ohlssonsiamsterdam.blogg.se

Dagbok för våra år i Amsterdam & London.

Vad gör engelsmän en regnig söndag i London?

Publicerad 2016-11-21 22:24:00 i Allmänt

Jo precis som så många svenskar så åker man till IKEA när vädret inte bjuder in till andra aktiviteter.
 
 
Den här gången blev det resa med bil och till södra sidan av Themsen nämligen till Croydon. 
Det ligger ca en halvtimmes bilresa från oss (skulle nog gått fortare om det inte varit för vägarbeten). Och trots att det var söndag förmiddag så var det ganska mycket trafik ute.
Och väl framme på IKEA kl 11;15 (en kvart efter öppningstid) var det redan fullt på parkeringen.
 
På inköpslistan stod värmeljus, vanliga ljus, servetter, ett blockljus och en "kökspall" (ni vet en sån där liten pall som gör att man kan nå upp till översta hyllplanen).
Förutom det blev det (som alltid) lite annat inköpt också. 
 
Men nåt som faktiskt stod på listan var Glögg. Jag har lovat bjuda min grupp på glögg och pepparkakor på Lucia. Och det var väl en himla tur att de inte bara hade alkoholfri saftglögg utan att det faktisk även fanns hederlig Vinglögg.
Pepparkakor hoppas jag baka själv (estniska skurna om jag får tag i receptet) men i värsta fall får det bli köpta pepparkakor. Också från IKEA såklart.
 
Vidare köpte vi ett par burkar sill och (håll i er nu!) en SNAPS (40 %-ig) som vi tänkte mysa med till första advent.
 
 
 
Glömde nämna blomkrukor (både såna man planterar i och ytterkrukor) och även kakburkar (om det nu bakas några pepparkakor alltså).
 
Men innan det blev söndag så var det ju lördagkväll och restaurang/pub -besök på Sands End, Den benäms på Tripadvisor som en "gastro-pub" och det stämde verkligen.
Normalt sett är pubmenyerna väldigt mycket "husmanskost" men icke här.
 
Till förrätt delade vi på en tallrik med rödbetsgravad lax. Mmmmm!
Och till varmrätt åt vi bägge två grillad lever på en puré av jordärtskocka. Helt underbar! Och så delade vi på en bit plommonpaj med "clotted creme". (Det är nån form av vispad grädde som är vispad nästan - men inte riktigt - till styvheten av smör.).
 
Oj så mätta och belåtna vi var när vi gick därifrån!
 
Och så lite extra glada för den trevliga inställningen till hundar. Två sällskap (som vi såg) hade hund med sig och personalen hanterade dem så omsorgsfullt och trevligt.
Hunden närmast oss var en boxer på bara åtta månader. Men han var definitvt van att gå på restaurang, Han låg så avslappnat och sov vid fötterna av sin ägare.
Vad mysigt det är med sån OK inställning till hundar, Tycker vi alltså!'
 
 
 
Idag har det varit (precis som igår fast värre) ett riktigt skitväder. Regnat hela dagen!
Micke har varit iväg och köpt det sista som vi inte fick tag på igår (till växterna) och så har det blivit lite omplantering.
Jakarandorna tex har fått nya krukor. För den största är det faktiskt tredje !!!!! gången sen vi kom hit som den får lite mer utrymme kring rötterna.
Överdrivet? Kanske - men jag har ju en trädgårdsmästare i familjen så han vet väl bäst :-)
 
 
För mig blev det en bra start på veckan om än lite senare än vanligt. Mitt sista möte (telefonkonferens med bla några kontorschefer) började inte förrän kl 17 och höll på i en timme. Men sen gick det ovanligt smidigt hem och nu har vi ätit en middag bestående av bla "scotch eggs".
Vad det är och hur det ser ut ska jag återkomma till en annan gång. Glömde helt enkelt ta ett foto - vilket faktiskt måste göras. Men gott var det och bildbevis mm kommer vid annat tillfälle.
 
På onsdag får vi vår först nattgäst här i London. Och det är en "landsman i dubbel bemärkelse". Dvs en svenska som bor och jobbar i Leeds. Men det får jag skriva om en annan dag.
 

Kommentarer

Kommentera inlägget här
Publiceras ej

Om

Min profilbild

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela