ohlssonsiamsterdam.blogg.se

Dagbok för våra år i Amsterdam & London.

Fredag igen och drama i parken !

Publicerad 2016-11-11 18:17:00 i Allmänt

Återigen, vart tar veckorna vägen. Man tycker inte det händer så mycket och plötsligt är det fredag igen. Det här var första veckan med vår bil. Den har rullat en del men inte så jättemycket. Det kommer inte att bli samma bilanvändande som i Amsterdam. Här är trafiksituationen en helt annan och det mesta av bilåkandet inom någon mil åt alla håll från där vi bor är att stå i kö. Söder och österut går lite bättre men åt andra hållen, dvs in mot city är inte att tänka på. 
 
Hur som helst så helst så har bilen alltså varit ute några gånger, första resan till affären. Man måste ju börja i närområdet. Sedan en bit längre bort till ett köpcentrum där jag behövde ekipera mig lite. I morse var det dags att ta sig till golfträningsanläggningen som jag åkt buss till tidigare. Jag knappade in på GPSén, men lyckades knappa in fel anläggning. Jag kom fram till ett ställe som låg närmare oss och som är en niohålsbana med fullängds par tre och par fyrahål. Man kan chippa och putta och slå lite korta järn i en inhägnad range som är 60 yards lång. 
 
Eftersom det var en härlig förmiddag med solsken och inte så kallt så bestämde jag mig för att slå lite bollar och spela nio hål. Det var endast en spelare ute på banan före mig så det var bara att göra som man ville, slå lite extra bollar och så. Banan var väl inte vad vi skulle säga ett kanonställe men helt ok om man vill träningsspela nio hål på vintern. Det var smala hål som krävde rakt spel, lite svårt att se bollen ibland i solskenet. Spelet var helt ok och efter några riktigt mysiga slag och några halvdana kom jag in med snitt på bogey. Kanske åker dit igen. Som ni ser har stora bagen fått en ny flagga också. 
 
 
 
På väg hem stannade jag på affären och köpte lite fredagsmysmat. Efter lunch var det sedan var det dags för den sedvanliga hemarbetarfredagsstädningen. Inga problem eftersom lägenheten är tämligen lättstädad. Dessutom kan man slänga ett öga på golfen på TV under tiden. Alex Norén från Haninge går bra i näst sista tävlingen på Europatouren och leder efter två dagar. 
 
En bit in på eftermiddagen hördes fågelljud från parken. VI har, sedan en och en halv  vecka, besök av en familj av egyptisk gås, två vuxna och tre stora ungar. Vi känner väl igen dem sedan tiden i Amsterdam där de fanns lite överallt, bla på golfklubben. De känns igen på de stora ögonen. Det var en av de vuxna som varnade för något och när jag gick ut på balkongen såg jag var det var. 
 
Djurlivet är fantastiskt även här i parken, förutom korparna som går och pickar och småfåglarna så har vi en räv som kommer och går. Det var självklart den som traskade genom parken och som fåglarna skrek på. Räven, som är jättefin och inte ett dugg skabbig, verkade inte bry sig ett dugg om fåglarna och det slutade med att gässen följde efter räven som försvanna ut från parken igen. 
 
 
 
I helgen blir det lite utflykter. I morgon tar vi bilen till något som vi tror är en trädgårdshandel för att se om dom har något att förgylla balkongen med och kanske en amaryllislök. På tal om balkongen så åkte fiberduken fram i början av veckan. Frost på taken första morgnarna och vitt på marken i onsdags morse. I dag har fiberduken närmast fungerat som växthus i solen. 
 
På såndag blir det kommunalåkning till en blomstermarknad på andra sidan stan. Vi hoppas på hyfsat väder men det lovas lite regn och mulet. Nu kanske man inte ska tycka att det är dåligt med tanke på hur ni har det hemma i Sverige. Nu måste jag sluta för nu meddelade Anne att hon gått på båten hem från jobbet och jag tänkte gå och möta. 

Kommentarer

Kommentera inlägget här
Publiceras ej

Om

Min profilbild

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela