ohlssonsiamsterdam.blogg.se

Dagbok för våra år i Amsterdam & London.

Veckorna går fort – och så även helgerna

Publicerad 2016-11-13 19:30:00 i Allmänt

Fredag kväll tog jag båten från jobbet. Det känns lite lyxigt att göra det ibland. Dels går det mycket fortare, dels är det vackra vyer såväl i skymning som i mörker. Att åka hem i dagsljus  är  ju inte att tänka på så här års. Även i London kommer mörkret tidigt. Kvart i fem skymning och klockan fem fullt mörker.

Jag skulle ju kunna ta båten oftare men det är lite moral också. En enkel resa hem är 3 pund dyrare än att åka tunnelbana och buss, och tre pund extra om dagen blir ju pengar med tiden.....  Desto mysigare de gånger jag ”unnar mig”. 

Micke kom och mötte när båten lade till vid Chelsea Harbour Pier och därifrån gick vi till kvarterspuben där vi tog varsin öl/cider innan vi gick hem och dukade upp en god ostbricka till middag.

 

Jag har haft ett par riktigt köriga veckor på jobbet. Veckan med magsjukan blev ju dubbelt jobbig eftersom jag egentligen inte var i fysisk form att gå till jobbet – men var helt enkelt tvungen. Den här veckan har jag varit helt återställd vad gäller magen och tur var det för det har varit fullt upp.

Dels har jag välkomnat en ny medarbetare som började i måndags. Hon ersätter John som jobbade sin sista dag i fredags innan han går till sitt nya jobb på ”banken”. Jag gör lite skillnad på Heartwood och banken även om vi är i samma koncern. Men att jobba i ett dotterbolag är liiite annorlunda än att jobba i banken även om mycket är lika. Och – vi har ju ett stort samarbete. Något som blev väldigt tydligt den här veckan och vilket legat bakom mina köriga veckor.

Heartwood säljer tjänster till banken/kontoren. Det finns ett antal placeringsrådgivare som jobbar med kontorens kunder och detta ska vi i äkta Handelsbanksanda ta betalt för. Kontoren får alla intäkter som deras kunder genererar – men ska även vara med och betala för kostnaden.

Det är det som till stor del ligger bakom bankens framgångsrika lönsamhet – och det är ju där jag kommer in i bilden. Som ambassadör och kulturbärare för att vi jobbar enligt vår styrmodell även i UK. 

Så i veckan hade jag på agendan att presentera våra kostnader för en kontaktgrupp i den lokala engelska planeringskommittén på banken och innan det så är det en hel del räknande. Men jag fick fram alla siffror i tid och känner att jag gjorde en så bra presentation som jag kunde. 

Så summa summarum springer mina jobbdagar iväg och det kändes så skönt när helgen kom. 

Igår tog vi en tur med bilen. Vi hade googlat på ”garden centre” i närheten av vårt område och fick en träff på ett sådant ca 30 minuters bilresa hemifrån.

Vi lade in adressen i GPS’en och Micke som ändå kört vänstertrafik några gånger fick äran att köra. Det gick jättebra att komma dit trots regn och massor med trafik (var kommer alla bilar ifrån????).

Men att det skulle vara nåt i stil med ”Plantagen” som vi hade hoppats på var ju bara att glömma. Typ en liten villaträdgård (och de är inte stora i London med omnejd) men välordnat och charmigt.

Vi hittade några minicyklamen och en Julros som i morgon ska få komma iordning på balkongen.

På hemvägen stannade vi till vid vår supermarket Sainsbury (det är väl motsvarigheten till ICA i Sverige och Albert Heijn i Holland) och det här är en rymlig och stor affär väl i stil med ICA Maxi. Och eftersom vi hittills bara kunnat småhandla så mycket som vi orkat BÄRA hem blev gårdagens handling ”en orgie” i att kunna plocka ner det man ville i kundvagnen utan att behöva tänka på hur tungt det blev.

Så det blev lite av varje som fick följa med i bilen hem. Och – den här gången var det min tur att premiärköra! Läskigt och svårt att hitta växlarna med vänster hand. Men det gick och vi kom hem helt utan missöden. OK ett litet motorstopp i garaget på väg ut från Sainsbury men det var väl ändå inte så farligt. Men jag kan inte säga att jag längtar efter att köra igen........

 

Idag söndag hade vi ett marknadsbesök på schemat. Colombia Road Flower Market som egentligen ligger alldeles för långt från oss för att bara åka och köpa blommor. Men den är bara igång på söndagar och det fick bli en liten utflykt, Buss, tunnelbana och buss för att ta sig dit och en dryg timme tog det.

Marknaden var jättefin med ett stort utbud av alla möjliga blommor. Snitt, inneplantor, uteplantor, lökar ja allt möjligt. Men så trångt! En smal gata med stånd på bägge sidor och hur mycket folk som helst. En riktig turistmagnet med folk som bara gick och tittade, men också många Londonbor som handlade såklart.

Och även om priserna var helt OK så går det ändå inte att jämföra med de Amsterdam-priser vi hann bli bortskämda med.

 

Hemresan blev en riktig sightseeingtur. Vi tänkte åka buss hela vägen hem just för att se fina områden i stan. Vad vi inte hade räknat med var att det var en massa avstängningar i stan pga firandet av Remembrance Day – så bussen fick åka annan körväg och det i kombination att det var hur mycket trafik som helst gjorde att hemresan tog ännu längre tid än tänkt.

Men vi hade ju ingen tid att passa så det gick bra ändå. Och när vi skulle byta till sista bussen så valde vi att gå sista biten hem istället. Och med en liten paus på Lot’s Pub med ett glas vin så lev det en riktigt härlig dag i vackert väder.

 
Det blev rosor, hortensia och en amaryllis från dagens marknad.
Nu redo för en ny arbetsvecka! Och för Micke förhoppningsvis lite golf igen. Antingen spel eller träning. Ser ut att bli en mulen vecka så det lär väl styra hans dagar en del.

 

 

 

 

Kommentarer

Kommentera inlägget här
Publiceras ej

Om

Min profilbild

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela