 
 
I går var det sedvanlig onsdagsgolf med gubbarna för mig. Tyvärr blev det inte bättre än att jag var tvungen att kliva av efter tretton hål på grund av problemen med den höftleden som ännu inte är utbytt. Det kan vara så att det närmar sig ett läkarbesök även angående den. Som läkaren sa för ett år sedan när han såg röntgenbilderna, "vilken ska vi byta först". Vi får väl se, jag tänker inte vika ner mig i första taget utan fortsätta kämpa på. 
 
I dag, torsdag, vaknade vi till en solig dag som förblev sådan, ca 11 gr på dagen och strålande sol hela tiden. Så kan det gärna få fortsätta om vi får bestämma. Anne gick som vanligt sin promenad till centralen för att ta tåget till Schiphol och jobbet. De senaste dagarna har hon, och även jag, sett en reigel (häger) som verkar ha bosatt sig vid kajen på väg till centralen. I morse försökte hon ta kort på densamme, men han flög naturligtvis iväg så fort hon fått upp mobilen. Hon kände sig lite som Kalle Anka på julafton när han försökte fota sin fågel. Därför finns det tyvärr ingen bild på "herr Häger" i dag. 
 
Själv var jag iväg med bilen till den årliga besiktningen (APK). Detta görs på i stort sett vilken verkstad som helst. Jag valde den verkstad där jag nyligen bytte däck och där jag är igenkänd, eftesom dom beställde hem fel däck först. Hur som helst gick det bra, några lampor som skulle bytas men bilen är godkänd och kan nu köras ett år till. Under tiden som besiktningen och lampbyten genomfördes gick jag en promenad på nästan en timme och tog några bilder i det fina vädret. 
 
 
Förutom bilden på bilen och verkstadskylten är det en bild på hur grönt och fint det fortfarande är trots den sena hösten, det blir mörkt strax efter 17.00. Dessutom visar bilden i mitten en typisk pumpstation som finns överallt i Holland. Den pumpar upp vatten från ett lågt liggande kanalsystem till ett som ligger högre, i det här fallet upp till en kanal som leder ut till Nordsjökanalen som i sin tur tar vattnet ut mot Nordsjön. Den är dessutom inloppet till Amsterdam och den som tar in alla kryssningsbåtar som vi visat förut i vår blogg. Avslutningsvis är det en bild på ett typiskt holländskt "kanalboende". Det är inga husbåtar utan mer som villor som ligger i vattnet vid kajerna. Väldigt speciellt och de flesta har sin båt förtöjd vid husknuten. 
 
Nu ser vi fram emot en helg som förhoppningsvis blir bättre än väderprognosen visar. Det är en stor helg här i Holland eftersom "Sinterklaas" (holländska jultomten) anländer till alla orter i Holland på båt från Spanien med sina "swarte Piet". Dom kommer sedan att förgylla tillvaron här fram till den 5 december då alla barn får sina paket. Enligt traditionen var det så att de barn som inte varit snälla sedan fick åka med på båten tillbaka till Spanien. Vi hoppas kunna rapportera från Sinterklaas ankomst till Haarlem om inte vädret blir för dåligt.
 

Tillbaka till vardagen

Publicerad 2014-11-10 21:03:43 i Allmänt

I natt kom vi hem till A-dam igen. Vi landade efter bara 2 timmar och 20 minuters flygtid vilket är riktgt snabbt fluget. :-)
Visst är det trist att behöva åka hem till vardagen - men man får ju se det som att om man inte hade "vardagen" så hade man för det första inte möjlighet alls att åka iväg och för det andra skulle man ju inte uppskatta det på samma sätt.
Och - det känns inte alls tungt att komma hem. Jag har ju ett roligt jobb att gå till, en fin stad som vi bor i - och inte minst en hemarbetare som snabbt kommer in i sina arbetsuppgifter igen. Och då menar jag INTE att han är på golfbanan...... (jag driver lite med honom - men det tål han)

Min jobbdag blev till mångt och mycket att svara på en massa mail som kommit under de två veckorna vi varit borta. Jag läser mina mail löpande även på semestern, men svarar bara på akuta saker. Resten fick vänta till idag. Förutom det hade vi sedvanligt ledningsmöte och efter det hade jag ett möte inbokat med representanter från vår externa revisionsbyrå. "Dags att deklarera" för inkomståret 2013 och eftersom vi från och med i år har bytt revisionsbyrå var det läge för ett möte med dem för att överlämna erforderlig dokumentation.
 
Efter jobbet blev det till att handla. Kylen var mer än tom så det behövdes lite av varje.
Och även om flygtiden igår var snabb så kom vi inte i säng förrän vid halv-två-tiden så det blir nog hyfsat tidig sovtajm ikväll.
 
De veckor vi varit iväg har vädermässigt varit bra även i Amsterdam. Ovanligt varmt och inte så mycket regn. Därmed var också balkongen i fortsatt fin kondition. inte kan man tro att det är 10:e november idag!!!!
 
 
 

Sista semesterkvällen :-(

Publicerad 2014-11-08 22:36:08 i Allmänt

Jaha - då har de här två veckorna tagit slut. Två HÄRLIGA veckor ska sägas. Så fint väder som vi haft och så härlig värme och många utesittarkvällar hade vi inte vågat räkna med ens i vår vildaste fantasi.
Just nu (när klockan snart är halv elva på kvällen) sitter jag ute i bara nattlinne och bloggar och termometern står på 18 grader. Den 8:e november!!!!!! Fantastiskt - det ska vi leva länge på i vinter.
Men om sanningen ska fram så har dagens väder inte varit det bästa. Det har varit varmt - säkert minst 23 grader när det var som bäst - men det har också regnat emellanåt.
Vi lyssnade på väderprognosen i morse och den lovade sol och värme (det hade regnat några timmar under natten dock) så vi bestämde oss för att "pressa" en sista dag på stranden i Calpe.
Men gissa om vi blev förvånade när vi kom fram - för det första var solsängarna bortplockade. För det andra vällde kraftiga dyningar in mot stranden som till och med skulle hindrat mig från att bada. Och för det tredje tornade mörka moln upp sig på himlen.
Så vi satte oss och tog en kaffe på en uteservering - och när kaffet var slut kom de första regndropparna. Så det var bara att bege sig av hemåt igen.
I Altea hade det också regnat såg vi på gatorna, men det såg ut att bättre på sig så vi tog oss en promenad ner till stranden för en lätt lunch. Och vi hann inte mer än ner så började det småregna. Så vi fick snabbt sätta oss under ett parasoll och beställa in vår sallad.
En knapp timme senare var dock regnet puts väck igen och solen sken från den klarblå himlen. Tur att det kan ändra sig snabbt!
Efter ytterligare ett litet stopp (denna gång sittandes i solen med en kaffe) så började vi vandringen hemåt igen. Och vi tog den "jobbiga vägen" - dvs den med 284 trappsteg. Det som inte dödar det härdar sägs det ju - så man får helt enkelt se det som ett motionspass.
På väg hem träffade vi också på några katter varav en blev en riktig favorit. Jättekelig och go!
Och för att ytterliga plussa på träningspasset idag så har vi gått nästan samma väg en gång till nu ikväll. Vi åt middag på El Perro Negro som ligger precis där trappan börjar, men den här gången tog vi den längre men mindre ansträngande vägen hem. Typ "bara 80 trappsteg" - men desto mer uppförsbackar däremellan......
God middag var det och nu är vi proppmätta och det är dags att gå och lägga sig. I morgon ska vi njuta av de sista Alteatimmarna för den här gången.
 
 
 

Sommaren kom tillbaka!

Publicerad 2014-11-07 20:41:26 i Allmänt

Vet inte vad som hände, men i morse när jag steg upp (kl sju för vi hade en relativt tidig speltid) så stod termometern redan på 15 grader trots att solen inte gått upp än.
Och värmen fortsatte. Ganska blåsigt vilket försvårade golfspelet på vissa hål (motvind) men en strålande sol och riktigt skönt.
Jag försökte följa soluppgången i morse och det blev ett par bilder innan vi åt frukost ute och sen åkte iväg till Villa Itanan för dagens runda med Ingrid och Björn.
Dagens utmaning - damerna mot herrarna - slutade dessvärre i förlust för damerna, men vi misströstar inte. Vi har en tidigare vinst och en oavgjord match så det var väl inte mer än rättvist att gubbarna vann idag.

 
 
I den interna kampen melllan mig och Micke tvingades jag också se mig besegrad. Men inte med mer än ett slag så det var definitivt inte solklar seger för herr Ohlsson. Och med tanke på att jag inte ens är medlem någonstans och därmed spelar väldigt sällan så tycker jag den förlusten var väldigt marginell :-)
Väl hemma igen njöt vi av den sista eftremiddagssolen på terrassen. En GT medan Micke räknade ihop resultaten.
 
Och trot eller ej - men så här strax efter åtta-tiden är det fortfarande nästan 20 grader på terrassen där vi just avslutat vår middag. Och den var god - en "skaldjurssallad" bestående av paprika, lök, tomater och langostinos. Och över det en dressing av vitvinsvinäger och olivolja.
Dessutom en grekisk sallad och några skivor serranoskinka och nu har Micke precis kommit upp med kaffet. Ja - vi sitter fortfarande ute. Jag sitter i kortärmat och bloggar och Micke sitter med en pannlampa på huvudet och löser korsord.Jag kan lova att vi njuter!!!!!
 
 

Torsdag - och semestern börjar närma sig sitt slut.....

Publicerad 2014-11-06 23:18:30 i Allmänt

I morse vaknade vi till en otroligt blå himmel. Inte ett moln så långt ögat kunde se, men ganska svalt. Halv åtta när jag första gången kollade termometern stod den på ynka 11 grader - men det gick tack och lov snabbt uppåt. När vi en timme senare åt frukost på terrassen och solen hade börjat värma så steg graderna snabbt.
 
Förmiddagen var vikt åt praktikaliteter som ett besök på servicebyrån för att betala en räkning och sen banken för att hämta ut våra nya bankkort. Låter ju simpelt men allt tar sin tid och är det kö så är det bara att invänta sin tur.
Efter det fick vi besök (efter vårt påkallande) av mannen som bytte vår markis för ett tag sen. Vi tycker att den är lite väl "vågig" i tyget och käns inte riktigt spänd - men han förklarade (på spanska såklart) att det var helt naturligt att en så bred markis inte kan vara helt slät. Vad göra???? Ja det är ju bara att gilla läget. Priset var ju dessutom ganska billigt - så man får väl vad man betalar för.......

Efter det blev det en promenad ner till stranden och en "lightlunch" eftersom vi hade bokat bord på La Costera till kvällen. Solen fortsatte att stråla från en klarblå himmel och inte bara vi utan även hundarnha på strandpromenaden behöver sina vattenhål.... :-)
 
Nu är vi nyligen hemkomna från kvällens middag på La Costera. Mätta och belåtna (nästan för mätta) och det är dags att krama kudden. I morgon har vi tidig tee-off med Ingrid och Björn. Golf igen med andra ord.
 

Igår kom hösten till Altea

Publicerad 2014-11-05 19:32:00 i Allmänt

Även om många vackra dagar med solsken återstår så har den härliga högsommarvärmen med temperaturer på runt 25-26 grader lämnat oss nu.
Måndagen var fortfarande lika varm och skön som alla tidigare dagar och vi promenerade till Albir och åt lunch hos Tracy på Bistro Amics. Det blev som så ofta en sen lunch (eller tidig middag för det blev ingen mer mat den dagen) och när vi på tillbakavägen stretade uppför backarna och trapporna så hann det till och med börja skymma så smått. Skymningen kommer strax före klockan sex och en halvtimme senare är det "becksvart" ute. 
 
Hela förra veckan har radiostationen vi lyssnar på (Bay Radio) snackat om att det skulle bli regn på tisdagen - och se det stämde. Vi vaknade vid åttatiden av att det började smattra lita lätt på terrassen. Och regnet fortsatte några timmar. Inga mängder utan mer lätt regn - och vid tolvtiden var det färdigt med nederbörd och klockan tre på eftermiddagen satt jag i solen och lyssnade på min ljudbok. Allt medan Micke körde det sista småmålandet i köket.
Under de regniga timmarna på förmiddagen åkte vi till shoppinggallerian La Marina. Inte för att vi behövde nåt speciellt men jag hade sett en snygg duk i en inredningstidning. Och den fanns att köpa på Zara Home så den ville jag gärna se "live". Och den var lika snygg som i tidningen så det blev avslut på den. På bilden nedan syns bara delar av den. Den är "normalstor" men jag fotade den bara delvis utlagd på bordet. Den får nog följa med oss hem till A-dam. Åtminstone tills vidare.
Och precis som rubriken lyder kom hösten i sällskap med regnet. Kvällen blev sval och bjöd inte till utesittning. Vi tog en promenad till La Castell och köpte en pizza som vi sen avnjöt hemma - fast inomhus för första gången sen vi kom hit. Men det var inte kallare än att vi kunde ta ett glas rött ute på La Catell's uteservering medan vi väntade på att pizzorna blev klara.
 
 
Idag onsdag var det åter dags för golf. Solen var tillbaka i god form men luften var svalare och temperaturen stannade någonstans vid 20-21 grader. 5 graders skillnad betyder en hel del men det var perfekt golfväder. Vi fick sällskap av ett pensionärspar från Helsingfors och eftersom de pratade perfekt svenska och vi "fann varandra" direkt blev det en jättetrevlig runda.
 
 

Lägenhetsstrul blandat med härliga dagar i Altea

Publicerad 2014-11-02 22:16:00 i Allmänt

Jaha - det kunde man ju ge sig den på. Att det skulle strula med vår hyresvärd alltså. För några veckor sen satt hon i vårt vardagsrum en fredagkväll och grät och berättade att hon hade behov av att få tillgång till lägenhenheten så fort som möjligt. Och när vi snabbt fixar fram ett alternativ och erbjuder oss att flytta ut den 1:a december - ja då börjar hon vackla och säger att hon inte kan ta tillbaka den med så kort varsel. 
Så nu står vi tillbaka på ruta ett och räknar med att bo kvar till sista mars 2015, men, men  - vi får väl se var det slutar. Vi utgår i alla fall från att den lägenhet vi tittade på för en dryg vecka sen inte längre är i spel. Tyvärr!!!!

I fredags var vi än en gång i Calpe och låg och lapade sol och badade i det väl tempererade Medelhavet. Skulle tippa på att temperaturen ligger på runt 23 grader. Jätteskönt med andra ord! Och till och med Micke vågade sig på ett dopp även om han inte ligger och guppar runt lika länge som jag.
 
Igår fredag hade vi Ingrid och Björn här på middag. Vi var tveksamma till om vi skulle kunna äta mer än förrätten/drinktilltugget ute på terrassen men oj så fel vi hade. Vi satt ute ända fram till klockan var halv ett då våra gäster gick hem. Vi bjöd på musslor enligt mitt favoritrecept. De var inköpta tidigare samma dag på Carrefour där fiskdisken förutom allehanda fiskar och skaldjur även bjöd på en lång kö. Det var 25 nummer före mig, och om det är normalt eller om det berodde på att det var helg (Alla Helgon) ska låtas vara osagt. Men populärt var det alltså att köpa fisk/skaldjur/bläckfisk (finns i massor av varianter.....).
 
Längst upp till vänster i bilden ovan syns ett hundratal små segeljollar som hela dagen igår tävlade på havet utanför Altea. Häftigt att se så många båtar på en gång - även om de var små,
 
Idag söndag har vi spelat golf (urusel sådan för min del) på Alenda golf Club som ligger en bit innanför (längre inåt landet alltså) flygplatsen. Det är den första klubben där Tiina och Bernt var medlemmar när de flyttade hit för snart 10 år sen. Banan var (trots att vi hört motsatsen) i ganska dåligt skick. "Övervattnad" vilket betyder svampiga greener och många blöta pariter och så var fairways i vårt tycke alldeles för "lurviga".
Nu ska man inte skylla på banan för att man spelar dåligt och det gör jag inte heller. Det var absolut mitt eget fel att jag slarvade iväg en massa slag i onödan.
Banan bjöd förutom golfen på en del fina blickfång bland annat en del häftiga kaktusplanteringar och massor av olivträd med mogna (svarta) oliver. Och så träffade vi på en otroligt kelig katt - men lite lömsk. När man slutade att klappa honom så fräste han.,......

Och nu har vi nyligen avslutat ännu en grillkväll på terrassen. Mums och mysigt på samma gång!
 

Om

Min profilbild

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela