ohlssonsiamsterdam.blogg.se

Dagbok för våra år i Amsterdam & London.

Vår första övernattningsgäst och Mickes val av golfklubb

Publicerad 2016-11-24 19:33:00 i Allmänt

Igår kväll invigdes gästsängen. Det var förvisso en svenska - men en "engelsk svenska". Katarina en kollega som jobbar som ekonomichef i vår nordliga regionbank som har sitt huvudkontor i Leeds.
Hon var precis som jag deltagare på möten på "banken" såväl igår som idag. Så då passade det ju jättebra att vi fick umgås lite igår kväll och så slapp banken att betala en hotellnatt :-).
 
I morse valde vi att ta båten hela vägen till banken. Ja inte precis ända fram men nästan. Vi klev av vid nåt som heter London City Bridge och därifrån hade vi ca 20 minuters promenad bland annat över den vackra Tower Bridge, Inget kanonväder, men torrt och varmt var det i alla fall.
 
 
Dagens möte var klart ganska tidigt så det var skönt att kunna åka hem innan värsta rusningstrafiken dragit igång. Det betyder sittplats på tåget istället för att stå som en packad sill. Önskar det alltid kunde vara så men dessvärre får det förbli en önskedröm.
 
Micke har letat golfklubbar på nätet och kollat priser och kollat resvägar och idag har han fattat sitt beslut. Lämnar över tangentbordet till honom nu så får han själv skriva och berätta.
 
När jag tar över så får Anne skriva handlingslista för morgondagens veckohandling. Efter två dagars golf så måste hemarbetaren börja sköta sitt jobb igen. Det blir en fredag med  gymet, handling och städning. 
 
Åter till golfen. Jag har ju spelat en gång på Mitcham GC med klubbens captain, som jag berättat om tidigare. Nu när vi köpt bil har jag intesifierat sökningen av golfklubbar. Jag / vi vill hitta en klubb som man kan åka till utan att köra över en timme, den ska inte vara "snordyr" och banan ska vara ok. Eftersom vi bor så centralt så finns det inte så mycket att välja på och det mesta är just "snordyrt". 
 
I går åkte jag till en klubb som ligger västerut från där vi bor, West Middlesex GC, 45 min med bil genom de västra centrala delarna av London, och då var det ändå inte mycket trafik. När jag körde in till klubben kändes det som att köra in på en parkering i gamla Hammarby fabriksområde. Nu var det inte så illa utan när man väl hittade in i klubbhuset så var det ok, men ändå lite väl undanskymt. Banan var ok, lite blöt efter allt regn vilket gjorde att bunkrarna inte var spelbara. 
 
 
 
I dag, torsdag, åkte jag tillbaka till Mitcham för att kunna jämföra med gårdagen. Det finns inga andra klubbar inom samma avstånd eftersom de ligger för långt bort och är för dyra, med tanke på att vi bara ska vara här i några år och att jag ska spela på vardagar. Det blev ett bra besök på Mitcham i dag, jag hamnade med tre engelsmän och vi spelade en jättetrevlig runda, fyrboll bästboll. Jag spelade med Neil som var ordförande i handikapp kommittén i sin klubb i Burnley. Nu kunde jag få reda på hur hcp systemet fungerar här.  Han berättade också att han jobbade hårt för att ta ner hcp för hcp myglarna i klubben som med ett högt hcp vill vinna priser på tävlingar. 
 
Mitcham GC var i mycket bättre skick än när jag spelade senast, den hade klarat allt regn otroligt bra. Även om jag och Neil förlorade matchen så var det en härlig runda i sol och vind, ganska mycket vind på slutet. Jag skulle kunna skylla på det eftersom min golf havererade de sista fyra hålen men det berodde nog på mig själv. Efter en öl i klubbhuset med mina spelkamrater var det dags för hemfärd. Resan till klubben tog 25 min och hemresan 35 min. Helt ok. Jag gillar stället, enkelt och gemytligt. Alltid folk i klubbhuset och en bana som är utmanande och där man alltid har chansen till en bra score. Dessutom en bra medlemsavgift. Nästan samma pris som hemma trots att man kan spela hela året. Jag bestämde mig i dag för att bli vardagsmedlem i Mitcham GC. En klubb som bildase på sent 1800 tal, som så många andra klubbar i UK.
 
 
 
Nu är det torsdagskväll igen och vi undrar återigen var veckorna tar vägen. Vi får återkomma med vad helgen kommer att ge oss. Lite av varje förmodligen. 
 
 
 
 

Kommentarer

Kommentera inlägget här
Publiceras ej

Om

Min profilbild

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela