ohlssonsiamsterdam.blogg.se

Dagbok för våra år i Amsterdam & London.

Bröllopsdag mm

Publicerad 2017-06-24 19:16:00 i Allmänt

I torsdags lämnade vi London på eftermiddagen. Den ”värsta” värmen hade lagt sig och det var nog inte mer än 27 gr när vi gick till tåget. Eftersom väderprognoserna för helgen lovade 20 till 23 gr och växlande molnighet så brydde jag mig inte om att be om blomvattning den här gången utan såg i stället till att alla växter badade i vatten när vi åkte. Anne kan ju vattna på tisdag morgon så det klarar sig nog.

Tågresan till Gatwick gick bra som vanligt. Mycket folk i säkerhetskontrollen och vi hamnade tyvärr i en lina där man utbildade ny personal. Tog väldigt lång tid men det är ju nödvändigt så det var bara att bita ihop och se glad ut. Annes väska togs dessutom in för kontroll och vi väntade länge på vår tur. Tack och lov så var det en ordinarie tjänsteman som kontrollerade den. Vi fick direkt veta varför den tagits in för kontroll. Innan vi åkte hemifrån hade vi rensat kylen och upptäckt att vi hade en hel färsk och fräsch gurka, klart vi la ner den i handbagaget. Gurka innehåller mycket vätska och på röntgenbilden såg den ut som en behållare med vätska. Ett gott skratt blev det innan vi kunde gå vidare.

När vi kom innanför säkerhetskontrollen började vi ana oråd. Det kom varningsutrop om åskväder i Europa som ställt till med förseningar för flera flighter. I loungen kollade vi upp via flygbolagets app och kunde se att vi inte skulle åka med ett försenat plan som kom från Alicante utan att vi skulle åka med ett plan som kom från Teneriffa och som var på tid. Perfekt med andra ord. I stort sett alla plan till Stockholm, Köpenhamn, Rom, Frankfurt mm mm var ett par timmar försenade. Som en parentes kan nämnas att våra kompisar Per och Pernilla skulle åka från Stockholm samma kväll och landa ca 23.30, dom landade 02.40, inte kul.

Vi hade tur, vi kom iväg en halvtimme sent, som vanligt på Gatwick eftersom det alltid är kö till banan. Två timmars flygtid, om än gropigt, gjorde att vi landade fem minuter före tidtabell. I planet var det fullt av semesterfirare, inga flyttfåglar den här tiden. Anne hamnade bredvid ett par killar, 30 till 40 år, som var i ett större sällskap som tydligen jobbade i brittiska marinen. Efter att Anne trakasserat dom lite för att dom gick på toa så många gånger (hade druckit öl sedan 12.00) så fick dom lite kontakt och började fråga vilka vi var.

När dom frågade var vi bodde berättade Anne att vi bor i Chelsea, som är en av de ”finare” stadsdelarna i London. En av dem svarade då helt spontant ”om ni bor i Chelsea varför åker ni då med Easy Jet”. Han trodde nog att de ”normala” Chelseainvånarna inte åkte lågprisflyg. Jätterolig kommentar tyckte vi och vi förstod lite mer vilken typ av område som ”The Royal Borough of Kensington and Chelsea” är.

Väl på plats i Alicante blev vi hämtade av parkeringsbolaget och fick ut vår bil. Lite trafik, 27 gr och full fart. Vi var hemma i lägenheten 22.30. Nytt rekord.  När vi har parkerat i vårt garage och kommer ut för att gå in så är välkomstkommittén på plats. Katten Biloute står på trappan och jamar belåtet. Det har han gjort varje gång det senaste året. Han ”vallade” oss uppför trappan till vår dörr och började skrapa med tassen på dörren innan jag fick in nyckeln i låset. Efter en liten skinkbit gick han hem igen. Hans matte säger att han är utanför vår dörr och kollar varje dag när vi är borta.

På midsommarafton, i går, blev det först besök på marknaden för att handla grönsaker och efter det in på den holländska/nordiska supermarketen för att köpa sill mm till vår midsommarmiddag. Väl hemma var det terrasstvätt för mig och silltårtatillverkning för Anne. Den här gången gick terrasstvätten bra, utan läckor i slangen så vid lunchtid var vi båda klara. Vi tog sedan en promenad, i värmen, ner till strandpromenaden för en mycket lätt lunch.

På väg hem därifrån träffade vi på Per och Pernilla och Pernillas föräldrar som satt på en tapasbar utanför där dom bor. Vi stannade till för en vätskepaus och en timmes prat.Till slut kom vi i alla fall hem och intog vår traditionella midsommarsilltårta på terrassen i härligt väder. Som vanligt är också midsommarafton vår bröllopsdag, vi firar hellre på midsommarafton än på det exakta datumet. Det var ju ändå midsommarafton då vi gifte oss. I år var det trettiofyra år, puh !!! som bara försvunnit. Vi måste alltså vara perfekta för varandra. 
 
 

Efter middagen gick vi upp till torget för att se om man fått upp ”trädet” ännu. Vi var uppe vi halvniotiden och trädet var uppsatt och torget var fullsatt. Vi fick se hur en man, till folkets jubel, klättrade hela vägen upp längs stammen och satte upp en flagga där det stod att man firar 400 år som stad i Altea. 

 
Vi nöjde oss med det och anslöt sedan till Per och Pernilla vid Mojito baren, där flera av er som läser har varit. Vi kom inte hem förrän halv två och då passade Anne på att hänga tvätt som sedan var torr i morse efter nattens värme. 
 
 

I dag har vi varit i Calpe och solat och badat. Ruskigt varmt, en bra bit över trettio grader, och nästan ingen vind till att börja med. Vattnet var dock, enligt mig, riktigt svalt så man blev avsvalkad om man låg i ett tag. Nu stod vi inte ut så länge utan åkte hem vid halvtretiden med tankar om att komma tillbaka på måndag. Väl hemma igen, efter lite handling till middagen och en biltvätt, så möttes vi åter av Biloute. Den här gången blev han kvar inne. Han har legat och sovit i soffan och en av fåtöljerna sedan strax efter tre och klockan är nu 19.00. Dock med undantag för att äta en favoritskinkskiva.

 
Det börjar också bli lite drägligt på terrassen nu, fortfarande varmt men solen ligger inte på och det kommer en väldigt liten bris ibland. Vi laddar nu för en grillmiddag hemma på terrassen. Kyckling på spett med en grekinspirerad sallad och en youghurtsås med citron och vitlök. Låter som rena hälsokosten. ♥

 

Kommentarer

Kommentera inlägget här
Publiceras ej

Om

Min profilbild

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela