ohlssonsiamsterdam.blogg.se

Dagbok för våra år i Amsterdam & London.

Letandet har börjat!

Publicerad 2016-09-04 20:54:40 i Allmänt

Helgen kom snabbt den här veckan. Lite skönt med bara två arbetsdagar första veckan. Mycket att sortera ändå i huvudet så det satt bra med ett par lediga dagar.
Eller lediga och lediga ......  Vi har ju lite jobb att göra på lägenhetsfronten.
 
Men innan dess ville jag se om jag kunde hitta nåt "bankmässigt men ändå somrigt" att ha på mig. Det är mer än högsommarvärme och nästa vecka ser prognosen än värre ut......
 
 
Eftersom vi bara hade resväskor med oss så fick man ju prioritera lite - och jag prioriterade fel. Jag tänkte att hösten är på ingång så nu det är jättejobbigt med att svettas i mörka höstkläder på väg till och från jobbet. När jag väl är där är det bra luftkonditionerat men det känns trist med svart och marinblått.
 
Så  letandet började igår förmiddag med att åka in till Oxford street och en affär där jag vet att jag hittar kläder i mina storlekar. Men vad tror ni hängde på galgarna? Jo höst- och vinterkläder såklart.Så jag får helt enkelt svettas in hösten och hoppas att prognosen för nästa vecka är helt fel.
 
Igår var det stora demonstationer i London rörande Brexit. Alltså EU anhängare som demonstrerade. Och de samlades nånstans i Hyde Park hörnan mot Marble Arch så när vi skulle åka tillbaka igen var alla bussar i den riktning vi skulle åka inställda och vi fick hitta en alternativ resväg som innebar tunnelbana med byte.Men det är nyttigt att lära sig att lösa trafikproblem när det uppstår - för det lär de göra.
 
Väl tillbaka stannade vi till vid en matmarknad som min chef hade tipsat om. Den går av stapeln varje lördag och där kan man köpa mat från all världens hörn. The Duke of York Square heter platsen och ligger i närheten där vi bor.
Vi köpte varsin indisk wrap med chicken tika som vi satt och åt på en parkbänk innan vi gick "hem" för att vila fötterna lite innan den planerade områdeschecken som vi hade tänkt göra.
Dessvärre började det regna på eftermiddagen så vi fick skjuta på rekandet till söndag.
 
 
 
Ett glas färdigblandad Pimm's köpte vi också att dela på. Det är gott - typiskt engelskt.
 
I morse var regnet över och vi kunde ge oss ut på den planerade rekningsturen. Molnigt men varmt som tidigare.
Vi tog en buss som tog oss till ett område som heter Battersea. Där låg förr i tiden en stor koleldad kraftstation men nu byggs det för fullt överallt och även den gamla kraftanläggningen håller på att förvandlas (till lägenheter tror vi).
Första stället där vi hade sett en lägenhet som såg trevlig ut var helt förskräckligt när vi såg området (vi har alltså inte tittat på lägenhet idag - bara hur området ser ut). Så det går bort helt.
VI tog bussen mer sydväst fast på samma sida (södra) om Themsen. Och genast passerade vi mer trevliga områden om ändå väldigt typiskt engelska.
Själva huset (där ett par lägenheter finns tillgängliga) ligger precis nära Themsen och det finns långa fina anlagda promenadvägar där man kan beskåda fenomenet ebb och flod.
När vi kom var det alltså ebb och båtarna stod på botten av floden. När vi ett par timmar senare åkte därifrån var vattennivån redan mycket högre.
 
 
Bilden nedan blev onödigt mörk. Fullt sååå dåligt var inte vädret. Och varefter timmarna gick så kom det till och med några solstrålar som tittade fram.
 
 
Vi hittade en trevlig restaurang på den här "strandpromenaden" och där åt vi en jättegod "fish and chips" med klassiska tillbehör som "smashed peas with mint" och självklart "pommes frites" (fast dessa var hemgjorda och mycket godare).
 
 
Restaurangen finns utmärk på kartan nedan och det är alltså i närheten av denna vi har några lägenheter vi vill titta på.
Vi förstår att många kommer rynka på näsan och tycka att det ligger alldeles för "off" från själva city. Men så har vi känt hela tiden. Att i London kan man inte bo för centralt om man vill ha en bil. Och det vill vi. För vi vill verkligen uppleva även andra delar av landet under tiden vi bor här.
Resväg för mig härifrån till jobbet är drygt 30 minuter - men då pratar vi självklart effektiv restid.  45-50 minuter får jag säkert räkna med, eller ungefär som hemma i Sverige alltså.
Det kommer att bli tåg första biten (ja 10 minuter promenad till stationen först såklart) och sen ett kort byte till en buss som kommer ta mig över Themsen. (Mitt jobb ligger söder om The British Museum på kartan nedan, ungefär där man ser en liten "halvrundel" lite ovanför sista "n" i London)
OM det nu blir här vi hamnar alltså. Imorgon ska Micke ringa och boka visning av några lägenheter.
 
 
Nu är naglarna nymålade inför en ny spännande arbetsvecka och vi ska äta några ostkex innan det blir för sent. Nån middag är det inte tal om efter den goda men mäktiga lunchen.
 

Kommentarer

Kommentera inlägget här
Publiceras ej

Om

Min profilbild

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela