ohlssonsiamsterdam.blogg.se

Dagbok för våra år i Amsterdam & London.

Back in London

Publicerad 2017-08-06 19:43:00 i Allmänt

Tänk nu har vi redan varit hemma så gott som en vecka.

Vi lämnade ett allt hetare Altea i måndags. Det hade verkligen börjat bli riktigt varmt och framför allt hög luftfuktighet. Och ändå var det inget mot vad som komma skulle. Vår spanska granne har skickat uppdateringar på hur hemskt varmt de haft det.

Vi däremot kom hem till ett skönt Londonväder. Runt 22-23 på dagarna och lite växlande molnighet och till och med lite regnskurar. Vi hade faktiskt inte orkat med varmare väder än de fuktiga 32-33 vi hade de sista dagarna i Altea.

Innan vi lämnade lägenheten hade vi en dryg timme över till inget speciellt. Alltså pressade vi lite sol det sista vi gjorde. Och jag kan säga att det var skönt att det inte var mer än en timme för vi hade inte orkat mer i den gassande solen på terrassen. Måste säga att det är bra mycket skönare på vår London-balkong faktisk.

 

Vi var ju borta i drygt två veckor och hade därför åter bett vår Consierge service att vattna blommorna på balkongen. Förra gången hade de ju lyckats perfekt men den här gången var det ”rena katastrofen”. Fuchsian som har varit så otroligt tät och blommande är numera väldig mager och har tappat det mesta av bladen. Och vår Hortensia – ja den var det bara att klippa ner till bara några centimeter.

Men så kan det bli. Det beror väl på hur ”trädgårdsintresserad” personen ifråga är. Vissa vet ju faktiskt inte hur man vattnar. (Hur svårt nu det kan vara…..)

Men pelargonerna hade klarat sig bra och likaså oliven jasminen och framför allt murgrönorna.

Och nu får Mr GreenFinger ta över och rädda det som räddas kan. Det ser dock ok ut och det ser ut som allt kommer att klara sig men i värsta fall få vi väl köpa några nya växter till hösten.

 

Jag började jobba i tisdags och det var ju direkt in i månadsbokslutet. En del att följa upp efter veckorna jag var borta men allt var ”business as usual”.

Micke körde igång direkt tisdag han också med sin ”gubbgolf”. Och han kunde rapportera om en bana i gott skick och med greener ”snabba som parkett-golv”.

I torsdags fick även Micke prova på att åka min morgonbåt. Fast på eftermiddagen såklart. Vi hade bokat bord på Balthazar vid Covent Garden för att träffa Bettan och hennes gamla plugg-kompis Marie. De gick bägge två en distansutbildning här i London för många år sen. Och nu hade de bokat en liten ”reunion-resa” för att återuppleva gamla minnen.

Maten på Balthazar var lika god som vanligt och det blev en trevlig middag även om även Bettan och jag skulle behöva många fler timmar för att prata gamla minnen och vad som hänt under de senaste åren när vi bott utomlands. Men det får bli en annan gång.

 

Helgen har varit en riktig slöhelg. Slö för att det ju går såväl damernas British Open i golf och VM i friidrott samtidigt på TV. Och men vill ju gärna följa bägge eventen till och från.

Så lördag blev det veckohandling på Sainsbury innan vi njöt lite sol på balkongen. Mellan regnskurarna ska väl tilläggas. Ett par rejäla skurar med tillhörande åska gick över stan men däremellan var det varmt och soligt.

Och idag söndag har vi varit på golfträning igen. Jag fick lite av en ”ahaupplevelse” på rangen idag efter att ha fått lite tips på gårdagens TV-sändning. De kör lite mellansnack med spelarna som spelat klart för dagen och då var det en duktig asiatisk liten tjej (typ, världstvåa eller så) som visade hennes viktigaste basic kontroller som hon alltid gör.

Hon ställer sig och vinklar upp klubban bakåt bara en liten bit och kollar att klubbladet står i rätt position. Och när hon är nöjd med vinkeln på bladet – ja då är det ”bara” att vinkla ner vänster axel och ta baksvingen. Och banne mig – hon hade rätt. Jag försökte härma så gott jag kunde och helt plötsligt slog jag 10 meter längre och dessutom väldigt rakt. Tänk vad lätt det är ibland! Gäller bara att göra likadant när man kommer ut på banan……
Vilket vi hoppas göra nästa helg. När Micke spelar på tisdag ska han passa på att boka en tid till nästa söndag och så får vi hoppas på att det är spel-väder då.

Slutligen måste vi också beklaga att vi nu som svenskar får skämmas även här i London över Anders Borgs pinsamma beteende.
Det här är nog inte den enda artikeln som finns publicerad i de engelska dagstidningarna. Sorgligt!

 

 

Kommentarer

Kommentera inlägget här
Publiceras ej

Om

Min profilbild

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela