ohlssonsiamsterdam.blogg.se

Dagbok för våra år i Amsterdam & London.

Har man inte bil får man............

Publicerad 2016-09-17 20:28:00 i Allmänt

Första helgen i nya lägenheten är här. I dag var det dags för lite inköp av olika slag. Vi började med att ta bussen till "Homebase" som är ett mindre Bauhaus. Där köpte vi stolar till vår balkong. Det blev också lite andra saker som tex en ny kruka till vår jakaranda som vi håller på att odla från ett frö som vi tagit från Altea. Hemfärden blev också med buss. Inga problem med "extrastolar" på bussen. 
 
 
 
 
 
Efter en fikapaus i de nya stolarna promenerade vi iväg till Currys PC World som är som en stor El Giganten. Nu blev det en sladdlös dammsugare, en TV och ett bredband. Så nu kan vi snart få kontakt med den stora världen igen och inte bara via en padda eller en telefon. Ska bli skönt att få se lite tv från BBC Och SKY. Det var ingen enkel match att teckna abbonemang, tror det tog en timme att fylla i alla dokument för försäljaren. Men å andra sidan blev det ett bra pris på en 43 tums LG TV. Installation av bredbandet blir i början av nästa vecka. Den här gången blev det det taxi hem med paketen, in i garaget och fram till hissen. En kul grej var att när vi väntade på taxin kom en familj ut ur affären med TV och dammsugare !!!
 
 
 
Efter de tuffa inköpen tog vi en lätt lunch hemma bestående av några ostkex innan det var dags att gå ut igen. Nu var det matvaruaffären, Sainsburys, ca en km bort, som skulle besökas. En jättebra butik i stil med ICA Maxi. Här kommer vi att handla så länge vi bor här. Nu blev det promenad i båda riktningarna med fulla påsar. "Det som inte dödar det härdar". 
 
Som ni förstår av rubriken är det lite ovanligt att inte ha bil när man ska göra sina inköp så vi får nog skynda på inköpet av en liten bil. I morgon blir det besök vid Fulham Broadway som är ett centrumområde dit Anne kommer med tunnelbanan från jobbet. Ser väl ut lite som Kungsgatan eller Hamngatan i Stockholm. Dessutom väldigt nära Stamford Bridge som är Chelsea FC's arena.
 
Vi återkommer de närmaste dagarna med fortsättningen.
 

Kommentarer

Kommentera inlägget här
Publiceras ej

Om

Min profilbild

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela