ohlssonsiamsterdam.blogg.se

Dagbok för våra år i Amsterdam & London.

Trevlig Midsommar!

Publicerad 2016-06-24 20:12:00 i Allmänt

 
Ja så här såg vi ut för exakt 33 år sen. Den 24:e juni 1983. Jag hade inte fyllt 23 än och Micke hade inte hunnit fylla 24. Unga och ett helt liv framför oss. Och idag har vi alltså avverkat 33 år tillsammans som gifta. Och jag tror ingen av oss har haft nåt att klaga på. Vi måste alltså haft en himla tur som träffade just varandra. 
 
Och vilken skön Midsommarafton det blev! Trots SMHI's negativa prognoser hela veckan om kraftigt regn just idag. Men se det upphörde redan vid 7-tiden i morse och sen har det varit kav lugnt (inte minsta vindpust) och en behaglig temperatur runt 20 grader.
 
Vi började förmiddagen med att installera vår nya utedusch. Nu när vi inte har ett begagligt uppvärmt sjövatten längre måste vi lita på brunnsvattnet (innan vi får kommunalt) och den tempen är alldeles för kall att duscha i. Så vi investerade i en utedusch som har en 40-liters tank där vattnet värms upp av sol och utomhustemperatur. Så nu kan vi fortsätta med våra härliga uteduschar. Jag vet - det känns lite onödigt kanske men det hör liksom till "livet på landet" att kunna fortsätta med det.
Vi räknar med premiär imorgon eftermiddag. När vi kommer hem varma och svettiga efter en dag på golfbanan ska det bli spännande att testa den.
 
 
Midsommarlunchen idag blev tack vare detta jobb lite senare än vad vi tänkt så kvällens planerade grillning av oxfilén får nog vänta till en annan dag. Vi är fortfarande proppmätta efter den lika goda som numera klassiska silltårtan. (OBS - vi åt inte upp hela.....)
 
 
Eftermiddagen blev det lite härlig hängmattevila för Micke. Själv slappade jag på balkongen med min ljudbok innan jag och Nisse tog en eftermiddagstur i trädgården för att föreviga lite härlig blomster.
 
 
Nisse är så nöjd de här dagarna när vi är hemma. Han kan gå in och ut precis som han vill och det passar honom utmärkt att inte behöva gå ut mellan halv sju och sju när vi åker till jobbet.
 
I morgon blir det som sagt var golf i 27 graders värme (om det nu stämmer) tillsammans med Tiina och Bernt. Och efter det är det YTTERLIGARE en ledig dag. Skönt med Midsommarhelg !

Kommentarer

Kommentera inlägget här
Publiceras ej

Om

Min profilbild

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela