ohlssonsiamsterdam.blogg.se

Dagbok för våra år i Amsterdam & London.

Vackert

Publicerad 2015-09-30 21:50:50 i

Ännu en  otroligt vacker solnedgång över stan! 

Notera kanotisterna med pannlampor. 

Nu händer det grejor i Altea

Publicerad 2015-09-29 20:48:08 i Allmänt

Just nu är det skönt att vi inte är i Altea så vi slipper se "eländet".
Hantverkarna är i full gång med att byta fönstren i sov- och gästrummet och så byter de golvet på terrassen och sätter in en ny AC.
 
Det ska bli jättespännande att se hur det blivit nästa gång vi kommer ner dvs i slutet av oktober. Men just nu, när vi fått bilder skickade till oss från Javier (vår hantverkare) så känns det sååå skönt att inte behöva vara där.
 
En nyhet som vi inte hade förut är att vi får myggnät i fönstren i bägge rummen. Det känns skönt för då kan man ställa upp korsdrag utan att få in "odjur" :-)
 
Här är några bilder som visar hur det ser ut. Tur säger jag bara att vi hade flyttat undan så mycket som möjligt. Dels för att de skulle få plats att jobba, men också för att det säkert smutsas ner en hel del......

 
I övrigt är det en vackert-väder-vecka i Amsterdam. Jättefina dagar ända sen förra fredagen. Och Micke - som fick mersmak efter lördagens vinst i golftävlingen - har utsett detta till en "golfvecka". Det innebär att han ska träna golf och spela golf hela veckan. Visst är det synd om honom......
 

En dag på zoo

Publicerad 2015-09-27 21:37:00 i Allmänt

Efter att ha njutit det vackra vädret igår på golfbanan så vaknade vi till än en mer vacker dag.
Solsken och vindstilla och vad hittar man på då för att dra nytta av den vackra höstsöndagen?
Jo - vi gick på Zoo! 
 
Djurparken ligger väldigt centralt här i Amsterdam och bara dryga 15 minuters promenadväg från oss, Så vi (jag i alla fall) trotsade träningsvärken från gårdagens golf och så gick vi iväg för att titta på djuren,
Fullt med folk och vi fick köa en stund för att köpa biljetter och komma in. Väl inne så var det ibland bara att "följa strömmen" om man ville titta på sevärdheterna,
 
Vi blev positivt överraskade över storleken på djurparken. Utifrån ser den så liten ut men så kändes det inte alls när man kom in där.
Visst - djur i bur har självklart väldigt begränskad rörelsefrihet, men det kändes ändå som om de hade det bra.
 
 En av de första sakerna vi gjorde var att gå in i "Forest House". Som namnet antyder en skog, närmare bestämt regnskog med leguaner, apor, ekorrar, fladdermöss, sengångare och fåglar. Och säkert annat också som vi missade i vår promenad under  träd och lianer.
 
I övrigt fanns allt man kan förvänta sig i en djurpark: giraffer, lejon, elefanter, zebror, chimpanser, bävrar, hjortar, lamor, kameler, piggsvin, tapirer, lemurer  mm, mm, ja jag vet inte något vi skulle saknat.
Men något som det fanns mer av än vi hade väntat oss var olika typer av fåglar. 
 
Något som Micke uppskattade extra mycket var fjärilshuset. Men dit fick han gå ensam. Där inne kryllade det av enorma fjärilar i regnbågens alla färger. Och jag som blir hysterisk om nån fjäril snuddar vid mig skulle bara gjort bort mig på ett sånt ställe. Tänk vilken katastrof om jag i min rädsla skulle slagit ihäl en vacker fjäril!!!! Och stora var de. Vissa var större än en stor handflata.........
 
Nåväl - nöjda var vi efter ett antal timmar på zoo och på tillbakavägen stannade vi till på Hilton's Sky Bar för ett glas vin i det vackra vädret.
 
I morgon börjar en ny arbetsvecka och för mig ett kvartalsskifte med allt vad det innebär...... Men, det utlovas fortsatt vackert väder och det ser vi fram emot.
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Min "tur" att blogga

Publicerad 2015-09-26 21:42:00 i Allmänt

Oj, ser på senaste inläggen att det är jättelänge sen som jag bloggade. Vet inte varför det blivit så men nu är jag tillbaka igen.
 
Det har varit en intensiv vecka. Började med att vi åkte till Stockholm förra veckan. Jag var på konferens på måndagen och sen tillbaka till Adam igen i måndags kväll för att jag skulle hinna iväg till kontorschefskonferensen tisdag-onsdag. Fullt upp med andra ord.
 
Konferensen avslutades med att vi alla som deltog fick avlägga en sk "Bankers Oath". En etisk-moralisk ed som hela holländska bankväsendet bestämt sig för att införa.
Bakgrunden till eden är att hela holländska bankväsendet har mycket dåligt förtroende hos allmänheten. Det har varit mycket skandaler kring höga chefer och kritik kring höga bonusar. Att jobba i bank är inget man är stolt över att berätta här i Holland.
"Bankers Oath" innebär att man svär (eller lovar om man inte vill göra det "religiöst" dvs inför "God Almighty") att agera etiskt och moraliskt och alltid med kunders och aktieägares bästa för ögonen. Inget nytt under solen alltså. Det är ju så vi i (åtminstone) Handelsbanken alltid är uppfostrade att agera.
 
Det blev hur som helst en historisk sak och eden svors under ganska högtidliga former. På holländska för de inhemska medarbetarna och på engelska för oss som är expats. Som varandes en svensk  bank hade vi kunnat ställa oss utanför detta - men hur skulle det sett ut.  Nästa steg blir att ALLA medarbetare här i holländska Handelsbanken ska göra detsamma.
 
Onsdag kväll - efter konferensen firade vi Mickes födelsedag på Seafood Bar. Men det har ju Micke redan skrivit om vill jag minnas så jag forstätter vidare till fredag, dvs igår.
ÄNTLIGEN var det vackra vädret tillbaka. Det har varit så trist och regnigt de sista veckorna. Och det skulle kännas så snopet om sommaren redan var glömd. Men så igår fredag som kom äntligen värmen och solen tillbaka.
Micke hade laddat upp med dynorna i balkongstolarna och vi kunde sitta ute och njuta vin, nötter och utsikten fram till klockan var sju. Då var det dags att gå in och fixa middag som blev tacos. Passar oss jättebra trots att vi förstått att det är typisk fredagsmiddag för barnfamiljer :-)
 
Och så  vaknade vi i morse till en underbart vacker lördag morgon. Och tur var väl det för idag var det dags för bankens årliga golftävling.
Den här gången i Nunspeet dryga 8 mil nordost om Amsterdam.
I år spelade vi lagtävling - scramble - i tre-manna-lag och det var riktigt kul! Min boll kämpade på väl och vi kom på fjärde plats vilket vi var nöjda med. Mickes lag å andra sidan vann tävllingen och Micke vann dessutom utmaningen "närmast hål" på ett av korthålen.
Så efter lite "borrels en hapjes" (drinkar med tilltugg) samt prisutdelning åkte vi hemåt igen i den vackra kvällen.
 
Imorgon väntas åter vackert väder och vi får väl se vad vi hittar på då. Lunch ute i solen låter i alla fall lockande.
 

Onsdag och födelsedag i Adam.

Publicerad 2015-09-23 22:31:20 i Allmänt

I dag var det dags för "hemarbetaren" att fylla år igen. Blir bara yngre och yngre för varje år, i år 56. Eftersom Anne var på konferens sedan i går så var inte bilen tillgänglig för mig att åka till onsdagsgolfen. Då erbjöd mina golfkamrater att en av dem skulle hämta mig vid en tågstation inte långt ifrån golfkluben. Problemet var att jag hade min bag hemma i lägenheten och inte ville släpa den på tåget en tidig morgon.
 
Men man löser ju självklart "lyxproblemet". Jag tog med mig min driver och min putter, fyllde ryggsäcken med regnjacka (vi är ju i Holland), handske och lunchmacka. En kort promenad till centralen, tjugo minuters tågresa till Heemstede, där Tom hämtade upp mig och varifrån vi åkte till golfklubben. Väl framme så tog jag fram Annes bag, som fanns i skåpet, och fyllde på med det jag behövde. 
 
Jag kan väl inte säga att det gick så bra men det är svårt att spela med andra klubbor, framförallt om de är kortare och med mjukare skaft. Vad som dock var lite läskigt var att, när jag slog bra slag med Annes nya järnklubbor så gick de längre än mina egna. Dags att köpa nya klubbor till mig kanske ???  Banan var väldigt blöt efter allt regn men ändå ok, vi klarade oss bra, vädermässigt, fram till sista hålet. Då blev vi dyngsura på tio minuter när himlen öppnade sig. Trots en del bra slag och bra puttar så blev det inte mer än 18 poäng för mig, alltså inte på nio hål utan på arton hål.
 
Under rundan fick jag dock se en fågel som jag aldrig tidigare sett "live", En ganska liten fågel som hade lätt rödorange undersida och var knallblå på ryggen. Mina kamrater sa direkt att det var en "Eisvogel" eller som min irländska kompis Patrick sa, Kingsfisher. Då förstod jag att det var den som hemma i Sverige heter kungsfiskare. Otroligt vacker. Ytterligare en art bland alla andra på banan. 
 
 
 
När jag kom hem från golfen, ca 15.30, så visade det sig att Anne redan var hemma. Jag stoppade i nyckeln i låset och trodde först att jag glömt att låsa ordentlig när jag gick i morse. Eftersom jag snubblade över en liten resväska innanför dörren förstod jag att Anne var hemma. Konferensen hade avslutats tidigare än planerat. Hon hade också gjort en investering på stället hon var på, utanför Arnheim i östra Holland. En hyfsat stor påfågel i metall som vi tänker ställa någonstans i trädgården eller på altanen när vi flyttar hem. Vi kom överens om att det var min födelsedagspresent. Vi har annars liksom vuxit ifrån det där med att  att köpa saker till varandra.
 
 
 
Nu trivs den i vår stora "fönstervägg" i lägenheten. Till kvällen hade vi bokat bord på en favoritrestaurang, Seefoodbar, där vi varit någon gång tidigare. Som namnet visar så är det fisk och framförallt skaldjur som gäller. Ett modernt ställe där vi denna gång åt "Kingkrab-ben". Fantastiskt god födelsedagsmiddag och till ett pris som inte funnits i Sverige någonsin. Skaldjur är alltid gott och har man ätit det till både förrätt och huvudrätt så är man nöjd och behagligt mätt. En god födelsedagsmiddag för oss som trots allt inte går ut och äter så mycket som man kan tro när man bor så här centralt. 
 
 
 
Nu närmar sig helgen, vart tar veckorna vägen ? På lördag är det Handelsbanksgolf i Nunspeet. Där spelade vi förra året när Svenska Handelskammaren ordnade sin årliga golftävling. I år är det bankens lättsamma tävling som ska spelas där. Tävlingen kommer att vara en lagtävling som vi tror att de flesta uppskattar eftersom det är stor spridning i handicap.  Banan är en trevlig skogsbana som påminner om många svenska banor men som inte är typiskt för Holland. Mina golfkamrater tycker att det är en "tick tick tick tick tick bana", med det menar dom ljudet som uppstår när bollen träffar träden. Men dom säger också att det är bra bana. Hur som helst tycker vi att det är en trevlig bana / klubb. Väderprognosen ser bra ut så här några dagar i förväg vilket vi hoppas håller i sig. Jag misstänker att vi återkommer under helgen med lite uppdatering om hur det gick och kanske lite annat. 
 
 
 
 

En härlig helg i Gladö, både väder och arbetsmässigt.

Publicerad 2015-09-20 21:05:13 i

I fredags var det som vanligt för Anne, "go to gate". Jag mötte upp utanför WTC där banken har sitt kontor. Efter en och en halv timmes flyg var vi lite senare hemma i Gladö. Där såg allt bra ut, druvorna är fortfarande ok, benveden har en färg som vi aldrig sett förr. Däremot var det tydligt att det gått från sommar till höst på de sex veckor sedan vi var här senast. Kvällens middag blev räkor. Det verkar som att vårt sätt att koka räkor inte finns någon annanstans, så gott ! Ingen Nisse första kvällen.


Lördagen innebar för Anne besök hos Christine för klippning mm. Efter det åkte hon till Rein och Irene. Där var det byteshandel. Holländska blomsterlökar mot svenska kantareller. Bra deal. Själv hade jag heldag i trädgården. Klippning av häcken mot allmänningen, rensning av rododendron mot allmänningen, klippning av plommonträdet och ett av äppelträden. Det blev också en del småfix i trädgården i övrigt. Man ser något som måste fixas och en timme senare inser man att man ska fortsätta med det man höll på med innan. Så är det när man gillar att jobba med trädgård.

Nisse kom under eftermiddagen och var här i två omgångar. Han var helmysig inne och låg i en av fåtöljerna på kudde, som han brukar. Innan det, när Anne kom hem, så tog vi en paus i växthuset med en liten belöning, han var med där också. Han verkar fortfarande pigg för sin ålder. Men han litar inte på oss längre, därför gick han hem för att sova.


I dag, söndag, gjorde Anne sin sedvanliga tur till Farsta för lite shopping.  Den här gången gick det bra. Hon kom hem med flera påsar. För min egen del var det fortsatt jobb i trädgården, härligt när solen skiner och man har t-shirt från 09.00. I dag var det klippning av det japanska körsbärsträdet som vuxit sig för stort igen. Det innebär att man jobbar med ett teleskopverktyg, självklart har jag ett som är för tungt. Man tittar rakt upp hela tiden och kommer därför att vara stel i nacken hela veckan. Men det blev ett bra jobb. Om ett par år blommar det som träden i Kungsan igen.

Därefter blev det klippning av vårt Aroma äppelträd och sedan nersågning av sommaräppelträdet. Rådjuren har gnuggat sina horn mot stammen så att trädet dött. Till sist var det dags för gräsklippning, nu behöver, förmodligen, inte vår fastighetsskötare, klippa någon mer gång i år. Som sagt, en bra helg arbetsmässigt sett, men den är inte helt slut än. I kväll skjutsade jag Anne till Södergarn på Lidingö inför morgondagens konferens. Måste säga att Norra länken skulle byggts för tjugo år sedan. Vilken fantastisk genväg och vilken utsmyckning i tunnlarna. Vi är bra på sådant i Sverige  

I morgon har jag lite småsaker att fixa innan det är dags att åka tillbaka. Ska plantera lite lökar som ska blomma i vår. Sedan ska huset stängas med allt vad det innebär. Men vi är tillbaka i november för den slutliga vinterstädningen. 


För min del blir morgondagen, förutom lite trädgårdsjobb, ett besök på jobbet. Måste börja förbereda dem på att jag, förmodligen, börjar jobba igen någon gång under 2016. Sedan blir det avfärd mot Adam och den fina vyn över staden. Anne ansluter på Arlanda och vi lyfter 19.50. Väl hemma så ska Anne iväg på ny konferens i två dagar. Jag trodde att jag därför inte skulle spela min gubbgolf golf på onsdag eftersom Anne har bilen. Men mina golfkamrater ordnade så att jag blir upphämtad vid en tågstation och får skjuts till klubben. Riktiga kompisar man har ! 

Nästa helg är det bankgolf lördag. Om vi inte hörs av innan så blir det en rapport från Nunspeth nästa helg. Skälvklaer kommer jag att vara i det vinnande laget 😆

Mitt i veckan !

Publicerad 2015-09-16 21:29:46 i Allmänt

En vanlig onsdag i september i Amsterdam, det tredje året under vår vistelse här. Även vardagen innehåller fortfarande en del saker att minnas. Något som vi kommer att minnas men kanske kommer att försöka glömma är när vädret är som sämst. Nu har det varit regn, regn, regn i tre dagar. Inget skyfall men det är ändå lite trist. Men precis som holländarna är vi vana vid det och i kväll klarnade det upp lite och temperaturen gick upp till 18 gr på balkongen så det blev en "sittning" ute när Annne kom hem från jobbet. 
 
Själv hade jag ställt in golfen i morse eftersom "Kalle" (vår bil) var på plåtverkstad. Han skulle få en ny framskärm efter den olycksaliga stormdagen den 25 juli då en trädtopp träffade honom när vi var ute och åkte. Jag kan fortfarande känna den tur vi hade när den stora grenen inte träffade sidofönstret eller cab-taket. Då hade det säkerligen inte bara varit bilen som behövt lagats. Nå alla fall, jag lämnade in bilen i måndags morse och i går eftermiddag ringde dom och sa att jobbet  var klart. När jag hämtade honom blev jag förvånad över hur perfekt färgen blivit. En fem år gammal metalliclack som dom lyckades matcha perfekt. Utan att nämna kostnaden så blev det så mycket "mindre dyrt" än vi trodde i det ögonblick då trädtoppen träffade bilen. 
 
 
Eftersom bilen var tillbaka så skjutsade jag Anne till Schiphol för att sedan åka vidare till golfklubben. Mina onsdagskamrater hade ställt in pga vädret och jag visste att alternativen för mig var att spela nio hål i lätt regn eller träna under tak på rangen och sedan ta en kopp kaffe. Det blev nio hål i duggregn, vilket gjorde att allt var dyngsurt efter rundan, förutom jag som har bra regnkläder och stort paraply. Kaffet var dock gott och värmande efter rundan. Som jag ser det så fick jag min dagliga rehab i form av en och en halv timmes promenad på mjuk gräsmatta. 
 
I dag, onsdag, fick vi också ett mail från vår hantverkare i Altea. Han meddelade att de, i går,  började jobbet med att byta fönster i gästrummet, byta terrassdörrar och byta  terrassgolv. Känns skönt att det kom igång på den tid som han lovat. Nu ser vi fram emot resultatet då vi kommer ner i slutet av oktober. När vi då kommer dit är de murkna fönstrena utbytta mot aluminiumfönster som håller hur länge som helst.
 
 
 
På fredag åker vi hem till Sverige igen. Anne ska ha jobbkonferens på måndag och vi tänkte utnyttja helgen till att göra lite höstjobb i trädgården. Den här gången blir det med en lite annan känsla än tidigare eftersom det verkar som att vi flyttar hem nästa vår. Det blir alltså jobb med ett resultat som vi kommer att njuta av när vi flyttar hem i vår och inte som tidigare, att vi bara gör det för att det ska göras så att inte tomten / huset ser övegrgivet ut. 
 
Som sagt så var det en fin höstkväll till slut här i Adam, Vi såg att himlen blev riktigt dramatisk när skymningen kom, Anne lyckades fånga detta med sin telefon, som uppenbarligen har en jättebra kamera.
 
 
Det var allt för i dag, nästa gång vi hörs är vi förmodligen i Gladö. 
 

Åter till våra "gamla" kvarter mm !

Publicerad 2015-09-13 21:02:55 i Allmänt

I går, lördag, tog vi en promenad till våra gamla kvarter, alltså i närheten av där vi bodde de två första åren. Det är inte längre än 2,5 km så det är helt ok. Vi besökte vår favoritmarknad på Lindengracht. Enligt vår uppfattning är det den bästa marknaden som vi besökt. Inte turistbetonad utan anpassad för de boende i området runt omkring. Självklart drar den en del turister också men den känns ändå äkta. Det kändes som att vi hade ett uppdämt behov, vi köpte blommor, fisk, cykeltillbehör, torkade bär, bröd, röror, ost mm. Med andra ord blev det full ryggsäck. Vi passade också på att äta lunch på ett favoritställe, Belhamel, där vi ätit middag några tidigare med flera av våra gäster. 
 
 
 
På eftermiddagen blev det en tur till en trädgårdsahandel som ligger i närheten av vår golfklubb. Vi behövde köpa något nytt för att ersätta en lusangripen liten fuchsia och dessutom fylla på med gödning. Vi köpte också en del vårlökar att ta hem till Gladö, detta eftersom det nu verkar som att vi flyttar hem nästa år någon gång i mars/april. Kan vara kul att ha något som blommar när man kommer hem. På trädgårdshandeln blev vi återigen upplysta om att sommaren är slut. Man hade börjat förbereda för julskyltningen.
 
 
Dagen blev mycket bättre än väderprognosen visat och vi var nöjda när vi till middagen satt ner och åt vår fisksoppa på den från marknaden inhandlade färska fisken.  
 
Måste också nämna att vi såg en del fina blomsterfält, inga bilder tyvärr, under vår färd. I närheten av trädgårdshandeln var det röda och gula blommor som påminde om liljor, fresia eller liknande. I närheten av golfklubben håller dahliorna på att slå ut. Det ska vi nog kunna visa bilder på senare. Glömde förresten att visa hur de gröna hortensiorna blev på plats i köket.
 
 
 
Som jag skrivit tidigare så var väderprognosen inget vidare inför helgen, speciellt söndagen. Nu vaknade vi upp till en vacker morgon med sol. Vi bestämde oss för att ta tåget ut till Zandvoort vid Nordsjökusten för att ta vara på en fin dag. Det var inte helt klart väder men varmt och skönt och en sol som gick genom diset och gjorde att men behövt solglasögon.  Innan tåget kom in till Zandvoort passerade vi golfklubben där europatouren spelar sista dagen i dag. Det såg ut som om det var lite mer folk än i går men ändå inte i närheten av vad det var i fredags när jag var där i kanonväder. Efter att ha gått av tåget promenerade vi på ställen i staden där vi inte varit förr. Vi kom sedan fram till den centrala shoppinggatan som leder till strandpromenaden. Efter en promenad på stranden åt vi lunch / middag på en strandrestaurang, gott var det. Som vanligt var det mycket folk och många hundar.
 
På väg till strandpromenaden upptäckte vi att man haft europamästerskap i sandskulpturer. Temat var "van Gogh" eftersom det var 125 år sedan han dog. Vinnaren blev en skulptur av den tavla han gjorde, tre gånger, av ett sovrum i hans konstnärshus i Frankrike, där han levde några år tillsammans med andra konstnärer under tiden runt 1888.
 
 
 
När vi var klara i Zandvoort var det en kort promenad till tåget och sedan 30 min resa till Amsterdam. Väl hemma blev det en stund på balkongen innan det var dags att gå in och börja blogga och avnjuta TV-sändningen från den avslutande dagen på golftävlingen i Zandvoort. Måste tillägga att, när vi satt på balkongen, var det party på en av husbåtarna utanför, just nu spelar dom discodängan "baby love" med The Supremes. Här fick vi också en påminnelse om att sommaren är slut. I en av de svenska tidningarna som Anne prenumererar på fanns nedanstående sida. 
 
 
 
Från balkongen hade vi en fin vy med vår nya gräsplanta.
 
 
I morgon ska bilen in på verkstad för att byta vänster framskärm efter skadorna vid stormen i juli. I övrigt väntar en vädermässigt ostadig vecka innan vi på fredag åker till Sverige och Gladö. Vi återkommer förmodligen innan dess. Vi hoppas på att kanske få en golfrunda i veckan om inte vädret blir för dåligt. 
Ha det bra alla ni som följer vår blogg. 
 

Veckan går mot helg.

Publicerad 2015-09-11 22:39:00 i Allmänt

I går, torsdag, tog Anne bilen till Rijswijk för en heldag med ledningsgruppen. Det är samma ställe som de varit på de senaste två åren. Hon åkte tidigt och slapp därför den värsta trafiken. Det är en resa på ungefär en timme. Efter väl förrättat värv, (gammaldags uttryck)  så var det dags för hemfärd vid halvsextiden. Dock är det så att man här i Holland har en tradition att slå sig ner och ta "one for the road" vilket betyder att man tar något att dricka innan man åker hem. Skulle inte tro att vi gör det i Sverige men å andra sidan har man kvar 0,5 promillegränsen här, liksom i många andra europeiska länder. Hur som helst så fick det bli en alkoholfri tonic vater för Anne innan hon satte sig i bilen och åkte hem.
 
 
Så blev det fredag igen, hur fort kan veckorna gå ?  För mig var det för tredje året i rad dags för ett besök på Kennemer GCC och årets upplaga av KLM Open på Europatouren i golf. I dag spelades andra rundan i fullt solsken med en del vind. En härlig dag på banan med andra ord. Jag tog tåget från Centralen till Zandvoort och därifrån en shuttlebus till banan. Jättesmidigt ordnat. Eftersom det var mitt tredje besök här så hade jag full koll på vart jag skulle gå för att se så mycket bra golf som möjligt. Ryggsäcken var lastad med ägg/kaviar macka och vatten. Öl fanns att tillgå ute på banan så allt var perfekt. 
 
Mycket folk på plats i det fina vädret och förutom undertecknad så var bland andra den åttafaldige majorvinnaren Tom Watsson ( till höger) på plats. Otroligt att "gubben" kan spela så bra fortfarande. I övrigt en hel del bra spelare som det är kul att se på när de hanterar diverse olika lägen. Allt från svåra puttar till omöjliga slag från ruff bland buskar osv. När man ser detta inser man att det är deras jobb att göra detta. Och ändå räcker det inte till alltid. 
Här ser vi Ryder Cup spelaren Steven Gallagher stå i buskarna och försöka hitta ett slag till greenen, ledaren Paul Lawrie med bestämda steg fram mot nästa slag, Alvaro Quiros petar sig i näsan i väntan på något och Peter Hansson läser en putt. Jag kan också försäkra er om att jag inte störde någon när jag tog bilderna. "flight mode" och inget ljud på telefonen och definitivt inga tagna bilder när någon ska slå. 
 
Efter att ha tillbringat ett antal timmar  (fyra och en halv) på banan var det dags att ta sig tillbaka hemåt. En promenad till shuttlebussen som kom direkt och körde mig och ytterligare en person till stationen. Där stod tåget och väntade för en halvtimmes resa tillbaka till Amsterdam. Måste dock säga att jag hann se något skrämmande innan bussen åkte från Zandvoort. Där bussen hämtade mig fanns en firma som förvarade solstolar från Nordsjöstranden. Nu var det tydligen dags att tvätta dem och ta in dem för vintern. Sommaren är alltså SLUT. 
 
 
Nåväl, det var ingen nyhet inte ens för oss här i Holland. Efter en härlig dag på golfbanan så blev det fredagshandling på Albert Hein och i kväll blev det åter musslor till middag, denna gång med Roquefort ost. Inspirationen kom från Brugge där vi åt detta för ett par veckor sedan. Nu var dom dessutom annu godare, berodde antagligen på den som tillagat dem.  Alltså inte jag utan Anne. Helgen ser ut att bli lite blandad vädermässigt, lite växlande på förmiddagarna och regn på eftermiddagar och kvällar. Vi får väl återkomma med vad vi hittar på i helgen. 
 
 
 

Åter i Adam-vardagen

Publicerad 2015-09-09 21:55:10 i

Nu har vi varit hemma några dagar efter den korta Altea vistelsen. För Anne är det jobb och för mig förmiddagsträning och div annat. 

Måndagen blev, som vanligt efter en resa, en återställningsdag med besök på Albert Hein för påfyllning av kylskåpet. Jag tog också emot en balkongväxt till från grannarna, vi sköter deras växter när dom är borta och dom sköter våra när vi är borta. 

I går, tisdag, gick jag en promenad bort till en blomsterkiosk som ligger på ca 20 min promenadavstånd. Dels för att titta efter fräscha blommor till lägenheten men också för att träna upp gåendet. Det blir lite bättre hela tiden med mina nya inlägg i skorna, men det har varit segt. Det blev inga blommor och jag fick ont i benet av gåendet. Några fina bilder blev det i alla fall.
                                                                                     

På kvällen hade vi bokat en tid för nio håls golf. Så blev det och vi fick en härlig runda. Vi spelade hyfsat båda två i det fina vädret och mina ben o höfter var plötsligt helt ok. Det bästa var nog att jag lyckades vinna med ett slag brutto över Anne.  Efter rundan åt vi en enkel middag på klubben. En av bilderna visar röda "kräftklor". Det  är någon typ av kräftor som är röda och finns i vattnen på banan. Det är troligen hägrarna som tagit upp dem. De är inte kokta) 


I dag skjutsade jag Anne till jobbet, som vanligt på onsdagarna. Sedan åkte jag till klubben för "gubbgolfen". En härlig morgon i sol och ca 12 gr. Det gick fort upp i över 20 gr när solen värmde. Min golf var sådär men för första gången på över tre år spelade/gick jag 18 hål helt utan smärta. Det börjar kanske vända nu. Detta firades med den sedvanliga ölen på klubbens terrass efter rundan.


Innan middagen kunde vi sitta en timme på balkongen och mysa i det fina vädret. I morgon åker Anne iväg med bilen på endagskonferens medan jag tränar och fixar hemma. På fredag har jag mitt årliga besök på KLM Open, Europatourtävlingen i golf som spelas i Zandvoort ute vid kusten. 

På väg hem igen

Publicerad 2015-09-06 20:35:54 i

Helgen gick som väntat ruskigt fort. Men som alltid lika skönt att komma ner några dagar.

Igår kväll gick vi ner på strandpromenaden och åt middag på CasaDel Jamon. Det blev en delad  räkcoktail till förrätt och sen en Paella. Mycket gott! 
Vädret blev faktiskt lite  bättre än prognosen lovade speciellt lördags men idag har det regnat lite till och från hela dagen . Nu gjorde inte det så mycket eftersom vi hade jobb att göra. Hela gästrummet är nu tömt och i sovrummet  har vi stuvat undan så gott det går så nu kan hantverkarna komma.

Efter det slitsamma jobbet trotsade vi regnet och tog oss med buss till Albir  och lunch hos Tracy. Fish & Chips för Micke och Ribs för mig. Mätta och nöjda tog vi sen bussen tillbaka i regnet och strävade oss upp för backen hem till den sista ihopplockningen och nu sitter vi i loungen och väntar på ett lite försenat plan. Vi hoppas att det inte blir mer än en halvtimme sent.
Imorgon är man tillbaka i selen igen.

Helg i Altea!

Publicerad 2015-09-05 18:51:00 i Allmänt

Jaha då är jag på plats sen igår eftermiddag. Ca trettio minuter försenad från Amsterdam men landade klockan 17 och möttes av Micke så det kändes som att komma ganska tidigt ändå.
 
Micke hade ju varit två dagar på plats redan och hunnit med merparten av sina "uppdrag" som att välja klinker till terrassgolvet, rensa ut krypvinden på gamla kakelplattor och takpannor samt påbörjat slipningen och målningen av en gammal furuhylla som står i övre hallen.
 
 
 
Han har haft kanonväder bägge dagarna, men jag såg till att ta med mig lite regn från Adam :-(
När vi närmade oss Altea så började det småregna och det höll på så under några timmar. Ibland bara lätt regn och ibland rejält skyfall.
Men under tiden för skyfallet så satt vi på takterassen till El Castell (den var självklart täckt så det inte regnade på oss) och åt en god pizza. Och när vi var klara och gick hem hade regnet också slutat.
 
I morse vaknade vi till en halvmulen morgon - dock inget regnhot. Så efter en härlig frukost på terrassen åkte vi till Calpe för att mysa lite på stranden. Lugnt och skönt - vi har aldrig sett så lite folk. Dels börjar väl högsäsongen gå mot sitt slut, dels var det ju som sagt inte helklart utan molnen kom och gick över himlen.
 
 
Fullt så här "öde" var det inte, det här var precis när vi kom. Det fyllde på med folk hela tiden och snart var "vattenbrynsvandringen" i full fart.
Efter ett tag fick vi lite "show" att titta på också. En "nyhet" i vattensporten som jag inte har en aning om vad den heter, men man står på nån form av "grov slang" som sprutar vattentryck så kraftigt att personen lyfts upp från vattenytan, En scoter verkar stå för själva kraften i vattentrycket - fråga mig inte hur det funkar men det ser onekligen spännande ut.
 
  
Vi åt lunch på strandpromenaden och som vanligt blir man "attackerad" av gatuförsäljare som vill sälja solglasögon, klockor och väskor. Jag / vi brukar alltid nobba dessa. Det är nån principsak att vi hellre vill gå och ta initiativet själva tror jag. Men idag hade en av väskförsäljarna tagit paus och ställt upp sina väskor på strandpromenaden. Och jag kunde inte låta bli att göra ett "fynd". En Mikael Kors-väska som jag prutade ner från 35 till 20 EUR. Vilket fynd!!!!  (ha ha ha)
 
 
Väl hemma igen så avslutade Micke en sista strykning av hyllan, och nu återstår bara att duscha, klä sig och fundera ut vart vi ska gå ikväll för middag. Det lutar åt strandpromenaden och en Paella, men man kan ju ändra sig. 
 
 

Hemarbetaren på plats i Altea.

Publicerad 2015-09-02 22:36:00 i Allmänt

Så var det dags för ett besök i Altea igen. Den här gången, som Anne redan skrivit om, är det dags för förberedelser inför en del jobb som ska göras. Vi ska byta ut de murkna fönstren i gästrummet och terrassdörrarna i sovrummet. Dessutom byter vi terrassgolvet som börjar bukta av allt som växer i fogarna och under plattorna. 
 
MIn resa var klockren, planet taxade ut på tid och lyfte femton minuter efter tidtabell. En snabb flygning, och start på närmaste banan, gjorde att vi landade på tid, 16.30. Jag hämtade ut hyrbilen som såg ut som en gräddbakelse och åkte hem via Carrefour för att handla det nödvändigaste. När jag till slut var klar i lägenheten så var klockan 20.30 och det var dags för lite middag på terrassen. Då var det bara 26 gr vilket det fortfarande är, kl 22.30. 
 
Tyvärr så lovar prognoserna sämre väder inför helgen, det gör inte mig något de närmaste två dagarna då jag ska jobba men det är lite tråkigt då Anne kommer på fredagkväll. Men vi hittar säkert på något även om det regnar. 
 
 
Vi kommer säkert att höra av oss under helgen och rapportera hur allt går. Ha det bra allihopa därute. 

Olika falla ödets lotter.......

Publicerad 2015-09-02 19:47:52 i Allmänt

Vissa (läs Micke) får åka till Altea och en annan (jag alltså) är lämnad kvar att gå till jobbet som vanligt. Låter ju väldigt orättvist men jag ska i ärlighetens namn säga att jag inte är ett dugg avis på Micke.
Han ska inte (bara) ner och bättra på solbrännan, nej har har faktiskt några uppdrag att fixa.
 
Om en vecka kommer nämligen hantverkarna som ska byta fönster i gäst- och sovrummet. Samt lägga nytt golv på terrassen. 
Det betyder att det är en massa saker som måste plockas undan, dels för att det ska få plats att jobba men också att inte saker blir förstörda. Att byta fönster är inget som görs på en kafferast och det kommer innebära en hel del ingrepp på befintliga väggar och tak säkert. Bland annat måste man även byta de utanpåliggande jalusierna som "sitter ihop" med fönstrena.
 
På terrassen har vi dessutom en liten "krypvind" där vi stuvat in en massa "skrot" (men där ligger även vårt vedförråd). Och den krypvinden ska Micke rensa ut. Det kommer vara ett tungt jobb då det även ligger ett antal klinkerplattor där inne - såna som alltså sparats som "bra att ha". De ska Micke göra sig av med = bära ner till sopcontainern.
 
Och så ska han måla en hyllla som står i "trapphallen" på övervåningen. Också ett "skitjobb" eftersom den måste slipas först.
 
Men när allt är klart kommer det bli så bra. De nya fönstrena kommer ha aluminiumprofiler vilket gör de lättare och underhållsfria. Och glaset kommer vara av mycket bättre kvalitet vilket betyder att de inte släpper in så mycket kyla på vintern.
 
Och - jag ska faktiskt åka ner och ansluta i Altea, men det blir inte förrän fredag eftermiddag.
Tills dess försöker jag hålla ställningarna här hemma. Det var 30 grader på balkongen när jag kom hem från jobbet så jag satt ute ett tag.
Nu blir det Sushi-tajm och titta på "Halv åtta hos mig".
 
 
 
Det har däremot inte varit lika fint hela dagen. Lite regn i natt men i morse den här vackra morgonen med regnbågen i bakgrunden.
 
 

Om

Min profilbild

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela