ohlssonsiamsterdam.blogg.se

Dagbok för våra år i Amsterdam & London.

"Special edition for Mamma Mu"

Publicerad 2016-06-05 19:08:51 i Allmänt

Herregud så förvånade vi är att så "många" fortfarande kollar bloggen dagligen. Det är i snitt tre personer per dag som fortfarande tittar in och tydligen hoppas på nya inlägg. Trots att vi i senaste inlägget den 1:a maj hintade om att det kanske var vårt sista inlägg.
 
Näväl Mamma Mu och alla andra som ihärdigt kollar - här kommer en statusuppdatering för juni - och så får vi se om vi kanske fortsätter med lite sporadiska inlägg lite då och då. Som vår dagbok.
 
Mamma Mu (varför vi kallar henne så kan vi kalla vår egen lilla hemlighet) och tre andra kollegor och jag träffades i fredags för lite gamla minnen och lite bankskvaller såklart.
Vi hade en jättetrevlig kväll på Grand's terrass med rosévin och solen som sken. Sämre kan man ha det.
 
 
Och apropå vädret som har det ju varit fantastiskt nästan hela maj. Man blir bara lite orolig för att årets soltimmar snart ska vara över. Såå fint har det ju varit.
 
Maj har överlag gått alldeles för fort. För två veckor sen var vi i Enköping. Micke hjälpte sin mamma att lägga ett golv på balkongen och så passade det ju bra med ett besök en vecka före Mors Dag.
 
 
 
Samma helg hade vi också beställt påfylllning av vatten till bubbelpoolen. Vi tycker det skulle vara skönt att krypa ner och mjuka upp musklerna efter en golfrunda - men 15 minuter efter att Micke dragit igång pumparna (bubblet i poolen alltså) så lade den av helt. Kanske nån säkring i maskineriet vad vet vi. Det har i alla fall inte gått att få tag på en reparatör förrän i fredags - och han kunde komma nästa vecka men då är vi i Altea så nu får den så still ytterligare en vecka. Snopet!
 
 
I övrigt är trädgården snart tillbaka i sedvanlig "Ohlsson-form" förutom gräsmattan då. Efter det totalt 19 säckarna mossa som revs upp för en månad sen så är den lite klen. Och det beror mycket på att det inte regnat något och som vi nog skrivit tidigare så har vi inget sommarvatten längre så vattning får ske VÄLDIGT sparsamt. Ingen spridare på gräsmattan i alla fall.
Men vi har en hel del annat som växer och blommar.
 
 
 
 
Nisse har anpassat sig mer och mer till att vi flyttat hem. Han bor här mer eller mindre permanent igen. Nån natt har han sovit "hemma" men för det mesta är han här. Det känns jättekul men vi har lite dåligt samvete nu för på tisdag kväll åker vi till Altea och blir borta till söndag. Så då tvingas han gå tillbaka till kompisarna och Rolle några dagar. Men det går säkert alldeles utmärkt.
 
 
Vad har mer hänt under maj? Jo vi (jag) har beställt en ny tjänstebil. Det blir en vit BMW X3 som vi förhoppningsvis får första veckan i augusti. Då kommer vi sälja vår Toyota och behålla den lilla cabben som "andrabil". Den är för övrigt jättemysig att köra när det är sån här väder som vi haft sista tiden. Det är inte många kvällar jag inte kunna cabba hem.
 
 
Igår lördag var vi och tittade på "live golf". Alltså på Nordea Masters som spelades på Bro Hof. Det var svåger Christer som hade fått fribiljetter och bjöd med oss.
Det blev en kanondag i vackert väder och kul att se proffsen "in action".
 
 
 
Idag har vi jobbat hemma i trädgården och imorgon ska vi fika hos vår granne Susanne som skaffat bin. Spännande! Och vi har redan sett dem i vår trädgård också. Idag var det ett helt gäng (säkert 20 stycken) som sökte fukt/vatten i vår "grodbalja" som är nästan torrlagd i väntan på rengöring.
Så nu har vi garanterad pollinering av våra fruktträd. Det tackar vi för!
 
Som sagt - vi får väl hålla bloggen levande ett tag till för att inte göra alla trogna läsare besvikna.
 
 

Kommentarer

Kommentera inlägget här
Publiceras ej

Om

Min profilbild

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela