ohlssonsiamsterdam.blogg.se

Dagbok för våra år i Amsterdam & London.

Gott slut på 2016 !

Publicerad 2016-12-31 19:45:00 i Allmänt

Jaha - då håller 2016 på att ta slut. Lyssnar just på ett minnesprogram om George Michael på BBC Radio och inser att det är många ikoner som gått ut tiden detta år.
Nåväl - jag ska inte bli sentimental bara för att det är årets sista dag men lite "bokslut" blir det ju ändå.
 
Till exempel inser jag att jag under 2016 kommer vara skattskyldig i tre olika länder. Jobbade ju de tre första månaderna i Holland för att sen göra fem månader i Sverige och avslutar med de sista fyra månaderna i UK.
Jag är inte avis på Deliotte och Thornton Grant som ska sköta om mina deklarationer. 
Till det ska sen läggas att vi deklarerar för vår spanska lägenhet i Spanien också. FYRA länder alltså!
 
Sammanfattningsvis ett bra år. Vi njöt för fullo de sista månaderna i Amsterdam för att inte tala om vilken härlig sommar vi hade hemma i Sverige. Och som lök på laxen fick vi en riktig smakstart med värmebölja när vi flyttade till London. Och i ärlighetens namn har hela hösten varit helt OK. Långt ifrån allt man hört om det engelska skitvädret.
 
Men - nu har vi känt av vad London-dimma kan vara.
Igår var det dimmigt hela dagen och när jag skulle ta båten hem (har gjort det alla tre dagar den här veckan eftersom det varit arbeten i tunnelbanan som påverkat min linje) så tog det dubbla tiden. Det var knappt styrfart på båten och de skickade fram en kille som fick stå ute längst fram i fören och försöka ha koll på att vi inte körde in i något. Nästan lite läskigt när mistluren ljöd hela tiden.
 
Och Micke den stackaren som stod på kajen och väntade på att jag skulle komma såg inte heller mycket.
 
 
Själv fick jag en vacker bild på Albert Bridge som är en av de vackraste i London. I alla fall kvällstid. Nu blev det här en närbild medan vi lade till vid en "hållplats" men tror den visar lite av sin prakt ändå.
 
 
Till slut kom vi i alla fall fram och Micke och jag kunde gå hem vilket vi gjorde via vårt stamställe Waterside, innan vi kom hem och förberedde fredagens middag. Det blev Raclette som vi grillade i de fina små järnen som vi fått av våra holländska grannar. Och apropå dem så ringde Loes idag på eftermiddagen och önskade oss Gott Nytt År. Hon sa att de saknar oss. Den nya hyresgästen som flyttade in efter oss ser de knappt röken av. Och vi saknar Loes och Hans också. Det känns tryggt att ha grannar som man känner och kan lita på. Här känner vi efter nästan fyra månader ingen av de andra i huset. Samt att många av lägenheterna verkar stå tomma.
 
 
Idag årets sista dag har vi spelat golf på Mickes klubb. Det var ett "bra golfväder" som vi brukar säga när det varken är kallt eller blåsigt. Tyvärr mulet men man kan inte få allt.
Vi spelade tio hål och bägge hade vi faktiskt ganska många bra slag. Tyvärr tappade jag lite på de sista tre hålen - annars hade jag nog gett Micke en rejäl match.
 
Nu sitter vi som sagt och lyssnar på underbara låtar av och med George Michael och konstaterar att vi hört och sett väldigt lite av fyrverkerier ännu. Undrar om det beror på förbud eller om de helt enkelt "håller på sig" fram till tolvslaget.
 
Ikväll blir det nyårsmiddag hemma. Ceviche på räkor och torsk mm till förrätt och sen en svensk klassiker - Biff Rydberg. Nån efterrätt tror vi oss inte orka med utan det får bli en avec till kaffet och kanske en chokladbit. Nu måste nämligen godiset från julen antingen ätas upp eller så får den gå i soporna. Nyårslöftet ni vet. Same procedure as every year. Nu ska vi bli mer nyttiga. Röra oss mer och äta mindre godis och annat onyttigt.
Vi får väl se om 2017 kan leva upp till det. I alla fall hoppas jag på mer golf än under 2016. Jag fick definitivt mersmak idag och vill absolut ge Micke en match!
 
 
 Gott Nytt År till alla läsare. Nu ska vi snart sätta igång med matlagningen.
 
 
 

Mitcham GC mm

Publicerad 2016-12-29 22:30:00 i Allmänt

När vi kom tillbaka till London efter julen var det kallt i lägenheten. Airconditionvärmen var avstängd ! Det har hänt förut någon kortare tid men då har det gått igång igen efter en dag. Nu var det 16/17 gr i lägenheten och något kallare vid fönstren.
 
Förvaltaren har tidigare skickat ut mail om att man INTE får stänga av brytaren för värmen i sin lägenhet eftersom det påverkar andra lägenheter. Nu var det förmodligen någon som inte läst detta och åkt på julsemester och stängt av värmen och inte tänkt på att det kan påverka andra. Efter att jag besökt Estate Management Office och berättat om problemet så kom värmen tillbaka inom ett par timmar. Härligt när det är så bra service. Nu har vi varmt och skönt igen. Managern berättade att man funderar på att sätta lås på brytarskåpen så man slipper det här problemet. 
 
Kallt ute? Ja senaste morgnarna har det varit frostigt och helt vitt på taken. I morse (torsdag) hade det dessutom frusit på dammen i parken utanför. Det var bara fontänen som höll vissa delar öppna.Nu är det fiberduk på växterna på balkongen som gällt ett tag och så får det bli.
 
I dag var det dags för mig att åka till Mitcham GC för att lämna in medlemsansökan. Helt fruset på morgonen som sagt men jag tog med mig klubborna ändå. Har ju varit där förut och spelat när det varit vitt.
 
 
Självklart var banan öppen trots frosten. Både greener och farway var frusna till och från men en strålande sol gjorde att det tinade upp vartanefter timmarna gick. Jag lämnade in min medlemsansökan och betalade årsavgiften. Här gick det undan i svängarna. Jag fick klubbens regelbok med statuter, årskalender för 2017, bagbricka och ett medlemskort som främst används i baren där man sätter in pengar att betala för. En slags "barfee" alltså. Det gillar vi efter tiden i Amsterdam där det var likadant. Jag satte genast in några pund för att använda framöver. 
 
 
Efter att allt var klart med mitt medlemsskap var det dags för en runda. I dag fick jag spela med "senior captain" och hans vuxna son. Perfekt eftersom jag då kunde lämna in ett scorekort för mitt handicap. Det är inte självklart att jag får föra över mitt svenska handicap hit. Här i England har man ingen slope utan man räknar utifrån exakt handicap och då jag har 13,6 i hcp så får jag 14 slag oavsett vilken bana jag spelar. Därför måste jag lämna in tre scorekort innan jag får ett engelst handicap. Jag misstänker att dom vill sänka mig. 
 
Det blir säkert bra och jag hoppas ändå på att få ungefär samma handicap som jag har hemma. Hur som helst så spelade jag riktigt bra första nio, 39 slag på par 34. Inte riktigt lika bra andra nio men ändå 34 poäng. Efter rundan blev det en öl i klubbhuset med mina spelkamrater medan mörkret sänkte sig utanför. Härlig stämning med mycket folk i baren trots mörkret utanför. 
 
 
 
Nu känns det som att UK flaggan på bagen är  på rätt plats. Efter klubbhusbesöket blev det blifärd hem i mörker för första gången. Kul att få se hur det är utmed vägen när all belysning är igång. Inga problem att köra längre, tvärtom, kul att uppleva något nytt. Inga problem att köra på fel sida och sitta på fel sida i bilen.
 
Väl hemma, nästan samtidigt med Anne som kom med båten, så gick vi till gymet. Anne körde Crosstrainer och lite annat och jag körde lite lätt styrka på armarna samt mina rehabövningar. Kändes bra för oss båda. Nu ska vi fortsätta även efter nyår, inget nyårslöfte alltså utan något som redan kommit igång. 
 
Nu ser vi fram emot nyårshelgen. Nyårsafton blir det golf på Mitcham, som förhoppningsvis tinat upp eftersom det ska bli varmare. Jag har bokat en "twiligth time" kl 13.06 som gör att vi spelar så långt vi vill, innan det blir mörkt, till ett bra pris. Jag är ju bara vardagsmedlem så vi får betala greenfee den här gången.  
 
Och precis som hemma i Sverige blir det god mat och troligen mycket fyrverkerier utanför. Därmed inte sagt att vi inte stöder de som slutat sälja föryverkerier i Sverige för djurens skull. Bra jobbat och vi hoppas att hotellet på Arlanda även i år har bokningar för hundar, katter och papegojor som ska slippa fyrverkerierna.
 
Vi hörs  
 

Julen är över och vi är åter i London.

Publicerad 2016-12-27 21:38:00 i Allmänt

Som vi tidigare skrivit skulle vi till Enköping på julafton. Det blev en bra resa på alla sätt. Härligt väder, bra bil och lite trafik. Först en stunds fika hos min mamma, Ulla, och hennes Rolf. Vi passade på att visa lite bilder från sommaren och vår första tid i London. Efter det åkte vi alla till Magnus och Gunilla där Gunillas föräldrar och hennes mormor redan var på plats. Mormor, Ulla, är en bit över 90 år och är helt klar i "knoppen", fantastiskt att hon är med varje gång vi träffas. Efter all god mat så blev det en smidig hemresa till julaftonskvällen i Gladö med "Tomten är far till alla barnen" på TV. En film, som i alla fall jag tycker, är roligare för varje gång man ser den. Vilka skådespelare och vilken intrig. 
 
Juldagen, som även den var en fin dag vädermässigt, var vikt för hemmafix igen. Anne var till apoteket för att hämta ut lite mediciner. Det blev också lite kompletterande inköp på ICA Maxi. Jag var hemma och jobbade i trädgården. Det var inte så mycket löv kvar så att det behövdes krattas men det fanns en hel del städning att göra i några rabatter och slänter. Lite "sjok" med löv hade trots allt lagt sig här och där och behövde tas upp. Vinet i växthuset skulle vinterklippas så att det blir fina druvor nästa sommar. De lampor som gått sönder hade jag bytt redan i fredags då jag även ställde om lite timers som var på fel tider. Inte så mycket stora saker men ändå sådant som måste göras.
 
Fram emot eftermiddagen kostade vi på oss att dricka lite glögg i växthuset. Lite över tolv grader i solen och med varm glögg, en brännare och några ljus kändes det jätteskönt. 
 
 
Lite senare kom Rolle på besök för en fika. Han hade då förutom hundarna också tagit med sig Nisse som blev kvar och tillbringade ytterligare en natt hos oss. Som vi skrivit tidigare är han gammal men han gillar oss fortfarande och har varit mer tillgiven denna gång än på flera år. 
 
På annandag jul skulle vi åka hem till London igen. Vi lämnade Gladö före klockan elva för att hinna med ett besök i Huddinge Centrum innan vi åkte mot Arlanda. Det var inte mycket trafik så vi kom fram i god tid och hann in en sväng på loungen innan det var dags att boarda det lite försenade planet. Från Gatwick åkte vi tåg men sista biten var tågen inställda så det fick bli taxi. Anne hoppade av vid Sainsbury (ICA) och jag åkte hem.
 
Planen var att jag sedan skulle ta bilen och hämta Anne och påsen. Så blev det nu inte, när taxin närmade sig vårt kvarter och garage så var det trafikkaos. Chelsea hade haft hemmamatch och trafiken var helt igenkorkad. Jag fick gå ur taxin en bra bit hemifrån och släpa hem väskorna. Att ta ut bilen var inte att tänka på. Uppenbarligen hade mängder av besökare på matchen parkerat i vårt garage. Jag fick gå och möta Anne istället och så bar vi hem det som hon handlat. 
 
I dag, tisdag, var Anne ledig. Här är det så att om juldagen och nyårsdagen infaller under en helgdag så får man en kompensationsdag efteråt. Därför var "vi" lediga i dag, liksom vi kommer att vara dagen efter nyårsdagen. Vi började med ett besök på gymet där Anne ville bekanta sig med maskinerna inför kommande tid. Det där med ledigheten låter bättre än det är. Om julafton och nyårsafton infaller på en vanilg veckodag så är det arbetsdag. 
 
 
Efter det blev det en tur till affären igen, denna gång med bilen så vi kunde handla sådant som man inte vill bära hem. När vi packat upp det vi handlat och Anne fixat liljorna vi köpt så tog vi en promenad upp till Fulham Broadway. Skönt att få en promenad och självklart blev det ett pubbesök med några kycklingvingar och något att dricka. Vi tog bussen tillbaka och fick en skön sen eftermiddag hemma. 
 
Den nedre bilden till vänster är tagen utanför vårt hus och vår balkong är den till vänster om Micke på 3 våningen. De andra visar primulor som växt till sig sedan vi såg dem senast för några veckor sedan. 
 
När vi åkte tillbaka hit från Sverige hade vi med oss en del livsmedel som vi saknat här och en del som blivit över efter julen. I kväll var det dags för den mer eller mindre traditionella pytt i pannan på julskinkan som fanns kvar. Så gott !!!. Framöver blir det falukorv, sikrom, knäckebröd i alla dess former, räkost, leverpastej mm som man inte får tag i här. 
 
 
Nu är det kort vecka och vädret ser bra ut även om det är kallt. I morse var det helfrostigt överallt och även om solen sken så blev det inte mer än sex grader på dagen. Vi hoppas fortfarande på en golfrunda på nyårsafton. Jag har ju spelat nio hål på nyårsafton de senaste tre åren. Allt beror på vädret. Vi hörs igen och om det inte blir före nyår så önskar vi er alla ett gott nytt år. 
 
 

God Jul!

Publicerad 2016-12-24 08:59:01 i Allmänt

 
Julaftons morgon hemma i Gladö.
Allt var OK med huset när vi kom fram vid 11-tiden i torsdags kväll. Lite kallt såklart men inte inte värre än att det går att få tillräckligt "sovvarmt" på nån timme när väl elementen kommer på.
 
Igår morse var det tidig uppgång för mig då jag hade klippning hos Christine redan halv nio.Men trots att mitt schema var i fas blev jag några minuter sen. Jag fick nämligen möte av vår lille fyrbenta kompis i trappan.
Och självklart var jag tvungen att gosa lite innan jag kunde åka iväg.
 
 
Det är en gammal man vi pratar om. Men så har han uppnått en avsevärd ålder också.
Men pigg för sin ålder och sugen på en skinkbit. Högg nästan fingrar mig - så sugen var han.
 
Han blev sen kvar hela dagen och natten. Det är vi så tacksamma för. Att få bli utvalda.
 
Nu ska snart åka iväg till Enköping för dagens julfirande med Mickes familj.
Och eftersom vår bil är avställd har vi ju som vanligt en hyrbil från Arlanda.
 
Den här gången fick vi ett erbjudande vi inte kunde motstå.  Den Skoda Fabia som vi hade bokat kunde vi för en mindre summa uppgradera till en fyrhjulsdriven Audi A4. Inget att tveka över! Så skönt att ha en rejäl bil att åka i även om väglaget inte ska vara nån fara.
 
Och att det var en stor bil blev jag varse igår när jag efter frissan åkte till Maxi för att handla. Jämfört med våra små bilar kändes p-rutorna pyttesmå.....
 
Och apropå Maxi. Jisses så mycket folk! Tror varenda kotte hade tagit ledigt för att handla mat igår. Totalt kaos och slagsmål om självscannings scannerserna. Alla var slut. Och på Maxi har de många scanners .......
 
God Jul till alla läsare. Hörs snart igen.
 

På väg till Gladö.

Publicerad 2016-12-22 20:07:10 i Allmänt

Efter nästan en timmes försening på Gatwick, dimma under morgonen, så har vi nu bara 45 min flygning kvar. Sedan till hyrbilen för färden till Gladö. Säkert kallt i huset så det blir att elda på. Imorgon blir det hemmafix för mig och hårfix och handling för Anne. Kanske en glögg i växthuset. Vi hör av oss snart igen.

Tuff vecka :-)

Publicerad 2016-12-17 19:02:00 i Allmänt

Anne bakom tangentbordet.
Min version av veckan som gått är lite annorlunda än Mickes. Såklart. Även om Micke täckt in lite av den som tex tisdagens Lucia-glögg med pepparkakor som jag bjöd min grupp på.
Men jag gick ut hårt redan i måndags. Då var det julmiddag med ledningsgruppen.
 
Vi var åtta som gick på en italiensk (!!!) restaurang där vi åt en faktisk ganska klassisk engelsk julmiddag. I alla fall varmrätten där man kunde välja mellan pork och turkey. Och eftersom jag hade beställt turkey till den "stora" julfesten senare i veckan så tog jag pork.
 
En god bit av pork belly som jag skulle säga närmast liknade ett tjockt spjäll fast utan ben. Och med en underbart god krispig svål. (För oss som vet att uppskatta sånt alltså. Tack pappa för att jag ärvt det av dig.)
 
Det blev en jättetrevlig middag där vi alla bjöd på oss själva och berättade lite dråpliga historier från "real life".
Häflten av oss hade sen den goda smaken att gå vidare till American Bar på Hotel Savoy som ligger nära banken nere på Strand.
 
American Bar är en jättemysig pioanobar och eftersom det är Savoy är servicen 100%-igt bra och de två flaskor rosa champagne som vi delade på  var också utsökta.
Nu ska ni inte tro att det var banken/Heartwood som bjöd på champagnen. Den ena flaska betalade min chef och den andra betalade vår chef för placeringsrådgivarna. Men det har de råd med ........
 
 
På torsdag var det sen dags för party igen. Årets julfest som i år gick av stapeln i Tunbridge Wells. Man brukar alternera mellan där och i London så att det blir lite "rättvist" med resorna.
Det är alltså julfest för hela Heartwood. Och av ca 125 anställda ( varav några jobbar i norra delarna av UK i tex Scotland) så var 100 personer med på festen.
 
Jag som hade pendling lämnade tyvärr festen strax efter tio eftersom jag hade nästan två timmars hemresa. Lite trist men jag fick ju ändå vara med om merparten. Jag hade ett möte klockan nio på fredagmorgonen att ta hänsyn till. Inte läge att vara bakis och trött då alltså......
 
Och här åt jag som sagt kalkon till varmrätt. Det är ju engelsmännens "måste" till julen. Enligt statistik äts 10 miljoner kalkoner till jul och det är mer än 75% av hushållen som har kalkon som sin julmat.
 
Jag har inga bilder från julfesten men kan meddela att damerna klär upp sig "till tänderna". Så mycket bara axlar och bara ryggar och glittrande kläder och skyhöga klackar har jag inte sett tidigare på en och samma gång.
Och trots att engelska män är kända för att "klä ner sig" på fester så hade de flesta faktiskt kostym och slips. En himla tur att jag hade satsat på en glittrig top jag också. Även om såväl axlar som rygg var täckta :-)
 
Idag lördag vaknade vi till dimma och en råkall morgon (varför är det alltid så på helgerna när veckodagarna är så fina????). Micke har just läst på nätet att det tydligen varit så pass dimmigt att en massa flyg har fått omdirigeras till andra delar av landet.
Han läste dessutom om utlovade strejker bland bagagehanterare och check-in-personal mfl som ska strejka lagom till jul. Hoppas vi hinner iväg innan dess. Vi åker torsdag eftermiddag.
 
Dimma eller ej - vi tog bussen upp till Kings Road. Idag stod skoköp på shcemat. Och banne mig så lyckades vi bägge två.
Varsitt par sköna promenadskor/sneakers från GEOX och jag köpte ett par lackskor från Russel & Bromley för inomhusbruk. I sanningens namn köpte jag ytterligare ett par skor men de levereras på tisdag för min storlek saknades i butiken.
 
 
Och en dag på stan måste ju också innefatta en brunch (vilka vanor vi fått.,,,,,,) och till brunchen som bestod av scrambled eggs och lax så blev de en supergod Bloody Mary. Det har blivit min absoluta favorit att ta in till lördags- eller söndagslunchen. Och idag kunde inte Micke heller att låta bli att testa en. Supergod! Man kan verkligen bli "addicted".
 
I övrigt var det en dag full av folk på stan såklart. Vi shoppade lite andra småsaker också när vi ändå var i farten bland julpyntade skyltfönster och andra "jippon" som tex ett café som gjorde reklam via en gammeldags hästdroska.
 
 
Väl hemma igen var det bara att kavla upp ärmarna och börja jobba i köket. Dags att rulla och steka köttbullar. För vad är väl en jul utan hemgjorda köttbullar?????
I år med ett nytt recept från en kompis som innebär kokt riven potatis i smeten istället för ströbröd. Och de fick MVG av "köttbulle-bedömaren" Mr Ohlsson som är väääääldigt kräsen.
Så nu kommer en påse frysta köttbullar få följa med oss till Stockholm när vi åker på torsdag eftermiddag (om inga strejker sätter stopp för resan alltså.......)
 
 
Imorgon har ju Micke i sin tidigare blogg utlovat att jag ska ut och övningsköra. Vi får väl se hur det blir med den saken. För det fösta bör man ju ha ett mål att åka till och det får ju vädret avgöra. 
Eller så hittar vi på nåt helt annat. Vi får väl se.
 
Nu snart lite "plockmat" i form av små rågbrödskrustader med löjrom och räk-coctail (ja inte blandat såklart!). Och till det en god Prosecco. Och på TV'n gårdagens På Spåret.
Så firar man en mysig lördagkväll i London i väntan på julfirande hemma i Sverige.
 
 

Vår före jul ?

Publicerad 2016-12-15 18:46:00 i Allmänt

Vilken rubrik ! Här håller våren på att komma innan julen. Som ni snart kommer att märka är det jag, Micke, som skriver i dag.
 
Nu har det snart gått en vecka igen och julen närmar sig. Här har man pyntat i butiker, det är julmusik på radion och man har julmarknader. Men det syns inte något i fönstren, inga stjärnor och ljusstakar på samma sätt som i Sverige. Någon trädgårdsbelysning ser vi inte eftersom hus med trädgårdar ligger så långt härifrån så det skulle ta någon eller några timmar att ta sig ut dit. I tisdags var det Lucia, som alla vet, och då gjorde Anne som hon gjort de senaste åren i Amsterdam. Hon tog med Ikeaglögg, pepparkakor och roquefortost och bjöd på till sin grupp. De hade aldrig smakat något liknande tidigare. Det var nog kul för dem att få lite svensk feeling. Blandningen av pepparkakor och ost var väldigt uppskattad. 
 
Tisdag var golfdag för mig. Lite lurigt här med golfen. I Sverige, Holland och Spanien, är det inga problem om man kommer som ensamspelare. Då blir man placerad i en boll och så spelar man. Här är det inte riktigt så. Förra veckan var jag ute på klubben och skulle spela. Jag kom inte ut trots att det var flera två och tre bollar som gick ut. Började fundera på om man ska bli medlem här. I förrgår var det dags igen. När jag kom till klubben så gick det ut ett antal tre och fyrbollar. Tjejen i receptionen, som känner igen mig sedan tidigare sa då att jag skulle gå ut på tian eller på sexan som ligger i närheten. Flexibelt med andra ord. Hon sa också att det borde ha löst sig förra gången på samma sätt. Hon sa dessutom, med ett leende, att "engelsmän är som dom är". 
 
Man får vänja sig. Ny kultur men det fixar sig när jag blir medlem och hittar några att spela med, Man har medlemstävlingar månd, onsd och fredadg så där kommer jag nog in i det. Hur som helst blev det en "skitrunda" för första gången på länge. Kanske var dags för det efter en tids bra spel. Fick i alla fall en härlig dag och en fin bild av en teeskylt med typiska engelska/skotska buskar i bakgrunden. Förutom en regnskur i början så var det spel i pike och en tröja utanpå.
 
 
I går var det gymdag för mig. Månd, onsd och fredag är det gymtid. På eftermiddagen tog jag en promenad i området, bland annat för att hitta postkontoret där jag skulle köpa frimärken till julkorten. Det är här rubriken kommer in. När jag gick på en av smågatorna såg jag hur det blommade i träden, förmodligen någon slags japanskt körsbär. Kändes lite tidigt men å andra sidan är vi betydligt längre söderut än hemmma och även mer söderut räknat från Amsterdam. På balkongen mår våra växter "sjukt bra" fuchsian sätter lite blommar och allt annat är jättefint.
 
 
I dag, torsdag, är det julfest på Heartwood och Anne blir sen hem. Festen hålls i Tunbridge Wells, ca en timme med tåg söder om London. Jag tror vi skrivit det tidigare men det är där som Heartwood hade all sin verksamhet fram till för ca ett år sedan. Dom ska börja med en "prebub" alltså ett pubbesök innan själva middagen. Kul att få uppleva lite engelska traditioner.
 
Själv har jag varit på rangen och tränat idag. 50 min bilresa dit och lika långt hem pga vägarbete och mycket trafik. Alltid så i London med omnejd. Tack och lov så kom golfslagen tillbaka till mig i dag. Ett bra pass där allt fungerade. Hoppas nu på en runda nästa vecka igen innan vi åker hem för jul. Kanske jag kan få till något i stil med rundan på Mitcham innan vi åkte till Altea, 40 poäng, och rundan på Villaitana som avslutades med 39 slag brutto på sista nio. Men man får inte hoppas för mycket, golf är alltid golf. Efter jul är det också dags att lämna in min ansökan om medlemsskap i Mitcham GC. (finns på nätet för den som vill veta vad det är).
 
Häromdagen var det så fint väder att jag satt ute och tog en lunchfika i solen på balkongen, riktigt varmt och skönt så jag satt ute säkert en timme. Även om det ska bli lite lägre temperaturer framöver så lovar man att det ska bli en varmare jultid än på länge här. Det passar oss perfekt.
 
I dag tömde man dammen i parken för att göra rent den. Vi hopppas att den fylls i morgon igen och att fontänen går igång innan helgen. Jag tror att det kommer att bli så för att det ska vara fint i helgerna. Det är kul att se hur man sköter parken och planteringarna i kvarteret. Det är faktiskt lika bra som på gården i Altea.
 
 
Den här helgen har vi inte något speciellt inplanerat. Jag tror att Anne skrev förra gången att vi skulle ta en bilutflykt så att hon fick köra lite längre bort än bara till affären. Kanske en tur til golfklubben så hon får se var jag spelar. 
 
 
Ha en trevlig helg alla och se till att pynta ordentligt till julen. Här är det inte så mycket pyntat, förutom det vi visat i tidigare inlägg. Som ni ser så har vi i alla fall sett till att tomtemössen är framme. Trevlig helg på er alla så hörs vi snart igen. 
 
 

Middag med svenskar, shopping i jättegalleria och Royal Albert Hall

Publicerad 2016-12-11 23:26:00 i Allmänt

Ja rubriken säger en del om att det varit en fullspäckad helg. Så nu sitter jag här halv tio på söndagkvällen och undrar vart de här dagarna tog vägen.....
 
I fredags var det som sagt var "middag på svenska". Birgitta (en tidigare kollega dels från Sverige men som också jobbat i Manchester några år) med man var i London för att gå på på den årliga julfesten som företaget där hennes man jobbar på hålls. Och Birgitta hade hört av sig för att höra om vi inte kunde äta middag tillsammans på fredagkvällen. Jättekul! Sjävlklart ville vi det!
Så jag hade bokat bord på Gaucho som är en kedja med argentinskt kött där vi varit tidigare en gång.
 
Jag fick hasta hem från jobbet för att hinna byta om innan vi tog bussen nästan till Sloan Square därifrån vi hade ca fem minuters promenad. En jättetrevlig kväll med fantastiskt gott kött och därtill ett jättegott argentinskt rödvin.
Vi kom hem mätta och belåtna och stupade i säng efter (för mig i alla fall) en fullspäckad jobbvecka.
 
Lördag morgon vaknade vi till en mulen dag. Det regnade inte men det var som en blöt filt som hade lagt sig. Fuktigt i luften på gränsen till duggregn.
Det blev en utflykt till Westfield. En av Europas största shopping gallerior, Och varför kan man undra. Jo delvis för att jag var nyfiken på att se detta "underverk" och dels en praktisk anledning. Jag hade beställt några saker över nätet från Debbenhams och en av dem (en blus) var för stor så jag skulle returnera den. Och enklaste sättet var att lämna in den på ett av deras varuhus. Som alltså fanns på Westfield.
 
 
 
Men jisses så stort det var! Helt omöjligt att orientera sig. Men vi "kryssade runt" lite och åt lunch på ett ställe och jag köpte också julklappar till mina medarbetare innan vi fem timmar senare kom hem igen. Helt utmattade! Det var så varmt inne i gallerian och behöver jag tillägga att det var fullpackat med folk......
 
Trots grå dag var det varmt så det blev en kaffe ute på vägen hem.
 
 
 
Efter shoppingen blev det en skön och slapp eftermiddag i soffan med glögg och pepparkakor. Jag bokade lite flygbiljetter så nu har vi en resa till Altea i påsk och en kortis hem till Gladö över sista-april-helgen.
 
Söndag morgon var gråvädret borta och solen sken igen.
Jag gjorde min sedvanliga "övningskörning" till Sainsbury och tillbaka. Börjar snart känna mig mogen att prova på en längre tur. Vi får väl se nästa helg.....
 
Väl hemma igen blev det fika på balkongen. Solen låg på och det gjorde att tempen gick upp i 17 grader,
 
 
 
 
Och så blev det då helgens höjdpunkt, En julkonsert i jazzens tecken på Royal Albert Hall.Så pampigt att äntligen få se den här gamla och välkända byggnaden inifrån.
Ett litet minus dock för att det kanske var "mer jazz än jul". Vi är inga jätteälskare av jazz och kan lätt tycka att det blir lite jobbigt om det blir för mycket jammande. Och visst blev det lite sånt men i stort var det jättebra. Det är maffigt med ett storband på scen och bra sångare därtill. 
 
 
 
 
 
Nu väntar en fullspäckad vecka. Imorgon julmiddag med ledningsgruppen. På tisdag ska jag bjuda mina medarbetare på Glögg och pepparkakor. Och så på torsdag är det julfest med hela Heartwood. Oj oj oj så trött jag kommer vara när veckan är över.......
 
Nu snart dags att krama kudden och hoppas på att John Blund kommer trots kvällens sena kaffe :-)
 
 

Från Altea till London !

Publicerad 2016-12-07 21:44:00 i Allmänt

I vårt förra inlägg från Altea slutade vi med att vi skulle till vår restaurangkompis Tracy i Albir på fredagen. Det blev en "eftermiddagsmiddag" i solen. Härlig dag och vi satt ute hela eftermiddagen. Hon är på ett nytt ställe nu som är mer "riktigt restaurang" än de hon haft/jobbat på tidigare. Både Anne och jag åt kött av olika slag, det godaste kött vi ätit på länge. En trevlig eftermiddag som avslutades med bussresa tillbaka till Altea och klättring från stationen och upp till vår lägenhet. 
 
 
Det blev en tidig kväll eftersom vi skulle upp och spela golf dagen därpå. Jag hann dock med att se till att klubbor och annan utrustning var i gott skick inför spelet. 
 
På lördagen sammanstrålade vi med Tiina och Bernt på Villaitana på förmiddagen. Efter att väderprognosen halvt om halvt hotat med några regndroppar blev vi glatt överraskade när det blev ännu en dag med mycket sol. Som vanligt tävlade Anne och jag mot varandra utan handicap. Vi har ju i stort sett samma. 
 
Första nio blev en berg och dalbana för oss båda med flera hål där vi fick fullt antal slag. Trots detta så var det exakt lika efter nian. Då hade det kryllat av sjuor, åttor och nior på olika hål. På andra nio fick jag igång mitt spel, vet inte hur eller varför. Jag gick på 39 slag brutto efter bla tre birdies i rad. Har aldrig hänt tidigare. Självklart knäckte jag Anne. 
 
 
Kvällen tillbringade vi med Levinarna på en italiensk restaurang uppe i gamla stan och efter att vi kommit hem, inte så sent, så blev det en liten "stänkare på balkongen. Ett fint slut på en dag som börjat med en fantastisk soluppgång. En av bilderna i kollaget nedan är tagen dagen innan på väg till Tracy. En härligt blommande bougainvillea.
 
 
Självklart så har vår kompis Biloute varit och hälsat på lite då och då. Ofta har han kommit till porten när vi kommit hem på eftermiddagarna. Precis som han gjorde när vi kom i onsdagskväll. Han följer då med oss in och blir kvar en stund innan han går hem via terrassen. När vi kommit tillbaka till London fick vi en bild från grannen som visade att han numera går till vår lägenhetsdörr och lägger sig när kommit in i trapphuset. På bilderna nedan gör han Anne sällskap när hon står och stryker i sovrummet. 
 
 
Eftersom det var utlovat "heavy rain" hela söndagen åkte vi till ett stort köpcentrum i en ort som heter Ondara. Det ligger några mil norr från oss. Vi behövde båda handla lite nya kläder att ha i Altea. Efter snart 8 år så finns det en del saker som inte duger längre. Efter lunch och återresa till Altea återstod lätt städning och färd till flygplatsen. Vi lämnade bilen på långtidsparkeringen och sedan var det dags att lyfta. Trots en liten försening gjorde en kort flygtid att vi landade strax efter 00.00 brittisk tid.
 
Då kom problemen. Vissa tåg hade slutat gå. Vårt direkttåg gick inte längre utan vi fick kliva av för byte i East Croydon. Där skulle det dröja ganska länge innan nästa tåg kom så det fick bli en taxi i stället. Vi tjänade säkert en timme på det och var hemma i lägenheten närmare 01.30 
 
Väl hemma igen såg allitng bra ut. Fortfarande kalla nätter men växterna hade klarat sig bra under fiberduk. I måndags upptäckte vi att man satt upp belysning i träden i parken. Fint med lite ljus i mörkret.
 
 
I går, tisdag, uppdaterade vi vår pyntning inne med en julstjärna. Den passade bra på köksön. 
 
 
För min egen del var det gym och uppackning i måndags. I går åkte jag till en drivingrange och slog lite bollar. Alla bra slag hade blivit kvar i Altea kändes det som. I dag var det gymet igen på förmiddagen och en tur till stan på eftermiddagen. Dags att köpa nya Nespressokapslar. Eftersom butiken låg granne med Harrods kunde jag inte låta bli att smita in och köpa lite av Harrods egen fudge och lite andra chokladgodisar. Under bussresan tillbaka hem konstaterade jag att det är fullt med julbelysning i parker och på gatorna. När jag kom hem höll det på att bli mörkt. Klockan var då ca 16.15
 
 
I morgon tänker jag åka till golfklubben och spela en runda igen och sedan går ju veckan mot sitt slut. Vi får väl höra av oss i eller efter helgen och berätta lite mer. Vi skall i alla fall på Royal Albert Hall på julkonsert på söndag. 

Altea och adventspyntning

Publicerad 2016-12-01 20:04:00 i Allmänt

Så är vi här i Altea igen. Rekordsnabb flygtid från Gatwick - bara TVÅ timmar!!!!
Vi hämtade ut bilen på parkeringen och var hemma i lägenheten klockan 22. Det känns jättebra. Och hittills är vi jättenöjda med servicen på parkeringsföretaget.
 
Vi ringer dem när vi landat och eftersom vi (som nästan alltid) reser utan bagage hinner vi knappt utanför dörrarna innan de står där med sin mini-buss och hämtar upp oss. Man kvitterar ut bilnyckeln och bilen står framkörd och bara att rulla iväg. Funkar alltså jättebra!
 
Lägenheten såg ut som när vi lämnade den (alltid lika skönt!) och Biloute (grannarnas katt) kom och mötte oss vid porten och ville hellre gå in till oss än hem till sig. Och det är klart han fick följa med oss in. OBS - vi ringde på hos grannen först så han hade alla chanser att gå in till sig själv. Men - han valde oss.
Nu blev han inte kvar så länge. Han var lite kelig och busig på samma gång, men efter nån halvtimme valde han att gå hem via terrassen.
 
Vi hade vår sedvanliga arbetsfördelning. Jag plockade upp vårt "bagage" och Micke ställde ut stolarna på terrassen och tog av täckningen från bordet. Skurade terrassen gjorde han i morse i dagsljus.
 
Och i morse blev det lite skön sovmorgon och sen iväg och handla. Frukostmat och lite annat och vi kunde inte låta bli att köpa en Julstjärna till terrassen. Hemma är det ju en inneblomma men här med en natt-temperatur som inte går under 13 grader (just nu i alla fall) klarar den av att stå ute. Efter det blev det hemmafix med uppsättning av adventsstjärna och lite annat.
 
 
Lunchen blev en macka på terrassen med lite cava för Anne och öl för mig. Härligt att kunna sitta ute och äta lunch även om det inte är jättevarmt.
 
 
 
Efter lunch och adventspynt träffade vi i Tiina och Bernt och Ingrid och Björn på det lokala stället Placitan för ett glas vin. Björn och Ingrid åker till Sverige på söndag och vi tyckte det var kul att träffas en gång innan dess. Tiina och Bernt ska vi spela golf med på lördag. Nu är vi hemma och Biloute har gått hem igen 
 
I kväll blir det hemmamiddag, vi har just eldat i vår braskamin så nu är det mysig värme i kök och vardagsrum. I morgon blir det marknad i Alfas del Pi och sedan middag i Albir hos Tracy. 
 
 
 
 
 
 

Om

Min profilbild

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela