ohlssonsiamsterdam.blogg.se

Dagbok för våra år i Amsterdam & London.

Flytvästar och bredband

Publicerad 2016-09-21 12:24:00 i Allmänt

Dags för en liten rapport så här nästan mitt i veckan, tiden går fort. Kommande helg är det dags att åka till Gladö och packa färdigt. Flyttbilen kommer på tisdag morgon. Ska bli skönt  att få hit våra grejer. Bland annat saknar jag mina träningskläder. Det ingår fritt gym i boendet så jag måste komma igång med träning igen. Vi slipper också släpa hit träningsmaskinerna. Nu är det "bara" rehabövningar och mage som gäller på fm.
 
I måndags åkte Anne "sightseeingbussen" nr11 till jobbet igen. Den går förbi en mängd kända ställen. På Parliament Square såg hon tusentals med flytvästar ligga uppradade. "Graveyard of lifejackets" var en påminnelse till, framförallt, brittiska politiker om att många flyktinga drunknar i Medelhavet. Det var ca 2500 västar. 
 
 
För min egen del innehöll också måndagen en genomgång av inventarielistan som upprättades vid vår check in i lägenheten. Vi vill ha koll på att det inte finns några småfel, eller saker som fattas, som inte finns med i rapporten och som vi skulle kunna bli ersättningsskyldiga för när vi en gång checkar ut.
 
I går, tisdag,  försökte jag få koll på varför vi inte fått någon bekräftelse på när bredband och tv box ska installeras. Det blev telefonkö som höll på äta upp min telefonpott. Jag gick till affären istället där jag själv fick ringa från deras telefon. Efter lång tid kom jag fram till en, tack och lov, tydlig engelsman. Jag stod vid ingången intill en brölande reklamskärm, men det gick. Eller gick o gick, eftersom Anne står på abonnemanget kunde inte jag få reda på ngt ! Han lovade i alla fall att försöka dra igång processen igen.
 
På eftermiddagen kom bekräftelsen och vi trodde vi kunde få tillgång till "den stora världen" igen. Efter en stund kom nästa mail och nästa och nästa. Kontentan blev att dom kommer och installerar bredband och tv box den 6 oktober. Anne försökte i dag, via telefon, att få dem hit tidigare men det gick inte. Det blir till att fortsätta hacka på den padda som Anne ordnat från jobbet och som har en uppkoppling som fungerar till och från.
 
Lite senare på em tog jag buss nr11 till Annes jobb. Imponerande bussresa, säkert några av er som får åka den när ni kommer och hälsar på. Först blev jag visad runt lokalerna, där för övrigt VD och alla sitter och arbetar i ett stort rum oavsett vad man gör. Jag skulle inte greja det men Anne är van. Toppmoderna lokaler mitt i "smeten". Vi gick sedan ner till Covent Garden och åt en inte alltför bra lasagne. Turistfälla! nästa gång får det bli en mysig pub på någon sidogata.
 
 
 Just nu, onsdag morgon, jobbas det för fullt i parken utanför balkongen. Det gör det i och för sig nästan varje dag. I dag gräsklippning. Jag har en fråga angående en av bilderna som kommer. Det står ett antal träd i parken. De är inte högre än fem till sex meter och är lite fetbladiga. Påminner lite om en ficus robusta som man har inne men även om de mycket större ficusträd som man bla ser i Spanien. Hur som helst så blommar ett av dem. Först trodde jag det var ett papper men vid närmare koll ser det ut som en stor vit magnoliablomma. Stor som en jättehandflata. Jag har inte kommit åt att fota den men jag en bra bild på en knopp. Någon som vet vad det är ?
 
 
 Om inte tidigare så återkommer vi när vi är i Gladö. Men man vet aldrig, rätt vad är händer något som "världen" måste få veta. Måste tillägga att internetsignalen är bättre på balkongen så nu avslutas detta i sol eftrr några dagars gråmulet väder.
 

Kommentarer

Kommentera inlägget här
Publiceras ej

Om

Min profilbild

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela