ohlssonsiamsterdam.blogg.se

Dagbok för våra år i Amsterdam & London.

Kontraster.

Publicerad 2016-11-02 22:04:00 i Allmänt

Vad gäller rubriken så återkommer jag till det senare. Som vanligt så går tiden fort. Nu är det redan onsdagskväll och vi har inte bloggat sedan förra veckan. Då skrev jag att vi tänkte åka till Brighton under helgen eftersom det skulle bli bra väder. Nu blev det varken Brighton eller bra väder ! Tidigt lördag morgon så vaknade Anne med maginfluensa och blev liggande hela helgen. Vädret som skulle bli bra blev som en enda stor Londondimma hela helgen. Inget ont som inte har något gott med sig. Jag såg bla fotboll på TV från Brighton där reportern hade tjock jacka och halsduk på sig så det kommer nog bättre tillfällen. 
 
Anne började jobba i måndags men kämpar sig fram eftersom det är mycket på jobbet nu. Själv har jag haft en bra "hemarbetarvecka" så här långt. Gymet måndag och tisdag förmiddag och därefter en del hemmafix. I måndags hade vi dessutom "sommarvärme" 20 gr vilket ledde till att det var betydligt varmare i solen, jag var därför "tvungen" att sitta på balkongen på eftermiddagen och njuta i solen och läsa lite tidningar. Tisdag var en typiskt disig mulen dag och då blev det innejobb vid datorn på em. 
 
Vi letar efter en bil att köpa, inte så lätt att hitta det vi vill ha och på nära håll. Vi behöver en liten fräsch billig bil som vi kan sälja efter tre år. Jag har hittat några alternativ nu och på lördag planerar vi att åka och titta på några av dem. Tufft när man behöver åka kommunalt hela tiden. 
 
I dag, onsdag, var jag till "Homebase" som är ett mindre Bauhaus. En promenad på trettio minuter för att handla lite till balkongen. Det blev en påse jord, en rulle fiberduk, lite tulpanlökar, en kruka, lite gödning ovh även lite fågelgodis att hänga i oliven. Det blev bussen tillbaka. Allt för att balkongen skall se fräsch ut under vintern. Fiberduken för att det faktiskt kan bli frost även här, nu har vi tak över balkongen men man får inte riskera något. I bilden kan ni se att fuchsian har fått gröna blad efter att ha varit helt kal när den kom hit. Oliven verkar också må bra men behöver lite gödning för att orka med alla oliverna som är på den. 
 
 
Vid mitt besök på Homebase kom jag på rubriken till dagens blogg. Kontraster. Titta på kollaget ovan, växter och lökar i solsken på balkongen ! Inne på butiken så höll man på att färdigställa julsskyltningen. Det görs väl säkert "hemma" i Sverige också nu, men här blir kontrasten så stor när man kommer hem och tar en kaffe i kortärmat i solen på balkongen. Dessutom när det är som i förrgår att man sitter ute med bar överkropp på eftermiddagen. Jag lider med er i Sverige som fått snö redan. I morgon blir det plantering av lökar och gödning av de växter som behöver, dvs oliven och fuchsian. Allt annat har vintervila. 
 
 
 
Förutom jakten på en bil så jagar jag fortfarande en golfklubb. Jag har ju hittat ett ställe som jag har provspelat, men man måste ju kolla fler ställen. Det är dock vinter i antågande även här, så det är ju ingen brådska med att hitta något. Det finns många klubbar när man googlar, men de fina klubbarna är för dyra, andra ligger för långt bort, andra känns inte bra pga banan. Det är alltid något som inte stämmer men jag ska kolla vidare och bersöka några till innan jag bestämmer mig. Jag kanske måste inse att vi bor ganska nära city. Jag måste ju jämföra med Stockholm. Där har vi inte heller mängder av golfklubbar som ligger på nära håll och dessutom så kostar det mer här, precis som i Nederländerna, eftersom man spelar året runt. 
 
Hur som helst så blev det, som sagt, en fika på balkongen i eftermiddags också, så länge solen var framme. Även om det bara var 15 gr ute så var det över 20 i solen på balkongen. Det var full fart på "trafiken" i området. Helikoptrarna lyfte och landade på London Heliport på andra sidan Themsen och flygplanen låg på rad in mot Heathrow. I Adam kom världens just nu största passagerarplan, Airbus 380, in en gång om dagen, Här ligger dom i kö in mot Heathrow. I bildkollaget nedan är det Emirates Airbus 380 från Dubai som är på väg in, men alla stora bolag flyger med det planet till och från Heathrow hela tiden. Sedan får vi inte glömma dubbeldäckarna på gatan utanför som verkligen visar att man är i London. 
 
 
Så har veckan alltså vänt över till att gå mot helg igen. I helgen hoppas vi som jag skrev tidigare att åka och titta på bil och sedan får vi se vad som händer. På lördag är det Alla Helgons Dag och här har man Guy Fawkes Day som brukar firas med stora fyrverkerier. Vi har bokat bord på vår närmaste restaurang, "Waterside" nere vid Themsen och hoppas kunna se lite fyrverkerier. När jag i dag var där och bokade bord berättade de att det inte var några problem men att de skulle ha upp emot tvåhundra Chelsea fans där ca en timme innan vi skulle komma. Chelsea spelar hemma mot Everton och flera fans brukar ladda upp där. 
 
Vi hör av oss i helgen och berättar hur allt gått och att Anne förhoppningsvis mår mycket bättre. 

Kommentarer

Kommentera inlägget här
Publiceras ej

Om

Min profilbild

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela