ohlssonsiamsterdam.blogg.se

Dagbok för våra år i Amsterdam & London.

Reservdelsinformation mm !

Publicerad 2015-04-30 22:02:44 i Allmänt

I dag är det Valborgsmässoafton vilket inte betyder någonting här i Holland. Detsamma gäller i morgon, första maj, som är en helt vanlig arbetsdag för alla utom hemarbetaren som är under rehabilitering. Anne kommer alltså att jobba som en vanlig fredag i morgon. Däremot får vi igen det på tisdag nästa vecka då det är "Befrielsedagen". Det är en dag då man firar att nazi-Tyskland kapitulerade och Holland blev fritt igen. Kvällen innan, måndagskvällen, hedrar man alla som offrat sina liv i krig. Befrielsedagen är dock bara ledig dag vart femte år och i år är det dags. Förra gången, 2010, inföll dagen på en söndag och man blev "lurad" på konfekten. 
 
För min egen del så fortgår rehabiliteringen sakta men säkert. Fortfarande stående övningar som ska göra att jag kan lägga mer och mer tyngd på den nya höften. I dag kanske jag belastar den med ca 75%. I tisdags blev jag "vallad" ute på kajen av en fysioterapeut. Det föll väl ut och sedan dess går jag ut två gånger om dagen och försöker gå lite längre för varje gång. Självklart med kryckor och i långsamt tempo. Mellan rehab och promenader försöker jag sysselsätta med sådant jag klarar av. Jag märker tydligt från dag till dag hur styrkan och rörligheten i höften ökar, känns som ännu bättre än förra gången. 
 
I går var jag tillbaka på sjukhuset för att ta bort stygnen/klamrarna. De är som häftklamrar i metall som plockas bort med en liten tång. Inga problem utan bara skönt att bli av med. Sköterskan tyckte såret såg bra ut och sa att jag fick ta bort bandaget redan på kvällen. I dag kunde jag inte låta bli att ta en bild av "ärret" och fascinerades av hur kroppen kan läka ihop ett så stort ingrepp på två veckor. Skönt också att få ligga i den högre delen av sängen, nu kan jag ligga och se ner på Anne när vi sover. Hoppas dock att bli av med extramadrassen snart. Det räcker med att tvingas sova på rygg i flera veckor till.
 
 
 
Om det inte finns något att göra och solen skiner så går det alltid att sitta på balkongen och njuta av utsikten över staden och folklivet nedanför på kajen. I dag blev det lite drama på kajen. Plötsligt fick jag syn på fyra vuxna och tre ganska små barn som verkade väldigt stirriga. De irrade runt vid kajkanten och tittade ner i vattnet. Folk stannade och tittade ner i vattnet. En av männen i sällskapet lade sig ner över kanten och tittade ner. Först trodde jag att någon ramlat i vattnet, men det var inte tillräckligt stressat för det. 
 
Folk stannade och tittade ner i vattnet men de flesta gick i väg igen. Kvar var de fyra vuxna och de tre barnen, varav det minsta grät hejdlöst hela tiden. Dom så faktiskt väldigt svenska ut och att dom var turister var det ingen tvekan om. När jag tittade till dom nästa gång hade dom fått hjälp av en anställd på ett café i bottenplanet i vårt hus. Med en sopkvast lyckades man fiska upp en barnvagn ur vattnet. Man förstår ju hur stor chocken måste ha varit när barnvagnen rullade ner en i vattnet. Jag vet inte hur och när man fick ur barnet men man kan ju bara tänka sig hur det varit om det lilla barnet suttit i vagnen. Dom fick säkert ingen lugn och fin kväll. 
 
Nåväl allt gick bra men man ska vara på sin vakt här i Amsterdam när man går intill vattnen, det finns nästan aldrig några räcken utan man ramlar bara rakt ner. Jag tänker i alla fall på det när jag är ute med kryckorna i blåsten och har lite dålig balans. 
 
 
 
 

Återhämtning!

Publicerad 2015-04-29 18:55:33 i Allmänt

Tänk jag "orkade" inte ens blogga igår.....
Det har varit en så trevlig helg med besök, men också intensiva dagar.Ja Micke har ju bloggat om vad vi gjort under helgen så nu är det "bara avslutningen" kvar.
 
Jag tar vid där Micke slutade - nämligen på Seafood Bar. En som namnet säger fisk- och skaldjursrestaurang som faktiskt inte hade nåt annat än just det på menyn.
Men vilka goda grejor!!!! Vi började med hummersoppa till förrätt och sen tog vi in en "mixed grill chef's special" vilket var ett stort fat (för oss alla) med olika fiskar, musslor, räkor, hummer mm. Och till det drack vi en flaska Prosecco. Oj så gott det var - dit ska jag ta med mig Micke när han blir tillräckligt mobil.
 
 
 
Måndag morgon blev det då "äntligen" kungens födelsedag. Efter en rejäl frukost var vi beredda att ge oss ut i det vackra vädret. Och självklart måste vi visa oss solidariska med folket så vi hade små kronor på huvudet och orange "hula-hula-band" runt halsen. Allt för att hylla kungen Willem på hans födelsedag.
 
 
Och vimmel var det. På sina håll nästan omöjligt att ta sig fram. Men turligt nog fick vi tag på ett litet uteserveringsbord vid kanalkanten på Prinsengracht. Och där satt vi ett par timmar och njöt av vin, sol och att titta på alla båtar som flöt fram i en jämn ström.
 
 
 
Hemma väntade Micke på balkongen. Och balkongen - ja den hade vi också dagen till ära smyckat med vimplar i nationens färger.
 
Måndag kväll blev det "restaurangmat hemma", dvs take-away. Och då fick även "kryckmannen" vara med på middagen.
Och tisdag morgon blev det arbetsdag för mig. Anne och Christine hade kostat på sig ytterligare en semesterdag och kunde shoppa loss på stan innan de på sen eftermiddag åter satte sig på flyget tillbaka till Stockholm.
 
Vi tackar igen för trevligt besök och tack, tack, tack för alla fina presenter!
 

Ett hav av blommor.

Publicerad 2015-04-26 20:51:39 i

Titeln i dag är något dubbelbottnad. Allt kommer att få sin förklaring. Efter en sen frukost tog damerna ut bilen för en utflykt.  Det började med det obligatoriska besöket i Zandvoort vid Nordsjön. 


Efter en lunch på en av strand-restaurangerna drog dom vidare. Nu var det området kring Keukenhof som gällde.  Först ett besök vid "vägmarknaden" utanför själva blomsterparken. Där köptes det afrikanska liljor, (rotklumpar). Dessa ska hem till Sverige för att blomma med ståtliga blå blommor i sommar. 

Nu var dom inte nöja med det utan åkte tillbaka mot en liten by som heter Hillegom. Där hade Anne hittat ett självplock för tulpaner. Dom har självplock av de blommor som är på G för säsongen. Senare blir det sommarblommor och jag kan tänka mig att det blir fler besök där senare i vår och sommar.  Självplockets namn ? "Annemiekes picking garden" lite roligt !


Som ni ser blev resultatet en fin bukett med tjugotalet stora tulpaner i blandade färger och former. Priset för buketten blev 4 euro !!!!!!  I närheten fanns en mängd tulpanfält som blommar som bäst just nu. Även hyacinterna blommade och doftade fortfarande. 

Nu är det lugnt hemma igen,  Dom är ute och äter middag på ett "sea food ställe" nere på stan. Själv har jag av förklarliga skäl inte kunnat var med på någon av aktiviteterna. Men det kanske blir en utflykt för mig nästa helg. Det blir faktiskt bättre för varje dag. 

Återbesök

Publicerad 2015-04-25 21:15:19 i

Nej det är inte jag som varit till sjukhuset igen. Det är Annes Sverigekollegor och kompisar Christine och Ann som är här igen.  Dom var här i höstas och ville komma tillbaka och uppleva Koningsdag som är på måndag. 

När dom kom hade dom med sig en påse till invaliden. Klassiskt svenskt godis, en Bamsetidning, golftidning mm mm. Måste nämna en visselpipa att vissla på Anne när jag behöver hjälp. Kul påse med mycket glimten i ögat. 

Nu är dom ute och äter. Jag kan inte gå med eftersom jag ännu inte får på mig normala byxor pga svullnaden,  som dock börjar ge sig. Nu är det i stället en lugn kväll med golf på TV för mig tills dom kommer hem igen.


Min nya reservdelshöft mår jättebra och det känns som om det går ännu lite bättre än förra året.  Problemet den här veckan har varit en migrän/kraftig huvudvärk varje natt och en del dagar. Tar på krafterna att inte sova bra. Troligen biverkningar av någon av de mediciner jag tar. Har därför dragit ner kraftigt på värktabletterna och hoppas på bättring. 

Tyvärr har vi fått lite ostadigt väder lagom till helgen men det klarnade upp ngr timmar innan damerna gick ut på stan igen. Nu hoppas vi på hyfsat väder till Koningsdag på måndag så det blir en fin dag när hela Amsterdam lyser i orange färg. Jag vet hur jag skulle ha sett ut om jag kunnat vara med. 

Tack för i kväll. 

Historien upprepar sig

Publicerad 2015-04-23 21:51:30 i Allmänt

Jaha - så var det dags igen att igår åka in på sjukhuset för att byta kompress. Precis vad som hände förra gången.
 
Redan i måndags när sjukgymnasten var här tyckte hon att det hade fuktat igenom lite väl mycket, men vi tyckte nog att det var lite mindre än förra året så vi bestämde att avvakta innan vi tog kontakt med sjukhuset.
 
När jag skriver "fukta igenom" så ska man ha klart för sig att det är en extremt töjbar och inplastad kompress som tål en hel del innan det ses som nödvändigt att byta. Men igår när Micke steg upp så hade faktiskt plasthöljet fått ett litet hål och vätska sipprade ut.
 
Micke ringde sjukhuset och fick en tid att komma in klockan elva. Typiskt nog hade jag åkt till jobbet igår men vi löste det på så sätt att jag kunde låna en av Handelsbankens "pool-bilar" och därmed hämta Micke och skjutsa honom fram och tillbaka.
 
Tack och lov var det bara "gammal vätska" som hade sipprat ut. När kompressen togs bort såg det jätterent och torrt ut och nu har jag fått ett antal kompresser med mig att byta med vid behov. Sjuksyster Anne alltså :-)
 
I övrigt går det framåt med konvalecenten. Benet värker inte så mycket trots att det är rejält svullet ända ner i foten, dessvärre har Micke haft migrän flera dagar i rad, och det tär på ork och humör att ta de starka migräntabletterna. Och dessutom i kombination med alla andra värktabletter som han har.
Hoppas det går över nu så han får koncentrera sig på att rehabilitera benet.
 
 
 
 

VAB-dagarna över - från och med i morgon får Micke klara sig själv.

Publicerad 2015-04-21 22:21:36 i Allmänt

Nu har jag "vabbat" i två dagar. Ett "himla slit" med att serva med vatten, piller, kuddar, fotpall, kläder, mat, hämta ditten och datten mm.
Skämt åsido - det var ju därför jag var hemma, för att han skulle slippa röra sig mer än nödvändigt. Det räcker gott med övningarna som han fått och det man måste röra sig mellan säng, toalett och kök.
Men i morgon börjar allvaret - då får han klara sig själv när jag åker till jobbet.
 
Det ska nog gå jättebra. Idag på sen eftermiddag kändes som om det tog ett litet steg framåt igen så det finns hopp om framtiden.
 
Sommarvärmen har fortsatt här och det var jätteskönt för mig att på eftermiddagen (mellan "uppdragen") kunna sitta och sola på balkongen.
Micke föredrog dock en lite mer skuggig plats.
 
 

Hemma sen i lördags!

Publicerad 2015-04-20 21:45:00 i Allmänt

Ja när det vände så gick det fort. Redan i fredags förbereddes Micke på att få åka hem redan under lördagen. Han var i och för sig minst sagt tveksam. Det var fortfarande många steg kvar på fysion, som att gå i trappor till exempel. Men också att få igång magen vilket måste fungera innan man åker hem....
 
Men det vände snabbt och i lördags morse lät Micke meddela att han skulle bli utskriven efter lunch.
Sjäklart blev jag glad - men jag fick också eld i baken. Skulle ju hinna med att handla, städa, bädda upp i gästrummet mm, mm. Och - i ärlighetens namn hade jag sett fram emot att hinna med några timmar på stan.
 
Nåja - självklart var det mer värt att få hem Micke så jag raskade undan med det förstnämnda. Strosa på stan fick stryka på foten.
 
Vid halv-ett-tiden var jag på plats och checkade ut Micke. Vi stannade till vid sjukhusapoteket och kvitterade ut allehanda mediciner. Det mesta smärtstillande av olika varianter, men såklart även blodförtunnande som är nog så viktigt efter en operation.
 
Självklart var han trött och sliten, men hemma är alltid bäst. Lördageftermiddagen blev en lugn "tillställning" och jag gjorde mitt bästa för att han skulle må bra. Piffa upp kuddar och vända upp TV'n och serva med mediciner och dryck.
 
Söndag fick jag i alla fall ett par timmar på stan. "Var tvungen" att ge mig av till Nespressobutiken för att köpa nya kaffekaplsar. Och så slank jag in "lite här och där" också ska jag väl medge.
Lördagens väder hade varit kanon - men söndagen började lite småmulet. Men på eftermiddagen sken det upp och vi kunde njuta av folk- och båtvimlet utanför.
 
Idag måndag har jag "vabbat". Det är fortfarande mycket saker Micke behöver hjälp med. Påklädning är en av dem, en annan att torka fötterna efter duschen.
Mitt på dagen var hans sjukgymnast här för första gången.  Hon kollade att han stod, gick och satt bra. Inga nya övningar än utöver de han fick med sig från sjukhuset, men hon kommer tillbaka senare i veckan. Men det där låter mer positivt än det är - han HAR ont och han ÄR trött och benet är rejält svullet. Eventuellt måste vi åka till sjukhuset imorgon och lägga om såret.
 
Vädret idag var än finare än helgen, och det blev rena sommaren. Vi njöt återigen av eftermiddagssolen. Jag hade dessutom varit iväg en sväng och hämtat "gammal" post som av misstag hade gått till gamla adressen. Det var vår förra hyresvärd som meddelat att hon hade ett par kuvert till oss så jag tog mig iväg till den tandläkarpraktik där hon jobbar. Folk (=turister) överallt. ALLA uteserveringar jag passerade var fullsatta. Och då är det ändå bara måndag....
 
 

Nu har det vänt!

Publicerad 2015-04-17 22:05:25 i Allmänt

Vilken skillnad! Idag var det en helt annan herr Ohlsson som jag mötte på sjukhuset. Morfinpumpen var borta så tröttheten hade också vikt undan. Dessutom har han varit uppe på flera olika pass med fysioterapeuten och rörde sig riktigt bra. Och så här pigg såg han ut.
 
Och fortsätter det så här får han kanske komma hem redan i morgon.
Men än så länge har han inte fått duscha så den rosa färgen är fortfarande kvar på hela benet.
 
 
Jag kom hem vid åttatiden och passade då på att njuta av de sista solstrålarna på balkongen innan det var dags att hugga in på sushin som jag hade köpt med mig.
Imorgon får jag lägga på en rem och handla och städa så jag hinner hämta upp Micke på sjukhuset - om han nu förhoppningsvis blir utskriven.
 
 

Dag två är alltid värst!

Publicerad 2015-04-16 21:34:36 i Allmänt

Det var i alla fall vad läkaren sa ikväll när han var inne och tittade till Micke.
Idag har det varit till att först få träning i sängen, sen sitta på sängkanten och till slut också att ställa sig upp och förflytta sig till en stol.
Och den här gången gick det vägen - dvs han svimmade inte :-) Men han har fått kämpa hårt och han har jätteont - och det var vad läkaren menade med att dag två var värst. Sen vänder det - och då hoppas vi att det är så.
 
Jag besökte en trött Micke. Maten han fick (fläskfilé med ris och gröna bönor) var torr och trist. Och har man då inte matlust så är det svårtuggat. Han får väl "äta ikapp" när han kommer hem  - förhoppningsvis på söndag.
 
Hemma har det hänt grejor. Mickes nysådd (små gratispottor med frön till en "köksträdgård" som vi fått hos Albert Heijn) har helt plötsligt tittat upp ur jorden. Nu gäller det för mig att få dem att klara sig tills trädgårdsmästaren är hemma igen :-)
 
 
Ikväll har utsikten "berikats" med ett tivoli. Det är det årliga tivolit på Dam-torget som kommit upp. Vi såg det redan i tisdags, men det är först ikväll som Pariserhjulet, slänggungan och fritt fall körs "live".  Vädret är dock ca 5 grader svalare än igår - så det blev ingen utesittning på balkongen för mig. Roar mig (???) istället med att titta på Robinson :-)
 
 
 

Nu är han lite ynklig

Publicerad 2015-04-15 22:21:02 i Allmänt

 
Så här såg den goe herr Ohlsson ut för ett par timmar sen innan jag lämnade honom till sköterskornas vård.
Han kom upp jättesent på avdelningen, efter klockan sju faktisk och då hade jag redan väntat en och en halv timme på honom.
De ringde från uppvaket först kvart över fem, och då var jag redan på väg till sjukhuset - "sjuk" av oro över varför de inte hade hört av sig tidigare.
 
Nu fanns det en bra förklaring till det. När Micke precis hade rullats in i operationsrummet så avbröts det hela för att narkosläkaren var tvungen att gå iväg till en akutoperation, så Micke rullades ut igen och fick vänta ytterligare två timmar.
Och när han väl var klar - ja då ville han inte vakna. Sa läkaren till mig som satt ensam på salen och väntade på min lilla gubbe. De hade väckt honom och allt var som det skulle men han ville bara somna om hela tiden, så därför blev han kvar extra länge på uppvaket.
 
Men - läkaren berättade också för mig att operationen hade gått jättebra så när han väl kommit över de första jobbiga och smärtsamma veckorna så kommer han "få ett nytt liv".
 
Nåväl - nu ligger han på sin sal tillsammans med en knäopererad kvinna i 60-årsåldern och så kom det precis in en ganska ung kvinna till den tredje av fyra platser. Damavdelning med andra ord :-)
 
Men det passar Micke bra - då kan han charma dem OCKSÅ. Precis som han gjort med alla damerna som jobbar i receptionen på golfklubben. För när jag kom hem så låg det ett "krya-på-dig-kort" från dem i vår brevlåda. Gulligt - det är nog inte alla som får det :-)
 
Idag blev det som utlovat sommar i Amsterdam. Kvicksilvret steg över 20-gradersstrecket och jag såg såväl shorts som flip-flops på gatorna.
Jag kom hem vid niotiden och då var det fortfarande 15 grader ute och jag satte mig ute på balkongen en stund för att svalka mig lite och njuta av den vackra och somriga utsikten med grönskande träd och "paddorna" som så frekvent trafikerar vattnet utanför oss.
Men nu ska jag (som också varit lite nervös idag) njuta av att få krama kudden.
 
 
 

Reparationsdags

Publicerad 2015-04-15 10:15:08 i

En härlig morgon med strålande sol. Eftersom det är operationsdag så blev det ingen frukost utan utan bara en kopp te. 

Sedan bar det iväg till Metron med kryckor och kläder för fyra dygn. På sjukhuset var det först provtagning och sedan upp till avdelningen. 

Nu är jag installerad på min sal och väntar på operationen som ska ske vid ett tiden.  Har redan träffat en läkare och en sköterska som kände igen mig.  Bra eller dåligt att vara känd på sjukhuset ? Jag tror att det är bra,  kanske lite spännande med en svensk på avdelningen. 

Jag misstänker att Anne kommer att blogga lite i kväll efter sitt besök här

Söndag med golf i blåsigt väder

Publicerad 2015-04-12 20:37:00 i Allmänt

Idag har vi haft jättefint väder. Sol och ca 15 grader men.... det har blåst en hel del. Och då känns det kyligare. Vi sa just att det varit ovanligt blåsigt de senaste veckorna. Inte ALLA dagar, men ganska ofta. Typiskt Holland alltså.

Idag spelade Micke sin sista golf innan onsdagens operation. Det blev nio hål eftersom jag har ett klippkort på den banan där några rundor annars riskerar att brinna inne.
Vi spelade med ett äldre par (75-plus skulle jag gissa) som för sin ålder var väldigt pigga och hade bra tryck i slagen. Inte sådär jättesociala, men alla kan ju inte vara såna.
 
Vårt spel var väl sisådär. Jag hade det jättesvårt runt och på greenerna där jag tyvärr slarvade bort en hel del slag. Det "långa spelet" satt däremot ganska bra.
 
Vi hade tänkt äta lunch på klubben idag men eftersom vi blev kvar hos våra grannar så länge igår kväll (vi var inbjudna till klockan fem och gick inte hem förrän kvart i tio.....) så låg vår torskrygg kvar i kylen så den gjorde vi idag istället. Vi har blivit helt sålda på kokt torsk. Det är så himla gott! Och nyttigt :-)
 
Granne till golfklubben ligger en "lökodlare". Och då menar jag inte typ gul eller röd lök utan blomlökar och knölar. Förra året var det hyacinter och sen kallor, men i år har de påskliljor (som ju nästan blommat över redan) och så tulpaner. Den röda sorten blommar för fullt, och till höger om dem har de en orange sort som precis börjat visa färg men sen har de otroliga mängder med tulpaner som ännu inte slagit ut och där vi alltså inte vet vilken färg det kommer vara. Det är så himla häftigt!
 
Imorgon ska jag på konferens igen. Den här gången är det ledningsgruppen som träffas, vi brukar göra det två gånger om året så nu är det uppföljning på höstens verksamhetsplan som ska avhandlas.
Den här gången ska vi åter åka iväg en bra bit inåt landet - mot tyska gränsen. Lite "onödigt" att åka så långt kan man tycka, men just den här gången har vi fått en "gratis-hyra" inklusive middag. Så det vore ju synd att inte nyttja det - säger ekonomichefen :-)
 
Och så här ser tulpanerna ut på vår balkong.
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Goda grannar!

Publicerad 2015-04-11 22:58:22 i Allmänt

Först lite väderobservationer igen. Igår var det inte bara vår utan sommarvarmt i Amsterdam. Micke kom och mötte mig vid tåget vid 6-tiden iklädd inte mer än en kortärmad piketröja (på överkroppen - självklart hade han även byxor på sig).
Han hade uppmätt 22 grader på eftermiddagen så det blev alltså ytterligare en myskväll på balkongen med vitt vin och span över gatan och vattnet.
Förutom alla båtar som verkligen var många denna varma fredagskväll så kom en kille ståendes på en surbräda och med en paddel som han "stakade" sig fram med. Tydligen var det ganska jobbigt för precis framför vårt hus bestämde han sig för en vilopaus. Satte sig ner på brädan och svalkade ansiktet flera gånger.
Men det räckte visst inte för rätt var det var hoppade hela han ner i vattnet och simmade några tag.Han hade förvisso nån form av våtdräkt på sig, men den var kortärmad och såg inte helt vattentät ut.
 
Mitt under solmyset ringde det på dörren. Lätt förvånade över vem det kunde vara gick jag och öppnade och det visade sig vara våra grannar som ville bjuda in oss på en drink på lördagen.
Jag hade inte sett dem förr (de var bortresta när vi flyttade in och kom visst tillbaka under påskhelgen då vi ju var borta) men Micke hade tidigare på dagen sett frun när han kom ur hissen.
 
Så idag klockan fem var det alltså vi som ringde på deras dörr för att bli välkomnade av Hans och Luse, ett par i 65-årsåldern som har jobbat hela sitt liv i hotell-branchen. För tre år sedan pensionerade de sig men har kvar sitt hotell som ligger nere i de vackra museiekvarteren, men nu hyr de ut själva verksamheten och äger alltså bara fastigheten.
 
Ett mycket lättpratat och socialt par som självklart var nyfikna på vad som fört oss till Amsterdam och jättemycket frågor kring Handelsbanken. Banker har rent generellt ett mycket dåligt rykte i Holland, så jag gjorde mitt bästa för att övertyga om att vi inte är som "andra (holländska) banker".
 
Självklart också mycket frågor kring Micke och hans jobb och hur han fördriver tiden. Har man ägt och drivit hotell (ett ganska litet - bara 16 rum - där det gjorde allt själva) nästan hela sitt liv så är det nog inte så lätt att bara pensionera sig. Det märktes att de var väldigt aktiva och att hotell-livet inte varit ett vanligt "nio-till-fem-jobb" så de lät lite skeptiska till Mickes "lyxtillvaro" :-)
 
Ganska snart kom samtalet in på sjukdomar också. Det visade sig att Hans precis som Micke snart ska göra sitt andra höftledsbyte. Bara nån dryg månad emellan. Så Hans erbjöd sig att låna ut sin toastolshöjare till Micke - om det skulle behövas. 
 
Golf spelade de också - även om de var nybörjare jämfört med oss. Ytterligare en gemensam nämnare. Och så har de också en semesterlägenhet. Deras ligger dock i Schweiz och det var där de varit de första veckorna under tiden vi bott här.
 
Micke fick också en inbjudan från Hans att delta i "tisdagsrodden". Då är det ett gäng (11st) gubbar som ror en stor slup. Ibland i kanalerna och ibland ut på stora Nordsjöinloppet. Det vill han självklart prova på nång gång men han tyckte att nu på tisdag (dagen före operationen) lät lite väl riskabelt. 
 
Så nu har vi ocskå löst problemet med vattning av balkongväxterna när vi är borta. Själva hade de inga växter på balkongen (längre) eftersom de brukar vara i Schweiz ganska många veckor åt gången, och deras nuvarande blomvakt tydligen var måttligt intresserad av trädgårdsskötsel.
 
 
 

Nu är våren här!

Publicerad 2015-04-09 19:15:42 i Allmänt

Jag glömde ju igår att berätta att helt plötsligt har det blivit vår här!
Igår kväll satt vi ute på balkongen fram till halv åtta, och ikväll är det lika "illa". Vilken skillnad - det känns verkligen som att det har hänt nåt.
Tulpanerna på balkongen som hittills varit så tröga har också helt plötsligt slagit ut.
 
I morgon ska det bli ännu varmare - 18 grader - och helgen ska också bli helt OK även om det kommer vara ett par grader svalare.
Då hoppas vi på att spela en nio-håls-runda här i Adam också. Jag har ett klippkort som går ut i juni och jag vill ju inte att rundorna som är kvar ska frysa inne.
 
 
 

Tillbaka i vardagen igen

Publicerad 2015-04-08 22:23:00 i Allmänt

Jaha - så fort gick den påskhelgen.
Hux flux är man tillbaka i vardagslunken igen vilket innebär tidig uppgång, 30 minuter på crosstrainern och så iväg till morgontåget.
 
Första morgonen började inte så jättebra. För det första tog jag sovmorgon från träningen. Vi kom väl hem till lägenheten nån gång efter halv ett, och innan man är i säng och somnat så har det ju gått en stund. 
Och när jag väl kommit ombord och iväg på mitt ordinarie tåg på tisdag morgon så hann vi inte så långt innan det meddelades att det var brand i Schipholtunneln så tåget stannade vid första stationen och det fanns ingen prognos för när det skulle bli farbart igen.

Tur nog har man ju en hemarbetare/privatchaufför som man kan ringa till. Micke plockade upp mig och körde mig till banken och med facit i hand kunde man väl säga att jag sparade in en timme jämfört med om jag hade suttit kvar och inväntat att tågen skulle börja gå igen.
 
I morse fick jag också skjuts. Men den var "planerad" eftersom Micke hade sin sista gubbgolf innan nästa veckas operation. Och han fick en jättebra runda som slutade med 32 poäng. Läskigt att tänka på hur bra det kan bli när han fått "nya reservdelar"......
 
Men vi lever fortfarande på "ångorna" efter vår Altea-helg. På söndagen hade vi ytterligare en golfrunda inplanerad med Tiina och Bernt och gissa om jag var nöjd med den! Jag började med birdie på första hålet (vilket aldrig brukar vara ett gott omen) och följde upp med sex par och ytterligare en birde. En kanonrunda alltså som resulterade i 35 poäng. Ja jag vet - jag har alldeles för lågt handicap. Det borde definitivt blivit en sänkarrunda med det utfallet. Nu blev det "bara" 35 poäng....... Att Micke gjorde 36 poäng samma dag beror naturligtvis på att han 1) Spelar oftare än jag 2) Har ett högre handicap   :-)
 
Söndagkvällen fortsatte med middag på Perro Negro tillsammans med det som "fanns kvar" av familjen Levin. Johan med familj hade åkt hem men Niclas, Jocke, Scott och Elliott var kvar så det blev en middag tillsammans med dem.
Som alltid god mat och dryck och vi vandrade mätta hemåt framåt midnatt för att avsluta med en liten stänkare på terrassen.
 
Söndagen var vår sista dag i Altea och vi städae och förberedde sängplatser inför min "damresa" i maj innan vi tog en promenad till Albir och lunch på Bistro Amics.
Vädret var soligt och fint men med kraftiga vindar. Inga som badade den dagen med andra ord. Vi nöjt av såväl promenad som lunch innan vi tog bussen tillbaka hem för att "stänga ner" lägenheten och ge oss av mot flygplatsen.
 
Nu är det som sagt var vardag igen med allt vad det innebär såväl för mig som för "hemarbetaren". På jobbet råder "bokslutsverkstad" vilket innebär en massa rapporter och deadlines att hålla. Jag ska dessutom försöka hinna med att förbereda mig inför måndagens "management seminar" med avslutande middag. Den här gången håller vi till en dryg timmes bilresa från Amsterdam och vi ska även avsluta dagen med en gemensam middag för att välkomna vår nye rörelsechef (svensk) som börjar sin tjänstgöring hos oss just den dagen.
Micke påpekade just att de som läser det här kanske inte vet vad en rörelsechef är. Det är en "supportperson" till kontorschefer kan man väl enkelt uttrycka det som.
Han /hon har ansvar för ett antal kontor och ska stötta dem i såväl affärsbeslut, kreditprocesser som administrativa frågor. En slags länk mellan kontorschefen och regionbankschefen kan man väl säga.
 
Nu är det dags att åter sova ikapp ett par timmar av den sömn man inte unnade sig i Altea. Där var allt så intensivt att vi försakade "skönhetssömnen". Dags för återhämtning alltså.
 
 
 
 
 

Grillsäsongen invigd

Publicerad 2015-04-04 20:55:16 i Allmänt

Oh vad skönt det är med sommartid och ljusa kvällar. Här i Altea är solnedgången halv nio vilket gör att det är ljust nästan fram till klockan nio. Det är så mysigt. Idag inledde vi grillsäsongen även om det var lite svalt ute. Men med en kofta på och så infravärmen som värmer under bordet så var det inga problem att äta ute. 
 
 
 
Annars har det varit en "fixardag" idag. Fönsterputs igen - det ser så trist ut när de stora fönsterpartierna är fläckiga efter sandblandat regn. Och för varje gång vi putsar dem går det fortare och fortare. Det är alltid lite pyssligt att komma på i vilken ordning de ska lyftas ur sin ram - men nu börjar vi få snits på det.
 
Sen har vi varit och "bunkrat" lite tunga varor som vatten och vin. Nästa gång Altea får besök av oss är i slutet av maj när jag kommer ner med ett gäng "bankdamer" och för att underlätta för mig med att bära tunga flaskor med vatten och vin så förberedde vi det redan idag.
 
Under eftermiddagen bättrade jag på den rosa-röda färgen lite genom att sitta på terrassen och lyssna på en bok. Under tiden tog Micke sitt ansvar som materalvårdare och hade storfixning av våra golfklubbor. Han brände sig rikgtigt rejält i torsdags och försökte unvika solen.
 
I morgon blir det dock att utsätta sig för sol igen. Då ska vi åter spela golf med Tiina och Bernt. Vi spelade en runda igår också och Micke som var väldigt skeptisk till hur det skulle gå (han har bara drygt en och en halv vecka kvar till operationen) spelade riktigt bra och framför allt led han inte alltför mycket. Men..... det var igår. Idag var det till att betala för gårdagens spel. Ont, ont, ont - stackars Micke.
Men vi gör i alla fall ett försök imorgon också - han får väl spela så många hål han orkar och så får han väl bara åka med resten. Just det åka - det är golfbil som gäller. Annars skulle han inte kunna spela alls.
 
 
 
Igår kväll var det stor familjemiddag. Vi var medbjudna till La Costera med hela familjen Levin. Barn, barnbarn och äkta hälfter. Totalt var vi 12 personer. Visserligen "bara" 10 till bordet. Scott och Elliott är ju fortfarande så små så de sitter i barnstolar. Eller åtminstone satt Scott i barnstol. Elliott hade slocknat i vagnen på väg till restaurangen och sov som en stock hela tiden.
 
Brorsan Scott däremot ville inte sova. Han höll igång så gott han orkade och njöt av uppvaktningen från sina kusiner Ella och Vera. Två charmiga tjejer som verkligen vuxit till sig sen vi sist sågs.
 
 
 
 
 
 
 
 

Glad Påsk!

Publicerad 2015-04-02 22:05:51 i Allmänt

 
 
Så är vi då äntligen tillbaka i Altea. Vi blev nästan en timme försenade från Amsterdam igår kväll. Nåt vi var inställda på då det har stormat rejält de sista dagarna och Schiphol bara haft två av sina fem "runways" öppna. Å andra sidan gick resan ner ovanligt fort bara dryga två timmar så vi ska väl inte klaga alltför mycket.
 
Förseningen gjorde dock att vi inte hann stanna till och handla på Carrefour som vi annars brukar hinna utan vi fick börja morgonen med att gå upp till "hålet i väggen" för att köpa lite bröd, pålägg och mjölk till kaffet. Så efter frukosten idag blev det alltså bunkring av mat och dryck för att klara påskveckan.
Vi stannade också till hos Melinda som förmedlar greenfee-biljetter. Där löste jag ut de vouchers vi behöver till slutet av maj då ett gäng "golftokiga banktjejer" kommer ner hit för några förhoppningsvis sköna golfdagar.
 
Väl hemma och med maten uppackad gav vi oss iväg till Bistro Amics i Albir för att hälsa på Tracy och äta lunch. Klockan hade hunnit bli en del så vi var "lata" och tog bussen. Väl där åt vi god lunch sittandes i solgasset. Det var inte förrän vi kom hem - och nu var vi inte lata utan vi gick hem - som vi insåg att aprilsolen är starkare än vi hade trott. Nu ser vi ut som två rosa grisar.
 
Skärtorsdag betyder ju att påsken faktiskt börjat. Vi firade det med att äta lite sill och potatis på terrassen. Klockan var halv nio när vi började äta och med en liten infravärmare på golvet var det helt OK att sitta ute. Nåt vi inte hade räknat med men tacksamt tog emot.
 
Imorgon blir det golf med Tiina och Bernt och på kvällen middag med inte bara dem utan även deras barn och barnbarn. Totalt 12 personer - på restaruang. Det blir en utmaning för Manuela på La Costera att ha ett så stort sällskap.
 
 
 

Om

Min profilbild

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela