ohlssonsiamsterdam.blogg.se

Dagbok för våra år i Amsterdam & London.

Barcelona igen !

Publicerad 2014-09-30 13:22:41 i Allmänt

Rubriken betyder inte att vi ska åka dit igen utan att det är dags för lite bilder från helgen. Lördagen var som vi skrivit tidigare, en riktig kanondag med strålande sol. Det blev mycket promenerande och trots att Anne var lite krasslig, en förkylning, så gick vi stan runt under hela dagen. Självklart med några små pauser för vätska och intag av lunch. 
 
Vi började med att gå till den berömda La Rambla som är en gata som går från hamnen och upp mot den centrala platsen Placa de Catalunya. Ramblan var nog en liten liten besvikelse. Vi hade nog båda väntat oss något maffigare. Ramblan är ett promenadstråk mitt i gatan med olika typer av försäljning och utmed sidorna olika barer och cafeér. Det var också här som saluhallen låg. Det är en saluhall som är det häftigaste vi sett. Bilderna visar entrén och ett ställe där man bl a sålde torkade chilifrukter. Observera skylten om fotoförbud som jag inte såg förrän efter bilden var tagen. 
 
 
 
 
 
Sedan vandrade vi vidare upp i staden. Det blev ett kort besök på det stora varuhuset Corte Ingles som ligger vid Placa Catalunya. På vägen dit passerade vi ett antal fina hus med fasader av den berömda Gaudi. Tyvärr var det några av husen som var täckta med byggnadsställningar och skyddsväv. Man kund dock se att det fanns mängder av fina hus, inte bara av Gaudi. 
 
 
 
 
 
 
När vi lämnade Placa Catalunya var målet den "ofullbordade kyrkan" Sagrada Familia. Man säger att den ska vara färdigbyggd någon gång efter 2020 men jag är skeptisk till det. Det måste vara det bästa turistmålet som finns om kyrkan fortsätter att vara "ofullbordad". Den var hur som helst häftig att se. Kolla också in den otroligt blå spanska himlen. Eller man kanske ska säga att den är Catalansk. Man ska ju snart ha en folkomröstning för att bestämma om man ska bryta sig ut ur Spanien och bilda ett eget litet land. På balkonger och i fönster har man hängt ut den catalanska flaggan lite överallt så det syntes verkligen att något var på gång. 
 
 
 
 
 
 
Efter att vi lämnat Sagrada Familia var det dags för lunch. Den intogs på ett lokalt ställe i en "gatukorsning". Ibland är det enkla det godaste, när man är jättehungrig efter allt promenerande. En härlig sangria gjorde inte saken sämre. Precis som vi upplevde på kvällarna så ska man nog ibland försöka hitta de lokala ställena på sidogatorna. Men det vet ju alla redan. 
 
 
 
 
 
 
Efter lunchen gick promenaden tillbaka mot området där vi bodde. Vi skulle passerade dock förbi flera ställen av intresse. Triumfbågen, katedralen, de gotiska kvarteren för att sedan komma tillbaka vid saluhallen där det blev en sista paus för de trötta kropparna som då behövde påfyllning av div vätska. Det behövdes inför den sista korta biten tillbaka till hotellet där vi var vid 18 tiden. 
 
 
 
 
 
 
 
På kvällen blev det en god middag på en av "bakgatorna" i närheten av hotellet. Efter det behövdes en natts god sömn innan det var dags för den regniga söndagen. Som vi skrivit tidigare blev det en förmiddag på övervåningen i en buss, tack och lov med tak. Sidorna var dock öppna så "fotografen" som satt längst ut blev ganska blöt mellan varven. Hur som helst var det tur i oturen att det var den dagen vi åkte buss för det var definitivt inget promenadväder. Eftermiddagen med lunch/middag tillbringade vi nere i hamnen på ett stort shoppingcenter. Vi kunde sitta ute, under tak, och äta men till slut fick vi lov att gå in eftersom regnet blåste in på uteserveringen. Vi fick sedan verkligen "slåss" för att få en taxi till hotelllet, där vi torkade upp oss i lobbyn innan det var dags att åka till flygplatsen. 
 
 
 
 
 
 
Hemfärd !!!  Ja som vanligt det senaste halvåret så var det inte helt problemfritt. Vi skulle ha landat på Schiphol strax före 24.00. Nu blev det inte så utan vi startade från Barcelona 24.00 och landade 01.45 på Schiphol. Alltså ännu en sen hemkomst. Men som vi säger "man får inte vika ner sig". Det är bara att gilla läget och se glad ut. 
 

En helg går så fort

Publicerad 2014-09-28 17:45:02 i Allmänt

Nu sitter vi på hotellet där vi hämtar våra väskor innan vi åker till flygplatsen.
Igår lördag hade vi kanonväder med närmare 25 grader och klarblå himmel. Då passade vi på att vandra runt och titta på alla sevärdheter som man kunde nå till fots. Ett litet smakprov kommer med detta inlägg, så får Micke lägga in "proffsbilderna" från riktiga kameran när vi kommit hem.
Idag var vädret dessvärre som utlovat - började med mulet och sen från halv tolvtiden regn. Som senare blev ännu mera regn.

Men vi gjorde det bästa av situationen och åkte rundtursbuss och klarade oss därmed från det värsta regnet.
Eftermiddag blev det lunch nere i hamnen och när vi skulle gå därifrån var det värsta ösregnet så vi fick "slå oss fram" för att få en taxi.


Barcelona

Publicerad 2014-09-27 00:07:02 i Allmänt

Nu har vi precis kommit tillbaka till hotellet efter en sen matbit. Vi landade strax efter nio, fick vårt bagage snabbt och tog en taxi till hotellet.
Efter uppackning gick vi ut och hittade ett litet matställe i ett gathörn bara några hundra meter härifrån. Så nu är vi mätta och belåtna och redo för en dag på Ramblan mm i morgon.
Kvälls- (natt) temperaturen ligger på härliga 23 grader.


55, 34 och 1½

Publicerad 2014-09-23 22:43:00 i Allmänt

55, 34 och 1½ - ja det är en underlig nummerserie. Men alla siffror har en väldigt speciell bäring på 23 september:

  • Micke fyller 55 år idag
  • För exakt 34 år sen träffades vi på Golden Hits
  • Idag för 1½ år sen lämnade vi Sverige
Mycket att fira med andra ord. Och det gjorde vi genom att gå ut och äta på en italiensk restaurang - Toscanini. Det är ingen "simpel pizzeria" utan en riktigt bra italiernare med en fantastisk meny. Så pass populär att man måste boka bord många veckor i förväg. Handlar det om en helg kan det vara ett par månader i förväg. Tro oss - restaurangen ligger inte alls långt ifrån oss, tvärtom, den ligger på samma gata som lördagsmarknaden. Och vi har flera gånger gått förbi helt vanliga vardagskvällar och försökt gå in och få en bit mat - men sorry - det har varit helt fullbokat. Jag har lyckats ett par gånger när jag haft besökare här - för då har jag vetat om i så god tid - och till ikväll hade jag alltså redan för nån månad sen bokat ett bord.
Och - det är väl värt väntan. Maten är underbart god. Sist jag var där (med "mina bank-golf-tjejer") tyckte jag att servicen var lite si-sådär - men ikväll fanns inget att klaga på.
Vi delade på en italiensk chark-tallrik till förrätt. Till varmrätt åt Micke kalv och jag åt ett spett med kalvlever och italiensk korv. Vi var bägge två mer än nöjda.
Efter maten ville Micke ha en kaffe och grappa och jag försökte få in en italiensk kaffedrink ("Galliano Coffinero") men den hade de inte. Så de rekommenderade en annan kaffedrink som bestod av kaffe och grappa. Inte i min smak - men, men - nu vet man att det inte är nåt man ska ta in nästa gång.
Som helhet var vi jättenöjda - och priset kan man inte heller klaga på. 105 EUR och då ingick förutom maten som beskrivits ovan även ett glas vitt vin som "fördrink" och sen en flaska husets röda. Mycket prisvärt med andra ord,
Micke har redan sagt att han gärna vill gå tillbaka.

Så det var väl en jättetrevlig firar-kväll. Såväl födelsedag som "när-vi-träffades-dag" och att det i princip är halvtid här i Amsterdam. Tänk - vi har redan varit här i 18 månader!!!!! Vart har tiden tagit vägen?????
 
 

Varken golfträning eller Nordsjökust

Publicerad 2014-09-21 20:30:52 i Allmänt

Ibland ändrar man sina planer - som tex idag.
Vi hade ju pratat om lite golfträning alternativt åka till Nordsjökusten men efter att jag hade lagt några förmiddagstimmar på jobb så bestämde vi oss för att turista lite på stan istället.
Så vi gav oss ut på en promenad i det forsatt sommarvackra vädret. Fortfarande varmt, men det märktes att det nu växlat till nordliga vindar. Dock varmt nog att inte behöva släpa med sig någon jacka, och när vi tog en lättare lunch i solen gassade det på riktigt bra.
Den här helgen har der traditionella Dam-tot-Dam-loppet gått av stapeln. Det är en löpartävling/cykelävling/vandring mm som körs såväl lördag som söndag. Den "riktiga" tävlingen går mellan Amsterdam och Zaandam och streckan är 1,6 mil.
Men som så många andra populära och stora evenemang så växer det fram en massa varianter i olika sträckningar. Årets nyhet var visst en kortare "nattversion" också.
Hur som helst mötte vi hur mycket cykeldeltagare som helst när vi vick ner på stan. Och på Damtorget (där vi intog vår lunch) hade man en stor scen där man spelade härlig 80-talsmusik och massor av cyklister som antagligen var klara med sin insats intog kalla öl och tilltugg.
 
 
På väg hem så hittade vi platsen där fotografiet på vår stora IKEA-tavla är tagen. Så nu har vi även en "äkta" version.
 

Lördag i A-dam

Publicerad 2014-09-20 22:20:55 i Allmänt

Sommarvärmen fortsätter. De senaste dagarna har det varit minst 25 grader ute. Såväl barn som vuxna har svalkat sig i kanalen.
Ikväll satt vi ute på balkongen tills det var dags att laga middag och då var klockan halv åtta och det var fortfarande mer än 22 grader ute. We like!!!!
Lördag fm var sig lik, dvs bjöd som oftast på marknadsbesök. Förutom blommor blev det bla torskrygg och grönsaker.

På eftermiddagen en "utflykt" till Purmerend - ytterligare en stad att pricka av. Det var vår optiker från Specsavers som tipsat om det. Knappt två mil från oss och med trevlig shopping.
Väl hemma igen satt vi som sagt på balkongen och njöt av sensommaren innan det var dags att laga till torskryggen.
I morgon inget särskilt planerat. Kan bli golfträning eller Nordsjökusten - vi låter vädret styra.


Höstfint på balkongen

Publicerad 2014-09-17 20:50:00 i Allmänt

 
Eller höst och höst??? Det har varit 25 grader ute idag och nu när klockan passerat halv nio på kvällen så är det fortfarande 22 grader på balkongen. Mer sommar än så får man leta efter.....
 
Micke har i alla fall under tiden jag var på konferens planterat klart de höstblommor som vi köpte i söndags. Men många av sommarblommorna är fortfarande fina så de får ju självklart stå kvar. Såväl Fuchsia, Marguerit, Gardenia som Snöflinga är fortfarande lika frodiga som för en månad sen. För att inte tala om Hängpelargonen som bor tillsammans med Bambun. Men hade vi nu köpt på oss lite höstfägring så fick man ju göra plats för det.
 
Konferensen slutade redan efter lunch idag, och då tog vi tillfället i akt att åka och hämta våra nya glasögon som enligt meddelande från Specsavers var klara. Så nu kommer vi att "se bättre ut" :-)
 
 
 

Konferens - igen

Publicerad 2014-09-16 22:22:25 i Allmänt

Den här gången är jag i Wolfheze på Kontorschefskonferens i två dagar. Det ligger nästan en och en halvtimme österut från Amsterdam. Inte så himla långt från tyska gränsen faktiskt.

På schemat idag stod bland annat diskussion om hur en bra Business Plan ska se ut och vikten av mätbara mål som följs upp regelbundet.

Det vackra vädret gjorde att vi kunde köra grupparbeten ute i solen. Och även drinken före middagen intogs ute.
Hade kanske tänkt mingla runt ett tag till, men efter att fått hjälp av receptionen att få fram en hårtork som saknades på rummet insåg jag att det nog är ganska skönt att knyta sig.
Imorgon börjar vi redan halv nio.


Hitta fel bild !

Publicerad 2014-09-14 22:30:37 i Allmänt

Vilka bra bilder det var i förra inlägget. Men en var fel. En av dem var från KLM open på Europatouren.
På Handelsbankens personaldag hade vi inga caddies vilket de hade på Kennemer GC i Zandvoort där proffsen spelade i helgen.

Bilden som visar Robert Karlsson mfl på hål 4 på fredagens spel i KLM open. Det blev inga fler bilder eftersom jag inte ville störa någon.

Fredagen var en otroligt bra dag på Kennemer GC. Härligt väder, mycket folk och bra golf. Man fattar inte hur det går till när proffsen slår till bollen.

När man själv sedan spelar så undrar man varför man försöker göra detsamma !!!!!!

Valvaka - som i så många andra svenska hem

Publicerad 2014-09-14 21:58:00 i Allmänt

Jaha - veckan och helgen går mot sitt slut och vi sitter här och tittar på "valrysaren" som utlovats. Ingen rysare precis..... Vi poströstade för en dryg vecka sen, så våra röster lär väl höra till de sista som räknas. Inte för att de kommer göra varken till eller ifrån.

Veckan som gick var ganska intensiv med bland annat ett blixtbesök i Stockholm. Igår lördag var det årets "personaldag" i regionbanken och nästan 80 personer hade anmält sig till golfspel, prova-på-golf och skytte. Vår träningskväll till trots i torsdags hjälpte varken Micke eller mig upp på prispallen. Vi spelade bägge två exakt lika många slag brutto vilket innebar 31 poäng för Micke och 30 för mig. Jag har alltså lite lägre handicap varför min poängsumma blev lite lägre.
Men det räckte som sagt var inte långt när vinnaren hade över 40 poäng!!!!!
Dagen var hur som helst mycket lyckad. Högsommarvärme och god stämning både före, under och efter spelet.
Idag söndag åkte vi till "tuinen" dvs plantshopen där vi brukar handla. Det blev lite inköp av mer höstanpassade växter. Balkongen är fortfarande jättefin, men några saker som tex surfiniorna börjar definitv se slitna ut och behöver bytas ut. Så nu får Micke iträda sig trädgårdsmästarrollen igen nån dag och fixa till lite höstkänsla här på nionde våningen. Han blir utan bil tisdag och onsdag eftersom jag ska iväg på en kontorschefskonferens och därmed lägger beslag på bilen.

På plantshopen hade man stängt av ett stort parti där förberedelserna inför julen redan börjat!!!! Man håller alltså på att sätta upp ett jätterum med alplandskap och precis som förra året kommer barnen också kunna åka en rundtur i en autentisk linbana. Observera att det idag är den 14 SEPTEMBER - så det är ju ett bra tag kvar till jul :-)

 
Eftersom vi idag tog en rejäl sovmorgon och därmed en sen frukost så skippade vi lunchen. Istället tog vi efter besöket på plantshopen en promenad i det fantastiskt vackra vädret. En bra bit över 20 grader i solen. Vi gjorde så här ett och ett halvt år efter vi flyttat in en ny upptäckt - det finns en typ "4-H-gård" inklämd mellan de gamla vackra husen på andra sidan kanalen. Får, getter, höns, kaniner gäss mm gick fridfullt omkring och det var helt fritt för vem som helst att gå in och titta/hälsa på djuren. Så charmigt! 
Men vi valde att ta vår paus på uteserveringen på en trevlig pub/restaurang en bit längre bort. Vi fick en härlig plats i solen där vi njöt av ett glas vin och en "planka" med lite ostar och charkuterier. Det fick bli vårt "mellanmål" mellan frukosten och kvällens middag som återigen blev musslor. Vi kan knappt själva förstått att vi blivit så sålda på dessa små skaldjur. Underbart gott - och man blir sådär lagom mätt.
 

Redo för lördagens golftävling!

Publicerad 2014-09-11 21:37:22 i Allmänt

Nu kan vi inte göra så mycket mer än att hoppas på att formen håller i sig till lördag. Då är det nämligen bankens årliga golftävling där såväl jag som Micke står på startlistan.
Årets förutsättningar känns lite bättre - vädret är sommarvarmt och soligt (22 grader idag) och det utlovas minst lika vackert väder till helgen. ( Annat var det förra året - ösregn, storm och drivis.) Och på kvällens träningspass på golfklubben "ägde" vi rangen.
Fast om man ska tro på gammal skrock så lär det ju vara bättre med ett uselt genrep.....

Micke får ytterligare en chans att insupa kunskap om hur man SKA slå golfslag då han i morgon ska ge sig av till tävlingen KLM Open som spelas på Kennemer golfklubb i Zandvoort. Där spelar alltså Europatouren den här veckan och Sverige har även ett antal spelare med i startfältet.

Faktisk är det inte bara golftävling på lördag utan det är en typ av "personaldag" där alla inbjudits till att delta i olika aktiviteter. Är man inte redan golfspelare och vill delta i tävlingen kan man delta i en "prova-på-lektion" i golf. Och känner man inte alls för det finns även möjlighet att testa skytte. (Vet inte om det är lerduva eller nåt annat....)

Det är nästan 80 personer som anmält sig till de olika aktiviteterna, och det hela avslutas med en "borrel" vilket alltså innebär öl/vin och lite holländska tapas (det är inga odds på att Bitterballen mm kommer att serveras).

Efter avslutat träningspass ikväll njöt vi av den sista solen på klubbens terrass innan vi satte oss inne och åt en god middag. Återigen lika förvånade över att det en torsdagkväll är full aktivitet i klubbhusets restaurang. Mer eller mindre fullsatt.


 
 

Nu ska två bli tre!

Publicerad 2014-09-09 17:56:12 i Allmänt

Nej - vi väntar INTE tillökning. Inte ens en liten guldfisk är på väg att utöka familjen. Det rubriken åsyftar är att vi nu bestämt oss för att förlänga vistelsen i Holland ytterligare ett år. Det betyder att vi blir kvar här till slutet av mars 2016. 
Det kan tyckas att det är lite väl tidigt att ta beslut om det redan nu, men det har faktiskt gått ett och ett halvt år sen vi kom hit - och eftersom vi trivs så bra i lägenheten och hoppas få förlänga hyreskontraktet - så bör vi meddela vår hyresvärd i god tid. Risken är annars att de (som har 6 månaders uppsägningstid jämfört med våra 3 månader) tar det säkra före det osäkra och säger upp oss. Att hitta nya hyresgäster kan ta sin tid så ett sånt agerande skulle vara fullt förståeligt. Nu håller vi tummarna för att de inte fått för sig att sälja lägenheten utan att vi faktist får ett positivt besked om att få bo kvar tiden ut.
 
Det känns jätteskönt att ha bestämt sig - vi har gått och pratat om det ett tag nu - och jag visste ju att chefen skulle bli glad när jag lämnade beskedet. Han har ju redan tidigare sagt att jag gärna får vara kvar tills jag går i pension:-)
 
För att manifistera att vi nu är ännu mer holländare har Micke i dagarna passat på att greppa om sina klubbor i den holländska nationalfärgen.
 
Jag åkte hem lite tidigare från jobbet idag - skälet är att jag snart ska åka tillbaka till Schiphol igen för att åka till Stockholm på en blixtvisit. Det är jobbet som kallar och jag ska på ett möte i morgon och prata om kontosättning och flöden för betalkortstransaktioner. Vi hoppas introducera betalkort här under första kvartalet nästa år så att vi kan erbjuda våra kunder en självklar "vardagsprodukt" som vi för närvarande saknar i sortimentet. Kommer hem igen redan i morgon kväll - så det är verkligen en snabbis.

Igår sålde jag min cykel också. Har jag bara varit ute och cyklat en gång på ett och ett halvt år så lär det säkert inte bli så många fler gånger heller.  På jobbet har jag två svenska kollegor som är här och jobbar varannan vecka. Banken hyr en lägenhet till dem (för att spara in dyra hotellkostnader) och de använder cykel för att ta sig till och från tågstationen. Nu hade en av cyklarna blivit stulen - så jag de fick göra ett kap genom att köpa min. Och eftersom de är kollegor sålde jag den för samma vrakpris jag själv hade köpt den. Nu har vi lite mer plats i garaget också :-) Efter avslutad affär gick vi ut och åt middag tillsammans, jag Anna och Helena.
Solrosorna som vi köpte i lördags morse är trots värme och sol fortfarande helt spänstiga och fina. Ett tips som vi fick och gärna delar med oss av; banka ca 10cm av stjälkarna lätt med en hammare så de "splittrar" sig. Ge sedan blommorna ca 20cm VARMT vatten. (Inte kokande - men bara från varmvattenkranen.)
 
 
 
 
 

"Borde gått till Specsavers" - och det var just vad vi gjorde

Publicerad 2014-09-06 21:23:29 i Allmänt

Vi har under en tid känt att det är dags att uppgradera våra glasögom. Det var nog fyra år sen sist och i vår ålder händer det ju en del med synen..... Jag har dessutom "tappat" ett par av mina glasögon sen ett par månader tillbaka. Vet att jag hade dem när jag åkte till jobbet på morgonen - men när jag kom hem var de borta. Och ingen har sett dem.
Specsavers gör lika mycket reklam här som  i Sverige och de har också samma erbjudande, dvs att man får andra paret gratis.
Så idag åkte vi till Osdorp som är ett förortscentrum där vi bruka göra vår veckohandling på Albert Hein. Där finns också en Specsaversbutik och vi tänkte att vi åker dit, kollar att det är OK att göra en synyndersökning "på engelska" och så tänkte vi boka tid.,
Men vi fick göra allt på en gång. Synundersökning och prova ut bågar. Och det sistnämnda är det svåraste. Det finns ju så mycket olika bågar - och i olika prisklasser - så man blir galen.
Till slut hade vi i alla fall bestämt oss - och då kom den positiva överraskningen. Eftersom vi har privat sjukförsäkring här (sjukvården är ju inte skattefinansierad) - och jag tydligen hade tecknat en "extra" variant så ingår en viss summa för glasögon i den. Så totalt för oss båda med två par glasögon var (progressiva med antireflex och repfria glas) gick hela kalaset på 655 EUR. Det ska jämföras med de drygt 9.000 kronor som jag betalade på Synsam i Sverige för ett antal år sen för ETT par glasögon. Det är alltså lite "pay-back-time" på de försäkringspremier som vi betalar.
 
I morse hade vi i vanlig ordning först varit på marknaden och handlat blommor. Just nu högsäsong för Solrosor och Dahlior så det blev en bukett av vardera.
 

Och efter Specsavers blev det ett besök på IKEA. Dels började servetterna ta slut, dels insåg vi att vår nya golvljusstake "äter värmeljus" (går åt åtta stycken åt gången) så det var bara att "investera".

En annan sak som hände idag var en "gatufestival" i vår stadsdel. En årligt återkommande aktivitet där alla restauranger säljer lite "smakprov" från sin meny men där även vanliga affärer flyttar ut viss försäljning på gatan. Fullt med folk i det varma vädret. Att få sittplats nånstans var helt uteslutet, så vi vandrade runt, tog ett glas vin och gick sen in på en pizzeria för vi var riktigt hungriga. Pizzan var god och nu sitter vi hemma med varsin kaffe och ser fram emot morgondagens golfrunda.

 
 
 
 
 
 
 

Puh - nu är det över!!!!

Publicerad 2014-09-04 22:33:48 i Allmänt

Alla som varit på kurs i presentationsteknik vet hur jobbigt det är. Hur mycket man än förbereder sig så är det på ren svenska skitjobbigt att stå inför kritiska kollegor och en videokamera och göra en presentation.
Och att det är nära kollegor -. som ledninggruppen i det här fallet - gör det hela ännu svårare.
Att prata inför nybörjare som inte vet nåt om banken och kan "hitta" alla fel man säger är ju en "piece-of-cake" jämfört med att göra samma presentation inför sina erfarna kollegor.
Men hur som helst - det är jobbigt men nyttigt.Och inte minst - lika jobbigt för alla.

Vi var på en jättetrevlig kursgård/herrgård i Rijswijk en bit utanför Den Haag. Vi skulle börja "sharp" klockan nio i morse och eftersom det är minst en timmes resväg i rusningstrafik (fast det inte är mer än drygt 6 mil) så startade jag hemifrån redan strax efter sju. Allt för att inte komma för sent.
Trafiksituationen var bättre än förväntat så det tog mig precis en timme att komma fram. 
Själva kursgården ligger vackert lantligt och på väg in fick jag väja så väl för en fasan som en kaninfamilj. Och vid dammen utanför herrgården stod en häger i sin fulla prakt bland såväl änder som kanadagäss. Rena "djurgården" alltså :-)

Förmiddagen körde igång i raketfart där vi direkt ombads att köra första minuten av vår presentation - inför videokameran såklart. Efter det positiv och negativ feed-back från våra kollegor och läraren.
Efter lunch fick vi i uppgift att köra hela presentationen dels med de förbättringar som feed-baclken gett upphov till och också med diverse "påhopp" från publiken. Dvs en övning i hur man hanterar kritiska och motsägande inlägg från åhörarna. Spännande kan man ju uttrycka det......
Hur som helst - alla var nog lika nervösa inför sin presentation  - och alla lärde sig något. Så också jag ;-)
 
Micke har ägnat dagen åt hemarbete och inköp på stan (jag hade ju bilen så han var lite vingklippt idag). Rent konkret innebär det att han idag (igen) tog promenaden ner på stan och den butik där jag i helgen hade hittat en ljusstake och en salladsskål som jag "bara måste ha" :-)

Nu står ljusstaken här vid fönstret och sprider ett härligt sken och salladsskålen (eller fruktskålen om man så föredrar) har ännu inte funnit sin slutliga destination. Vem vet - den kanske hamnar i Altea...
 

Livet är orättvist - eller "Christmas choir"

Publicerad 2014-09-03 21:15:12 i Allmänt

Vi börjar med den första delen av dagens rubtik - nämligen att livet är orättvist.
Sommaren har kommit tillbaka till Amsterdam, solen har lyst hela dagen och det har varit 23 grader ute.

Och medan jag suttit på kontoret och översatt och övat in en presentation (på engelska såklart) så har Micke den lyckans osten gått på golfbanan och slagit bort bollar. Ha, ha - lite rättvisa i alla fall eftersom han var missnöjd med dagens spel - eller så säger han bara så för att jag inte ska bli alltför ledsen.

I morgon ska hela ledningsgruppen träffas på en herrgård utanför Den Haag för en hel dags kurs i presentationsteknik. Jag hatar verkligen sånt. Presentationer har jag hållit i massor under mina år i banken, men oftast till grupper av människor som inte är så insatta i det området som jag pratat om.
Här är det sex andra personer som vet lika mycket som jag - och där hela övningen går ut på att ge feed-back till varandra.
Dessutom på engelska. OK - det är inte modersmålet för nån av oss (jo en av rörelsecheferna är engelsktalande) men jag känner mig inte så där jättebekväm att hålla en presentation på annat språk.

Jag har valt ett ämne som ligger mig varmt om hjärtat - Handelsbankens styrsystem - så jag hoppas att mitt engegemang tar över osäkerheten.
 
Och om det inte var nog med att Micke "fick" spela golf så njöt han även av sommarsolen på eftermiddagen genom att sitta nån timme i "gluggen" och mysa.

Men sen blev det lite bättre avslutning på jobbdagen. Micke mötte mig vid centralen och vi tog gratisbåten över till nordsidan där vi åt en jättegod tapasmiddag på för oss ett nytt ställe - De Pont ("bryggan"). Mycket gott!

 
Jaha - och så var det del två av rubriken - Christmas choir.
Ja lite lustigt var det. För ca 15 minuter sen hör vi vacker körsång utifrån.  Det är självklart mörkt ute så här dags så det tog ett tag för ögonen (i kombination med öronen) att lokalisera varifrån sången kom.
Och det var precis mitt emot oss på andra sidan den lilla kanalen. Där stod en grupp på ca 15 människor och sjöng sånger som mest liknade engelska julvisor. Det där klassiska man sett i filmer hur små körer går omkring och sjunger utanför hemmen. Lite knäppt - men charmigt. Det kanske var en bra akustik över vattnet mellan husen? 
 

Sommaren är tillbaka

Publicerad 2014-09-02 07:55:00 i Allmänt

Äntligen är solen och värmen tillbaka. Visste väl att det var lite väl tidigt för höst redan. Igår kväll satt vi ute på balkongen och vid åttatiden var det fortfarande runt 20 grader. Idag en fantastiskt vacker morgon och de kommande dagarna har det utlovats 24 grader. Härligt! Nu på väg till jobbet :-)

Om

Min profilbild

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela