ohlssonsiamsterdam.blogg.se

Dagbok för våra år i Amsterdam & London.

Trevlig Midsommar!

Publicerad 2016-06-24 20:12:00 i Allmänt

 
Ja så här såg vi ut för exakt 33 år sen. Den 24:e juni 1983. Jag hade inte fyllt 23 än och Micke hade inte hunnit fylla 24. Unga och ett helt liv framför oss. Och idag har vi alltså avverkat 33 år tillsammans som gifta. Och jag tror ingen av oss har haft nåt att klaga på. Vi måste alltså haft en himla tur som träffade just varandra. 
 
Och vilken skön Midsommarafton det blev! Trots SMHI's negativa prognoser hela veckan om kraftigt regn just idag. Men se det upphörde redan vid 7-tiden i morse och sen har det varit kav lugnt (inte minsta vindpust) och en behaglig temperatur runt 20 grader.
 
Vi började förmiddagen med att installera vår nya utedusch. Nu när vi inte har ett begagligt uppvärmt sjövatten längre måste vi lita på brunnsvattnet (innan vi får kommunalt) och den tempen är alldeles för kall att duscha i. Så vi investerade i en utedusch som har en 40-liters tank där vattnet värms upp av sol och utomhustemperatur. Så nu kan vi fortsätta med våra härliga uteduschar. Jag vet - det känns lite onödigt kanske men det hör liksom till "livet på landet" att kunna fortsätta med det.
Vi räknar med premiär imorgon eftermiddag. När vi kommer hem varma och svettiga efter en dag på golfbanan ska det bli spännande att testa den.
 
 
Midsommarlunchen idag blev tack vare detta jobb lite senare än vad vi tänkt så kvällens planerade grillning av oxfilén får nog vänta till en annan dag. Vi är fortfarande proppmätta efter den lika goda som numera klassiska silltårtan. (OBS - vi åt inte upp hela.....)
 
 
Eftermiddagen blev det lite härlig hängmattevila för Micke. Själv slappade jag på balkongen med min ljudbok innan jag och Nisse tog en eftermiddagstur i trädgården för att föreviga lite härlig blomster.
 
 
Nisse är så nöjd de här dagarna när vi är hemma. Han kan gå in och ut precis som han vill och det passar honom utmärkt att inte behöva gå ut mellan halv sju och sju när vi åker till jobbet.
 
I morgon blir det som sagt var golf i 27 graders värme (om det nu stämmer) tillsammans med Tiina och Bernt. Och efter det är det YTTERLIGARE en ledig dag. Skönt med Midsommarhelg !

Extradag två går mot sitt slut

Publicerad 2016-06-13 21:15:00 i Allmänt

Vi fick ju två extra dagar i Alte "tack vare" SAS strejken. Alltså det är ju lite svårt att bara vara förbannad när vi nu på det här sättet tvingades stanna kvar.
Vi lider självklart med alla som är strandsatta "på riktigt" men vi kände bägge två att vi kunde lägga till två semesterdagar utan att det blev katastrof. Och så har vi ju någonstans att bo så det hade ju kunna varit mycket värre.
Lite strul blev det dock med bilen. Kontraktstiden gick ju ut igår söndag och det gick inte att förlänga varken via telefon eller mail. Man var helt enkelt tvungen att åka till flygplatsen och personligen visa upp bilen och förlänga kontraktstiden. Men då fick vi väl göra det. Inga problem men det gick ju nästan två timmar på den uppgiften.
 
När det var fixat tog vi en tur till marknaden i Albir för lite inköp av frukt mm. Och efter det körde vi hem bilen och gick sen ner på strandpromenaden för lite lunch. Det var en fortsatt jättevarm dag även om det låg lite moln över himlen då och då. Det är ovanligt varmt för att vara så här tidigt i juni.
 
 
Efter att stretat uppför alla backar och trappor på vägen hem stannade vi till vid La Placita för en liten vätskepaus hos ägarna Vincente och Mencha. De längtar efter att få träffa Scott och Elliott senare i sommar och vi fick lova att skicka en bild till barnen som nu lär sig spanska för fulla muggar. På La Placita kan man nämligen inte göra sig förstådd annat än på just spanska.
 
 
Sen blev det en snabb tur till ljusfabriken för att uppfylla en beställning från en av våra tidigare gäster. Gamla stan och dess gränder är lika charmiga som alltid. Här poserar Micke i en av dem.
 
 
 
Idag blev det golf med "gotlänningen" Janne. En härlig runda där min tennisarmbåge dessvärre gjorde att jag spelade dålig från fairway. Från peggat läge på tee var det helt ok (törs till och med säga att jag hade jättebra drivar nästan på alla hål) men att slå ner i marken gör alldeles för ont - alltså vågar man inte. Och då blir det skitslag. Att jag sen puttade som en kratta kan jag inte skylla skadan för. Det var helt enkelt bara dåligt. Thats it!
 
 
Efter vår förra golfrunda (har glömt att lägga upp bilden tidigare) så stannade vi bilen på ett ställe och plockade frön till Jakaranda. De blommar som vackrast nu i juni med härligt blå blommor. Träden i sig är inte nåt speciellt - men blommorna är jättefina.
Så nu har Micke "pallat" lite gamla frökapslar som vi ska försöka så hemma i växthuset.
 
Just nu är klockan kvart över nio och det är fortfarande dagsljus och 26 grader på terrassen. Men men - imorgon går färden hemåt. Jobbet kallar och vi får vara glada för de sköna dagar vi haft.

SAS, golf, bad och underbara dagar i Altea

Publicerad 2016-06-11 18:52:00 i Allmänt

Jaha - var ska man börja med den här statusuppdateringen?  Jag sparar SAS till sist  :-(  Det hade ju inte blivit någon uppdatering om det inte vore för SAS.
 
En riktig lååång helg i Altea börjar gå mot sitt slut (eller????)  Vi åkte klockan åtta i tisdags kväll och anlände alltså sen natt till en härligt stjärnhimmel som själklart krävde en liten nattfösare innan det blev sovdags.
 
Underbart väder även onsdag och vi började såklart med att fylla kylen med frukostmat och lite annat. Och efter det blev det en tur till Albir för att hälsa på vår engelska kompis Tracy. Hon sålde sin restaurang för ett par månder och har nu tagit anställning istället. Hon säger att hon fick för bra betalt för att kunna tacka nej - samtidigt som hon nu säger att hon sover bättre på nätterna. Det är nog tufft att driva restaurang i de här trakterna där det går 13 restauranger på dussinet.
 
 
Torsdag blev en dag på stranden i Calpe. 22 grader i vattnet var garanti för många dopp. Och faktiskt så var till och med badkrukan "herr Ohlsson" i en gång. Det blev också en lunch - och notera nu de småååå vinglasen ha ha!
 
 
På kvällen blev det middag hemma. God och mör oxfilé som vi åt med en grekisk sallad. Vi kanske är lite tråkiga av oss men för oss är det minst lika mysigt att äta hemma som att gå ut på restaurang.
 
 
Naturligtvis har vi även haft besök ett antal gånger av grannkatten Biloute. Han är lång, högbent och supersmal och älskar att leta sig in i små trånga utrymmen. Självklart får han smaka lite skinka när han tittar in och han har lärt sig att öppna myggfönstret själv! Det är en dörr som man skjuter i sidled och den har han minsann lärt sigatt öppna med tassarna..
 
 
 Och så blev det då golfdags igår. Vi har inga bilder att lägga upp från den rundan men OM vi hade haft den så hade ni fått se ett par engelsmän så såg ut som urtypen för vad våra fördomar om engelsmän säger. Den äldre såg ut att vara så bakis att han gav upp efter några dåliga slag och plockade upp bollen titt som tätt och hängde med huvudet. Vi var helt säkra på att han hade haft en såväl blöt som lång natt dagen innan.
Och hans polare hade knappt några tänder kvar i munnen och de som var stod som ett glest spjälstaket och matchade hans getskägg och guldringar i öronen.
 
Alltså - de stod inte högt i kurs hos oss de första hålen. Men hur är det man säger: döm inte hunden efter håren. Det blev en jättetrevlig runda och vid den obligatoriska "ölen" efter rundan så visade sig att han som vi trodde var bakis var nästan nykterist. Det var bägge taxichaufförer från Cornwall och den "sunkiga killen" var antiksamlare!!!!!  Och vi pratade politik och Brexit och allt möjligt och alla våra fördomar kom på skam. Och - på kvällen såg vi dem i gamla stan i Altea. De var så less på stökiga Benidorm så då tipsade vi dem om gamla stan i Altea - och de tog alltså till sig av tipset.
 
Själva gick vi till "Apelsintorget" där vi träffade "gotlänningarna"  Monica och Janne som vi hade en fortsatt trevlig kväll med.
 
 
 
Just nu är det värmebölja på Costa Blanca och när vi kom hem från yttterligare en dag på stranden så var det klockan fem i eftermiddags , 31 grader i skuggan.
 
 
Nu har vinden vänt lite och det kommer tack och lov lite friska brisar och det här skulle som sagt varit sista kvällen för oss.
 
Men "tack vare" SAS så blir vi kvar till tisdag. Pilotstrejken har ställt in morgondagens flyg så vi tog saken i egna händer och bokade om till första bästa direktflyg och det blev med Norwegian på tisdag. Så nu kan vi njuta ytterligare ett par dagar i den underbara Altea-värmen och solen.
 
 

"Special edition for Mamma Mu"

Publicerad 2016-06-05 19:08:51 i Allmänt

Herregud så förvånade vi är att så "många" fortfarande kollar bloggen dagligen. Det är i snitt tre personer per dag som fortfarande tittar in och tydligen hoppas på nya inlägg. Trots att vi i senaste inlägget den 1:a maj hintade om att det kanske var vårt sista inlägg.
 
Näväl Mamma Mu och alla andra som ihärdigt kollar - här kommer en statusuppdatering för juni - och så får vi se om vi kanske fortsätter med lite sporadiska inlägg lite då och då. Som vår dagbok.
 
Mamma Mu (varför vi kallar henne så kan vi kalla vår egen lilla hemlighet) och tre andra kollegor och jag träffades i fredags för lite gamla minnen och lite bankskvaller såklart.
Vi hade en jättetrevlig kväll på Grand's terrass med rosévin och solen som sken. Sämre kan man ha det.
 
 
Och apropå vädret som har det ju varit fantastiskt nästan hela maj. Man blir bara lite orolig för att årets soltimmar snart ska vara över. Såå fint har det ju varit.
 
Maj har överlag gått alldeles för fort. För två veckor sen var vi i Enköping. Micke hjälpte sin mamma att lägga ett golv på balkongen och så passade det ju bra med ett besök en vecka före Mors Dag.
 
 
 
Samma helg hade vi också beställt påfylllning av vatten till bubbelpoolen. Vi tycker det skulle vara skönt att krypa ner och mjuka upp musklerna efter en golfrunda - men 15 minuter efter att Micke dragit igång pumparna (bubblet i poolen alltså) så lade den av helt. Kanske nån säkring i maskineriet vad vet vi. Det har i alla fall inte gått att få tag på en reparatör förrän i fredags - och han kunde komma nästa vecka men då är vi i Altea så nu får den så still ytterligare en vecka. Snopet!
 
 
I övrigt är trädgården snart tillbaka i sedvanlig "Ohlsson-form" förutom gräsmattan då. Efter det totalt 19 säckarna mossa som revs upp för en månad sen så är den lite klen. Och det beror mycket på att det inte regnat något och som vi nog skrivit tidigare så har vi inget sommarvatten längre så vattning får ske VÄLDIGT sparsamt. Ingen spridare på gräsmattan i alla fall.
Men vi har en hel del annat som växer och blommar.
 
 
 
 
Nisse har anpassat sig mer och mer till att vi flyttat hem. Han bor här mer eller mindre permanent igen. Nån natt har han sovit "hemma" men för det mesta är han här. Det känns jättekul men vi har lite dåligt samvete nu för på tisdag kväll åker vi till Altea och blir borta till söndag. Så då tvingas han gå tillbaka till kompisarna och Rolle några dagar. Men det går säkert alldeles utmärkt.
 
 
Vad har mer hänt under maj? Jo vi (jag) har beställt en ny tjänstebil. Det blir en vit BMW X3 som vi förhoppningsvis får första veckan i augusti. Då kommer vi sälja vår Toyota och behålla den lilla cabben som "andrabil". Den är för övrigt jättemysig att köra när det är sån här väder som vi haft sista tiden. Det är inte många kvällar jag inte kunna cabba hem.
 
 
Igår lördag var vi och tittade på "live golf". Alltså på Nordea Masters som spelades på Bro Hof. Det var svåger Christer som hade fått fribiljetter och bjöd med oss.
Det blev en kanondag i vackert väder och kul att se proffsen "in action".
 
 
 
Idag har vi jobbat hemma i trädgården och imorgon ska vi fika hos vår granne Susanne som skaffat bin. Spännande! Och vi har redan sett dem i vår trädgård också. Idag var det ett helt gäng (säkert 20 stycken) som sökte fukt/vatten i vår "grodbalja" som är nästan torrlagd i väntan på rengöring.
Så nu har vi garanterad pollinering av våra fruktträd. Det tackar vi för!
 
Som sagt - vi får väl hålla bloggen levande ett tag till för att inte göra alla trogna läsare besvikna.
 
 

Om

Min profilbild

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela