ohlssonsiamsterdam.blogg.se

Dagbok för våra år i Amsterdam & London.

Nelsonhelgen i full gång

Publicerad 2016-02-27 17:56:47 i Allmänt

Sedan i tisdags kväll är vi alltså hundvakter åt Nelson. Vi som trodde att valpfasonerna var över nu när han är ett år och nio månader misstog oss helt - eller så är det så här han kommer vara resten av sitt liv.
Han är jättegullig, tillgiven, snarkig och charmig på alla sätt och vis - förutom när han får sina "anfall".
 
Vi har ju sen förra gången lärt oss att han HATAR fåglar. Och på en skala ett till tio - hur stor är sannolikheten att INTE se fåglar från våra panoramafönster när vi bor precis vid vatten. Just det - den är obefintlig. Fåglar flyger hela tiden förbi i luften, landar i vattnet, simmar i vattnet. Ja fåglar FINNS.
 
Och när Nelson ser fåglar då skäller han inte - för mopsar kan inte skälla - han "skriker". Eller som Ippa nyss skrev - skriar han som en åsna???  Tack och lov så är det ju bara vi som hör honom och efter att fyat och distraherat honom med annat så lugnar han ju ner sig. Men herregud så han skämmer ut oss när han får de här anfallen ute. Folk vet ju inte om de ska skratta, bli rädda eller tro att vi plågar hunden.
Igår eftermiddag var det en liten tonårstjej som förmodligen var hundrädd redan innan hon såg Nelson, som fullkomligen fick panik när hon hörde honom skrika och samtidigt dra i kopplet.
 
Nå väl - nog om detta. Han är som han är och när han inte får sina hysteriska anfall så är han jättegullig.
 
Jag tog faktiskt semester torsdag - fredag. Dels för att det var mysigt att vara hemma när man har lite extra sällskap - men också för att jag "kunde". Lugnt på jobbet ("holländsk sportlovsvecka") samt att jag fortfarande hade några semesterdagar att ta ut innan jag slutar.
Så vi har promenerat i det vackra vädret, åkt och handlat och i dag på eftermiddagen har vi suttit flera timmar på balkongen och njutit i solen.
Micke drog iväg tidigt i morse för att spela golf. Det gäller att passa på nu - hans medelmsskap går ut sista februari. Nelson blev jätteledsen och saknade sin husse. Han satt i två timmar och tittade mot hallen och dörren och såg sorgen ut innan han till slut gav upp och somnade i soffan. Efter en lugn morgon hemma för oss två tog vi en timmes härlig promenad i det soliga vädret.
 
Och på balkongen var det riktigt mysigt idag. Inte alls som förra veckans "pissväder" - tänk om förra helgens besökare hade varit här idag istället...... Då hade vi kunnat bjuda på en Aperol Spritz på balkongen. Nu fick vi njuta den själva istället.
 
 
Imorgon får vi se vad vi hittar på med vår lille "galning". Vädret imorgon ska blir hyfsat - dvs sol och moln men INGET REGN. Så det kanske blir en tur till Nordsjön igen. Promenad på stranden och så lite "kibbeling" (små tempurafriterade torskbitar) till lunch från nån av de ambulerande fiskvagnarna. För att gå in på nån av strandrestaurangerna med Nelson vill vi nog helst unvidka. Det kan bli pinsamt.....
 
Igår stannade vi förvisso till vid ett "greenhouse" där vi tog ett glas vin. I närområdet finns nämligen en slags "experiment-verkstad" som jobbar med biodynamisk odling och med att bland annat ta tillvara på urin för att använda som gödning i den biodynamiska processen. Det ser ut som om man ställt ut en massa pissoarer vid en husvägg - men inte (bara) för att folk ska stanna till och pissa utan även för att tömma sitt insamlade piss för fortsatt processande.
Området innehåller dessutom en slags "mini-trädgård" med massor av pallkragar där folk "hyr in sig" för att odla biologiskt.
Och i anslutning till allt detta har det också ett växthus som är ett slags kafé/restaurang där vi alltså stannade till och tog ett glas vin på väg hem från hundrundan.
Just nu råder ett lugn i hemmet. Micke OCH Nelson ligger i soffan och tittar på golf på TV'n. Ja jag vet inte om Nelson tittar - det låter på hans snarkningar som att han somnat.
Snart blir det till att påbörja middagsbestyren. Ikväll blir det musslor - igen. Vi har ju fullkomligt börjat älska musslor sen vi flyttade hit och musslorna här är så himla fräscha. Man köper dem (2-kilos förpackningar) i tråg tvättade och "klara" för pannan. Men självklart går Micke igenom dom än en gång för att ta bort ev skägg och skrapa av eventuella stora havstulpaner.
Ikväll blir det den "klassiska" varianten - lök, vitlök, fänkål, chili, vitt vin och grädde. Och till det (INTE pommes frites) en god baguett att doppa i spadet. Mums!
 

Dubbla besök !

Publicerad 2016-02-23 20:49:00 i Allmänt

I fredags kväll kom Niclas och Jocke på besök. Dom bodde på grannhotellet, på krypavstånd, från oss. Två trevliga middagar och en utflykt till Nordsjökusten och Zandvoort på lördagen blev det vi hann med innan vi skjutsade dem tillbaka till Schiphol för hermresa på söndagen. Bilderna visar en trevlig lunch på en strandpaviljong. Självklart var dom också uppe och hälsade på i vår lägenhet. Trots det ihärdiga regnet klarade vi oss, med holländska mått, ganska hyfsat även om det regnade rejält på lördagskvällen när tog oss till och från restaurangen vid Damtorget. 
 
 
När vi, på söndagen, lämnat av dom på Schiphol åkte vi själva för en ny handlingsrunda på en trädgårdshandel. Nu blev det den som vi använt oss av från början av vår vistelse här, Osdorp tuincentrum. Den här gången blev det ett dvärgpersikoträd, några borstnejlikaplantor, ett par fågelholkar och ett par gräsplantor. Allt ska naturligtvis gå med i flyttlasset hem till Gladö, tillsammans med allt annat vi köpt på oss som kan vara bra att ha, både i trädgården och i hemmet i övrigt. Om det är någon här i huset som sett oss när vi kommit hem med våra saker den senaste tiden så kan dom inte tro att vi ska flytta ut, snarare att vi flyttar in. 
 
I går, måndag, var jag ute och tränade lite på golfklubben. På väg hem hämtade jag Anne och sedan åkte vi och handlade lite. Förutom lite mat fick vi med oss en Magnoliakvist hem. Den kommer snart att blomma för fullt innanför våra stora fönster.
 
 
 
I dag, tisdag, kom han tillbaka till oss för tredje gången. Vem då undrar ni ? Jo Nelson förstås. Den svarta mopsen som vi haft hand om tidigare. Nu är han ännu lite vuxnare och större, om man nu kan säga att en mops blir "stor". Han är nyss avlämnad och fortfarande lite otålig men han kände igen oss och kände igen sig i lägenheten så det blir säkert jättebra från och med i morgon. Just nu, 20.50, ligger han och snarkar i sin korg. 
 
 
 
Vi får väl återkomma med hur det går med Nelson. De senaste gångerna han varit här har det regnat i stort sett hela tiden men den här gången har det utlovats lite kallare och klarare väder. I helgen som var har det mest regnat och golfbanan har återigen varit stängd. I dag öppnade den igen och i morgon kommer som sagt kallare väder så det skulle inte förvåna mig om det blir vintergreener igen när vi ska spela i morgon bitti. Men man kan ju hoppas på ett litet underverk. Då blir det min sista runda som medlem i klubben. Känns lite konstigt faktist. Men snart står vi ju på Haningestrand igen och då kommer det å andra sidan att kännas ganska naturligt.
 
 
 

Snart helg igen efter en kall vecka.

Publicerad 2016-02-19 13:53:00 i Allmänt

Senaste veckan har bjudit på kallt och ostadigt väder. Från måndag var det ganska soligt men fruset och kallt. Vitt på marken, taken och bilrutorna på förmiddagarna. Inte mer än några plusgrader. I och för sig kunde jag sitta ute och fika på balkongen i t-shirt när solen låg på både tisdag och onsdag eftermiddag. Det utlovades sedan varmare väder igen men man kan inte lita på prognoserna här heller.
 
Torsdagen blev en riktig "skitdag". Mulet / grådisigt och inte mer än 2 gr, dessutom som grädde på moset så regnade det på eftermiddagen. I dag, fredag, har det dock varit soligt igen, frostig morgon men inte så kall som tidigare i veckan. I dag har jag tagit av fiberduken från balkongblommorna igen eftersom det nu ska bli varmare men också regnigare. Just nu, kl 13.20, så kommer också molnen in och förebådar den regniga helg som vi ska få.
 
 
Som lite extra påspädning kom det också en fortkörningsbot i brevlådan i går. Det är kameror precis överallt och den här gången var det ett ställe som jag mycket väl vet att det finns kamera. Men antagligen följde jag trafikrytmen och staten fick in massor av pengar. Tack och lov så har mina tre böter inte ens tillsammans kommit i närheten av vad det kostar i Sverige att köra för fort en gång. Kan inte låta bli att tillägga att de alltid kommer i Annes namn eftersom hon står som bilägare :)
 
Självklart fortsätter vädret att påverka golfen den här vintern. Om det inte är stängt pga regn så är det spel på frusen bana med vintergreener. Det är bara några få gånger sedan i november som vi kunnat spela banan i det skick den brukar ha på vintrarna. I onsdags hade vi soligt och fint men minus 2 på första tee. Helt fruset och vintergreener. Det är inte riktig golf enligt mig. De sista fem hålen hade dock solen gjort lite nytta och banan var inte vit längre och började bli lite mjukare. Tack och lov spelade vi fyrboll match vilket höll stämningen uppe. Jag och Patrick förlorade på sista hålet. 
 
Alldeles nyss fick jag ett meddelande från Patrick där han skrev att de kommer att bjuda på mina två sista rundor då jag inte är medlem längre. Riktiga kompisar som man kommer att minnas för alltid. Jag tänker bjuda igen genom att se till att dom får både dryck och tilltugg efter sista rundan den 9 mars. 
 
Jag har också lyckats lämna mitt DNA på klubben. Häromdagen kom jag gående med min lilla bärbag och skulle till bollautomaten och vidare till rangen. När jag genade under cykleparkeringen, under tak, så gick jag rakt in i en jätteregel av trä som håller upp taket. Jag har varit där och "testat" tidigare men den här gången blev det en riktig smäll och en bit av mitt huvud och hår finns fortfarande kvar i trät. 
 
 
På klubben har man stora planer, som inte påverkar mig eftersom jag bara är medlem i två veckor till. De tar ner mängder av stora snabbväxande träd som planterats då banan byggdes för trettio år sedan. Nu ska man låta de "riktiga" träden få ljus och plats. Man tänker också försöka göra om de tre slingorna totalt så det blir tre likvärdiga slingor. Man har också planer på att bygga om rangen till två våningar, övningsområde som delvis ska vara under tak, ta bort parkeringar i anslutning till klubbhuset och göra grönområden i stället. Restaurangen ska byggas ut och om, omklädningsrumen fixas till mm mm. Jag är nästan glad att det inte är min hemmaklubb längre med tanke på vad det kan komma att kosta. Jag har ju dessutom tyckt att det redan nu är så bra jämfört med vad jag tycker är bra i Sverige. Man vet ju aldrig om det i slutändan blir så att man får fler medlemmar och gäster som täcker upp kostnaderna. Detta skriver jag mest för för vår egen skull eftersom bloggen också är vår dagbok under åren här. 
 
En av bilderna nedan från banan visar en märklig byggnad på en höjd som man kan cykla och gå upp till via en serpentinväg. Förutom att området är populärt för hundpromenader så hålls här varje år en festival som inte är tänkt för folk i vår ålder. Golfklubben har tydligen vid något tillfälle också haft tävling därifrån. Då skulle man slå med driver från ett av etagen ner mot den green på banan som ligger "närmast". Inget för mig men lite häftigt. Själva byggnaden var sedan gammalt utrustad med en stor klocka i toppen. Den blåste tydligen ner för ett antal år sedan och då byggdes det nuvarande "konstverket". 
 
 
I kväll kommer Niclas och Jocke hit. Dom ska bo på grannhotellet, alltså på "krypavstånd" från oss. Vi hoppas fortfarande att väderprognoserna är fel för helgen eftersom det bara visar regn och hård vind. Alltså typiskt holländskt vinterväder som det är den här vintern. Nåväl vi hittar säkert på något att göra i morgon. Nå alla fall, nu får det vara slut för den här gången. Fredagsstädningen väntar. 

Bunkring och sopkaos

Publicerad 2016-02-16 20:50:00 i Allmänt

I söndags hade vi värsta "skitvädret". Det regnade hela dygnet och temperaturen gick aldrig över 3 grader. Till och med att det var lite snöblask inblandat i regnet ibland. Riktigt äckelväder med andra ord.
Så vad göra? Jo shoppa såklart :-)
Vi har ju förstått att vissa saker är rejält mycket billigare här och till det hör rengöringsmedel. Både tvätt- och sköljmedel och andra saker som disktabletter, tandkräm, raklödder mm, mm.
Så vi åkte till ett köpcentrum där man bland annat kan hitta lågprisbutiker som har bra priser på den här typen av varor, typ RUSTA och liknande.
 
Och faktiskt så är det våra "mitt-emot-grannar" i Gladö som tipsat om detta. De (han i alla fall) är ju holländare och han har berättat att varje gång de varit på Hollandsbesök (i bil såklart) så har hans fru bunkrat den här typen av varor. Och det är klart att kommer den informationen från "inhemsk befolkning" så måste man ju lita på det. 
Men självklart har vi själva också sett att priser på den här typen av varor är mycket billigare än hemma.
 
Alltså "bunkrade" vi i söndags.
 
 
Nu kan ju den observante se att det faktiskt inte bara är rengöring vi shoppade. Köpcentrumet innehöll också en Nike outletbutik där vi fyndade gympaskor. Varsitt par som tillsammans kostade 103 EUR - det kallar jag för fynd!
Hårspray hör inte heller till rengöring men mitt favoritmärke kostar i Sverige runt 90 kr per flaska. Här ligger ordinarie pris på hälften - och den här veckan kunde jag dessutom få två för priset av en. Superfynd!!!!! 
 
Ljus från lågprisvaruhuset HEMA (typ gamla EPA eller Tempo om nån minns) är också riktigt billigt. 12-pack extra långa ljus för bara motsvarande 45 kronor. Billigt - eller hur ?!
Och så hittade Micke ett "insektshotell" att hänga upp i närheten av växthuset för att öka tillgången av pollinerande insekter. (Ja ja - bara vi slipper mer tvestjärtar säger jag!)
 
Och slutligen - som någon säker kommer lägga märke till - en flaska rosa bubbel. Och varför då? Jo för att det var Alla Hjärtans Dag i söndags. Självklart ska man dricka rosa bubbel då!
 
Nu dags att skriva några ord om sopkaoset som startade 1:a februari. Då gjorde man om våra sopcontainrar på kajen till "sopsortering". Så istället för att slänga alla sopor blandade så ska vi nu sopsortera. 
Inget konstigt alls för oss "lantisar" som sen länge haft olika tunnor för komposterbart material och annat. Och dessutom sorterat plast, glas, papper och kartong var för sig.
Men hos oss blev det en "Amsterdam-nyhet". Ja nästan i alla fall. Man har visst försökt på ett par andra ställen också men inte i särskilt stor omfattning.
Men nu var det alltså dags!
Fast i ärlighetens namn- "de" har inte fattat riktigt hur man ska göra.
 
För komposterbart material delades det ut biologisk nedbrytbara plastpåsar för kompostavfall. Och vi som gjort det här förut vet ju att komposterbart är i princip alla matrester, grönsaksavfall, blomrester och liknande.
Till detta får man 60-liters påsar!!!!!  Vem sjutton kan i en varm lägenhet samla ihop 60 liter matavfall innan påsen är full och det är dags att slänga????? Sånt måste man ju får hyfsat små påsar till som kan slängas nästan dagligen. Annars kommer det ju lukta skunk i lägenheten.
 
Avfallscontainrarna utanför huset är dessutom numera anpassade för att det inte ska bli så mycket "rest-avfall" kvar. Men eftersom man inte kan/vill spara ihop 60 liter komposterbart hemma så blir det mesta (precis som förut) blandat "rest-avfall" men på en bråkdel av antal containrar. (Med containrar menar jag nedsänkta behållare som ovan jord ser ut som ett vanligt "sopnedkast")
Alltså räcker inte "rest-avfallen" till längre och sopsäckarna läggs helt enkelt utanför. Helt vansinnigt!
Man måste ju tänka igenom hela kedjan. Från hur man sorterar inne i lägenheten tills det att det kommer ut till de olika containrarna. Oj oj oj - här har man mycket att lära av oss svenskar.......
Så här såg det ut i morse när jag gick till jobbet. Snacka om att det kommer bli rått-invasion i kvarteret......

 
 
 
 

En trädgårdsdag.

Publicerad 2016-02-13 21:37:00 i Allmänt

Nu har vi varit tillbaka i Adam i en vecka efter vårt besök i Gladö förra helgen. Veckan har bjudit på blandat väder, som vanligt mycket regn. I onsdags morse skjutsade jag Anne till Schiphol som vanligt för att sedan åka till golfklubben för en runda med gubbarna. Prognosen lovade ”så där” väder och när jag lämnat av Anne så öste regnet ner. Väl framme vid klubben hade det upphört och vi fick 18 hål utan regn. En hagelskur i mitten av rundan störde inte så mycket. När vi, efter rundan, kom in i restaurangen för lite kaffe och öl så kom regnet. Riktigt äckligt utanför, men vi brydde oss inte eftersom vi var klara. Kan inte låta bli att nämna att jag spelade min bästa runda under tiden här i Holland och självklart krossade jag de andra gubbarna i våran "Köpenhamnare".  En sådan bra runda på vår bana ger mig 34 poäng.  Det blev sedan lite träning på torsdagen och nio hål i fredags morse, också helt ok.

 

 

I dag, lördag, hade vi bestämt oss för att köra ett ”handelsträdgårdsrace”. Jag har fått lite tips av en av golfgubbarna, som också är trädgårdsnörd. Vi vill köpa in oss på lite saker att ta med hem till Gladö. Det började med ett ställe som är specialiserat på lökar. En liten handelsträdgård som låg i ett villaområde. Mysigt och speciellt. Anne hittade några tuppkompisar som hon naturligtvis fotade. Självklart blev det en påse full med olika lökar.

Efter det åkte vi vidare till en enorm trädgårdsbutik där vi inte varit förut. Stor och jättefräsch. Vi vill ha med oss hortensiabuskar hem eftersom vi sett hur fina de är i trädgårdarna här.  Som vanligt blev det också något mer, en liten buske som ska blomma med fina vita blommor. Höll på att glömma att det självklart också blev ännu mer lökar. Tur att vi har en stor flyttbil som kommer och hämtar. Här passade vi också på att äta lite lunch, en ärtsoppa för Anne och tomatsoppa för mig. Anne har hela tiden här i Holland sagt att hon vill ha en ko i trädgården hemma. Här fanns de i alla former men vi tror inte att det blir någon ko. Det får nog räcka med en häger och ett stenfår som vi redan köpt. 

Sista anhalten var ett ställe där Anne var och handplockade tulpaner i våras. Som vi skrivit tidigare så har det ett roligt namn, "Annemiekes pluktuin" Nu kunde man plocka tulpaner i ett av växthusen. Det fanns inte så mycket eftersom de jobbar för fullt med att förbereda säsongen utomhus. Dom hade som sagt lite tulpaner för plockning så vi fick ihop en fin bukett med ”riktiga” tulpaner, alltså inte sådana som man köper på affären. Man plockar med löken kvar och den togs av när vi skulle betala. Självfallet skulle den återanvändas för nya blommor, kanske redan i år.
 

Kul med en bilutflykt i lökområdet. Man ser att allt är på gång. Påskliljorna blommar för fullt sedan länge och övriga lökar är på väg upp eller väntar under halmtäcke på fälten. Tyvärr blev inte dagen så solig som vi hoppats och därför blev det inte någon varm glögg (transporterad från Sverige) på balkongen som vi hoppats på. Däremot blev det uppackning av de växter och lökar vi köpte. 

 

 

Nu hoppas vi på en ok vecka, även om det ska bli regnigt i morgon och minusgrader på morgnarna till veckan. Men man kan inte lita på något så vi hoppas på det bästa. Nästa helg verkar det som att vi får besök av Niclas och Jocke. Ska bli roligt med ett avbrott i vår väntan på hemflytten. Vi ser fram emot några trevliga utflykter och middagar. 

 

 

Nåt att längta hem till

Publicerad 2016-02-07 21:41:04 i Allmänt

Jag tror att vi mentalt är helt inställda på att flytta hem nu. Vi ser på tomten och huset med lite längtan i blicken. Visst kommer det vara mycket att ta tag i framför allt för Micke i trädgården men det känns inte jobbigt utan bara roligt faktiskt.
 
Inne måste vi byta ut de gamla fönstrena som fortfarande finns kvar. Det är tre fönster plus det lilla i badrummet så det är inte några jättestora jobb men de har verkligen sett sina bästa dagar. Att bara kitta om och måla,som vi gjort förr, räcker inte längre.
 
Sen måste vi också se vad vi kan göra åt inomhusklimatet. Det går inte att blunda för att det är en gammal sommarstuga vi bor i och det betyder också att det luktar "gammal sommarstuga". Framför allt nu när det stått obebott i tre år. Så nån form av luftcirkulation i kombination med luftvärmeump ska det nog bli.
 
Men som sagt,  det känns roligt att planera för det som behöver göras och mentalt är vi redo för att åka hem.

Att vi sen fick besök av Nisse i morse gjorde ju inte saken sämre. Nu har vi berättat för honom att vi är på väg :-)
 
 
Ute var det också lite vår-feeling idag. Solen tittade fram och det var sex plusgrader och luften full av fågelkvitter. 
Undra på att man längtar efter vår och sommar!
 
 

Vi förbereder hemflytten

Publicerad 2016-02-06 17:38:58 i

Hembesök den här helgen. Vi kände att vi ville titta till huset efter de kalla dagarna i januari. Och alltid lika skönt att se att allt är bra.
Micke fixade pumphuset i julas. Dvs tätade dörren och bytte den gamla frostvakten. Och det var nog tur. Det är ingen som bor permanent längre hos grannen som vi delar brunnen med så då måste vi ju själva ta ansvar för att vattnet fungerar.


I övrigt var det också bra med allt och vi kunde i förmiddags kosta på oss ett besök på Haningestrand golfklubb. Vår pro Rikard hade annonserat om lagerrensning inför vårens nyheter, och det brukar betyda bra priser.
Micke fyndade en Lyle & Scott tröja och ett par shorts. Själv hittade jag ett par golfskor. Allt till 60 - 70% rabatt. Fynd alltså! 

Sen var det dags att plocka bort julbelysningarna. Såväl inne i fönstren som ute i växthuset och nån slinga i syrenen. Många av grannarna har sitt kvar men tar vi inte ner det nu blir det ju kvar till april.

Och när det var gjort gav vi oss på lite rensning i "annexet". Kläder som man inte använt och inte saknat på tre år kanske inte behöver sparas? Och jag rensade ut gamla väskor som också gjort sitt. Det blev tre fulla säckar!Nästa steg är att gå igenom beståndet av sängkläder och handdukar. Gissar att vi kan rensa rejält där också.

Och sen har vi den riktiga ångesten kvar - vinden !!!!! Det lär bli en rysare. Å andra sidan har vi en spekulant på "loppisgrejor". Och Det Finns Det Mycket av! Men det får bli när vi flyttat hem.

Så redan nu kan man säga att det var en riktigt lyckad hemresa. Vi har fått en hel del gjort. 

Till Stockholm imorgon

Publicerad 2016-02-04 19:29:28 i Allmänt

Imorgon eftermiddag åker vi iväg på en blixtvisit till Stockholm och Gladö och förhoppningsvis en date med Nisse.
Dels vill vi titta till att allt ser bra ut nu när det varit några riktigt kalla dagar i Sverige under januari, dels är det dags att plocka bort adventsljusstakarna som står kvar i fönstren......
 
Det blir med största sannolikhet även vår sista trip hem innan den slutliga flytten,
Och det börjar verkligen kännas som att vi närmar oss slutet av våra tre år nu. Många saker som man tänker att "nu är det sista gången vi gör det här", "nu är det sista gången vi åker hit" mm. mm. Och så ställer man om sig i huvudet och känner att det ska bli riktigt mysigt att komma hem igen.
 
Veckan har för mig gått fort. Månadsskifte betyder mer på jobbet och då springer timmarna iväg. För Micke har det varit en seg vecka. Igår var första dagen han var ute efter sin förkylning. Han försökte sig på lite golf eftersom vädret ÄNTLIGEN tillät detta men han kanske tog ut sig lite väl mycket. Kände sig lite trött idag......
 
Nu hoppas vi slippa snö, is och slask under helgen. Sol är väl att hoppas för mycket men vi skulle inte ha nåt emot det.
Vi har mest haft regn känns det som - men ibland har solen tittat fram.
 
 
 
 
 

Om

Min profilbild

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela