ohlssonsiamsterdam.blogg.se

Dagbok för våra år i Amsterdam & London.

SAS, golf, bad och underbara dagar i Altea

Publicerad 2016-06-11 18:52:00 i Allmänt

Jaha - var ska man börja med den här statusuppdateringen?  Jag sparar SAS till sist  :-(  Det hade ju inte blivit någon uppdatering om det inte vore för SAS.
 
En riktig lååång helg i Altea börjar gå mot sitt slut (eller????)  Vi åkte klockan åtta i tisdags kväll och anlände alltså sen natt till en härligt stjärnhimmel som själklart krävde en liten nattfösare innan det blev sovdags.
 
Underbart väder även onsdag och vi började såklart med att fylla kylen med frukostmat och lite annat. Och efter det blev det en tur till Albir för att hälsa på vår engelska kompis Tracy. Hon sålde sin restaurang för ett par månder och har nu tagit anställning istället. Hon säger att hon fick för bra betalt för att kunna tacka nej - samtidigt som hon nu säger att hon sover bättre på nätterna. Det är nog tufft att driva restaurang i de här trakterna där det går 13 restauranger på dussinet.
 
 
Torsdag blev en dag på stranden i Calpe. 22 grader i vattnet var garanti för många dopp. Och faktiskt så var till och med badkrukan "herr Ohlsson" i en gång. Det blev också en lunch - och notera nu de småååå vinglasen ha ha!
 
 
På kvällen blev det middag hemma. God och mör oxfilé som vi åt med en grekisk sallad. Vi kanske är lite tråkiga av oss men för oss är det minst lika mysigt att äta hemma som att gå ut på restaurang.
 
 
Naturligtvis har vi även haft besök ett antal gånger av grannkatten Biloute. Han är lång, högbent och supersmal och älskar att leta sig in i små trånga utrymmen. Självklart får han smaka lite skinka när han tittar in och han har lärt sig att öppna myggfönstret själv! Det är en dörr som man skjuter i sidled och den har han minsann lärt sigatt öppna med tassarna..
 
 
 Och så blev det då golfdags igår. Vi har inga bilder att lägga upp från den rundan men OM vi hade haft den så hade ni fått se ett par engelsmän så såg ut som urtypen för vad våra fördomar om engelsmän säger. Den äldre såg ut att vara så bakis att han gav upp efter några dåliga slag och plockade upp bollen titt som tätt och hängde med huvudet. Vi var helt säkra på att han hade haft en såväl blöt som lång natt dagen innan.
Och hans polare hade knappt några tänder kvar i munnen och de som var stod som ett glest spjälstaket och matchade hans getskägg och guldringar i öronen.
 
Alltså - de stod inte högt i kurs hos oss de första hålen. Men hur är det man säger: döm inte hunden efter håren. Det blev en jättetrevlig runda och vid den obligatoriska "ölen" efter rundan så visade sig att han som vi trodde var bakis var nästan nykterist. Det var bägge taxichaufförer från Cornwall och den "sunkiga killen" var antiksamlare!!!!!  Och vi pratade politik och Brexit och allt möjligt och alla våra fördomar kom på skam. Och - på kvällen såg vi dem i gamla stan i Altea. De var så less på stökiga Benidorm så då tipsade vi dem om gamla stan i Altea - och de tog alltså till sig av tipset.
 
Själva gick vi till "Apelsintorget" där vi träffade "gotlänningarna"  Monica och Janne som vi hade en fortsatt trevlig kväll med.
 
 
 
Just nu är det värmebölja på Costa Blanca och när vi kom hem från yttterligare en dag på stranden så var det klockan fem i eftermiddags , 31 grader i skuggan.
 
 
Nu har vinden vänt lite och det kommer tack och lov lite friska brisar och det här skulle som sagt varit sista kvällen för oss.
 
Men "tack vare" SAS så blir vi kvar till tisdag. Pilotstrejken har ställt in morgondagens flyg så vi tog saken i egna händer och bokade om till första bästa direktflyg och det blev med Norwegian på tisdag. Så nu kan vi njuta ytterligare ett par dagar i den underbara Altea-värmen och solen.
 
 

Kommentarer

Kommentera inlägget här
Publiceras ej

Om

Min profilbild

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela