ohlssonsiamsterdam.blogg.se

Dagbok för våra år i Amsterdam & London.

Extradag två går mot sitt slut

Publicerad 2016-06-13 21:15:00 i Allmänt

Vi fick ju två extra dagar i Alte "tack vare" SAS strejken. Alltså det är ju lite svårt att bara vara förbannad när vi nu på det här sättet tvingades stanna kvar.
Vi lider självklart med alla som är strandsatta "på riktigt" men vi kände bägge två att vi kunde lägga till två semesterdagar utan att det blev katastrof. Och så har vi ju någonstans att bo så det hade ju kunna varit mycket värre.
Lite strul blev det dock med bilen. Kontraktstiden gick ju ut igår söndag och det gick inte att förlänga varken via telefon eller mail. Man var helt enkelt tvungen att åka till flygplatsen och personligen visa upp bilen och förlänga kontraktstiden. Men då fick vi väl göra det. Inga problem men det gick ju nästan två timmar på den uppgiften.
 
När det var fixat tog vi en tur till marknaden i Albir för lite inköp av frukt mm. Och efter det körde vi hem bilen och gick sen ner på strandpromenaden för lite lunch. Det var en fortsatt jättevarm dag även om det låg lite moln över himlen då och då. Det är ovanligt varmt för att vara så här tidigt i juni.
 
 
Efter att stretat uppför alla backar och trappor på vägen hem stannade vi till vid La Placita för en liten vätskepaus hos ägarna Vincente och Mencha. De längtar efter att få träffa Scott och Elliott senare i sommar och vi fick lova att skicka en bild till barnen som nu lär sig spanska för fulla muggar. På La Placita kan man nämligen inte göra sig förstådd annat än på just spanska.
 
 
Sen blev det en snabb tur till ljusfabriken för att uppfylla en beställning från en av våra tidigare gäster. Gamla stan och dess gränder är lika charmiga som alltid. Här poserar Micke i en av dem.
 
 
 
Idag blev det golf med "gotlänningen" Janne. En härlig runda där min tennisarmbåge dessvärre gjorde att jag spelade dålig från fairway. Från peggat läge på tee var det helt ok (törs till och med säga att jag hade jättebra drivar nästan på alla hål) men att slå ner i marken gör alldeles för ont - alltså vågar man inte. Och då blir det skitslag. Att jag sen puttade som en kratta kan jag inte skylla skadan för. Det var helt enkelt bara dåligt. Thats it!
 
 
Efter vår förra golfrunda (har glömt att lägga upp bilden tidigare) så stannade vi bilen på ett ställe och plockade frön till Jakaranda. De blommar som vackrast nu i juni med härligt blå blommor. Träden i sig är inte nåt speciellt - men blommorna är jättefina.
Så nu har Micke "pallat" lite gamla frökapslar som vi ska försöka så hemma i växthuset.
 
Just nu är klockan kvart över nio och det är fortfarande dagsljus och 26 grader på terrassen. Men men - imorgon går färden hemåt. Jobbet kallar och vi får vara glada för de sköna dagar vi haft.

Kommentarer

Kommentera inlägget här
Publiceras ej

Om

Min profilbild

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela