ohlssonsiamsterdam.blogg.se

Dagbok för våra år i Amsterdam & London.

Bilköp - med fördröjning

Publicerad 2016-11-05 18:24:00 i Allmänt

Idag är jag - Anne - tillbaka bakom tangentbordet. Jisses så dålig jag varit sen natten till förra lördagen då jag drabbades av värsta "jalla-jalla-magsjukan".
Och med en arbetsvecka framför mig som absolut inte hade någon som helst "mercy" för att kunna stanna hemma och kurera sig.
Så jag har helt enkelt tvingat mig till jobbet varje dag, och varje morgon hoppades jag att vakna lite piggare och med en fungerande mage - men icke. Så det har verkligen varit en hemsk vecka. Ända fram till igår morse då jag ÄNTLIGEN kände att jag kunde våga mig på en kaffe och en knäckemacka innan bussen. Och nu är jag helt återställd. SKÖNT!
 
Men jag ska inte klaga - jag har ju markservicen fixad hela tiden så jag har kunnat komma hem och sen ramlat i säng redan före åtta. Och ingen har blivit smittad så jag börjar nog luta åt att det var nåt jag åt förra fredag lunch (kyckling och coleslaw) som var boven i dramat. Men nu är allt frid och fröjd och förhoppningsvis har några hekton trillat av som "plåster på såren" :-)
 
Idag stod det biljakt på schemat. En kollega hade tipsat om ett "used car supermarket" - CarGiant - och det var verkligen GIANT 5000 begagnade bilar på samma plats. Men väldigt välorganiserat med uppdelning märke för märke. 
Nu är det ju så att bilfirmor (denna såväl som andra) sällan ligger särkskilt nära där man bor. Det är nästan så "man behöver en bil för att kunna köpa en bil".  Vi hade kollat fram en resväg som skulle ta oss med buss en dryg timme hemifrån. Men "tur i oturen" så missade vi precis första bussen (såg baklyktorna) så vi tog helt enkelt en taxi istället för att vänta 20 minuter på nästa tur.
Taxin tog dryga 20 minuter hela vägen fram - så det var väl värt pengarna. Dessutom var taxichauffören en väldigt pratsamt typ (heter Parrot i efternamn ha ha ha) och han gav oss en massa goda råd på vägen också.
 
Framme på CarGiant letade vi fram Toyota-bilarna eftersom vi redan hade bestämt oss för det. Vår budget gjorde också att det var en liten bil som gällde och det passsar bra också med tanke på den röriga trafiken och smala körfälten om man bor i London.
 
Ganska snart föll vi för en liten röd Aygo som bara hade gått 2500 mil (svenska alltså). Sen hade den som "bonus" en skinnklädsel och en navigator. Så vi behövde inte mer än provköra en liten sväng innan vi var klara med vårt beslut. Den fick det bli.
 
CarGiant är lite som nån blandning av IKEA och Ryan Air, Det förstnämnda genom den stora mottagningsdelen som såg ut som varuutlämningen på IKEA och Ryan med tanke på alla kringtjänster som de envist försöker sälja på en. (Garanti och vaxningsprogam/lackförsegling bla).
Men allt flöt på bra ända tills vi satt med bilnycklarna på bordet och bara betalningen kvar att göra. Då sket det sig! Och varför då? Ja inte för att vi inte hade pengar på kontot utan för att det finns nån larvig gräns på max 1000£ per timme som man kan dra på kontot!
Vi gjorde vårt bästa med att ringa till bankens support men de sa att det bara är bankkontoret som han ändra spärren/gränsen - så det slutade med att vi fick lämna allt och lova komma tillbaka på måndag kväll.
 
Lite snopet - men lite motgångar ska man väl ha :-) Så nu får vi hämta bilen på måndag istället.
 
 
Den här veckan har man börjat se att alla TV-reportrar bär små röda vallmoblommor på kanppslagen/klänningen. Och det är för att man i mitten av november (andra söndagen närmast den 11 november) hedrar minnet av alla de som gav sitt liv för landet i första och andra världskriget. Rememberence Day alltså. Och de röda vallmoblommorna "Poppy flowers" säljs av frivilla för att samla in pengar.
Självklart skulle jag bidra till det här så när jag en kväll utanför tunnelbanan sprang på en försäljare plockade jag genast två blommor/pins för 6£, Gav honom en 20:a som han glatt stoppade ner i sin hink med ett "Thank you ever so much" - och där stod jag kvar och väntade på växeln. Men - man ger ingen växel! Undra på att han tyckte jag var generös.
Så istället för att "bryta upp" hinken med pengar erbjöd han mig att byta den ena blomman mot en lite mer exklusiv. Så nu har Micke och jag varsin så vi passar in i omgivningen.
 
 
Tidningen var ett spontanköp av en inredningstidning. Har aldrig sett så mycket julbilder samlade nånsin. Jul, jul, jul och mera jul på varenda sida, Men det var vackra bilder i alla fall.
 
Här hemma njuter vi av andra blommor. Vi saknar Amsterdam-utbudet, men ibland  hittar man blommor till riktigt bra priser här också. Som de här vackra rosorna för bara 5£.
 
 
Om en timme ska vi vara nere vid vår kvarterspub Waterside vid Themsen. Vi har bokat bord och ska äta middag för att sen klockan åtta gå ut på strandpromenaden för att titta på fyrverkerierna från Battersea Park som ligger på andra sidan Themsen.
Ikväll "firar" man Guy Fawkes som var en man som på 1500-talet var inblandad i ett försök att spränga överhuset. Varför detta "firas" har vi inte riktigt fattat, men det är en jättestor kväll för brasor och fyverkerier. 
 
Imorgon skulle det blivit bilpremiär - men det får ju som sagt var vänta tills vi har bilen. Istället kanske det blir lite shopping!!!!! :-)

Kommentarer

Kommentera inlägget här
Publiceras ej

Om

Min profilbild

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela