ohlssonsiamsterdam.blogg.se

Dagbok för våra år i Amsterdam & London.

Segt och sulor !

Publicerad 2017-07-12 20:16:00 i Allmänt

Nu börjar det kännas lite segt på jobbet. Allt är levererat och klart vad gäller halvårsbokslutet och jag tror det är något med att man VET att det bara är några dagar kvar så blir längtan så stor.

Egentligen borde vi inte ha någon semesterlängtan alls för det känns som vi är korttidslediga lite då och då. Konstaterar just att vi var i Altea i påskas, i Stockholm över Valborg / 1:a maj, i Altea igen i slutet av maj och sen Altea ytterligare en gång i midsommar. Men någonstans känner kroppen att det är dags för en lite mer sammanhängande period nu.

Och det är ju som sagt var inte långt kvar. På fredag tar vi flyget till Stockholm. Vi flyger med SAS för ovanlighetens skull, jag tror att det var billigt eftersom vi bokade så tidigt, dessutom fick man då med sig bagage i priset vilket också är bra ibland.

Vi är förberedda på att den svenska sommaren 2017 inte hör till de bästa och prognosen för nästa vecka kunde ju varit liiiite mer positiv tycker vi. Men, men, det är bara att ställa in sig på kalla morgondopp och tröja på om man vill sitta ute på kvällen. Vi har ju ända fram till igår varit väldigt bortskämda med sol och värme i London. Förvånansvärt bra väder tycker vi eftersom vi som så många andra trott att i London är det dimma och regn för jämnan. Jag tycker att jag såväl åkt till jobbet som från jobbet i sol och värme mest hela tiden.

 
Men igår var det minsann grått och regnigt från lunch och ända fram till i morse, så nu har naturen fått sig en rejäl rotblöta (bra för Mickes golfbana) och själv har jag fått fälla upp paraplytet på väg till och från båten.
 
 
Veckan i Stockholm är roligt fulltecknad. Allt från att vi är bortbjudna till att vi själva har gäster varav Mickes mamma Ulla och hennes Rolf såklart är prioriterade övernattningsgäster. Men det känns bara kul och om det blir intensivt nästa vecka är det desto lugnare veckan efter när vi är i Altea. Där kommer man pga av värmen förmodligen inte ORKA göra något annat än att antingen ligga i plurret eller möjligen sitta i skuggan med fötterna i ett svalt fotbad. Jo och så svalka sig med lite svalt vitt vin eller iskall sangria såklart.

Men innan vi är där ska resväskan packas. Den ligger upplagd på sängen i gästrummet, förberedd att fyllas med diverse saker som till viss del ska lämnas kvar i Sverige, och till viss del vidarebefordras till Altea, och vissa saker ska med tillbaka till London igen såklart (tänker på kläder tex).

Och där lämnar jag över orerandet till Micke så får han bland annat förklara varför det står Sulor i rubriken......

Ja ja! Anne skriver om våra morgondopp och det klart att vi ska ner till badet på lördag morgon. Sen kan inte jag garantera att jag ”badar” om det är för kallt, men det vet man aldrig. Vi har ju haft som princip de senaste åren att inte använda inneduschen på sommaren.

 
Burrrrrr !

För min del är det uteduschen som gäller på eftermiddagarna om solen lyckats värma upp vattnet som finns i behållaren, och i slangen som ligger rullad på vedboden. Vi minns fortfarande förra sommarens mysiga duschtillfällen, men då var det å andra sidan en bra sommar, med sverigemått mätt.

 

Själv har jag varit lite småförkyld ett par dagar, typiskt när man närmar sig ”semester”. Jag spelade dock golf i går, tisdags, och för första gången var det typiskt engelskt Wimbledonväder. Regnskurar som kom och gick, kvavt och lite småsvettigt framförallt när man fick lov att ta på regnjackan, vilket skedde ett antal gånger. Trots allt torr när vi kom in till klubbhuset. Vädret i kombination med förkylningen gjorde att jag förlorade matchspelet och inte fick mer än 30 poäng. (helt ok).

Jag tror inte golfen gjorde förkylningen värre. Återigen så upprepar jag det jag brukar säga, ”man får inte vika ner sig”. Jag fick definitivt ett kvitto på att kroppen fungerar bättre än på mycket länge. Jag fortsätter med mina nya rehabövningar som förmodligen är orsaken till att det känns så bra. Inget gym dock, pga förkylningen. Får bli gymet igen när vi kommer tillbaka om lite mer än två veckor igen.

Åter till rubriken, ”segt och sulor”, sulorna handlar förstås om mig och mitt långa ben. Det har ju faktiskt inte varit bra efter det andra operationen, för två och ett halvt år sedan, trots all min träning och övningar. Jag misstänker att mina sulor som gjordes i Amsterdam inte är helt ok. Jag har fått en gångstil som inte är bra och jag blir därför ofta överansträngd i rygg och ben. Det är säkert en orsak till mina problem de senaste två månaderna, som nu är över i och för sig.

Hur som helst har Anne sett en ”affär” som specialiserat sig på sulor och inlägg till skidpjäxor men även skor. Här var det proffsigt värre. En scanner som läste av fötterna och formade en sula av små mjuka gummipiggar som omslöt foten. Efter en halvtimme var sulorna klara och det var något helt annat än de som gjordes i Amsterdam. Där var en kille som inte hade några som helst datahjälpmedel utan som gjorde avtryck med kolpulver och försökte forma en sula med hjälp av korkbitar. Klart att det här blir annorlunda. Hoppas det också blir bra.

 

Känns i alla fall helt annorlunda när jag går. Foten blir uppbyggd på ett helt annat sätt än tidigare. Blir kanske lite jobbigt i början och jag fick veta att jag måste kämpa på i ett par veckor för att vänja mig. Om det inte blir bra går jag tillbaka så fixar dom till det.

Hur som helst så ser även jag fram emot att få åka hem på ”semester” även om jag säkert kommer att hemarbeta både i Gladö och i Altea. Hoppas också på lite bättre väder i Gladö än vad prognoserna visar men det kan man ju inte påverka. I Altea lär vi få varmt så det räcker. Just nu är det 34 till 36 gr där. Tur jag har min ”badorm” så jag kan ligga och flyta i vattnet när vi är i Calpe.

Jag ser också fram emot golfrundan vi ska ha med Johan. Förra gången vi spelade var jag som sämst i kroppen och nu som bäst. Vore kul att få visa Levin junior att jag faktiskt kan spela golf. (ibland!)

Satt just på balkongen en stund. Solen tittade fram och då blir det direkt upp mot 24 gr även om det inte är högtryck. Som vanligt så hör och ser man helikoptrarna starta och landa hela tiden. Det är säkert inte mer än två till trehundra meter till Battersea Heliport på andra sidan floden. När de största kommer så undrar man om det verkligen är en helikopter eller något annat. Bilderna visar en som vi tidigare sett och då kom det ut mellan 20 och 30 personer ur den. Ett mindre flygplan känns det som.

 

I dag lyckades Anne fånga den totala effekten av ebb och flod. På en plats, inte långt från Westminster, där hennes båt passerar så finns det en gammal trappa ner från "gatuplan" mot floden. Bilderna nedan visar samma plats vi ebb och flod. 

 
I morgon är det som sagt dags att slutpacka. För mig också att göra klart i lägenheten inför semestern. Balkongen ska iordningställas så att consiergefolket kan komma in och vattna några gånger. Värmen ska tydligen komma tillbaka så det blir nog ett antal vattningsbesök. På fredag räknar jag med lite golf igen, om inte förkylning eller väder sätter käppar i hjulet. Vi spelar ju redan kl 08.00 så jag hinner säkert en runda innan det är dags att komma hem och ta sig till Heathrow.

Vi hörs av från Gladö, och flera av er kommer vi ju dessutom att träffa nästa vecka.

 

 

 

 

 

Kommentarer

Kommentera inlägget här
Publiceras ej

Om

Min profilbild

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela