ohlssonsiamsterdam.blogg.se

Dagbok för våra år i Amsterdam & London.

Tillbaka i gruvan

Publicerad 2017-04-26 17:02:00 i Allmänt

10 dagars ledighet i sol och värme (ett väder som i och för sig försämrades i slutet) försvinner i ett nafs. Det är väl som man säger att tiden går fort när man har roligt.

Och även om vädret blev lite sämre (mer moln men framför allt väldigt blåsigt och även kallare) så kunde vi avsluta söndagens sista timmar i lägenheten med att njuta av solen på terrassen. Ett sista litet ”pressande” för att få den sista touchen på solbrännan innan vi var tvungna att åka till flygplatsen.

 
Vad vi också hann med den här gången (verkligen på tiden efter att ha haft lägenheten i mer än åtta år) var att bjuda in våra grannar på en enkel middag. Dels hade de hjälpt oss under den stora stormen i januari med att åka till servicekontoret och hämta våra nycklar. Detta för att kolla om även vi (som de själva och några andra grannar) hade drabbats av läckage från taket. Vilket vi tack och lov inte hade gjort! Dels ”delar vi ju katt” med dem när vi är nere. Så helt plötsligt har vi fått mycket mer kontakt med varandra. Som vanligt, när vi åkt hem, så kommer det bilder där han sitter utanför vår dörr och vill komma in, den här gången jamade han tydligen också innan han gjorde sig fin för att få komma in. Får väl bli nästa gång.
 
 
Vi bjöd på lite enkel grillmat – grillade gambas på spett och även spett med kyckling – vilka vi tyvärr tvingades äta inne. Det var en alldeles för kylig kväll för att kunna sitta på terrassen. Efter en trevlig kväll vet vi nu lite mer om våra grannar och om övriga boende i kvarteret.

Resan hem gick lika smidigt (ta i trä) som de flesta resorna vi gjort med Easyjet. Ett lågprisbolag som levererar kan man alltså säga. De är snabba på att boarda alla passagerare och kommer iväg i tid. Och bara dryga två timmars flygtid är ju rena drömmen!

Väl nere på marken på Gatwick hade vi också tur. Vi slapp för ovanlighetens skull gå flera kilometer i gångarna innan passkontrollen, och sen kom tåget vi skulle åka med också inom fem minuter så vi kunde kliva in i lägenheten strax efter halv sju.

Och apropå tåget – jisses vilken skillnad i naturen vi såg från tågfönstret. Jätte-somrigt i alla träd hade det hunnit bli. Syrenerna och kastanjerna blommar för fullt! För att inte tala om ”Bluebells”, påminner lite om pärlhyacinter men större. Stora blåa områden.

”Våra vänner” i consierget hade skött sina åtaganden bra och sett till att växterna på balkongen hade fått vatten medan vi var borta. Snart blommar både fuchsian och hortensian. Vi väntar fortfarande på knoppar i afrikanska liljorna men de kommer nog. Som tack för hjälpen lämnade Micke in lite godis från tax-free-butiken när han hämtade ut nyckeln.

Som sagt i början så är Anne tillbaka i gruvan igen. Promenad till bussen på morgnarna om det inte regnar. För mig  (Micke) var det som vanligt, tvätt, strykning, disk, städ och annat fix. Men jag var åter på gymet i måndags, ett lite lugnare pass eftersom jag inte tränat på två veckor pga en ihärdig förkylning och sedan ”hälsokuren” i Spanien. I går tisdag var det golf igen. Åter i vardagen med gubbarna så var det lite svårt i början av rundan innan jag hittade tillbaka med mina klubbor jag har här. Ingen kanonrunda men helt ok med 32 poäng med ett antal missade kortputtar. I dag, onsdag, var det dags för gymet igen, lite mer tryck med helt ok resultat. Lite slak i benen dock nu i eftermiddag.

Vädret har inte varit helt ok här heller. Precis som i Sverige har det blivit kallare även om solen fortfarande är varm. Vi kunde trots allt sitta ute en stund på balkongen när vi kom hem i söndagskväll och detsamma gällde även i går kväll då solen låg på. Golfrundan i går spelades också i ok väder mad växlande sol och moln och en lite kylig vind. Så fort solen försvinner in i molnen blir det kallt. Det är 4 till 5 grader på morgnarna och inte mer än 10 till 12 på dagarna. I skuggan alltså.

På fredag kväll åker vi till Gladö igen. Anne har ledig dag på måndag så det kostar inga semester dagar, för någon av oss :). Vi planerade resan sedan länge tillbaka innan vi visste att vi skulle hem för en månad sedan. Det är dags för lite småfix i trädgården igen inför sommaren. Alltid skönt att komma hem och kolla läget, ställa om timers, byta lampor mm mm. Jag har en jättelång lista på saker som ska fixas och kollas inför sommaren. Bland annat ska uteduschen sättas upp så den går att använda så fort vi kommer hem i sommar.

Vi hörs väl från Gladö nästa gång antar jag.

 

 

 

 

Mer än halva tiden i Altea har gått.

Publicerad 2017-04-20 19:08:00 i Allmänt

I senast inlägget skrev Anne att hon förberedde vår grillning. Det blev helt perfekt. En underbar kväll ute på terrassen med en god köttbit från Carrefour stormarknad.

Tisdag Golf Alenda.  Solig dag med lite vind. Skitspel, lång speltid. Vi spelade med två trevliga killar från Schweiz. Trösten i det hela var att jag krossade Anne och inte bara tog igen resultatet från första rundan utan gick ifrån och leder nu med sex slag inför sista rundan. Enda bilden vi lyckades ta med var på en liten fågel som vi sett i alla år.

 

 När vi kom hem var det dusch och ombyte och promenad upp i gamla stan och pizza middag på vårt favoritställe El Castell på det vi kallar för ”Apelsintorget”, dom har Alteas bästa pizzor.  På väg hem passerade vi ett ställe där det blommar amaryllisar för fullt varje år den här tiden, så också i år
 
 

När vi så kom hem från middagen så kom ”vår” katt Biloute med oss in. När vi kom upp till vår våning så satte han sig utanför vår dörr istället för att gå in i kattluckan till sin egen familj. Efter att han fått en liten skinkskiva så gick han hem igen.   När Biloute gått hem tog vi en kaffe på terrassen, härlig temperatur fortfarande, klockan kanske inte var mer än 22.00 men det är ändå ”bara” april och det var runt 18 gr.

 

Onsdagen blev en fixardag.  Passade utmärkt eftersom det var en gråmulen dag med ganska tuffa vindar. Vi gjorde klart vår deklaration här i Spanien. Vilket sköts av vårt servicekontor. Vi deklarerar i fyra länder i år. Vi var i Nederländerna tre månader, vi jobbade i Sverige under sommaren, vi var i UK från september och vi måste deklarera i Spanien.  Vi hann också med ett besök nere på strandpromenaden där vågorna slog in å det värsta.

 

Dagen innefattade också ett besök på golfbutiken där jag provade ut nya Ping klubbor. Hur konstigt det än låter så slog jag de bästa svingarna någonsin när jag stod på mattan framför simulatorbilden. Pro´n sa att det var en av de lättaste utprovningarna han gjort.  Det måste ju vara rättvist!  Anne hämtade ut sina nya Ping klubbor häromdagen.

 
Vi var inte klara där utan åkte vidare till ett köpcenter i Ondara. Det blev några tapas till att börja med. Klockan var 14.30 och det kurrade rejält i magen. Efter lite shopping åkte vi tillbaka hem. Mulet och lite småkallt, 15 gr, men ändå ok. Självklart så kom Bilouten med oss in genom porten igen. Väl inne i lägenheten, efter en skinkskiva, la han sig att sova i en av våra fåtöljer ett par timmar.  Kvällens middag blev en grillning igen, kyckling på spett.  Vi satt inne och åt men det är mysigt ändå.  
 
 
I dag torsdag så kom självklart vår kompis Biloute in igen, den här gången la han sig att sova i fåtöljen redan på förmiddagen. Vi lät honom vara och lämnade terrassdörren öppen när vi gick kl 11.00. Enligt hans matte kom han inte hem förrän 15.30. Sedan var det golf med Tiina och Bernt.  En runda som började i solsken men med hård blåst. Efterhand blev det mer och mer moln medan vinden bestod och nästan ökade. Som tidigare den här veckan så var det inget skönspel från någon av oss. När vi till slut var klara, helt genomblåsta, hade jag efter halva rundan tappat hela min ledning men lyckades till slut vinna över tre rundor med två slag. Konstigt att vi spelar tre rundor, riktigt dåliga scorer till och från och ändå skiljer bara två slag efter tre rundor. Som det brukar vara mellan oss ändå. Bilden visar fyra helt urblåsta / genomblåsta spelare.
 
 

På väg hem från banan stannade vi till vid ”kinesen” och köpte med oss lite mat. När man inte kan sitta ute och äta kan man lika gärna köra lite rejält. Ugnen är på och snart ska maten in. Ska bli gott när det kurrar i magen efter bara en macka på banan.  I morgon är det ”mellandag” inget speciellt inplanerat förutom en middag ute med Tiina och Bernt. På lördag kommer våra grannar, Biloute familjen, till oss på middag. Vi hoppas vi kan sitta ute.  Men det återkommer vi om. Kanske innan vi åker hem på eller då vi kommet hem till London på söndag eftermiddag. 

Nästa helg åker vi till Gladö men det kommer vi definitivt att återkomma till. Vore bra om någon kunde se till att det är lite bra väder och inget nytt återfall med snö och minusgrader.

 

Sista dagen på påskhelgen

Publicerad 2017-04-17 19:15:28 i Allmänt

 

Idag är det annadag påsk och för det flesta börjar jobbet igen imorgon. Men inte för oss – för vi har semester hela veckan ut!!!!

Dagarna har sprungit iväg sen vi landade i torsdags kväll. Åter igen en kort flygresa, bara två timmar och fem minuter.
Och sen flöt det lika smidigt som vanligt med att få ut bilen från långtidsparkeringen, och 45 minuter senare kunde vi stoppa nyckeln i lägenhetsdörren. Och gissa vem som smet in genom porten tillsammans med oss? Jo grannens lilla Biloute såklart.

Han var mer kelen än nånsin och en halv skinkbit senare hoppade han dessutom upp i sängen hos Micke. Nu låg han bara kvar ett par minuter innan han via terrassen gick hem till sig. Hans matte är och hälsar på sina föräldrar i Belgien och husse jobbar sent så det är klart att han blev glad över lite sällskap.

 

Följade dagar har han kommit och gått som han velat. Inget mer besök i sängen dock men han ligger väldigt gärna och sover i våra fåtöljer.

De första dagarna av ledigheten har försvunnit i en rasande takt. Och som alltid måste ju terrassen städas innan man kan börja njuta av att sitta där. Mickes favoritjobb för det blir alltid så fint när det är fixat.

 

Sen måste man ju handla frukostmat och den här gången också lite sill till långfredagens påskmiddag på terrassen. Inte nåt speciellt men lite sill och ägghalvor med hemgjord skagen och lite rökt lax. Till det så klart en liten simmigt iskall Skåne att önska varandra Glad Påsk i.

Långfredag kväll (efter sillmiddagen alltså) hade vi bokat möte på torget med kollegor till mig som köpte lägenhet här för ett par år sen. (Ett par där bägge jobbar i banken alltså.) Det var processionskväll där man bär omkring på Jesus på korset och Jesus i en glaskista och ytterligare några varianter. Man vandrar i långsam takt runt stan innan man kommer upp till kyrkan. Allt till dyster musik från den medföljande orkestern. Och vi satt alltså med varsin GT på ”första parkett” , förutom Micke som hade sin kaffe och brandy, och såg dem anlända till kyrkan.

Nu har vi sett det så många gånger så den här gången tog vi inte ens några bilder. Men det här med processioner är en väldigt viktig del av påsktraditionen i Spanien.

Påskafton blev det släktträff. Tiinas och Bernts hela familj är här samtidigt och därför blev det en gemensam sen lunch på Placitan (baren precis nedanför Tiina och Bernt).
Det blev lite blandade tapas och till barnen hade vi tagit med några små påskpresenter. Vi vågade inte köpa godisägg med tanke på att vi inte vet om de äter godis eller inte.

 
 

Söndag var det dags för veckans första golfrunda (av tre totalt) och jag fick testspela mina nya klubbor som jag hade köpt på lördagen. PING-klubbor. Tyckte jag var värd att byta ut mina gamla klubbor mot lite modernare och lite mer lättspelade. Jag har dessutom PING-klubbor även ”hemma” så det är skönt att få spela med liknande modeller ”i alla länder” (ha ha – det låter det......)

Nu blev det inte nåt spel ”på rosa moln” som jag hade hoppats med de nya klubborna. Men sista nio spelade jag riktigt bra och kunde gå i mål med fem slag färre än Micke.

På vägen hem från banan stannade vi till på Carrefour och köpte med oss Sushi till middag vilken intogs på terrassen såklart (ja vi har riktigt härligt väder med ca 18-20 grader även en bra bit in på kvällen) så det är inga problem att sitta ute.

Och sen blev det återigen ett besök till torget och en GT och naturligtvis kaffe och brandy för M icke. Den här gången tillsammans med Niclas och Jocke och Scott och Elliott. Grabbarna blev såklart lite trötta efter ett tag men de var tappra och höll ut i myllret av alla människor.

 

Ja och så idag då – annandag påsk. Vaknade åter till en vacker morgon. Vi hade (som vanligt) en skön frukost ute och sen satt jag och ”pressade” ett tag i solen medan Micke skötte sina ”hemarbetarsysslor”.  Han har verkligen gått helhjärtat in för att sköta hemmet – ingen semester för honom inte..... Och sen var vi till Albir och och en lätt lunch innan vi åkte och köpte lite kött till kvällens grillning.

Och där är vi nu – jag ska börja förbereda en liten ”tomat-paprika-lök-salsa” och ett kryddsmör som tillbehör till entrecoten som sen ska hamna på grillen. Ska bli mysigt att inleda grillsäsongen i härligt väder och sitta ute och äta. Vi har med bestörtning följt det tragiska väderläget i Sverige. En helg som även många hemma i Sverige också har laddat för grillning.

Imorgon blir det golf igen. Då hoppas jag mina nya klubbor är mer ”inkörda” så jag inte tappar min ledning över Micke. Å andra sidan kommer han förmodligen inte att spela så dåligt en dag till så det blir säkert tight. 

Rekordvärme i London och en dag på Themsen.

Publicerad 2017-04-10 18:39:00 i Allmänt

Oj – det har redan gått en vecka sen vi sist skrev ”i vår dagbok”.  Då hade vi njutit av underbart vårväder och en vacker söndag med den årliga roddtävlingen. Veckan har sedan fortsatt i mestadels riktigt vackert väder om än inte så varmt. Nu gjorde inte det mig så mycket eftersom vi hade en intensiv bokslutsvecka så jag skulle ändå inte hunnit njuta kvällssolen på balkongen efter hemkomst.

Men i fredags smällde det till igen med ett fantastiskt väder. Och det var bara början eftersom lördagen och söndagen bägge toppade rejält. Som vanligt spelade Micke golf i kanonvädret, tidig start 08.00, vilket gör att han hinner fixa ”hemmet” på eftermiddagen. Andra rundan på hcp 10 blev återigen en bra runda som slutade med 38 poäng. Greenerna börjar hämta sig efter hålpipningen så nu går det snart att putta normalt.

När Micke kom hem från klubben kunde han också följa BBC bevakningen av terrordådet i Stockholm. Man var riktigt ”på” med bevakningen med tanke på att dådet nästan överensstämde med det som hände här i London för ett par veckor sedan.

Eftersom det var så fint väder och piren närmast jobbet öppnat så tog jag båten hem. Micke kom och mötte och vi tog ett glas vin/öl på uteserveringen vid floden på Waterside puben på väg hem.

Lördagen började på gymet vilket nästan börja bli en vana nu. Efter frukost var jag tvungen att jobba lite. Bokslut som sagt och det är lite tajt, vi har deadlines även på helger så det är bara att kavla upp ärmarna och jobba. Nu ska jag inte klaga för jag hade möjlighet att göra det hemifrån och jag hade själv tagit på mig det hellre än att kommendera in nån av mina medarbetare till kontoret. De bor ju allihopa så långt borta och jag har ju alltid min bärbara dator med mig. Så det gjorde jag så gärna.

Sen ville vi lufta lite oss lite och tog en promenad runt kvarteret och parken och hamnade återigen på kvarterspuben Waterside. Där hade vi turen att få en plats ute, det var många som ville njuta av den vackra lördagen med lunch ute. Vi delade på en tapastallrik och till det drack vi varsin pint med god engelsk cider, som inte är så söt som den svenska. Vi hade middagsmat hemma så det gällde att inte äta sig alltför mätt.

 
Väl tillbaka hemma så blev det sololja på och så lite pressande på balkongen. Nu var parken ”fullsatt” med folk. Lekande barn, plaskande hundar, solande människor, pic-nicande familjer, fotbollssparkande barn – ja det kändes som om alla hade ett behov av att njuta i solen och värmen.
 
 

Värmen ja – sent på eftermiddagen vid femtiden hade vi dryga 30 grader på balkongen. Ja i solen såklart men det var 20+ i skuggan.

Söndagen skulle bli ytterligare några grader varmare. Vi hade då bestämt oss för att vår resa till kusten och Brighton äntligen skulle bli av. Och det var ju perfekt med tanke på vädret. Men så kom jag på att jag någonstans läst att det skulle springas ett maratonlopp i Brighton på söndagen så vi började kolla lite närmare på det. Och det var nog tur. Brighton maraton är UK’s näst största maratonlopp och man förväntar sig minst 150 000 åskådare.

Så vi ändrade våra planer i sista stund och tur var nog det. En av mina kollegor hade varit där. Inte för att springa utan för att hans fru är med i en Samba-orkester (en välgörenhets-grej) och hon skulle uppträda med den. Så min kollega kunde med ord och foton berätta att det var helt rätt av oss att inte åka dit. Vägen ner till stranden hade varit helt avspärrad eftersom det var målgångsområdet så hur kul hade det varit att inte ens kunna ta sig ner till den berömda piren. Och som lök på laxen var tågen fullsmockade och hade dessutom fått problem med förseningar som skulle påverkat vår hemresa. Bra beslut alltså att skjuta på den turen.

Istället tog vi oss in till Westminster och piren vid Westminster Bridge där vi köade med några andra turister för att köpa biljetter till en båttur mot Greenwich. När vi köat för biljetterna köade vi för att gå ombord på båten. Det är i såna lägen man inser vilken jätte-turist-stad London är. Så mycket folk med alla möjliga nationaliteter.

 

Båtturen var ”very educating”. Vi fick massor av information om byggnader och broar som vi passerade på vår väg till Greenwich. Båtresan tog över en timme men då stannade vi till vid Towern för att släppa av och ta på folk och dessutom åkte vi mot tidvattnet som var på väg in så det var rejält motströms. Under hela resan hade vi dessutom "The Shard" (Londons högsta byggnad)  i blickfånget i olika vinklar. Det är svårt med väderstrecken när floden ringlar sig som en orm. 

 
Vi passerade bland annat den gamla Shakespeare teatern "Shakespeare Globe" med tillhörande pub. Där ger man fortfarande föreställningar med ett billigt inträde.
 
 
 
Väl framme i Greenwich följde vi strömmen av folk upp från ”hamnen”. Vi gick dock inte hela långa vägen upp till ”observatoriekullen” där den berömda GMT tiden sätts – den som delar öst och väst i och hur många timmar det skiljer mellan olika breddgrader. Istället nöjde vi oss med att titta runt lite på marknaden och släcka törsten (och stilla lite av hungern som hade börjat göra sig påmind) med en Bloody Mary. Jag har lyckats få Micke att gilla denna härliga ”grönsakssoppa” också. Man måste också nämna att det var i Greenwich som Micke startade London Marathon 1997. 
 
 
 
Sen var det båten tillbaka mot stan. Ja inte den båten som är på bilden ovan, det är den historiska Cutty Sark som ligger i Greenwich. På väg tillbaka valde vi att gå av på piren vid Towern. Inte för att gå in där (Micke var ju där för nån dryg vecka sen) utan för att gå in i det ”kvarter” som kallas St Kathrine Docks. Det är en liten marina/hamnbassäng med byggnader runtom. I bottenvåningarna av husen är det massor av restauranger och cafeer. Det här ligger precis i närheten där Handelsbanken har sitt huvudkontor. Inte där jag jobbar alltså men där ”riktiga banken” har sitt huvudkontor. Riktigt mysigt område och bara ett par hundra meter från Towern.
 
 
 
Där passade vi på att äta en sen lunch på en italiensk restaurang innan vi tog tunnelbana och buss hem till vår varma balkong och ett par sena eftermiddagstimmar i solen. Den här gången ännu mer folk i parken, över hundra personer i alla åldrar var utspridda på gräset.

Sista biten får jag, Micke, skriva. Jag har i och för sig fyllt i lite i berättelsen ovan också men det är Anne som skrivit manus. Nu är det måndagskväll efter en hyfsat fin dag med växlande molnighet och kanske ”bara” upp mot 14 till 15 gr. Själv vilade jag från mitt gymande i dag eftersom jag dragits med en liten förkylning ett antal dagar. Vill ju inte ha med den till Altea till påsk. Det blev lite småfix hemma i stället.

Det senaste jobbet var att förbereda golfklubborna för morgondagens runda. Den sista på Mitcham på ett par veckor eftersom vi åker till Altea på torsdag kväll. Nu kommer Anne strax hem med bussen och då skall vi se till att det kommer lite bilder till berättelsen ovan. Jag misstänker att vi sedan återkommer från Altea till påsken. 

 
Ha det så bra i påsken, även om man hotar med snöslask i Sverige. 

Idrottsdag !

Publicerad 2017-04-03 23:09:00 i Allmänt

Idrottsdag hade man i skolan ibland och nu har vi haft det här också. Men det var i går och vi ska börja det här inlägget med hur fredagen var. Senaste inlägget var ju min torsdag på The Tower of London. Nu har det gått en helg igen och så är det måndag kväll. Vi har haft fint väder med sol och värme och det grönskar mer och mer både på balkongen och utanför. På balkongen blommar de sista tulpanerna och fuchsian har rejäla knoppar. Det blir en färgglad balkong om några veckor. 
 
 
 
Fredagen var som vanligt golfdag för mig. Hyfsat väder men lite fukt i luften under några minuter. Gick inte att kalla för regn. Greenerna var färdigpipade, sandade och sanden var nersopad i hålen. Men jag kan inte putta på sådana greener. Därav, trots bra spel på banan, ont i höfter och fötter, så blev det "bara" 34 poäng. När jag kom hem så hade jag fått mail från klubben om att mitt handicap nu är 10. Det har alltså gått från 14 till 10 sedan jag blev medlem. Nu får man börja kämpa. Tur att det handicapet inte gäller i Sverige eller i Spanien. 
 
Lördagsmorgonen började, som vanligt nuförtiden, med ett besök på gymet för oss båda. Vi har bestämt oss för att gå till gymet lördag och söndag morgon, före frukost. Dessutom har Anne även denna vecka tagit en extra promenad varje dag till och från Kings Road och bussen där. Efter frukost var det veckohandling på Sainsbury. Där var det vinprovning, skulle aldrig förekomma på ICA Maxi. 
 
 
 
När vi var kom hem därifrån promenerade vi sedan tillbaka hela vägen förbi Sainsbury till bussen mot shoppingcentret Southside som ligger hyfsat nära oss. Det var en "riktad insats" för vissa inköp. Där blev det också lunch innan vi tog bussen tillbaka och en promenad utmed floden för att komma hem. En fin dag som vi på sena eftermiddagen avnjöt på balkongen. Grönskan är som sagt på gång även i parken. Den här bilden tog Anne på en björk i vår park när vi var på väg hem.
 
 
 
Nu kommer vi till "idrottsdagen" som alltså är söndagen. Återigen började vi med gymet. När vi sedan ätit frukost och fixat till oss tog vi bilen till golfträningsanläggningen för lite träning på rangen. Funkade jättebra för Anne men mindre bra för mig. Bilen hem igen för en kort sittning ute i den härliga solen på balkongen och ett ostkex till "lunch" innan det var dags för nästa utflykt. Anne hade sett på nätet att det skulle vara en roddtävling på Themsen ganska nära oss. Jag hade också läst att det skulle bli trafikavstängningar pga en roddtävling.
 
Vad vi inte förstått var att det var den klassiska rodden mellan universtiteten i Oxford och Cambridge som skulle äga rum nära oss. Vi tog bussen dit, liksom alla andra. Rodden är nästan 7 km lång och börjar i närheten av där vi bor. Det var ett jättestort evanemang, hundratusentals människor i parkerna och utmed floden, mat och dryck, vilket vi tror drog lika mycket folk som själva rodden. Det var nog många som inte ens tog sig fram till floden för att titta på båtarna utan bara var kvar i parken och åt, drack och hade trevligt. Fantastiskt väder och allt var jättetrevligt. Vi fick gå en del men det var skönt i det härliga vädret. 
 
 
 
Eftersom det var mycket folk var det svårt att ta sig fram till räcket mot floden. Jag kunde dock ta en del bilder. Det var inte bara tävlingsbåtar ute. Det här är ett område där det är roddklubbar utmed hela stranden och det var nog så att dessa klubbar hade båtar ute för att det skulle hända något på floden även timmarna innan starten gick. När jag såg detta kom jag att tänka på när jag rodde i kanalerna i Amsterdam.
 
 
När starten för damerna gick, kl 16.30, var det smockfullt vid flodkanten så jag försökte ta bilder bäst det gick. Det var svårt eftersom kameran zoomade in på de blad som just slagit ut på träden. Det här är dock en bild på vinnande damlaget från Cambridge först när dom kliver ner med båten i floden och sedan när dom passerar i full fart. Oxford vann herrarnas lopp. Som sagt var det mycket folk och god stämning. 
 
 
 
När vi kom hem insåg vi att det måste varit årets hitills varmaste dag. Vi satt ute på balkongen och skådade ut över parken där det var full aktivitet. Picnic, fotboll, hundpromenader och mängder av folk som bara njöt av "sommarvärmen". 
 
I dag måndag var det så vardag igen. Anne promenerade upp till bussen och jag var på gymet på förmiddagen. När jag gick till gymet såg jag att man höll på att plantera mängder av pelargoner i rabatterna i "reservatet". Vi har ju själva letat efter pelargoner till balkongen utan att hitta. När jag frågade mina golfkamrater häromdagen så skakade dom bara på huvudet och sa att det är för tidigt. Vi fattar ingentig, hur kan det vara för tidigt när det är tio grader på nätterna. Nu planteras de i alla fall i våra rabatter. 
 
 
Vi väntar dock med att köpa och plantera till efter påsk. Och med det sagt så har nedräkningen börjat inför påsk och nästa resa till Altea, men det återkommer vi till senare. 

Om

Min profilbild

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela