ohlssonsiamsterdam.blogg.se

Dagbok för våra år i Amsterdam & London.

Första arbetsdagen avklarad!

Publicerad 2016-09-01 22:11:14 i Allmänt

Puh! Nu kan anspänningen släppa lite med första dagen på nya jobbet avklarad.
Man borde ju inte vara "nervös" - men lite anspänning är det faktiskt. Dels ska man "hitta" till jobbet med tunnelbana och promenadvägar och så ska man för första gången träffa sina kollegor. Och det gick bra alltihopa. Måste bara försöka vänja mig vid den hemska tunnelbanan. Varmt och trångt. Och då menar jag verkligen VARMT och TRÅNGT. 
Det är dessutom värmebölja här med temperaturer på 24-25 grader och det ska visst hålla i sig en vecka till (med avbrott för något svalare i helgen).
 
Min resväg från där vi nu bor tillfälligt är först 10 min promenad till South Kensington Station. Sen en tur med Picadilly line till Covent Garden där ytterligare 10 minuters promenad väntar ner till adressen där Heartwood huserar.
 
På jobbet blev jag väldigt väl mottagen. Ett otroligt ambitiöst "introduction package" med massor av möten inbokade de närmaste veckorna med personer på andra avdelningar som jag dels kommer ha att göra med löpande men också för att lära mig verksamheten.
Dator var beställd och en man från IT-avdelningen såg till att jag kom åt alla mail och dokument som jag behöver. Med andra ord kunde det inte börja bättre.
 
Men nu är jag jättetrött dels av alla nya intryck men också av att levt en hel dag med bara engelska runtomkring mig. Kommer nog att drömma på engelska i natt.
Nedan ett litet collage om min första dag. Kaffemaskinen som åkte med i handbagaget gjorde sitt jobb i morse. Teatern med de gula skyltarna ligger precis utanför mitt fönster (teaterkvarteren ligger inte långt härifrån), en flott entré leder in till jobbet och de vackra blommorna växte utanför en restaurang som jag passerade på min väg från Covent Garden.
 
 
Och när jag kom hem ikväll kom Micke och mötte mig vid tunnelbanan och så satte vi oss med ett glas vin (cola light för mig idag - är fööör trött för nåt starkare) innan vi köpte med oss lite asiatisk hämtmat som vi åt i vår pyttelägenhet. Och nu blir det snart sov-tajm.
 
 

Kommentarer

Kommentera inlägget här
Publiceras ej

Om

Min profilbild

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela