ohlssonsiamsterdam.blogg.se

Dagbok för våra år i Amsterdam & London.

Blondie är tillbaka

Publicerad 2016-11-19 18:38:00 i Allmänt

Wow - helg igen. Och vem suddade ut den här veckan. Hur kan det gå så fort? Först är det måndag och så helt plötsligt är det fredag igen.
Igår blev det inte båten hem. Däremot smet jag från jobbet redan 20 minuter i fem. Och det är helt otroligt vilken skillnad det är i tunnelbanan om man kan unna sig att gå en stund före klockan fem.
Det är helt enkelt skillnaden mellan att få sittplats - eller att stå under de åtta stopp som det är innan jag stiger av. Och det kanske inte låter så jobbigt med åtta stationer - men det är det kan jag lova. Varmt, trångt, svårt att hålla i sig nånstans och ont i ryggen hinner jag få.
Men igår kväll så var jag alltså tidig iväg och fick min eftertraktade sittplats!
 
Nu har jag inte jättedåligt samvete för att gå före klockan fem för jag är nog den som är tidigast på jobbet av alla (inte bara i min grupp) - i alla fall över tid.
Jag brukar vara på plats runt halv åtta - plus minus tio minuter - så jag gör defininitivt mina  "obligatoriska timmar". Dessutom tror jag alla som känner mig vet att om jobbet kräver mer tid - ja då jobbar jag så mycket som behövs.
 
För Micke har veckan inneburit träning, golfträning, golfspel (igår) och självklart också det sedvanliga "hemarbetet" dvs städning och handling.
I torsdags gjorde han "veckohandlingen" men lämnade lite till helgen så att jag också får mitt "lystmäte" av att få gå runt med kundvagnen.
 
Och i torsdags blev det lbland annat lite färska kryddor till köksön. Passade bra till den kycklingsallad jag gjorde med timjan till kycklingfileerna som sen fick lite knaprig pancetta att strö över.
 
 
Igår kväll alltså varken "öl" på puben på väg hem eller annat, utan det var raka vägen hem och några goda bakpotatisar med hemgjord tonfiskröra. Jättegott men jag saknar Bostongurkan som jag bruka blanda i min röra. Det får vi minsann köpa med oss hit när vi är hemma under julen.
 
Idag lördag var det dags för mig att klippa mig och bli blondin igen. Sex veckor sen sist!!!! Fattar inte att det var så länge sen.
Samma frisörsalong och samma unga kille Blake (för jag var ju nöjd med hans klippning) och den här gången också slingor hos honom. Dvs Micke slapp den här gången. Varför? Jo dels hade jag köpt blekmedlet i Sverige till förra gångens blekning, dels ville jag ge Blake en chans att visa vad han går för :-)
 
Det gick bra - både klippningen och slingorna men det tog tid, Det var hur mycket folk som helst på salongen. Och då är de ändå minst tio personer som jobbar. Men när jag betalade fick jag svaret. De hade en "color discount" under en månad (rabatt på färgning alltså) och idag var sista dagen för erbjudandet,
Det hade jag ingen aning om när jag bokade, men blev glatt överraskad när slingorna kostade "bara" halva priset. Dvs £52:50 istället för £102. Det är skillnad det!!!! Och så mycket pengar att nästa gång får nog herr Ohlsson göra en insats igen.......
 
 
 
På väg hem från frissan fick jag sällskap av Micke som kom och mötte. Det är ca 25 minuters promenad hemifrån och på vägen tillbaka var vi först inne och handlade lite på "Whole Foods Market" som är en typ av "ekologisk" affär. Jag råkade se deras bröddisk från gatan och sa att vi skulle gå in och köpa ett gott surdegsbröd till söndagsfrukosten, och det blev en positiv överraskning när vi såg deras fantastiska utbud. Inte alls bara "ekologiskt" utan mycket influenser från utlandet och framför allt otroligt härliga diskar med färsk mat (fisk, kött, ost, chark - ja allt möjligt). Dit går vi tillbaka!
 
Ett litet stopp på en spansk restaurang på vägen hem blev det också. Jag var jättehungrig, hade tid 11:15 hos frissan och var inte klar förrän 14;15!!!!! Då hade Micke såklart redan hunnit äta några sardinmackor hemma men jag hade bara fått en kopp kaffe.
Så en liten charktallrik med rött vin satt bra innan vi gick hem.
 
Och väl hemma så kom brödet jag hade köpt (den fina surdegsbullen) väl till pass. Ja inte för oss såklart för vi var ju nöjda efter tapasen. Men vår famlij "egyptisk gås" (som Micke skrivit om flera gånger förut) satt på kanten till fontänten/bassängen och såg hungriga ut.
Och vi är ju djurälskare så självklart bröt jag av en bit av surdegsbrödet och matade mamma och pappa egyptisk gås och deras tre barn.......
 
 
 
Bortsett från att de är ena riktiga "skitgrisar" (skiter som Kanadagäss ungefär) så är de riktigt rara och tama och äter gärna ur handen utan att bita.
Ja ja - jag vet att vi är knäppa - men nu är vi som vi är. Vi älskar alla djur. Nästan i alla fall.......
 
Imorgon ska det bli IKEA-besök igen. Den här gången MED bil. Dags att ladda med lite mer ljus och servetter. Och även Glögg och Pepparkakor. Det har mina kollegor aldrig hört talas om så självklart måste jag bjuda på det i samband med nån adventhelg eller Lucia. 
Och så får vi se vad vi INTE hittar på IKEA och som får köpas på Homebase på vägen tillbaka. Lite krukor till omplantering av Jakarandaplantorna (frön från Altea!!!!) och lite annat smått och gott.
Och så blir det Sainsbury också på vägen hem. Det jag skrev om i början alltså. Att även jag måste få mitt lystmäte av att gå med varuvagnen i en livsmedelsaffär ibland.
 
Den här helgen är det dessutom "dubbla vouchers" som gäller. Man samlar poäng (ungefär som på Coop och ICA) och under några få dagar nu i November så kan man byta sina poäng mot vouchers med dubbla värdet.
DET har hemarbetare herr Ohlsson full koll på så imorgon ska vi "fynda" vin. För de dubbla poängen gäller på i princip alla avdelningar utom just mat. Och eftersom vi varken har behov av elektronik, kläder (Sainsburys kläder alltså) , julprylar, leksaker och spel så satsar vi våra dubbla poäng på vin. Låter väl klokt!?
 
Just nu sitter jag och sippar på en Pimm's och snart bär det iväg ut igen. Ikväll har vi bokat bord på "Prins Harry's pub" så det blir dubbla restaurangbesök idag. Men vi räknar inte lunchen som att äta ute - det var ju mest för att överleva.
 
Håll tummarna för att jag fixar vänstertrafiken även imorgon. Jag har lovat att "övningsköra" ..........
 
 
 

Kommentarer

Kommentera inlägget här
Publiceras ej

Om

Min profilbild

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela